UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 8
Re: Mazas Privātmājās būvniecības izmakas 2015
Autors: kaamis (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 21:05

Saulitis pierāda māju var uzcelt saprātīgās naudas summās vienīgi būtu uzreiz ielicis jaunus logus.
Pastāsti kas tas par interesantu apkures risinājumu? Tev telpas visas pakārtotas apkārt tai mucai?

Autors: J (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 21:39

Skatos un brīnos, tad kad sauc darbu cenas parasti cipari nesaprotami zemi, bet šeit izmaksas diezgan astronomiskas, nu kur var pamati tādas summas izmaksāt (jeb mūsdienās superdārgu betonu tikai ar bumbieriem ved un izmanto nomātus veidņus). Man uz 160m2 pamati ap 4000eur izmaksāja, bet kopējais augstums vietām bija teju pie 2m.

Autors: ju (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 21:42

"Būsi uzcēlis tā teikt pa dārgo, jo, ja mājā ir starpsienas un melnā grīda uzlieta, tad rēķini vismaz 250eur/kvm iekšējai apdarei, kas summā būs 35k eur, ja vēl ārpuse klāt, tad mājas izmaksas būs virs 1000eur/kvm" specs rakstija.
Drošvien ka dārgi sanāca.
Nu nav jau tā ka ar melnajām grīdām un viss pliks. Dzivojam jau pusgadu iekšā un pa istabai pats taisu. Vannene gatava lielaa istaba ari. Parejās istabās pliks reģipsis. Bet nav žēl neviens lats ko iztērēju, jo pa lēto kaut ko taisīt nebiju gatavs. Man ir individuāls projekts, dakstiņu jumts, ļoti labi logi, izolācija griestos 45cm, logi pa visu sienu līdz 5.4m augstumam utt utt. Nekam naudu nežēloju tāpēc ari nav lēti. bet tas ka iekšā nav nokrāsots un tapetes salipinātas - es to pats lēnā garā izdarīšu. Bet ja sākotnēji ieliek švakus logus, jumtus, izolācijas, uc lietas tad tie jau parasti paliek uz visiem laikiem un pēc dažiem gadiem var būt ka jākož sev elkoņos par savu taupību. Tas protams gadijumā ja iespējas ir bet gribas ietaupīt. Ja iespējas mazākas tad jāpielāgojas un jātaisa kā var. Tāds mans domu gājiens, bet saprotu ka ir arī citi viedokļi. ;)

Autors: VG (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 21:47

Nevjag nolikt cilvēkus kuri būvē pašu spēkiem un pieejamiem bezkrītu līdzekļiem. Manā skatījumā tas ir vērtīgāk, kā sēdēt darbā pie datora ar 35 gadu kredītu uz kakla. BET ar vienu atkāpi, ja māja netiek būvēta mūža garumā.
Pirmo māju uzbliezu tieši tā, bet tagad redzu ka biju pārmaksājis vismaz 3. daļu, kā arī ne māju man tādu vajadzēja.
Nav nekādas vainas logiem bez maksas, pat ja tie nav pakešnieki. Arī reģipsim nocenotam nav ne vainas. Skaidrs ka tehnoloģijas iet uz priekšu, bet neviens nav izputējis, ja nav ielikts jaunākis 3 pakešu logs vai krutākais siltumsūknis!
Bet ne par to! Ja reiz ir pieejami 50 000 eir, kas nemaz nav tik maz bez kredīta, tad ganju buus arii atlikušie 10 vai 20! Pretējā gadījumā visu smuki saliekot uz papīra māju var arī neuzcelt. Un nav runa par to cik varēsi pārdot, bet par to kur dzīvosi. Ja dzīvo pilsētā tad po, var būt arī dzīvoklis, ja ārpus, tad māja ir tikai loģisks solis.

Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 22:10

Priekš kam jūs tās mājas vispār būvejat? Nav kur dzīvot? Nav ko darīt brīvajā laikā?

Šeit nevajag jaukt burkānus ar apelsīniem. Saprotu, ka diskusijās piedalās divu kategoriju cilvēki. Vieni, kas būvē māju, lai tajā dzīvotu, otri, būvē māju, lai to būvētu, un pats dramatiskākais brīdis būtu brīdis, kad māja ir pabeigta. Bet satraukumam nav pamata, jo dolgostriji nekad nav gatavi, tāpta kā Rīga. Vispirms ievācās virtuvē ar vecmāmiņas skapīšiem un matračiem. Tad pabeidz vienu istabu. Ap to laiku virtuve jau ir pieķēzīta cepjot kartupeļus uz prīmusa utt.

