UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567
Pašreizējā: 7 no 7
Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: spk ()
Datums: 10/06/2008 11:25

IP Logged, kas tie par tādiem nepareiziem jautājumiem? Tev tak teica - zviedri ir visgudrākie, tāpēc vajag tik pieņemt un _priecāties_ :D
Kautkā man vislaik patrāpās nepareizi skandināvi, kuriem absolūti nepiemīt pieminētās īpašības, tieši otrādi - šiko ka maz neliekas, pērk visādus sūdus tikai tāpēc ka tādi ir plauktā, tik _gudri_ izpildās, ka brīžiem jābrīnās, ka māk pār ielu pāriet, un par būvniecību un plēvēm viņiem 100% po*uj, jo mājas viņi pērk, nevis būvē.

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/06/2008 11:30

Pat no LBN 002-01 viedokļa nevis obligāti jāizolē, bet gan jāizpilda 25.punkts (un arī tad par skaitļiem var strīdēties, jo dižģimenes virtuves, kur vāra arī lopiem un 2 cilvēku daļēji apdzīvotas 200m² villas sienu absorbētie mitrumi atšķirsies).

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: aaaa ()
Datums: 10/06/2008 13:50

Redz, skandināvijā, atšķirībā no Dievzemītes, katrs nodarbojas ar savu maizes darbu un dara to, ko viņš māk darīt un ko viņš ir mācījies un guvis pieredzi daudzu gadu garumā. Tāpēc arī skandināvi mājas pērk, jo mājas tomēr ir jābūvē celtniekiem, nevis kā tas ir pie mums - ierēdnis ar no Latgales paņemtiem strādniekiem, pirmo reizi mūža būvē māju. Tad rezultāts ir tāds kāds tas ir - pa forumiem sagrābstīts, no kaimiņa dzirdēts utt. Normālā pasaulē tomēr celtniekiem klienti uzticas un, lai gan pats sev arī esmu uzcēlis māju un celtnieks neesmu necik, bet rezultāts nav nemaz tik slikts, 100% palieku pie uzskata, ka mājas ir jāceļ profesionāļiem un neceltniekiem tās ir jāpērk. Jā, tapetes mēs katrs mākam izlīmēt, bet tomēr pa lielām fiškām tā pašdarbība ne pie kā laba nenoved. Vienkārši mums nav normāla sabiedrība un attieksme pret darbu, esam ciniķi - neviens nevienam neuzticas un katra cēlākais mērķis ir otru uzmest un nogrābt pēc iespējas lielāku čunguru. Cilvēki jau mēs visi esam vienādi, arī skandināvi, bet mēs neesam pieraduši domāt uz priekšu. Skandināvu celtnieks nevar atļauties kādu uzmest vai kaut ko nožulīt, jo zin, ka tad viņam rīt var arī nebūt darbs. Pimēram, Zviedrijā ir pilns ar zviedru galdu restorāniem - samaksā, nāc iekšā un ēd cik lien. Pie mums kas tāds būtu neiespējams, jo katrs otrais nāktu iekšā ar RIMI maisiņu padusē, kurā pa kluso nu vismaz banāni vai apelsīni tiktu sastūķēti mājāsnešanai. Mums vēl tālu līdz civilizētai sabiedrībai, bet kad tāda mums būs, arī mēs mājas pirksim nevis būvēsim, jo lai cik mēs gudri un vispusīgi tomēr nebūtu, nevar viens cilvēks būt eksperts visās nozarēs - betonēšanā, mūrēšanā, santehnikā utt.

