UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Maajnieks (46.109.21.---)
Datums: 14/11/2010 09:29

Lasiiju 2006/2007. gada mājas būves, kur visai intresantas cenas. Es gribēju tā kā šo tēmu taisiit no jauna un rakstiit par savu mājas būvi 2009/20010. gadā. Man arii pašam intresē, cik varētu izmaksāt ~350m2 liela māja. Esmu jau māju noskatiijis-
[www.ipprojekts.lv] cik tāda varētu izmaksāt? Lūdzu, tikai nekādu gudru dir.anu, kāpēc tik liela māja, ko es tur bāziišu utt. Paldies! :)

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: DsKs (84.237.185.---)
Datums: 14/11/2010 09:42

Ja ir interese samazinat maksimali izmkaksas, tad nekas cits neatliks,ka veidot projektu ( ja tiesam tadu velies ) un sesties pie materialu un darba algas kalkulacijas pasam,nav man informacijas ari par nozari,kura darbojies ... ari man 09 gada plans parcelas ceribas uz 10 gadu,vienu ko esmu apgrabstijis un jau daleji aizrunajis,darbs ipasi uz augsu neskries,materialiem jau ir tendence lenam list uz augsu,katra zina letaks nekas vairs nepaliek ... kadel jautaju par nozari,jo man pasam esot saistiba ar buvniecibu,daudzas materialu pozicijas bus iespejams sanemt ar ieverojamam atlaidem un ari nav noslepums,meginat tas izgriezt cauri bez pievienotas vertibas nodokla,kas galarezultata butiski var samazinat kopejas izmaksas ... nakosais moments - plika uzbuveta kaste un kas notiek talak ar tikliem,vai kaut kadi pienak pie majas vai maja ir plavas vidu bez jebkadam komunikacijam apkart ... ja ari kads tev iedos kopejo ciparu,tas bus loti,loti nosacits

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: DsKs (84.237.185.---)
Datums: 14/11/2010 09:43

laboju - parcelas no 10 uz 11 ... 10 gads jau mums driz bus finishejis

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Maajnieks (---.opera-mini.net)
Datums: 14/11/2010 10:33

Intresanti. Caur Tevi vareetu dabuut matreaalus un/vai bez pvn? Komunikaacijas ir blakus maajai. Elektriibu vilkshu pats, esmu elektrikjis. Shii maaja man iepatikaas taada kaada vinja ir. Vieniigi saplaanots dazhaas vietaas nedaudz plashaak., bet tas taa. Intresee par cik lielaam naudaam vareetu tikt zem jumta ar logiem, durviim, bez iekshdarbiem un aardarbiem. Un, cik izmaksaatu tikt zem jumta ar logiem, durviim un ar aardarbiem un iekshdarbiem. Gribu zinaat ~ ciparu ar kuru jaareekjinaas taadas maajas buuvei.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 14/11/2010 11:41

Kā jau augstāk norādīts, pašam vien jāpiesēž un jārēķina vai jāalgo cilvēku, kas to izdarīs. Sacerēties par Ls 200/m2 ir veselīgi, bet praksē pieejams tikai būvniecības praktiskajos procesos ļoti rūdītam būvētājam. Ls 300/m2 ir jau pavisam reāls skaitlis, tomēr pakaļ tādu nemet un tā iegūšanas būs ar galvu jāpastrādā diezgan pamatīgi. Virs Ls 500/m2 jau būtu šodienas apstākļiem pārmaksāts, ja vien tas nenotiek uz augstas kvalitātes būvmateriālu, apdares materiālu un iekārtu rēķina (lētākais lamināts un kvalitatīvi grīdas dēļi cenā atšķiras diezgan pamatīgi, dažāda līmeņa santehnikas cenas nemaz nepieminot).

