UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: Bio WC + augsts gruntsūdens līmenis.
Autors:
kkk
()
Datums: 16/04/2015 09:18
Dabi, paskaties taču bio iekārtu shēmas kautkādas, citādi nerodas iespaids, ka līdz galam saproti. Abām tvertnēm un to savienojumam jābūt hermētiskām, līdz ar to kur tur apkārt skalojās gruntsūdeņi ir mazsvarīgi. Tvertņu "kakliem" ar vāku protams jābūt virs zemes, virs iespējamā virsūdeņu (peļķu) līmeņa. Bio ierīces izplūde ir zemāk par ieplūdi līdz ar to ierīcē pastāvīgi būs "darba" līmenis, attīrītais ūdens izplūst ar pašteci.
Uzkrājējaka no caurules ir laba doma, jo to tu vari dabūt kādā garumā vajag. Es domāju, ka ar 2m tev pilnīgi pietiktu piemēram 25cm virs zemes, 1,75m zem zemes un tad nekas tur neaizsals.
Uzkrājējaka no caurules ir laba doma, jo to tu vari dabūt kādā garumā vajag. Es domāju, ka ar 2m tev pilnīgi pietiktu piemēram 25cm virs zemes, 1,75m zem zemes un tad nekas tur neaizsals.
Autors:
Dabis
()
Datums: 16/04/2015 10:01
Es jau meklēju tagad skices un domāju, bet es nevaru saprast nekādīgi vienu lietu.
Kāpēc otrajai mucai jābūt zem zemes?
Vai ņēmi vērā, ka man tai vietā, kur būs tās mucas, pāris reižu gadā ir peļķes, tas ir abas mucas būs zem ūdens, un es nekādīgi nesaprotu, kā no tās otras mucas aizplūdīs uz grunti ūdens, ja grunts ūdens līmenis būs augstāk pa mucu?
Kāpēc otrajai mucai jābūt zem zemes?
Vai ņēmi vērā, ka man tai vietā, kur būs tās mucas, pāris reižu gadā ir peļķes, tas ir abas mucas būs zem ūdens, un es nekādīgi nesaprotu, kā no tās otras mucas aizplūdīs uz grunti ūdens, ja grunts ūdens līmenis būs augstāk pa mucu?
Autors:
Dabis
()
Datums: 16/04/2015 10:05
Tādēļ jau es vēlos to otro mucu nedaudz virs zemes, no kuras nāks ārā uz grunti izvads, kurš lēnām izkliedēs to ūdeni, neatkarīgi no tā, kāds ūdens līmenis ir dārzā. Tā galvenā problēma ir augsts gruntsūdens līmenis. Un ja pats pēdējais izvads (no otrās mucas) būs virs zemes nedaudz, tad kaut vai tas vis ietek peļķē.
Autors:
Dabis
()
Datums: 16/04/2015 10:10
Jo ja otrā muca būs zem ūdens, un visriņķī ūdens pavasarī, tad otrā muca spiedīs ūdeni atpakaļ uz pirmo mucu, kas var traucēt to aerobo BIO iekārtas darbību. Tad man ir jāmaina pirmā muca uz kautkādu anaerobo septiķi, kurš strādās kaut piebāzts ar ūdeni uz 100% un tad jau arī iespējams var tās abas mucas ūdenī, jo dārzā tās dažas peļķes kas pavasarī tāpat nav mājas grīdas līmenī, tā kā tie kanalizācijas ūdeņi no mājas plūdīs laukā vienmēr, neatkarīgi no peļķēm dārzā.
Sanāk es nevaru veidot to pirmo mucu apstrādājamu ar gaisa (aerobo) bio metodi.
Sanāk es nevaru veidot to pirmo mucu apstrādājamu ar gaisa (aerobo) bio metodi.
Autors:
binary
()
Datums: 16/04/2015 10:10
Dabis Wrote:
-------------------------------------------------------
> 5) sapratu ka man vajadzēs 2 mucas, hermētiskas.
> Pirmā zem zemes veiks BIO funkciju, tas ir
> attīrīs kanalizācijas ūdeņus, otrā muca var
> būt augstāk, kas ar sūkņa palīdzību no
> pirmās izsūks attīrītos ūdeņus un tālāk
> lēnām izpludinās uz pagalma grunti caur
> drenāžas tipa sistēmu (oļi, šķembas - pāris
> kubi zem zālāja)
Man šķiet, ka šis punkts ir pārprasts.
