UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 8
Re: Bio WC + augsts gruntsūdens līmenis.
Autors: Dabis ()
Datums: 16/04/2015 10:54

Vispār jau man blakus atrodas grāvis, kurš bieži pilns no apkārtējās vides savāktajiem ūdeņiem, bet nu var mēģināt tur to gala produktu novadī. Ūdens, kurš grāvī nekad nav smakojis, domāju, ka mans pievads tur gaisu nemainīs.

Vēl tik es nesaprotu cik augstu to izvadu novietot, kurš nāks ārā no otrās tvertnes.
5 cm virs zemes, vai zemes līmenī. Ja ierakšu kaut nedaudz zem, tad būs kā būs un pāris nedēļās gadā būs pretspiediens no tā grāvja. Un ja trubas gals atklātā veidā, ko darīs sals? Varbū jau nav tik traki, tur var apbūvēt kādu smuku dārza veidojumu virs tās izejas un tā kā nedaudz nosiltināt un to galu jau var pabakstīt šad tad pa ziemu, lai viņam siltāks :)

Autors: kkk ()
Datums: 16/04/2015 11:09

Dabi, reku figurē 1300:
[www.august.lv]

Par izvada galu - izlasi ko rakstīja khe pāris lapas atpakaļ par pretvārstu. To vari izmantot, lai grāvis nespiež ūdeni atpakļ.

Datums: 16/04/2015 11:53

Jā, šīs kompānijas iekārtu es sākumā biju atzīmējis, kā vērā ņemamu, bet tad man salikās, ka vajag pilnībā noslēgtu/hermētisku, plus vēl neesmu pārliecināts, vai šo neizspiedīs gruntsūdeņi, bet ja viņa ir gandrīz līdz augšai piepildīta, tad jau viņa nekur nepeldēs.

Jā, atkal biju neuzmanīgs. Pretvārsts ir laba fīča.

Nu man tā puzle ir nokomplektēta pa lielam.

Vēl tikai jāizdomā kam uzticēt rakšanu. Ir paziņa ar lāpstu uz "tu". Ja izmanto to pašu sūkni, kuru izmantos otrajā tvertnē vēlāk, tad var atsūknēt ūdeni kamēr rok. Bet vai tas viss nav jāuztic tehnikai.
Un vai to mucu nevajag piesiet tomēr pie tās grunts ar betona klučiem, ja pieņem, ka mucas iekšmalās ūdens līmenis teiksim būs 15 cm no augšas, savukārt ārpus sienām līmenis dažkārt būs 5 cm no augšas. Tak spiediens būs? Nav man tik liela vanna, lai izmēģinātu, vai tajā nosēdīsies ūdens krūze, kurā ūdens nedaudz mazāk, kā vannā. Gruntī jau vairāk ūdens, un tas spiediens nav salīdzināms man liekas no piemēra vanna/krūze.

Autors: kkk ()
Datums: 16/04/2015 12:15

No tās mājas lapas:
"Notekūdeņu attīrīšanas iekārtas ir paredzētas montāžai uz dzelzsbetona pamatnes, tās pieslēdzot pie pašteces kanalizācijas caurulēm."

Kautkādu enkurojumu jau vajadzētu. Iespējams, to var darīt kā pamatni ieliekot gatavu groda dibenu. Vai dajebkādu dz/b pašizgatavotu pamatni ar cilpām cilāšanai.

Rakt protams vajag ar tehniku. Paziņa ar lāpstu raks tik lēni, ka vairāk būs jāčakarējas ar atsūknēšanu nekā pašu rakšanu. Pie tam, tā tehnika noderēs arī montāžā. Klasiska darbu secība:
1. piegādā iekārtu un otru tvertni
2. izgatavo vai piegādā dz/b pamatni
3. atbrauc tehnika, izrok bedri
4. ja bedrē pieplūstošais ūdens daudzums neļauj veikt uzstādīšanu, parok bedri plašāku, iekārto ūdens atsūknēšanas vietu
5. ar tehnikas palīdzību uzstāda pamatni un tvertnes
6. pievieno kas pievienojams
7. aizrok bedri.
Ja nu grib īpaši kapeiku izmīlēt, tad tehniku laiž prom pēc 5. punkta, nesteidzīgi veic 6. un paša vai paziņas spēkiem 7.

