UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: Trimeris 2000kvm
Autors:
SerViss
()
Datums: 14/05/2016 19:24
Ko tad nu vairāk. Apsveicu ar saprātīgu izvēli. Atliek gaidīt atskaiti par nogāztajiem kvadrātmetriem.
PS Es arī šodien izvilku no ziemas miega savu Husqv 250RX. Dzimusi tajā laikā, kad zviedri uz iepakojuma adreses ailē vēl drukāja SOVJET. Četras stundas darba, 2 litri benzīna un aptuveni 2000 kvm piefrizēti. Maijā jau vēl pat zirgskābenes un kamolzāle šķīst kā putra.
Tā kā tie nav vienīgie tūkstoši kvadrātmetru, tad domājot par uzturēšanu vasarā, atmiņā uzausa kaut kur dzirdēta ideja par budžeta raideri - saimniecības ratiņu kombinācija ar diviem vai pat trijiem benzīna zālespļāvējiem, tā teikt - trijjūgs. Varbūt kāds ir redzējis prototipu?
PS Es arī šodien izvilku no ziemas miega savu Husqv 250RX. Dzimusi tajā laikā, kad zviedri uz iepakojuma adreses ailē vēl drukāja SOVJET. Četras stundas darba, 2 litri benzīna un aptuveni 2000 kvm piefrizēti. Maijā jau vēl pat zirgskābenes un kamolzāle šķīst kā putra.
Tā kā tie nav vienīgie tūkstoši kvadrātmetru, tad domājot par uzturēšanu vasarā, atmiņā uzausa kaut kur dzirdēta ideja par budžeta raideri - saimniecības ratiņu kombinācija ar diviem vai pat trijiem benzīna zālespļāvējiem, tā teikt - trijjūgs. Varbūt kāds ir redzējis prototipu?
Autors:
Jūrmalnieks
()
Datums: 15/05/2016 19:41
SerViss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ko tad nu vairāk. Apsveicu ar saprātīgu
> izvēli. Atliek gaidīt atskaiti par nogāztajiem
> kvadrātmetriem.
> PS Es arī šodien izvilku no ziemas miega savu
> Husqv 250RX. Dzimusi tajā laikā, kad zviedri uz
> iepakojuma adreses ailē vēl drukāja SOVJET.
> Četras stundas darba, 2 litri benzīna un
> aptuveni 2000 kvm piefrizēti. Maijā jau vēl pat
> zirgskābenes un kamolzāle šķīst kā putra.
> Tā kā tie nav vienīgie tūkstoši
> kvadrātmetru, tad domājot par uzturēšanu
> vasarā, atmiņā uzausa kaut kur dzirdēta ideja
> par budžeta raideri - saimniecības ratiņu
> kombinācija ar diviem vai pat trijiem benzīna
> zālespļāvējiem, tā teikt - trijjūgs. Varbūt
> kāds ir redzējis prototipu?
Paldies :)
Tiklīdz laikapstākļi (pēdējās dienās stipri līst) ķļūs labvēlīgāki zāles pļaušanai, tā uzreiz ķeršos klāt un tad jau ziņošu par rezultātiem.
Kamēr vēl neesmu pieķēries pļaušanai, gribu pārliecināties, ka pareizi esmu sapratis degvielas un divtaktu eļļas maisījuma attieību (ml), t.i., literatūrā ir uzrādīts 1:50 un reāli sanāktu, ka uz 1l degvielas (98benzīns) 20ml divtaktu eļļa(iegādājos Husqvarna HP), attiecīgi uz 5l - 100ml.
Vai saviem divtaktniekiem arī izmantojat šādu degvielas un eļļas attiecību?
> Ko tad nu vairāk. Apsveicu ar saprātīgu
> izvēli. Atliek gaidīt atskaiti par nogāztajiem
> kvadrātmetriem.
> PS Es arī šodien izvilku no ziemas miega savu
> Husqv 250RX. Dzimusi tajā laikā, kad zviedri uz
> iepakojuma adreses ailē vēl drukāja SOVJET.
> Četras stundas darba, 2 litri benzīna un
> aptuveni 2000 kvm piefrizēti. Maijā jau vēl pat
> zirgskābenes un kamolzāle šķīst kā putra.
> Tā kā tie nav vienīgie tūkstoši
> kvadrātmetru, tad domājot par uzturēšanu
> vasarā, atmiņā uzausa kaut kur dzirdēta ideja
> par budžeta raideri - saimniecības ratiņu
> kombinācija ar diviem vai pat trijiem benzīna
> zālespļāvējiem, tā teikt - trijjūgs. Varbūt
> kāds ir redzējis prototipu?
Paldies :)
Tiklīdz laikapstākļi (pēdējās dienās stipri līst) ķļūs labvēlīgāki zāles pļaušanai, tā uzreiz ķeršos klāt un tad jau ziņošu par rezultātiem.