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: IP Logged. ()
Datums: 10/06/2008 13:55

Nu labi, par morāli ētisko vērtību atšķirībam SkAndināvijas un postpadomju sabiedrībās ta kā būtu skaidrs.. A kā ar tām plēvēm paliek? ;)

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/06/2008 15:34

"siltinājums aukstajā bloku sienas pusē ir visracionālākais, jo atļauj izvairīties no tvaikizolācijas telpas iekšpusē"
[www.paroc.com]

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 10/06/2008 18:11

Var protams saukt cilvēku, kurš mēģina sev neradīt sev mākslīgas problēmas, lai pēc tam ar lielākām investīcijām dzīvi atgriestu normālās sliedēs saukt par padomju cilvēku. Kā nosaukt cilvēku, kuram nav pagātnes ( nevar takš būt, ka dzīvojuši PSRS) saskatās Vācijas lidostā bukletus par siltumsūkņu neeftivitāti, saka, ka viss tas galīgi garām. Tad slavē zviedrus, kuriem starpcitu ss tiek likti lielākai daļai jaunceļamo dzīvojamo māju. Redz, zviedri savu šaurā profila speciālistu dēļ ir spiesti veidot noteikumus, lai "100%praktiķis" nopirktajā mājā nenomirtu no to pašu šauro speciālistu veikuma. No sākuma kārtīgi noblīvējam māju, neparedzot dabisku ventilāciju. Nu būs silti nu būs jauki, taupīsim enerģiju, ekonomija lieliska. Tad cilvēkam sāk pietrūkt elpas, telpās sāk augt visādas piepes. Ko nu? jāliek piespiedu ventilācija. A ieekonomēto enerģiju nākās izpūst visumā, pie kam patērējot papildus enerģiju ventilācijai. Lai nu dabūtu to enerģiju atpakaļ liekam klāt rekuperātoru. tad izrādās, ka ilgstoši lietojot cauruļvadus, tajās rodās cilvjiem kaitīgi draņķi. Likam klāt filtrus, gaisa apstrādi. Tā rodās visādi iepriekš nevajadzīgi noteikumi, kuru kontrolei, papildināšanai un attīstībai tiek veidots birokrātiskais aparāts. Cilvēks, kuram pieredze skaitās tikai pieredze ārpus bijušajām Varšavas līguma valstīm nez kāpēc sūdzās par šiem birokrātiem "Dievzemītē". Takš birokrāti mums ar ar lielu aizrautību mācās no skandināvu un citu vecāku demokrātiju pieredzes. Un ar tādu pašu aizrautību ievieš Eiropas normas vēl stingrāk nekā valstis, no kurām viņi mācās. Atceros, kā Latvijas zemnieki no sākuma brīnijās par eiropas normu - nebarot govis ar barību, kurai piemaisīta sasmalcināta polietilēna plēve. Nu nevarēja ļautiņi saprast, ka to vispār var darīt. Un ja nedara, tad kāpēc tas jāaizliedz.
"Mērnieku laikos" to, kam pašu tautas pieredze likās lieka un bija vēlme akli kopēt labāk dzīvojošos sveštautiešus, brāļi Kaudzītes sauca par Švaukstu. Lielu daļu ierēdņus jau droši tā var dēvēt. Negribētos tā dēvēt arī godājamo aaaa...

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: aaaa ()
Datums: 10/06/2008 23:59

