UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E_H ()
Datums: 11/11/2016 20:36

Par virtuvi un galdu taisnība - apmēram tā arī sanāk... Bet ja sapulcējās vismaz 14+ cilvēku, ģimene liela, nu neliks katru savā telpā...!? Un neesmu bijis virtuvē, kas šķiet par lielu, ņemot vērā, ka viens no ultimātiem ir "sala"! :)
Par hobiju - darbnīca ir pavisam atsevišķi, daudz vairāk par 30 un tur arī daudz kas taps mājai un arī papildu ienākumu avots, bet mājās šī telpa vairāk velk uz mājas kino/audio/mediju telpu, kas ir kļuvis par neatņemamu plāna sastāvdaļu un nē, nebūs tā, ka tur reizi gadā ieies... Galu galā - hokejs, utt.! Atkal izklausos pēc buržuja, bet kā minēju - ceru māju būvēt tikai vienreiz mūžā un šī telpa nudien var tikt pabeigta ...
Par platību kopā - nē, nav šis standarts variants, gana plašs dzīvoklis vecajā mūra mājā ar augstiem griestiem un daudz laika tiek pavadīts arī ārpus Rīgas, mājā ar apmēram 220 m2 platību un nudien nešķiet, ka tur būtu kaut kas par daudz, neizmantots vai tukšs... Ok, tur ir pietiekama vieta 4-6 cilvēkiem, bet divi bērni nav nekas ārkārtējs un arī tie uzaugot prasa arvien vairāk privātās telpas... Nu nedzīvos abi vienā istabā līdz augstskolai vismaz...
Par elektrību - diemžēl tas jau ir tikai līdz robežai. Es jau arī saprotu, ka iespējams, ir par īsu finanses un kā minēju, plānojumu mēģinu optimizēt pēc iespējas, bet uzbūvēt un nožēlot, ka gribējās tomēr tur vai citur vairāk tos m2 dēļ 10k eiro negribas... Ja pa 130 000 vismaz viens stāvs ir apdzīvojams, tad tālāk jau vairs atliek pēc vajadzības pa telpai "finišēt"...
Protams, varbūt kļūdos, bet gribas ticēt, ka pēcāk vieglāk ir pa nelielām summām ieguldīt, nekā atlikt veselas piebūves taisīšanu...!?

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E_H ()
Datums: 12/11/2016 23:48

...un - saprotu, ka nu jau arī bloku mājas tāme neatšķiras vairs tik ļoti no karkasa, bet kaut kā nedaudz pretestība tiem blokiem... atgriezumus kur likt nav, visa apmešana, pie reizes arī jāsaka, ka materiāls pats par sevi tomēr tuvāks ir koks... Vienīgos bonusus blokiem redzu iespēju uzlikt betona pārsegumu un termomasas apjoms! Bet - vasarās tas apjoms var uzturēt arī karstumu, kas nav mazsvarīgi un ar siltajām grīdām un betona apjomu zem tām, arī būs pietiekama masa, manuprāt... Plus, tomēr pamatu apjoms pieaug un arī tie 10% jau sastāda padsmit tūkstošus un tas ir no svara!

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: specs ()
Datums: 13/11/2016 09:17

Vienmēr smīnu izraisa, ka karkasa mājas tiek sauktas par "koka" mājām. Kāds tur vairs koks tā patiesajā izpratnē pēc osb, plēvju, vates un citu šādu materiālu pielietošanas. Katrs būvē ko grib, bet atsaukties uz koka īpašībām karkasnieces gadījumā ir dīvaini.

Re: Jaunbūves izmaksas
Datums: 13/11/2016 12:35

sieva neiedeva?

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E_H ()
Datums: 13/11/2016 14:12

Par koku runājot - vairāk o domāju kā materiālu būvniecības laikā... Pēc paša pieredzes man nav ilūzijas par karkasu kā īpaši elpojošu un vēl nez kādu! Tīri uz to, kāds materiāls visapkārt un rokās uz celšanas laiku, gan būves principiem, gan siltinājuma apjoms, vairāk piesaista koks, tas arī viss!

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: bern ()
Datums: 13/11/2016 15:21

Tātad sausais atlikums vienā teikumā -man viss būs 2X lielāks un 3X lētāk nekā citiem! Tas nav domāts kā uzbrauciens, bet gan uzskatāms piemērs kā saprāts piekāpjas spēcīgu emociju priekšā - ģimenes mājas plānošanas process ir ļoti emocionāls pasākums. Es tādās reizēs pirms vispār sākt kaut ko darīt vienkārši nogaidu, lai lielā gribēšana pāriet un gaisa pilis nedaudz noplok.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: Dindirin ()
Datums: 13/11/2016 15:39

Ja vēlies rezultātā iekļauties šajos 130.000, tad platību vari aprēķināt, izdalot ar 750 eur/m2, vai vēl labāk - 800 eur/m2. Tātad - 165max (bez garāžas), bet ar virtuvi unu santehniku.

Cel vienstāva māju, citādi Tev pašam būs jākarājas pie fasādes un jumta malas 6-7m augstumā gan būvniecības gan ekspluatācijas laikā. Plānojumu var uztaisīt arī tādai, it īpaši, ja pielāgojas zemes gabalam.