Kamēr vēl neesmu pieķēries pļaušanai, gribu pārliecināties, ka pareizi esmu sapratis degvielas un divtaktu eļļas maisījuma attieību (ml), t.i., literatūrā ir uzrādīts 1:50 un reāli sanāktu, ka uz 1l degvielas (98benzīns) 20ml divtaktu eļļa(iegādājos Husqvarna HP), attiecīgi uz 5l - 100ml.
Vai saviem divtaktniekiem arī izmantojat šādu degvielas un eļļas attiecību?
Autors:
hm
()
Datums: 15/05/2016 20:29
palasi savā svaigā aparāta manuālī. Manam MTD manuālī bija rakstīts 1:25.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 15/05/2016 23:13
Jā, mēdz būt ražotāja dažādas rekomendācijas vai nu 25 vai 50. Turklāt ļoti bieži ir tāda piezīme, ka ja lieto speciālo firmas eļļu, tad attiecība mazāka, ja lieto "parasto", tad divreiz lielāka. Interesanti, ka neredzu baigi dziļo domu, jo firmas daudz, visām motori nu nebūs ar nanotehnoloģijām, kuras tad nu tā eļļa kompensē. Šāds sviests ir vienam manam aparātam - nu neiešu jau es strīdēties, tāpēc ieleju kā ražotājs saka. :)
Iesaku pirkt tās eļļu kannas, kurās ir tā klāt mērgglāze - iespiež eļļu un atjauc ar 5L. Es parasti lietoju 6L benzīna kannu - tankā ieleju 5 un mājās piemaisu eļļu - tad man tur nav jādomā cik ml.
Iesaku pirkt tās eļļu kannas, kurās ir tā klāt mērgglāze - iespiež eļļu un atjauc ar 5L. Es parasti lietoju 6L benzīna kannu - tankā ieleju 5 un mājās piemaisu eļļu - tad man tur nav jādomā cik ml.
Autors:
binary
()
Datums: 16/05/2016 06:54
Jūrmalnieks Wrote:
> Pirkums jau izdarīts. ":) Līdz skaistam
> mauriņam ir tāls ceļš ejams (ir savi plāni),
> bet patreiz vienīgais, kas var palīdzēt tikt
> galā ar zāli ir timmeris, jo zemes gabals
> nelīdzens.
Gribētu redzēt, kā izpaužas tas "nelīdzens"…
> Pirkums jau izdarīts. ":) Līdz skaistam
> mauriņam ir tāls ceļš ejams (ir savi plāni),
> bet patreiz vienīgais, kas var palīdzēt tikt
> galā ar zāli ir timmeris, jo zemes gabals
> nelīdzens.
Gribētu redzēt, kā izpaužas tas "nelīdzens"…
Autors:
Didzisp
()
Datums: 16/05/2016 07:35
Pie mums jau vairs tīru benzīnu nepārdod, Klāt jauc bioetanolu, kas būtībā ir kandža, bet, kā zināms, spirtā eļļa nešķīst. Četrtaktu motoram pofi, bet divtaktniekam tas ir būtiski. Eļļas ražošanas tehnoloģijas protams ir attīstījušās un nevajag, kā vecos laikos mopēdan M8 eļļu liet att;iecībā 1:20, bet 1:50 man kautkā liekas par sausu. Ir redzēti nokauti motori. Nevaru apgalvot, ka pie motora nobeigšanas vainīgs nav pats cilvēks, bet benžu jaucis 1:50. Vēl jau kautkādas stulbas jevropas ekoloģiskās normas, ka tik lieks dūms pa izpūtēju neizskrien. Es uzskatu, ka divtaktu motoram ir nedaudz jādūmo. Protams, ne jau tā, ka pļāvējs vai zāģētājs strādā zilā dūmu mākonī, bet gāzi uzdodot, dūmam jābūt. Krieviem ir teiciens кашу маслом не изпортиш un nevienu ar eļļu sabojātu motoru redzējis neesmu. Es, jau kādus piecpadsmit gadus leju attiecību 1:35 un nav ne virzuļi apdeguši, ne izpūtēji piedeguši. Ņem 5l kanniņu, kurai sānā ik pa litram atzīmes, pielej 3,5l benzīna un uz to daudzumu 100g eļļas. Protams, nav jau aptieka, citreiz 3l benzīna ielīst, citreiz bišku vairāk , bet attiecība grozās starp 1:30-1:40. Kā mērtrauku izmantoju kādreiz benzīntankā nopirktu plastmasas pudelīti ar 100g divtaktu eļļas. Nogriezu korķīti, lai vieglāk darboties un mērtrauks gatavs. Divtaktu eļās iepakojumus, ar gatavu mērtrauku, nepērku, jo tā sanāk dārgāk. Visizdevīgāk pirkt eļļu parastā plastmasas pudelē, vai izlejamo, ja tuvumā kāds to tirgo.
