UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 7
Re: Zemnīcas veida pagrabs - kāda ir recepte tā uzbūvēšanai?
Autors: m. (78.84.84.---)
Datums: 15/07/2010 00:29

Viens grods ir netaaalu mosh var sarunaat.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 15/07/2010 07:39

Grodu - domāts ņemt pašu resnāko (diam. 2 m?), pārzāģēt pušu un izmantot kā pusapaļu pārsegumu?
Jurītim > 14/07 09:22 > links > lidmašīna...

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 15/07/2010 08:45

vienstāvam..par apaļiem stūriem dzīvojamās telpās. Risinājums šāds.. tiek ņemts 2,5cm fibrolīts, tas sazāģēts strēmelēs . Ja var tad zāģē gareniski, tā lai zāģis pret virsmu veidotu 40..45 grādus. Bet strēmelei divus stūrus var arī noēvelēt ar fleksi. Iegūsi četrstūri 2,5cm biezumā, kur viena mala 10..12cm, bet iekšējā 5..7cm plata.
To piestiprini ar škrūvēm griestu stūros, papildus var iestrādāt uz montāžas putām. Tātad telpai iegūsi nofalcētu stūri. Tad to iegruntē un uzmet jauktu cementa - kaļķu apmetumu iegūstot sākotnējo rupjo rundējuma formu. Tas piežūst un pēc diennakts vari uzstrādāt baltkaļķa 1:3 apmetumu ar stiklašķiedras apmetuma sietu.

Datums: 15/07/2010 09:12

Nē, man tie stūri pagrabam, kurš jābetonē:
[www.failiem.lv]

Datums: 15/07/2010 09:38

vienstāvam... tu vēlies iegūt betonētu velves veida pārsegumu vai plakanu pārsegumu ar apaļiem stūriem . Pirmajā gadījumā - velvei stiegrojums ir konstruktīvs jo te darbojas balstbīde, otrajā gadījumā ir aplēse stiegrām un tas betons stūros tikai aizpildījums.

Datums: 15/07/2010 09:55

Plakanu ar apaļiem stūriem. Varbūt griestu vidusdaļa varētu būt nedaudz slīpa uz vienu pusi. Ja lej reizē ar griestiem, gan jau nav tikai kā aizpildījums. Jebkurā gadījumā stiprības rezerve būs pietiekama, vismaz miera laika apstākļiem.

Datums: 15/07/2010 10:38

vienstāvam... tad nesarežģī sev dzīvi ar to saplāksni.. ieej plakanu pārsegumu vai montē plakanus saliekambetona elementus un tos stūrus izvelc apmetumā vēlāk.
Ja tu liesi pats.. un telpas izmērs tev tuvs kvadrātam tad varu aizsūtīt aplēsi stiegrojumam plātnes balstam pa kontūru, iegūsi stiegru un betona ekonomiju.. tātad darba un līdzekļu ietaupījumu.

Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 15/07/2010 10:51

Taapat to finieri bus gruti smuki saliekt. Kaut kada zurnala bija, ka muuree logu pusapaljas ailas. Ieteiktu no finiera (babieza) izzagjet velama apalja stura shablonu un ik pec kadiem 60 cm salikt uz statnjiem shablonus. Tad vares droshi ar pilnu speku liekt finieri un skruvet pie shablona. Shablons bus ka atbalsta ribas un pie reizes vienads liekuma radiuss visur. Uzgriezhnju betoneshana gan man liekas pilnigi nevajadzigs darbs - nav vienkarshak izurbt caurumus un piedibeljot to finieri - vinjsh tachu uz biidi, tur nekadas resnas skruves nevajag.

Datums: 15/07/2010 11:26

Paldies, Ivar, domāju, ka aplēsi šoreiz nevajag. Sākotnēji tam pagrabam bija pat kautkāds tehniskā projekta AR rasējums, kur bija arī sienu/pārseguma biezumi. Pagrabu gan aizstūmu citā vietā, mainīju izmērus un telpu plānojumu (pārsegumu laidumi mazliet samazināti). Es droši vien šur tur iegāžu vairāk, kā minimāli būtu nepieciešams, bet, salīdzinot ar personīgā laika patēriņu un maksu par transportu, viens kubs betona šurp vai turp man daudz neko nemaina.

Par iebetonējamiem uzgriežņiem (kas betonā turas pie caurejoša vītņstieņa vai otrā galā ieskrūvētas 100% betonā atrodošās skrūves). Zemāk es M10 uzgriežņus lieku ar apmēram 50x50 cm soli. Tie man noder:
1) esošo veidņu savstarpējai savilkšanai, vienlaikus ievērojot precīzu distanci starp veidņiem un atrisinot problēmu, kā pēcāk aizpildīt tukšās trubas:
[salmiunmali.blogs.lv]
2) arī nākamās veidņu kārtas turēšanai un precīzai pozicionēšanai;
3) kad viss būs gatavs, pie tiem varēs skrūvēt profilus plauktu turētājiem.
Tad nu ielikt rindu ar mazākiem arī vēl augšā tāds nieks vien ir. Pie kam iebetonēt es varu kaut 2 cm no augšas, kamēr ieperforēt tik tuvu malai - diez vai. Vispār man perforēšana betonā nepatīk, gan jau internetā varētu atrast bildes, cik tālu aiziet plaisas. Urbšana (lēna) savukārt ilgs čakars.

Kā finieris lieksies, to vēl tiešām nezinu. Iepirku balto nelaminēto, Finiera veikalā teica, ka laminēto nesaliekšu. Šablonus taisīt gan negribētos, to iztēlojos kā lielu čakaru un materiāla patēriņu.
Teorētiski pastāv variants taisīt no ceturtdaļtrubas līdzīgi kā sienām:
[www.failiem.lv]
Bet sienām bija no Ø20cm, kas ir lielākā no lētajām trubām. Griestu stūrus gribētos apaļot vairāk, bet resnākām trubām cenas kāpj eksponenciāli, pēc tam to ceturksni būs jāmet ārā.
Vēl ir variants taisīt 20 cm zemāk taisnu pagaidu grīdu uz tās griestu formu no māliem, kas sturos būs jādara tik un tā, jo tur liekums būs vairāk kā vienā dimensijā.

Datums: 15/07/2010 12:04

vienstāvam.. mēs te tagad spriežam par tavu pagraba pārsegumu aizejot no zemnīcām prom, ja vēlies to varam pārnest citā tēmā.. taču sasper mani jods.. man arī patīk liekti stūri pārsegumos , tā sienām, bet vispār pagrabā pie griestiem tas nav īsti prāta darbs..
tas saistīts ar to, ka vēlāk velkot dažāda veida inženierkomunikācijas, tev nāksies visu to smukumu.. betonētās ieloces caursist ar dažāda veida atverēm caurulēm..vēdvadiem.u.t.t. Tapēc labāk to apaļošanu atliec pēc tam, kad izvilksi inženierkomunikācijas pie griestiem.

Pašreizējā: 3 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  ********   ********  **        
 **     **  **   **   **     **  **        **    **  
 **     **  **  **    **     **  **        **    **  
 ********   *****     **     **  ******    **    **  
 **         **   **   **     **  **              **  
 **         **    **  ********   ********        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727