Augstāk minētās summas bez žogiem un teritorijas labiekārtojuma ēkai, kur var nest iekšā mēbeles. Ārējie tīkli nosacīti iekļauti, tomēr jāskatās katru gadījumu individuāli.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: DsKs (84.237.185.---)
Datums: 14/11/2010 12:06

Maajnieks,es esmu saistita sfera,nevis vairumtirgotajs :) jebkuru materialu tapat man naksies saskanot ar augstakstavosam personam un runa iet par samera minimali apjomiem un tiesi personigam vajadzibam ... rupji sakot - lielas pozicijas - bloki,logi,jumts ... mana gadijuma ta ir rekonstrukcija,izpaliek loti daudzas lietas ... nav vajadzibas pec pamatiem,visas komunikacijas jau ir esosaja pirmaja stava,nepieciesamas tikai pievilkt otrajam stavam,nav nepieciesms ari atsevisks projekts uz jaudam,jo tas visas mainas loti minimali ( sapigakais moments bija gaze,bet noskaidroju,ka otru katlu pec jaudam varu likt un ari tikai pasu mazako 14kw,bet gazes pliti vairs ne ) ... jt jau tev teica,ir iespeja visas izmaksas provizoriski uzmest vai to darit ar kada palidzibu

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: lee (---.67.livas.lv)
Datums: 14/11/2010 12:17

Ja ir pasam velme, tad var nemt par paraugu LBN tāmes formu un vālē tik uz prieksu, sarekinam materialu apjomus, cenas apzvanam vai sutam emailus uz veikaliem ar cenu piedavajuma pieprasijumiem, darba algas aprekinam nemot I Dorsha darba normas un atnemam ~30 %, jo tur daudzi darbi ar baigo gumijas stiepsanu. pie mehanismiem, ja nemam meistarus, neko neliekam iznemot specifiskas iekārtas kā betona vibrātora noma, bliete u.c. kā arī ierēķinam lielās iekārtas: betona vedējs ar sūkni utt, beigās pieskaitam 5% transporta izdevumiem no materiālu cenas iznemot ara tas pozicijas kuras jau ieprieks ved par velti vai kopa ar kaut ko piemeram gatavo betonu,

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 14/11/2010 15:35

Es esmu gatavs saderēt, ka pēc mājas uzbūvēšanas, pat ilgam laikam nepaejot tu nožēlosi tikai vienu lietu - ka būvēji TIK lielu māju. Neapvainojies, bet 350m2 ir pilnīgi un galīgi garām.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Maajnieks (---.opera-mini.net)
Datums: 14/11/2010 15:53

aaaa Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es esmu gatavs saderēt, ka pēc mājas
> uzbūvēšanas, pat ilgam laikam nepaejot tu
> nožēlosi tikai vienu lietu - ka būvēji TIK
> lielu māju. Neapvainojies, bet 350m2 ir pilnīgi
> un galīgi garām.


Par manu nozheelu nebeedaa, tas Tevi neskar.. Pagrabs jau sastaada 144m2, tad 195m2 pirmais staavs un 150m2 mansards. Normaali plashumi. Nav taa kaa buutu 30m2 dziivoklii viss paarbaazts un piebaazts.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 14/11/2010 16:21

Pagrabs ir laba un praktiska lieta, bet pirms būvē māju ar pagrabu, Tev jābūt 100% informācijai par gruntsūdens līmeni. To saku no kaimiņa pieredzes, jo pie mums ir ļoti augsts gruntsūdens līmenis un kaimiņš pat runā tā, ka taisās māju pārdot, jo esot viņam apnicis tas baseins zem mājas. Pagrabu ir vērts taisīt tikai tad, ja visu gadu gruntsūdens līmenis ir zem domājamā pagraba grīdas līmeņa, citādi tu nomocīsies ar pelējumu, mitrumu utt. Noizolēt tā, ka pagraba konstrukcija ir pilnīgi hermētiska - nu nezinu, man liekas, mission impossible...pie mums, Berlīnes metro ir vidēji 16m zem gruntsūdens līmeņa, i nekas, ar zemūdenēm tur nebrauc :)
Par kvadrātiem runājot - jādomā par apkuri, paskaties bagātajā Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā. Tur pārsvarā mājas ir 100-150m2, ļoti lielas skaitās ap 200m2. Nekas, gan jau mēs arī pie tādiem pašiem cipariem ar laiku nunāksim.
No iekārtojuma viedokļa - kā man teica čoms arhitekts - nelielas telpas padarīt mājīgas ir jāmāk un to var izdarīt, bet lielas telpas uztaisīt mājīgas ir praktiski neiespējami.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/11/2010 17:14

Ko var glabāt pagrabā, ja tur ir sauss? Esiet mēģinājuši glabāt dārzeņus daudzdzīvokļu mājas "pagrabā", kam cauri iet siltās trubas?
Pagrabu var un vajag, ja ir KURP novadīt ūdeni. Ja reljefs plakans, sorry.
Savukārt sausu mantu glabātavu var pārcelt uz kādiem augšējiem 350 m².
"Normaali plashumi" izklausās labs arguments. Mazbērniem būs ko palauzīt galvu, kā tos izmantot vai nojaukt...