Prakse rāda, ka būvniecības laikā ekspektācijas pret apdares materiāliem aug. īsumā to var raksturot tā - "ja jau es tik daudz esmu ieguldījis, neiešu jau nu sūdu te likt". Sākotnējā tāmē cenas parasti liek tieši vidējam s.
Un būtu nepatīkami, ja, nokļūstot jau līdz beigu apdarei, konstatētu, ka konts jau ir izsīcis, un māja pārvēršas dolgostrojā, kur katru mēnesi pieliek vienu lampu.
Dzīvošana istabā, kurai blakus aiz mitras lupatas notiek remonts ir cieņu pazemojoša, ja par celtniecību jau ir izdotas 130 štukas. Un celtniecība atkal ievelkas, jo nenormāli daudz laika un nervu tiek patērēti, lai pārkrāmētu mantas un slaucītu putekļus "tīrajās" telpās.

īsumā: viss, ko ieekonomēsi uz darbaspēku, aizies neplānotos izdevumos uz labākiem materiāliem, vai arī sadārdzinājumā lēnas celtniecības dēļ.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: Niks ()
Datums: 13/11/2016 19:06

Dindirins visu īstenību glagolē :)

Tikko apm tā arī uzbūvējos. 180 m^2 gan
Visos palīg-nesvarīgajos-niekos saskrien vājprāta cipari.
Es gan uz beigām pārtraucu skaitīt un pierakstīt, nav ko sev garastāvokli maitāt.
Žogi, vārti, bruģi, tūjas, lampas, sēklas, grīdlīstes, durvju rokturi, pļaujmašīna, aizkari, terases dēļi & mēbeles utt ..... Tas ir bezgalīgais stāsts. Un visu laiku, pie katras pozīcijas saproti, ka tas lētais sūds ilgi neturēs, vajag tomēr ieguldīties ilgtermiņā


Nu nekas, neuzlecu augstāk par D. Piemēram, man guļamistaba 14,5 m^2. Un kaut kā nemaz neprasās tie klasiskie 25 m^2 Māja tiek rekuperēta un vēdināta, pamostos no rīta svaigs un par bankas ledaino elpu pakausī arī neuztraucos
Lielās ballītes taisam vasarā, uz terases.
Pa ziemu ciemi brauc teju katru vīkendu, bet mazās porcijās
Uzbūvēt (un pēc tam apsaimniekot) kultūras namu, lai tikai sarīkotu 4 tusiņus gadā nav neko diži prātīgi

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: bobo ()
Datums: 13/11/2016 19:55

Padalīšos ar saviem cipariem. Tātad māja karkasniece 200m2 pa zemi. Dzīvojamā platība 120.
70 proc. dariju pats. Tiku līdz baltajaj abdarei, žogs , vārti , bruģis tūjas utt. ir :) Iztērēti ~62 K.
Tagat vajag vēl katlu , santehniku , virtuvi un grīdu. Materiāli nav tie krutākie. Rēkini pats , Tev 250...

Re: Jaunbūves izmaksas
Datums: 14/11/2016 10:00

Es domāju, ka kaut ko noteikti var izkombinēt, bet es teiktu ka krietni akurātāk ir jārēķina kas sanāk par 130K un kaut kādā noteiktā laika posmā. Viena lieta ir summa, bet otrais faktors ir paša darbs un laiks. Diemžēl tas laiks skrien ļoti ātri un vienam pašam darot, turklāt vēl daudzas lietas meistarojot tas laiks pazudīs. Kā piemērus varu minēt savu pieredzi - neliela pirts pilni 5 mēneši, mansards 150m2 - 8 mēneši līdz pelēkajai apdarei. Daudz ātrāk iet darbi saimniecības ēku jautājumos, jo tur daudzi procesi nav.
250m2 jaunbūve minimāli uz āru dodot darbus manā aprēķinā izskatītos pēc 2 pilniem gadiem līdz baltajai/pelēkajai apdarei. Līdz mēbelēm domāju principā nav iespējams tik tādā veidā. Mēbeles starp citu arī var aizņemt ļoti lielu laika posmu.
Es pat nezinu kā korektāk izrēķināt, bet pieņemu, ka jāsāk ar tāmi, kurai nost jānoņem 1 cilvēka darba diena un tā varētu būt tā ekonomija. Domāju, ka tāmē tas varētu noņemt nost varbūt kādus 20%. Arī pats process - labāk būtu meistarus piesaistīt līdz māja kā minimums ir zem jumta - labāk ja līdz nosiltinātai versijai. Tad pašam varētu palikt iekšējā apdare, kas jau izskatītos mazliet reālāk.
Tas laiks nogalina - entuziasms arī noplok pie posmiem kas lielāki par 6 mēnešiem. :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   *******   ********   **      ** 
  **   **      **     **     **  **     **  **  **  ** 
   ** **       **            **  **     **  **  **  ** 
    ***        **      *******   **     **  **  **  ** 
   ** **       **            **  **     **  **  **  ** 
  **   **      **     **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **     **      *******   ********    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727