No viena grāvja otrā. Pēc tavas teorijas sanāk, ka visi kapitālisti ir maigi izsakoties, nespējīgi debīliķi, kas akli seko kaut kādām normām, un no reālās dzīves beko nejēdz, vienīgie viedie ļaudis dzīvo tikai eksPSRS-Dievzemītē, kurā dzīvojoši ļaudis ir guvuši nekur citur negūstamu PSRS super-noderīgo dzīves pieredzi. Mājas nav jāblīvē, bet jāatstāj šķirbainas, lai būtu "ventilācija", jo tā senču senči Dievzemītē ir darījuši. Ventilācija vispār ir tāds melnsvārču izgudrojums, kuru Dievzemītē liek tikai švauksti un kangari. Nu jautri dzīvojam.
Ja par ss runājam - nu nav labi celt gaisā vecus mēslus, bet par Zviedriju un ss - ja nezin, sak, labāk nerunāt. Pirmkārt, dabasgāzes vadu Zviedrijā praktiski nekur nav, līdz ar to nav apkures alternatīvas. SS skaitās zaļš apkures veids un daļu no tā ierīkošanas izmaksām SWE sedz valsts. Zemes ss tur lieto maz, jo reti kur var ierakt trubas - apakšā splašnaja klints. Tur lielākajā daļā privātmāju ir ss, kas barojas no atstrādātā ventilācijas gaisa - velns, atkal to tabu vārdu pieminēju. Neticēsi, bet biju slēpot kalnos Zviedrijā un slēpotāju mājiņās, kuras bija guļbūves bija piespiedu ventilācija ar rekuperatoru un elektro apkure. Tā kā - stulbi jau gan tie kapitālisti, ne? Un ne tur kāds caurvējš, ne dūcošs ventilators - ne kā. Vienkārši telpā kolosāli svaigs gaiss neatkarīgi no tā, ka tur guļ 3 veči un žūst čupa ar sasmirdušām drēbēm un stāv tukšas alus pudeles :)

Re: Aeroc 375 vai 300+vate?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 11/06/2008 02:05

Tiešām pa grāvjiem, īsta padomju propoganda :D Sadalīt pasauli kapitālistos un eks PSRS - tasir ritīgi"po sovetski". Nekur neesmu teicis, ka nevajag izmantot ļauzu pieredzi. Vai tā būtu vācu, zviedru, krievu vai ķīniešu. Arī latviešu pieredze par ļaunu nevienam nav nākusi. Arī jaunās tehnoloģijas vajag pielietot. Tikai akli sekot kādam paraugam ir sava viedokļa neesamība. Kaut gan no otras puses skatoties, tas arī ir viedoklis :)
Tātad kāpēc pielieto vienu vai otru risinājumu, jebšu tehnoloģiju? Kāpēc liek piemērams apkuri. Tāpēc, ka vēsā laikā gribam siltumu. Bet pasaki melnajam āfrikā, ka šim vajag tagadiņās apkuri, jo redz zviedri vai latvieši to atzinuši pa labu esam, un viņi ir gudri un praktiski :D Vai dzīvojamā mājā nepieciešama piespiedu ventilācija? Ir vietas kur tā akūti vajadzīga - sanitārās telpas un virtuve (tehnoloģiskās telpas). Taču vai vajadzīgi pastāvīgi būt ieslēgtai? Nē. Vai pie mums ir izdevīgāk pārējās telpās veidot dabīgo (pašplūsmas) ventilāciju (ieguldot mazākus līdzekļus izbūvē, apkalpē un ekspluotācijā un nedaudz vairāk apkurē),jebšu arī mazāk kurinām, bet līdzekļus novirzām sarežģītākos ventilācijas risinājumos - tas ir diskutabls jautājums. Pieļauju, ka zviedri savam klimatam izrēķinājuši savu variantu. Dabīgā ventilācija nenozīmē šķirbainu māju. Kaut ko mākslīgu parasti lieto tikai tad,ja nav dabīga. Uzvelc akvalangu un staigā pa Rīgas centru - baudi svaigu gaisu ;)
Starp citu Zviedrijas valsts no pagājušā gada vairs nesubsidē siltumsūkņa ierīkošanu. Un tā subsīdija mūsu naudiņās bija 600 Ls. Nekas daudz, bet patīkami ;)
Un tomēr - kā ta paliek ar tām plēvēm zem apmetuma, un tagadiņās arī slēpotāju namiņu guļbūvēs? ;)

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567
Pašreizējā: 7 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   **      **  ********   **    ** 
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  **   **  
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  **  **   
 **  **  **  ********   **  **  **  ********   *****    
 **  **  **  **         **  **  **  **     **  **  **   
 **  **  **  **         **  **  **  **     **  **   **  
  ***  ***   **          ***  ***   ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727