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: DsKs (84.237.185.---)
Datums: 14/11/2010 18:24

pazinam ir namelis 350 kvadratos,runajot ar vinu pats atzist,ja negribi ikdiena sievu ar spaini un lupatu rokas redzet,janem majkalpotaja :) ... par ikmenesa izdevumiem jau cits stasts

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Didims (78.84.145.---)
Datums: 14/11/2010 19:07

Man kā izbijušam profesionālam apkopējam ;-)
(videnes laikos bija tas gods piepelnīties) ir viedoklis, ka ne jau kvadrātmetri ietekmē telpu tīrīšanas ilgumu, bet to kvadrātmetru aizkrāmētība un konfigurācijas sarežģītums. Pats visas mazās klašu telpas pie vecajām apkopējām iemainīju pret koridoriem un zālēm - mierīgi močī, nevis pacel, pamuļļā, noliec atpakaļ un tā miljons reizes pēc kārtas. Tas pats attiecas uz mājtīrīšanu. Piem. iebūvētais pods tualetē man pa lielam ir, lai nekas nebūtu uz grīdas, tāpat skapītis zem izlietnes karājas pie sienas. Skapjus un gultas tādus, kas pilnībā stāv uz grīdas nevis pagultēm, kur putekļiem krāties. Zeltā vērtē manuprāt ir iebūvētais putekļusūcējs ar šļauku pa rokai, jo ja pa fikso mazu šmucīti var nokopt, tad parasti jau to izdara, a ja jāiet visai mājai cauri pēc lielā putekļusūcēja un pēc tam vēl jānes atpakaļ, tad parasti noslinko un tā tās šmucītes krājas, kamēr atnāk mājkalpotāja ;-)

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 14/11/2010 19:37

Es gan gribētu plašu pagrabu zem mājas. Pirmkārt var salikt visu tehnisko - apkuri, sūkņus, ūdeņus utt., otrkārt uztaisīt kādu mazu darbnīciņu paša prieciņam, var ielikt kādu trenažieri, ja ir luste pasportot, salikt veļas mazgāšanu/žāvēšanu un pa lielam visu mantu glabāšanu, arī saunu ar dušu utt. Tāds pagrabs ir foršs, biju pie cilvēkiem Vācijā - kolosāli. Visas šitās foršās lietiņas, kurām itkā mājā nebūtu īsti vieta ir nost no pašu un ciemiņu acīm.
No slapja pagraba zem mājas nav pilnīgi nekādas jēgas - tādā vienmēr gaiss ir pretīgi drēgns, ož pēc pagraba/pelējuma un no tāda pēc iespējas ātrāk gribas tikt ārā. Tādu jātaisa speciāli saķņu glabāšanai kaut kur nost no mājas, vai blakus. Un mūsdienās - nu cik tad un kādas saknes glabāsim? kartupeļi, bietes, kāposti - zaptsburkas, nu ko tad vēl? Un arī tad jābūt laikam pašam to visu ziemas krājumiem saražot. Ja ar audzēšanu nodarbojas profesionāli, tad tur ar pagrabiņu zem mājas ir krietni par maz un tad arī glabāšanu jāveic profesionāli - ar piespiedu ventilāciju, temperatūras kontroli utt. Man radi ir zemnieki, kas ražo kartupeļus - glabā privatizētā kartupeļu pagrabā vēl no kolhoza laikiem. Arī jau tajos laikos tur tomēr notiek ventilācija ar ventilatoru, ir temperatūras automātika utt. Ja ražo tirgum, tas viss atmaksājas, jo glabāt n-tās tonnas kartupeļu nav tas pats kas pāris maisus paša vēderam.
Vēlreiz par kvadrātiem - blakus kaimiņš jau 3-o gadu mēģina pārdot savu 580!! m2 māju (pilns pagrabs un 3 pilni stāvi). Nesekmīgi - tādu nevienam nevajag. Pats uzbūvēja jaunu (zem 200m2) citā vietā un teica, ka tik lielu nevienam neiesaka un pārdod tikai izmēra dēļ, jo nespēj to kūti apkurināt.
Par celtniecības izmaksām runājot - varbūt kastes izmaksas no kvadrātmetriem nav īsti lineāras, bet iekšējā apdare gan - ir milzīga starpība cenā, vai jāveic iekšējā apdare 150m2, vai 350m2. Pats beigās būsi nelaimīgs, jo tie cipari tur griezīsies vienkārši fantastiski, ja neesi ar to saskāries - pat nevari iedomāties.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/11/2010 22:02

