UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 7 no 8
Re: Bio WC + augsts gruntsūdens līmenis.
Autors: Dabis ()
Datums: 16/04/2015 15:26

Man aizdomas, ka tas viss sanāks pāri 2k grozi kā gribi.
Tā uzstādīšana jānodod speciālistu rokās, nevis paziņai, kurš pirmais kliegs ka visu zin un izdarīs.
Tātad vajag tehniku, vismaz 2 darboņus + pašas iekārtas.

Datums: 16/04/2015 15:28

es lasīju, ka stiklaplastu mucu vieniem lika, un ieplīsa. Sašūt grūti. Es tad padomāju ja jau man vēl tā grunts spiedīs uz to mucu no visām pusēm, atmetu ideju par stiklaplastu.

Autors: v_t ()
Datums: 16/04/2015 15:51

lai ieliktu vietā septiķi, var iznomāt mazo traktorīti. ar to pašu traktoru bunduli arī ieceļ vajadzīgajā vietā. vēl ir vajadzīgs līmeņrādis, lai to bunduli ieliktu līmenī + darbs. tas arī viss. elementāras uzstādīšanas instrukcijas ir pieejamas.
kā jau rakstīju, enkuru var uzliet pa virsu. mīkstā betonā var ielikt armatūras cilpas, katram gadījumam.
pievienot caurules varēs arī mājsaimniece, pēc neliela psiholoģisks spiediena.

Autors: otto ()
Datums: 16/04/2015 19:38

to "otto"
hmm, nav slikta ideja, es jau skatījos kautkad nesen šito ierīci, likās ka viņa grabēs kā nelabais, kā tur ir? Un tad sanāk, ka es to BIO mucu varu likt līdz vidum zemē, puse laukā? Neaizsals tā BIO muca laukā pa ziemu?

Darbojas klusi un muca neaizsals, ja apakša ir nesasalšanas dziļumā, un ja zemes spiediens plastmasas mucai ir tikai no sāniem, tad tur pietiek aizberot apkaisīt ik pēc pāris cm cementa kārtiņu, un augšu jau var pasiltināt. Jāierok sausākajā laikā un jāpielej ar ūdeni, lai neizceļ, kad celsies gruntsūdens, un jātur visu laiku pilna.
Galvenais nav skaidrs - cik tad tālu ir tie kaimiņi? Un par to, cik tu "piegānīsi" apkārtni - nu katrā ziņā mazāk, kā suņi, kaķi, putni, tārpi un kurmji... Un suņu un kaķu " atlikumos" ir 20 reiz vairāk infekciju un parazītu oliņu...

Vienīgā problēma šiem sūkņiem, ka kāds dullais var iemest lupatas. Jāliek tualetē plakāts.

Datums: 17/04/2015 22:41

ti "otto"
pateicos. Kaimiņi būs metri 2 aiz mucas, bet ja zemē aizies jau attīrīts ūdens bez smakas un ķīmijām, tad jau ok. Mājās lietojam tikai videi draudzīgu ķīmiju, ja vispār lietojam.

Datums: 17/04/2015 23:13

Vispār daudz ko uzzināju un saliku kopā. Vēl ja kādam ir kas sakāms, droši rakstam. Tēmu neslēdzu kamēr nebūs viss gatavs. Par izdarīto izvēli, darbiem, izmaksām noteikti uzrakstīšu.

Dēļ augstajiem gruntsūdens līmeņiem daudzviet Latvijā daudzus skar šī problēma, tādēļ paredzu šī topika lietderīgumu ne tikai savām interesēm.
Zinu, ka lielākā daļa nemaz nav aizdomājušies par kautkādu BIO kanalizācijas attīrīšanas iekārtu un labi ja vēl ir dzirdējuši.
Viņiem stāv sen izraktas bedres un viss šķiet sakārtots, tikai ar laiku brīnās, ka veselība klibo, neaizdomājoties, ka tas var būt no dzeramā ūdens, kuru gadiem smeļ no netālu izraktas akas.

Mana vēlme nebija aizskart kādu no kompānijām, kuras ražo, izplata un uzstāda šādas sistēmas, man ir paties prieks, ka tādas eksistē un padara cilvēku mazāk cūcīgu.
Mana prasība nav uzlikta "pa lēto" vai nelikt vispār, bet gan noskaidrot ko īsti man ierīkot un kā savlaicīgi novērst problēmas un vai vispār būtu pareizi šo darīt pašrocīgi ar daļēju ārpalīdzību. Protams arī līdzekļi šobrīd pietrūkst, lai to izdarīu ar vienu peles klikšķi kādā no BIO kanalizācijas sistēmu mājas lapām.