Man būtu vienalga, bet ainava lielākoties ir piesārņota ar šiem objektiem. Būtu par sodu šādiem īpašniekiem, kuri nevar savākt vismaz ārpusi vismaz 2-3 gados no būvatļaujas izsniegšanas

Ja mājas celtniecība ir dzīves liekā laika aizpildīšana, tad nevajag spamot par izmaksām utt, tāpēc, ka tā nav mājas būvniecība, bet gan hobijs. Kur nu katram izdodas, ko nospert vaiiztēst no vējā krituša baļķa. Līdz ar to izmaksas nav salīdzināmas.
Manā izpratnē mājas būvniecība nozīmē max 2 gadu periodu, pēc kura tu ievācies pilnībā pabeigtā māja ar visām nepieciešamajām mēbēlēm - jaunām. Nevari - nesāc! Sāc, kad vari!

Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 22:36

Labs piemērs zemāk redzamajā linkā dolgostrojam un plānu neatbilstībai budžetam.
Bildēs redzams klasisks iekštelpu izskats dolgostroja gadījumā. Jums to vajag?

[www.ss.lv]

Datums: 12/01/2015 22:36

"VG" Tev pilnīga taisnība. Cilvēkus kas spēj uzcelt bez kredītiem māju tādu kas viņus apmierina es apbrīnoju. Tas viennozīmīgi ir grūtāk. Manā gadījumā elektroinstalācija, ūdeņi, siltās grīdas, starpsienas, ventilācijas sistēma, dēļu apšuvums, sēta un daudzas citas lietas es viens pats veicu un arī turpmāk viss būs man pašam jāizdara jo palielināt kredītu nevēlos.
Galvenais lai apmierina tas ko var uzcelt, tad ir viss ok. Un galvenais ir uzsāk,t nevis nobīties un neuzsākt.
Mana doma vairāk bija par variantiem kad vulgarizējot "atbrauc saimnieks ar jaunu mersi un prasa vislētāko un grib lai pa pusvelti strādā viņam", bet pieļauju ka tādi šajā forumā diez vai apgrozās....

Autors: VG (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 22:44

Labi, nevajag krist galējībās! Neviens neaizstāv tās pusuzbūvētās šausmas ar 17 minatūrīgām istabām dažādos līmeņos bez apdares! Mēs visi zinām no kuras nācijas nāk tās šausmas.

Tavs SS piemērs vēl nepavisam nav tas briesmīgākais! Paskaties uz to jumtu priekšpēdējā bildē! Tās gan IR ŠAUSMAS!

Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 23:01

Dolgostrojs tas ir aptuuveni šitā: [failiem.lv]

Pamati sākti 2005. gadā, bildes no šīs vasaras un rudens. Un galvenais cilvēks visus šos 9 gadus kautko tur dara un uzskata ka būvējas. Bet nu kā jau te minēja - šeit galvenais ir process. Da i sievai labi - vīrs ne dzer, ne pa svešām gultām vazājas :)

Datums: 12/01/2015 23:20

rbm piemērs perfekts :)
tas ir tas vīrs kas tajā forumhouse forumā raksta un ceļ ciematā pie Rīgas kas sākas ar "Jaun****** "?

Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 23:25

>Da i sievai labi - vīrs ne dzer, ne pa svešām gultām vazājas :)

.. ne redz, kur sieva vazājas :D

Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 12/01/2015 23:28

tas pats, un tēmas nosaukums viņam forumā atbilstošs - История одной мечты

Autors: saulitis (178.16.22.---)
Datums: 13/01/2015 09:37

To kaamis
Jā, tā varētu teikt. Pagaidām ir problēmas ar tualetes un sušas telpu, kur ir vēsāks, jo siltums tur tiek minimāli. Bet tik un tā, ja tajā telpā sievai visu ziemu puķes uz palodzes stāvot, nav nosalušas, tad tas ir apmierinošs rādītājs. Par logiem. Kāpeč uzreiz likt pakešu? Logus var nomainīt jebkurā brīdī, gadus 5 šie būs ļoti labi, ja ne vairāk. Logi nav sapuvuši, kārtīgi nopakoti, tagad lielajā vējā, nekur nepūš cauri.
Par kādu cenu var uzcelt māju, atkarīgs, pirmkārt, cik cilvēki tajā dzīvos. Mēs esam 3 cilvēki, paši divi un dēls, ka studē, un mājās ir labi, ja nedēļas nogalēs, vai vēl retāk. Ja būtu mazi bērni, tad mans variants noteikti nedarbotos. Un, kā te pieminēja, mana mājiņa tiešām ir māja, nevis pažobele. Telpās ir 22 gr silts, no rīta 18.
KO DOD tās super puper lielās mājas, kurās dzīvo labākajā gadījumā 2 cilvēki?? Un tādu ir ļoti daudz. Nākošo vasaru nosiltināšu, tad apdari un kas tai būs savādāks? Tas, ka nebūs 350 kv2 ar siltumsūkņiem, rekuperatoriem un vēl daudzām dzīvi darežģījošām lietām un kredītu visa mūža garumā? Man to nevajag.

Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 13/01/2015 10:17

Te jau nav jautājums par investīciju atpelnīšanu, bet par dzīves kvalitāti.
Zinu cilvēkus, kas trijatā jau nez kuru gadu dzīvo 8 m^2 pirtiņā un blakus ceļ māju, kuras vienīgais uzstādijums ir - lai nebūtu kredītu. OK, māja ir "dolgostrojs", bet viss ir sakopts, kas ir izdarīts, tas ir kārtīgi sataisīts. Viss iet uz priekšu, tikai tādiem šausmīgi maziem solīšiem

Un tā pat zinu pāri, kas dzīvo 400 m^2 mājā, kura arī ir celta bez kredītiem. Svilpodami nosvilina gadā 3 t granulas. Divatā. Jo bērni izauguši un tur ir tikai brīvdienās. Nu nekas - viņi tā pat ir laimīgi, un 3 vai 5 tonnas granulu viņiem, ar to ienākumu līmeni ir pilnīgi pie d ... augavas :)

Var dzīvot arī meža vidū, zemnīcā, var Rundāles pilī, ka tik cilvēks ir harmonijā pats ar sevi :)

Labi, augstāk ir extrēmie piemēri, bet ar to es gribēju pateikt, ka uz jautājumu par būvniecības izmaksām nav vienas pareizas atbildes. Vienīgais, kas jāskatās - lai ieguvums pret izmaksām ir labi sabalansēts. Nu lai nav tā, ka pa 10k € pamatiem vēl pašam betons jāmaisa vai smiltis jāšķipelē :)

Autors: nkn (178.16.22.---)
Datums: 13/01/2015 11:11

Piekrītu Niks teiktajam un tādēļ šajā tēmā nevajadzētu izpausties ar emocijām: "dolgostrojs ir slikti, bez 100 t nemaz nesapņo kko uzsākt utt".
Turpinājumā varētu pievērsties no pieredzes, piem,materiālu izmaksām par vienību, darbu izmaksām par vienību, lai katrs varētu pareizināt ar projektā plānotajiem darbiem.
Darbi, materiāli, ģeogrāfiskais novietojums būs dažādi, tad arī autors varēs izdarīt secinājumus.

Autors: Mārtiņš Ti (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2015 22:12

Būvēju sev māju no AEROC ecoterm 375,silts bloks-nekāda bēda,jo visas šuves meistari labi aizsmērēja ar līmi.
Ielējām pēdu,uzmūrēja no 500 paskāla fibo pašus pamatus,nosiltinājām ar 100mm putoplastu,un ielika drenāžu.
Pēctam Uzlika jumtu jumta konstrukciju,uzlika latojumu,plēvi,un šogad viss.
Tagad jau pavasarī tie paši meistari brauks man likt bleķi uz jumta,un darīs visu pārējo.
Varu ieteikt ļoti zinošus meistarus. Viņi strādā laikam pa visu Latviju. Uzbūvēja man kvalitatīvi visu,pats piesaucu būvuzraugu-lai pārliecinās,un tas arī pateica ka kvalitatīvi.

