UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 8 no 12
Re: Kurmju cīņas
Autors: eb ()
Datums: 25/07/2013 15:44

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Žokļu tipa slazdu ir grūtāk uzstādīt par no
> drāts izlocītajām lamatiņām. Man ar to žokli
> tā i neizdevās nevienu kurmi noķert, bet no
> drāts izlocītajās lamatās kurmji ķerās bez
> problēmam.


kā ir ar drāti? tāpat taču jārok vaļā ala, ne? es viņas vienreiz depo pētīju, bet tā arī neradās izpratne kā tur tas pasākums jāizveic.

Re: Kurmju cīņas
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2013 16:07

Sen, kad cīnījos ar kurmjiem ( tagad vairs ne...lai ēd zemesvēžus...) darīju tā, un ar panākumiem: ņem divas, tā sauktās drāšu lamatiņas, sasien aizmugures galus kopā ar striķīti, garumā ap 50cm. Atrod "gaiteni" vietā, kur apkārt cietāka zeme, var arī mazliet apkārt paspiest ar kāju...Atrok gaiteni, ieliek lamatiņas pretējos virzienos, virsū kādu velēņiņu, lai tumsa, un striķīti, tā, lai redz. Pēc laika...aiz striķīša izvelk abas lamatiņas, pa pirkstiem nedabū, jo tām nepieskarās un atbrīvojot tās, atkal uzstāda. Tā kā tās bloķē no abām pusēm ejošos kurmīšus, tad lieta ātri darīta!

Re: Kurmju cīņas
Autors: eb ()
Datums: 25/07/2013 16:50

kur tie zemesvēži rodas, ko viņi sliktu dara un kā var zināt, ka viņi ir?

Re: Kurmju cīņas
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2013 17:02

Rodas? ...Lido! Atlido! Un "saņemt vairumā" var ar melnzemi, kūdru, mēsliem.....Pazīmes: mazas aliņas, caurumi, centimetru-divus diametrā. Ik pa laikam tā kā būtu līdis mazā dziļumā un uzrušina tādu svītru, apgrauž jaunās saknītes augiem, burkānus, kartupeļus... ( augi aug un piepeši novīst...) ....Baigā "zaraza"!

Re: Kurmju cīņas
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/07/2013 17:22

Zemesvēži vēl pavasarī smuki dzied :)
Nezinu,ko jūs tur rokat tais kurmju alās. Es divus pirkstus iebāžu alā, parauju velēnas uzaugšu un smuki pebāžu slazdu. Ja kurmja domāšana nav saprotama, bet spriežot pēc komentāriem, tad nav, jaliek divi slazdi ar pakaļām kopā. Es kurmju funktieri esmu izkodis un lieku tikai vienu slazdu, jo zinu no kuras puses tas nāks. Vajag tikai ieskatīties,kā kurmis darbojas un viss kļūst skaidrs. Nu nav kurmim aukstākā izglītība, un nekādu radošumu alu raksšanā tas nepielieto.

Re: Kurmju cīņas
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2013 19:08

Rok...Kurmis arī rok! Un velēnas pacelšana arī ir rakšana. Un ja tas ir dārzā, tad ko? Velēnas nav! Tātad neko...Un kad pats velc-meklē lamatas, it sevišķi ja kurmis apkārt arī parušinājis, droši bāz rokas ( pirkstus) zemē un rušinies, kur tās lamatas, kamēr pats pirkstus Tur iebāz.......Jā, ļoti vērtīga pieredze un kurmju dzīves gaitu zināšana...Lūdzu padalies, kā kurmis izvēlas jaunus ceļus un kā izmanto vecos? Cik kurmju pārvietojās pa vienu eju. Vai bērni kurmjiem arī tāpat pārvietojās? Vai tēviņi rok, vai mātītes?

Re: Kurmju cīņas
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/07/2013 19:45

Tieši tā, mīkstā dārza zemē kurmi noķert ir ļoti grūti. Vismaz es to meprotu un mīkstā zemē slazdus nekad nelieku. Kurmim, lai nostrādātu slazds,vajag diezgan lielu spēku.Mafig viņam līst slazdā,ja pa vieglo var slazdam apiet. Cietā zemē zem velēnām gan kurmis visu laiku saskarās ar stingru zemi un i nepamana, ka slazdā ielīdis. Slazdus es atzīmēju ar zemē iespraustiem kociņien un ar to pašu kociņu slazdu izņemu. Cispār jau pirkstu slazda iebāzt ir jāpacenšas,jo slazdu tak iebāž alā aiz aizmudurējās daļas un aiz tās pašas arī izvelk.

Re: Kurmju cīņas
Autors: dzincha ()
Datums: 28/12/2013 21:20

Posted by: Didzisp ()
Datums: 25.07.2013 09:38

Žokļu tipa slazdu ir grūtāk uzstādīt par no drāts izlocītajām lamatiņām. Man ar to žokli tā i neizdevās nevienu kurmi noķert, bet no drāts izlocītajās lamatās kurmji ķerās bez problēmam.
_______________________________________________________________________

Kā šīs izskatās un kur var nopirkt?

Re: Kurmju cīņas
Autors: aaaa ()
Datums: 28/12/2013 22:04

Es pirku K-Rautā. Izskatās šādi:
[www.agribid.de]
Bet jāņem obligāti 2 gab., kā ir pamācībā parādīts, un jāliek uz abām pusēm 1 alā, ar dibeniem kopā. Es šovasar 2 noķēru, bet vairāk gan nē - rok gan zem, gan sāņus lamatām, bet iekšā nav. Bet mēģināt ir vērts - un vēl viena lieta - lamatas aiztikt tikai ar cimdiem, ar rokām nedrīkst apgrābstīt - kurmis to saož un iekšā neiet. Izmēģināju, gan caurulītes, gan žokļus, bet šīs ir vislabākās.

Re: Kurmju cīņas
Autors: ints45 ()
Datums: 11/05/2014 17:15

šodien pļāvu mauriņu. Bļ...., nav nevienas līdzenas vietas. Pļauja kā kauja. Noķēris šogad esmu divus, kaķis vienu. Tas neko neatrisina. Vot, iedomājos kā būtu, ja ar lauzni izbakstītu zemā caurumu kādu pus metru dziļumā un ielaistu tajā betona vibrošļauku? un tā metodiski pa visu teritoriju. Tam puikam esot vāja sirds, ja ne tieši ar vibrāciju nogalināt, tad vismaz piedzīt sirdstrieku. Ne pa velti var redzēt uz asfalta beigtus kurmjus 1/4 no asfalta malas - viņam sirds neiztur to stresu, ka tik ilgi jāpaliek virszemē.

Pašreizējā: 8 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **      **  ********  ******** 
 **     **  ***   **  **  **  **  **           **    
 **     **  ****  **  **  **  **  **           **    
 **     **  ** ** **  **  **  **  ******       **    
 **     **  **  ****  **  **  **  **           **    
 **     **  **   ***  **  **  **  **           **    
 ********   **    **   ***  ***   **           **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727