No pirmās mucas otrajā attīrītie ūdeņi tek ar pašteci. Tur nekādu sūkni nevajag. Tur vajag, lai otrā muca, kas uzkrāj attīrītos ūdeņus, būtu zemāk par pirmo.
No otrās mucas ar sūkni attīrītie (uzkrātie) ūdeņi tiek *izdzīti* dabā.
Sūknis ir nevis starp pirmo mucu un otro mucu, bet starp otro mucu un drenāžu.
No otrās mucas prom nekas ar pašteci netek, tur sūkni iedarbina pludiņš - līdz ko otrajā mucā uzkrāts pietiekams daudzums attīrīto ūdeņu, tā pludiņš ieslēdz sūkni un sūknis šo otro mucu iztukšo.
-------------------------------------------------------
> 5) sapratu ka man vajadzēs 2 mucas, hermētiskas.
> Pirmā zem zemes veiks BIO funkciju, tas ir
> attīrīs kanalizācijas ūdeņus, otrā muca var
> būt augstāk, kas ar sūkņa palīdzību no
> pirmās izsūks attīrītos ūdeņus un tālāk
> lēnām izpludinās uz pagalma grunti caur
> drenāžas tipa sistēmu (oļi, šķembas - pāris
> kubi zem zālāja)
Man šķiet, ka šis punkts ir pārprasts.
No pirmās mucas otrajā attīrītie ūdeņi tek ar pašteci. Tur nekādu sūkni nevajag. Tur vajag, lai otrā muca, kas uzkrāj attīrītos ūdeņus, būtu zemāk par pirmo.
No otrās mucas ar sūkni attīrītie (uzkrātie) ūdeņi tiek *izdzīti* dabā.
Sūknis ir nevis starp pirmo mucu un otro mucu, bet starp otro mucu un drenāžu.
No otrās mucas prom nekas ar pašteci netek, tur sūkni iedarbina pludiņš - līdz ko otrajā mucā uzkrāts pietiekams daudzums attīrīto ūdeņu, tā pludiņš ieslēdz sūkni un sūknis šo otro mucu iztukšo.
Autors:
kkk
()
Datums: 16/04/2015 10:25
Dabi, reku zīmējums:
[tiravide.lv]
Tavs gadījums ir analoģisks, tikai no otrās tvertnes tu neko nevari iesūcināt gruntī, jo augsts gruntūdens. Tā vietā šī tvertne ir hermētiska (dibens slēgts) un tajā ir sūknis, kurš periodiski pa kautkādu cauruli ūdeni aizsūknē uz kautkurieni.
Ko tu domā ar "mucai jābūt zem zemes"?
Pamēģināšu vēl pēdējo reizi izskaidrot. Piemēram, 0,7m zem zemes ir bio iekārtas ieplūde no mājas. 0.9m zem zemes ir bio iekārtas pašteces izplūde. Tas nozīmē, ka otrās tvertnes pieļaujamais ūdens līmenis sākas no 0.9m zem zemes - ja otrajā tvertnē ūdens līmenis būs augstāks, ūdens no bio iekārtas netecēs prom un bio iekārta nedarbosies pareizi. Tu kā otro tvertni ieroc mucu tā, lai tās dibens būtu 2m zem zemes. Mucā ieliec sūkni ar pludiņu tā, sūknis ieslēdzas pie līmeņa 1m zem zemes līmeņa un izslēdzas, piemēram, pie līmeņa 1.9m zem zemes līmeņa. Pie sūkņa ir caurule (kas zem zemes iznāk ārā no mucas, šķērsojums hermētiski noblīvēts), kas aizvada ūdeni kautkur tālāk, uz kādu grāvi vai dabīgu ieplaku (kur nu tev netraucēs periodiska peļķe).
Bio iekārtā
[tiravide.lv]
Tavs gadījums ir analoģisks, tikai no otrās tvertnes tu neko nevari iesūcināt gruntī, jo augsts gruntūdens. Tā vietā šī tvertne ir hermētiska (dibens slēgts) un tajā ir sūknis, kurš periodiski pa kautkādu cauruli ūdeni aizsūknē uz kautkurieni.
Ko tu domā ar "mucai jābūt zem zemes"?