Iesaku Mārtiņš 26058985

Autors: Mernieks (178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 22:06

ZZAldisZZ Wrote:
-------------------------------------------------------
> Paldies visiem par atbildēm.
>
> Zeme atrodas Jelgavas novadā ! 13 km no centra uz
> dienvidu virzienā.
> No komunikācijām ir elektrība.
>
> Nauda ir 25 000 € Skaidrajā un 20 000 € ko
> plānoju iegūt pārdodot dzīvokli,kurā šobrīd
> dzīvoju.
>
> Darīt es labprāt darītu visu pats.
> Bet bail kautko sačakarēt .
>
> Vismaz šobrīd pats esmu pats gatavs tikt galā
> tikai ar iekšējo apdari un santehnkiku !
> Runājot par mājas iekšdarbiem. Mēs te laukos
> neesam īpaši prasīgi ! Pods pa 65 € uz akciju
> būs gana labs ! :D
>
> Izskatās jau vienkārši tos blokus mūrēt,bet
> man bail kautko sačakarēt tā , ka vairs
> nevarēs izlabot. :D
> Pamatus sačakarēt vēl vairāk bail . :D
> Varbūt pats varētu vēl Jumtam pašu pēdējo
> segumu uzlikt ! Bet uz to diezcik neietaupīsi.
>
> Nezinu vai tas ir labi,bet šobrīd ir
> iepatikušies daudzi gatavie tipveida projekti !
>
> Ņemot vērā ka naudas vismaz šobrīd ir tik cik
> ir. Tad plāns ir tāds !
> Dabūt to māju gaisā tā, lai ir
> pamati,sienas,jumts,logi,spice,iespējams
> septiķis.
> Tālāk esmu gatavs dzīvot tajā saucamājā
> "dolgostrojā" ,pārdot dzīvokli un par iegūto
> naudu ielikt malkas centrālo apkuri .Un veikt
> iekšdarbus , cik līdzekļi atļaus!
> Neko greznu man iekšā nevajag.Var arī arī
> lēti un smuki iekšā uztaisīt ja izdoma ir !
> Man vairāk pat interesē laika gaitā,smuki
> iekopt mājas apkārtni 1ha .
>
> Tātad sākumam minimālās izmaksas rupji
> runājot varētu būt tādas ?!
>
> Projekts ar visiem papīriem pieļauju 2 k
> Pamati ar grīdu melno 7-8 k
> Sienas 7 -8 k
> Jumts - xz
> Logi - 2-3 k
> Spice - 1.5-2 k
> Kanalizācija 1.5 -2 k
>
> Ir kādas atsauksmes par kādām brigādēm vai
> firmām?
> Negribas samaksāt par darbu un beigās dabūt tik
> sliktu rezultātu,kā pats varētu :D
>
> Izskatās,ka lai kautko mēģinātu sākt un
> galīgi neaplauztos,vajdzētu vēl vismaz kādus
> 10 k iekrāt ?
>
> Vel ir jautājums,kad šito visu pasākumu
> sākt,tā lai ziema nepārsteidz ?

Pirmās trīs pozīcijas var arī ievērojami lētāk. Varu ieteikt labus gatavos projektus + uztaisīt topogrāfiju, var pat 1-1,2k iekļauties. Čoms pašlaik būvē man blakus māju (manam zemes gabalam), pamati izmaksāja ap 4-5k eur, sienas arī mazāk nekā Tava pieminētā summa.

Autors: Mernieks (178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 22:43

mans epasts: raivis[at]terratopo.lv ja nu kas interesē

Autors: hdg (178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 23:00

par izmaksām. Patreiz esmu apguvis autora norādīto summu eur 45 K. No tā algās par darbu apm 1,5k. Pārējo visu paša spēkiem. Uz materiāliem nav īpaši ekonomēts, bet ja visus būvmateriālus ņem jaunus, diez vai var lētāk. Vēl kādi 20k būs jāiegulda. 160kvm. Aeroc

Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2015 04:37

Mārtiņš Ti Wrote;
> Pēctam Uzlika jumtu jumta konstrukciju,uzlika
> latojumu,plēvi,un šogad viss.
> Tagad jau pavasarī tie paši meistari brauks man
> likt bleķi uz jumta,un darīs visu pārējo.
> Varu ieteikt ļoti zinošus meistarus. Viņi
> strādā laikam pa visu Latviju. Uzbūvēja man
> kvalitatīvi visu,pats piesaucu būvuzraugu-lai
> pārliecinās,un tas arī pateica ka
> kvalitatīvi.
> Iesaku Mārtiņš 26058985
Atvaino,slikta pašreklāma,labs meistars neatstāj jumtu šādā stadijā,jo viņš saprot,ka katrai plēvei ir uv starojuma noturības ierobezōjumi,un šāda ekspluatācija strauji samazina tās kalpošanas laiku. SS-ā meistari arī saliek bildes,bet paši nesaprot,ka nofotografējuši brāķi. :)

Pašreizējā: 4 no 8

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ***   **  **   **    **  **   **       
 **     **  ****  **  **  **      ****    **       
 **         **  ****  **  **       **     **       
 **         **   ***  **   **      **     **       
 **         **    **  **    **     **     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727