Autors:
binary
()
Datums: 16/05/2016 09:41
Man trimmeri vajadzēja maz un neregulāri - g.k. lai tiktu galā ar to, ko iepriekšējie saimnieki bija ielaiduši (nepļāvuši). Kam ar trimmeri biju pārgājis pāri, to turpmāk uzpasēju ar zāles pļāvēju (55cm ķīniešu pašgājējs).
Tādiem nelieliem daudzumiem jaukšanai izmantoju kolas pudeli - ik pēc 100ml atzīmes priekš benzīna, savukārt eļļu pielēju ar aptiekā pirktu šprici.
Tādiem nelieliem daudzumiem jaukšanai izmantoju kolas pudeli - ik pēc 100ml atzīmes priekš benzīna, savukārt eļļu pielēju ar aptiekā pirktu šprici.
Autors:
Sieriņi
()
Datums: 16/05/2016 11:25
Man ir 128r jau gadu. Nekādu sūdzību. Pavasarī aizvedu uz apkopi un šogad jau maucu tālāk. Jāņem vēra ka motors ir maziņš - pluss: klusāks, vieglāks, mazāka vibrācija, ekonomisks, mīnus: krūmus griezt nevar, tikai zāli. Pāraugušai zālei labāk izmantoju ripu, kas nāk komplektā.
Degvielas atjaukšanai izmantoju 5l degvielas kannu un Husquarna ēļļu kurā ir iebūvēts mērtrauks ar iedalījumiem 3l un 5l.
Degvielas atjaukšanai izmantoju 5l degvielas kannu un Husquarna ēļļu kurā ir iebūvēts mērtrauks ar iedalījumiem 3l un 5l.
Autors:
Jūrmalnieks
()
Datums: 17/05/2016 06:17
hm Wrote:
> palasi savā svaigā aparāta manuālī. Manam MTD
> manuālī bija rakstīts 1:25.
Kā jau vienā no iepriekšējiem postiem minēju, tad manuālī(literatūrā) ir uzrādīts 1:50, ja lieto Husqvarna ražojuma divtaktu eļļu, ja kādu citu ražotāju, tad 1:35.
> palasi savā svaigā aparāta manuālī. Manam MTD
> manuālī bija rakstīts 1:25.
Kā jau vienā no iepriekšējiem postiem minēju, tad manuālī(literatūrā) ir uzrādīts 1:50, ja lieto Husqvarna ražojuma divtaktu eļļu, ja kādu citu ražotāju, tad 1:35.
Autors:
Jūrmalnieks
()
Datums: 17/05/2016 06:22
Vilnis_Radio Wrote:
> Jā, mēdz būt ražotāja dažādas
> rekomendācijas vai nu 25 vai 50. Turklāt ļoti
> bieži ir tāda piezīme, ka ja lieto speciālo
> firmas eļļu, tad attiecība mazāka, ja lieto
> "parasto", tad divreiz lielāka. Interesanti, ka
> neredzu baigi dziļo domu, jo firmas daudz, visām
> motori nu nebūs ar nanotehnoloģijām, kuras tad
> nu tā eļļa kompensē. Šāds sviests ir vienam
> manam aparātam - nu neiešu jau es strīdēties,
> tāpēc ieleju kā ražotājs saka. :)
>
> Iesaku pirkt tās eļļu kannas, kurās ir tā
> klāt mērgglāze - iespiež eļļu un atjauc ar
> 5L. Es parasti lietoju 6L benzīna kannu - tankā
> ieleju 5 un mājās piemaisu eļļu - tad man tur
> nav jādomā cik ml.
Principā tā arī esmu izdarījis. Nopirktai Husqvarna eļļas pudelei vienā malā ir atsevišķs nodalījums, kurā var ietecināt eļļu priekš 5l benzīna daudzuma un galva nesāp. :) Tālāk tādas pat darbības kā tev. :)
> Jā, mēdz būt ražotāja dažādas
> rekomendācijas vai nu 25 vai 50. Turklāt ļoti
> bieži ir tāda piezīme, ka ja lieto speciālo
> firmas eļļu, tad attiecība mazāka, ja lieto
> "parasto", tad divreiz lielāka. Interesanti, ka
> neredzu baigi dziļo domu, jo firmas daudz, visām
> motori nu nebūs ar nanotehnoloģijām, kuras tad
> nu tā eļļa kompensē. Šāds sviests ir vienam
> manam aparātam - nu neiešu jau es strīdēties,
> tāpēc ieleju kā ražotājs saka. :)
>
> Iesaku pirkt tās eļļu kannas, kurās ir tā
> klāt mērgglāze - iespiež eļļu un atjauc ar
> 5L. Es parasti lietoju 6L benzīna kannu - tankā
> ieleju 5 un mājās piemaisu eļļu - tad man tur
> nav jādomā cik ml.
Principā tā arī esmu izdarījis. Nopirktai Husqvarna eļļas pudelei vienā malā ir atsevišķs nodalījums, kurā var ietecināt eļļu priekš 5l benzīna daudzuma un galva nesāp. :) Tālāk tādas pat darbības kā tev. :)