Pamēģināšu vēl pēdējo reizi izskaidrot. Piemēram, 0,7m zem zemes ir bio iekārtas ieplūde no mājas. 0.9m zem zemes ir bio iekārtas pašteces izplūde. Tas nozīmē, ka otrās tvertnes pieļaujamais ūdens līmenis sākas no 0.9m zem zemes - ja otrajā tvertnē ūdens līmenis būs augstāks, ūdens no bio iekārtas netecēs prom un bio iekārta nedarbosies pareizi. Tu kā otro tvertni ieroc mucu tā, lai tās dibens būtu 2m zem zemes. Mucā ieliec sūkni ar pludiņu tā, sūknis ieslēdzas pie līmeņa 1m zem zemes līmeņa un izslēdzas, piemēram, pie līmeņa 1.9m zem zemes līmeņa. Pie sūkņa ir caurule (kas zem zemes iznāk ārā no mucas, šķērsojums hermētiski noblīvēts), kas aizvada ūdeni kautkur tālāk, uz kādu grāvi vai dabīgu ieplaku (kur nu tev netraucēs periodiska peļķe).
Bio iekārtā
Autors:
kkk
()
Datums: 16/04/2015 10:28
binary ļoti pareizi izskaidroja.
Autors:
Dabis
()
Datums: 16/04/2015 10:34
to "binary"
paldies, šis gabaliņš no puzles bij iesprausts nepareizajā vietā!
Un tagad arī sanāk, ka es varu rakt abas mucas zem zemes, kur otrā muca no pirmās savāc ūdeņus pašteces rezultātā.
Jaunā shēma:
1) noenkurojam pirmo mucu zem zemes (sertificēta BIO attīrīšanas iekārta)
2) tulīt air pirmās mucas enkurojam otro mucu vai resnu gofru stāvošu, tā, lai no pirmās mucas pašteces rezultātā ieplūst attīrītais ūdens.
3) metam otrajā mucā/gofrā labu sūkni ar pludiņa mehānismu, kurš izpumpēs sakrājušos ūdeni tālāk uz drenāžas lauku.
4) galā rokam zemē pāris kubi oļus vai šķembas, veidojot drenāžas lauku, kur infiltrēties attīrītajiem ūdeņiem brīvā dabā.
Nu kā, vai ir tuvāk realitātei? :)
paldies, šis gabaliņš no puzles bij iesprausts nepareizajā vietā!
Un tagad arī sanāk, ka es varu rakt abas mucas zem zemes, kur otrā muca no pirmās savāc ūdeņus pašteces rezultātā.
Jaunā shēma:
1) noenkurojam pirmo mucu zem zemes (sertificēta BIO attīrīšanas iekārta)
2) tulīt air pirmās mucas enkurojam otro mucu vai resnu gofru stāvošu, tā, lai no pirmās mucas pašteces rezultātā ieplūst attīrītais ūdens.
3) metam otrajā mucā/gofrā labu sūkni ar pludiņa mehānismu, kurš izpumpēs sakrājušos ūdeni tālāk uz drenāžas lauku.
4) galā rokam zemē pāris kubi oļus vai šķembas, veidojot drenāžas lauku, kur infiltrēties attīrītajiem ūdeņiem brīvā dabā.
Nu kā, vai ir tuvāk realitātei? :)
Autors:
kkk
()
Datums: 16/04/2015 10:40
Dabi, viss pareizi, tikai 4. punktu var variēt - ja ir kāda ieplaka vai grāvis, tad uz šo drenāžas lauku var nešķiesties. Un vēl - lauks jāuzbūvē tā, lai ūdens neatnāk atpakaļ uz otro tvertni.
Autors:
Dabis
()
Datums: 16/04/2015 10:47
to "kkk"
jā, paldies, es kļūdījos domādams, ka sūknis sūks ūdeņus no pirmās uz otro, un biju neuzmanīgs jau sākumā lasot padomus, tur bija minēts par pašteci. Tagad bilde ir skaidra.
Es visiem pateicos par padomiem un pacietīgu skaidrošanu pat vairākkārtīgi :)
Tikai tagad atkal es skatos, ka zemē rokamas slēgta tipa BIO tvertnes nav nemaz tik daudz, vienu atradu pa 2k + PVN.
Septiķus ar anaerobo attīrīšanu var atrast pa 1k, bet tās tak nav līdz galam BIO.
jā, paldies, es kļūdījos domādams, ka sūknis sūks ūdeņus no pirmās uz otro, un biju neuzmanīgs jau sākumā lasot padomus, tur bija minēts par pašteci. Tagad bilde ir skaidra.
Es visiem pateicos par padomiem un pacietīgu skaidrošanu pat vairākkārtīgi :)
Tikai tagad atkal es skatos, ka zemē rokamas slēgta tipa BIO tvertnes nav nemaz tik daudz, vienu atradu pa 2k + PVN.
Septiķus ar anaerobo attīrīšanu var atrast pa 1k, bet tās tak nav līdz galam BIO.