Autors: khe ()
Datums: 16/04/2015 12:16

Ar ATC sēriju būtu uzmanīgs - normāla ir AT sērija, piem AT-6. Vēl Bioclar B-6. Abas mucas ir ar lielu virszemes vāku. Ja gribi, vari nosūtīt privātajā ziņojumā tel. nr. - kautkad varu uzzvanīt un paskaidrot sīkāk.

Autors: binary ()
Datums: 16/04/2015 12:26

Tā riņķī apkārt domājot, bez praktiskas pieredzes…
* Ja nebūs enkurojuma, tad pastāv risks, ka to bunduli spiedīs uz augšu. No vienas puses - ja bundulis būs gana pilns, tad virs zemes gluži neizcels. BET vai sistēma funkcionēs, ja to bunduli pacels kaut par 2-3 cm? Kritums kanalizācijas turbās tomēr ir niecīgs, bunduļa pacelšana par pāris centimetriem var šo kritumu pavērst pretējā virzienā.
* Cik noprotu, tie bunduļi laiku pa laikam tiek tīrīti. Tas nozīmē, ka bundulis, kurš ikdienā ir gandrīz pilns, laiku pa laikam tomēr ir arī pilnīgi tukšs. Jānodrošina, lai arī šādā brīdī bundulis netiktu pacelts.

Datums: 16/04/2015 13:06

to "kkk"
paldies, tagad jau viss paliek tik skaidrs, ka šķiet jau darbiņš padarīts :)
atliek vien izvēlēties to īsto BIO mučeli.

to "khe"
ok

to "binary"
tas nemaz nav tik "riņķī apkārt", tas ir atkal mega svarīgs faktors. Tie pāris cm var nepatīkami mainīt situāciju, piemēram kautvai tikai to, ka iekštelpas trubās var krāties smagāki elementi un pazudīs spiediens lēnām un var aizsērēt pa visam ar laiku. Sanāks diendienā podu ar stampu bakstīt.

Un jā, vismaz reizi gadā tas tak būs tukš :) tātad - enkurot obligāti!
Ja tā ir stāvošā muca, tad jālūko lai sānos ir kur aiķert ar virvēm. Jo pāri vākam nesies.
Betonēt apkārt arī itkā būtu nepareizi liekas - tad tā iekārta paliks uz mūžiem kur ir.
Bet nu vai tad kāds pārbīda kanalizācijas sistēmu bieži... varbūt arī jāmet apkārt betons?

Datums: 16/04/2015 13:11

"Notekūdeņu attīrīšanas iekārtas ir paredzētas montāžai uz dzelzsbetona pamatnes, tās pieslēdzot pie pašteces kanalizācijas caurulēm"

jā, man šodien koncentrēšanās spēju zudums.

Datums: 16/04/2015 13:12

Man šis patīk, tikai 2k + pvn :(
(http://kanalizacija.lv/one2clean-biologiskas-attirisanas-iekarta-privatmajam-un-mazakiem-eku-kompleksiem/)

Datums: 16/04/2015 13:20

Vai kāds man var pateikt, kādai jābūt masai, kura noturēs to mucu gruntī?

Pieņemsim, muca sver tonnu ar visu kanalizācijas ūdeni iekšā.
Vai ar tonnu atsvara pietiks? Kā uz to iedarbojas gruntsūdens spiediens, kāds viņam spēks?

Pašreizējā: 4 no 8

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  **        **       
 **     **  **     **        **  **        **       
  **   **   **         **    **  **        **       
   ** **    **         **    **  **        **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727