Esmu dabūjis pastrādāt gan caurvējainā 1932.gada vāgūzī, gan lielas privātmājas salīdzinoši sausā pagrabā (māja ir kalnā). Tieši pēc darba pēdējā man nezkāpēc piemetas iesnas dienām uz divām, arī citas lietas, piemēram, zemes līmenī vispār ir stabilāka sajūta.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: Maajnieks (---.opera-mini.net)
Datums: 15/11/2010 00:11

Vai tad es nevareetu paliist zem 30k ls celjot sho maaju? Pamatus gandriiz varu ieliet pats, ir sakari, varu dabuut traktoru, smago, smilti, shkjembas utt., ja ne pa velti, tad pa leeto noteikti, muureeshanaa ir cilveeks pa 20ls/m2, sienas, griezti, spakteleeshana pa 1.70ls/m2 videeji, elektriibu varu pats ievilkt, santehnikaa ir paliigi, apmeteeji apmet ar apmetamo mashiinu pa 1.50ls/m2, vieniigi par jumtu un kanalizaaciju iisti nezinu. + logi un durvis. Matreaali nav pashi leetie gali. Videejas kvalitaates matreaali. Par super mega augstas kvalitaates matreaaliem nerunaasim.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 15/11/2010 00:27

30k LVL par 350 m2, tas ir zem 100 Ls/m2. Ja vien visu nedari pats un materiālus nezodz - tā ir utopija. Kaut vai tīri materiālu tāmi vari apmēram sastādīt pats, ja ir laiks piesēsties, internetveikalos palūrēt vidējās materiālu cenas un paskaitļot.
Uzreiz saku - lielākos ciparus beigās sastāda sīkumi, kurus sākumā neviens pat neuzskaita. Nu piemēram - krāsas spainis maksā 30 Ls, ar 1 spaini tu nokrāsosi vienā istabā griestus. Viss. Man šķūnim sanāca labs salīdzinājums - jumta spāres 25m2 šķūnim maksāja tikpat, cik elektrības vads no sadales līdz šķūnim.
Iekšdarbos tak špakteles, skrūves, gruntis, krāsas, durvis, logi, aiļu apdare, grīdas segumi, atkal ar visām gruntēšanām, līmēšanām utt. Kur vēl kanalizācija, santehnika, apkure, siltināšana, vēdināšana, skursteņi.

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: andisk26 (---.izzi.lv)
Datums: 15/11/2010 09:19

2008 gadā būvēju pats, izmaksas ~200Ls m2

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 15/11/2010 09:47

es ar lielu optimismu meginasu tikt 15k latos un tas ir ~ 110m2, faktiski bez pamatiem,elementara jumta konstrukcija ar skarda segumu,komunikacijas ka jau teicu,visas ir 1.stava,vajadzes tikai papildinat lidz otrajam ... un tie 15 ir faktiski balta apdare iekspuse ... un vel ar ceribu uz atlaidem un pvn-iem

Re: Mājas būvnieciiba 2010. gadā.
Autors: L&S (78.84.195.---)
Datums: 15/11/2010 10:17

Šitadu gudrišu ir pilna dauņu valsts,350m2 vieglak bus paslepties no seksa partnera,kad tas joks ar gadiem bus apnicis:D,
es te regulari lasu par tadiem apstraktiem skaitļiem 50-100ls m2,nu lai ta butu,jo nevartaču zinat kas tas tas rakstitajs tads ir,varbut puikiņš sapņotajs,vai kads nepiepildijies neveiksminieks?? xvz
man 200m2 darot ļoti,ļoti daudz ko pašam grozies ka gribi bet tomer sanaca 450ls/m,zem atslegas,ar virtuvi un tehniku

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **    **        **  ********  
 **        **   **   ***   **        **  **     ** 
 **        **  **    ****  **        **  **     ** 
 ******    *****     ** ** **        **  ********  
 **        **  **    **  ****  **    **  **     ** 
 **        **   **   **   ***  **    **  **     ** 
 ********  **    **  **    **   ******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727