Tā īsti vel neesmu izlēmis, krāt līdz rudenim, vai sākt pamazām jau tagad paša spēkiem, pieaicinot darbaspēku daļēji.
Ar paša spēkiem var ieekonomēt vismaz 1k eiro, bet šī summa pēc laika var šķist sīkums, piemēram ziemas vidū aizsērējusi kanalizācija, kur laika ziņās sola mēnesi salu zem 20 grādiem, vai arī ja plūdu laikā visu sistēmu izspiež no zemes. Garantija par darbu nebūs. Pašam būs jāiet savi brīnumdarbi ārstēt. Būs no sērijas: gribēju kā labāk, sanāca kā vienmēr.

Ja kāds vēl lasa šo topiku, man jautājums: kādi vēl "kasjaki" var parādīties, liekot sistēmu paša spēkiem (pieaicinot tikai traktoru rakšanai), ja pieņem, ka BIO muca būs kvalitatīva, ar garantiju, ar sertifikātu un tā būs noenkurota vai iebetonēta zemē tā, ka neviens gruntsūens to neizspiedīs, kur varētu būt problēmas tādā līmenī, kur man jānožēlo, ka neatdevu šo projektu izdarīt firmai no A līdz Z ?

Autors: he ()
Datums: 18/04/2015 10:10

man no firmas ņemot bija šādas problēmas (arī augsts gruntsūdens):
1) pievadu vietās nāca iekšā virsūdeņi
2) pazemes elektrības kabelim uz sūkni, rokot ar lāpstu bija nedaudz sabojāta izolācija, kas pēc gada sapuva un sāka sist korķus.
Bet kantoris to visu novērsa bez čīkstēšanas.
Bet tas tā... "sīkumi".Galvenais, manuprāt, jau lai kritumi pareizi un neuzpeld/nesašķobās zemei nostaigājot. Tur jau laikam ir savi knifi - man ņēma pieberamo smilti, kuru tad bēra gan ap pašu iekārtu, gan nedaudz zem un virs trubas uz pārsūknētavu - piņemu, ka smiltisals mazāk cilā.

Autors: otto ()
Datums: 18/04/2015 23:42

Nostiprinot zemi ap bunduli, lietderīgi izmantot visādus vecus sausos celtniecības maisījumus ar notecējušu termiņu, kas jau sākuši sacietēt un graudaini, kuri būtu citādi jāizmet.
Nu tā arī nesapratu, cik m2 liels tas tavs gabals? Problēmas jau tikai tad, ja zem 800 apmēram. Un jāskatās krituma virziens, lai nav tā, ka no tualetes plūst uz aku. Lai tur tie maksimālie metri.

Datums: 19/04/2015 12:52

to "otto"

Zemes gabals 600 m2
Kaimiņiem abās pusēs, kā arī mums ir pilsētas ūdens, tā kā aku nevienam nepiesārņos.

Datums: 19/04/2015 13:05

to "he"

pateicos, ka padalījies.
Tur jau tas stāsts, ka visādi knifiņi man nav zināmi, kur ko kā darīt lai pēc tam nav jānožēlo ka pats līdu.

Vakar it sevišķi bija peļķes dārzā, mitrs un purvains, tā vien šķiet ka labāk būtu uzticēt firmai, lai pēc tam vieglāk dzīot. Ehh, vai tas 1k eiro ko ietaupīšu pēc tam būs tik vērtīgs, kā kvalitatīvi uzstādīta sistēma meistaru pavadījumā + ar garantiju veiktajam darbam.
Ja nebūtu gruntsūdens līmenis līdz ar zemi dažkārt, man jau sētā būtu palīgi un es būtu tas galvenais būvuzraugs, izmantojot vērtīgo info ko jūs man veltījāt visi šeit.
Domāju ka lielākā daļa šeit komentētāju tomēr atstātu to firmas ziņā.
Vēl protams domāju.

Pašreizējā: 7 no 8

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***  **    **  **    **  **     **  **       
 **** ****  **        **        **     **  **       
 **     **  **        **        **     **  **       
 **     **  **    **  **    **  **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727