UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: Zemnīcas veida pagrabs - kāda ir recepte tā uzbūvēšanai?
Autors:
aaaa
(---.c-sam.se)
Datums: 15/07/2010 12:08
Caurejoshss vintnstienis - aukstumtilts, bet pagrabam laikam vienalga, tur jau siltinats netiks. Vispar ideja par iebetonetiem uzgriezniem man iepatikas, nozeloju, ka terases stabiem tadus neieliku, jo pie tiem varetu vertikala zhodzinja statnjus ljoti smuki piestiprinat. Nekas, naksies urbt (es parasti izperforeju mazu cauruminju, tad iet uz lielaku, tada veida kaut ko saplaisinat ir daudz grutak un, protams, tikai kjimiskie dibelji, izpleshanas dibelji var saplest betonu ka nieku).
Autors:
Ansis Liepa
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 15/07/2010 12:56
viena versija grodu pagrabam ir tuneļa veidīgs, ar 2m diametru, tur pa vidu celiņš, gar malām plauktojums. 2 metrīgu var arī vertikāli likt, vēl ekonomiskāk. zāģēt noteikti ne. izmantot veselu, līdzarko ir cerība uz kaut kādu stabilitāti un neuzbrukšanu uz galvas.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 15/07/2010 13:31
Ansim:
Horizontāli: Vajadzēs kautkādu taisnu grīdu:
[www.failiem.lv]
Vertikāli: negribēsi tak pagrabā vienmēr kāpt pa vertikālām trepēm. Zemgrīdas kartupeļu bedres šur tur ir redzētas, bet man neliekas ērtas. Tad jau labāk virtuves skapis ar liftu, kurš, durvis atverot, automātiski uzbrauc augšup no bedres pagrabā.
Par komunikācijām - droši vien, ja kautko neiedomāšos ielikt pirms betonēšanas, vēlāk tas būs gandrīz neiespējami, apaļi vai kantaini stūri tur daudz ko vairs nelīdzēs.
Horizontāli: Vajadzēs kautkādu taisnu grīdu:
[www.failiem.lv]
Vertikāli: negribēsi tak pagrabā vienmēr kāpt pa vertikālām trepēm. Zemgrīdas kartupeļu bedres šur tur ir redzētas, bet man neliekas ērtas. Tad jau labāk virtuves skapis ar liftu, kurš, durvis atverot, automātiski uzbrauc augšup no bedres pagrabā.
Par komunikācijām - droši vien, ja kautko neiedomāšos ielikt pirms betonēšanas, vēlāk tas būs gandrīz neiespējami, apaļi vai kantaini stūri tur daudz ko vairs nelīdzēs.
Autors:
aaaa
(---.c-sam.se)
Datums: 15/07/2010 14:01
Man gan gruti iedomaties, par kadam komunikacijam pagraba varetu but runa? Elektriba? ventilacijas caurums? Nesaprotu, kur te ir kada problema? Varetu padomat, ka vadu nevaretu vilkt pa virsu un caurumu ventilacijai nevaretu izboret. Kads te sakars ar apaljiem sturiem - nu nav man skaidrs. Liekas, ka pagrabs tiek parversts par kultu.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 15/07/2010 15:23
Manā gadījumā pagraba novietojuma maiņas galvenais arguments bija pekšņi prātā iešāvusies ideja, ka jaunizvēlētā vietā tā priekštelpa kalpotu par nesliktu ūdensvada mezglu (var forumā vēstulē palasīt, kā ļauži mokās ar akas tuvumā novietotu sūcējsūkņu siltināšanu). Sakņu glabājamām telpām gan trubas cauri neplānoju laist, kaut vai tamdēļ, lai gar tām ceļu nerastu grauzēji.
Autors:
aaaa
(---.c-sam.se)
Datums: 15/07/2010 15:36
Starp citu, izradas grauzeju parastakais majas un pagrabos tikshanas celjsh ir nevis pa kilometru garu pazemes tuneli, bet gan caur...atvertam durvim! Ta mes biezhi pashi pa pagalmu shiverjot turam majas un noliktavu durvis cauram dienam valja un censhamies izgudrot nezin kadus pusmetrigus dzelzsbetonus pret pelem un zhurkam :)
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 16/07/2010 08:15
Par tām caurulēm pagrabā.. kā vienstāvs pareizi teica pagrabs ir ērta vieta aukstā ūdensvada sistēmai. Man pagrabs sastāv no 5 telpām un cauri visām izvilktas komunikācijas. Lielākoties tās ir ūdensvada sistēmas no 3/4' collu caurulēm, jo ēkai katrā galā vasarā ir izvilkti ūdenskrāni laistīšanai, tāpat ir iekšējās dzeramā ūdens caurules. Papildus radinieks vienā telpā visiem griestiem piestiprinājis četru cauruļu sistēmu apkures katlam. Tāpat ir kanalizācijas 100mm izvads ar tīrīšanas iespējām. Tagad papildus jūtu, ka vajadzīga vēdināšanas sistēma, kur diametri vismaz 150..200mm lielumā. Vēl uz griestiem atklātā veidā elektroinstalācija... tā, ka rēķini kā gribi bet sienām ievērojama perimetra daļa ir aizklāta ar dažāda veida komunikācijām, jo pagraba augstums 2,3m.
Ventilācijai... tā ir aaaa piezīme par grauzējiem, ja pagrabā glabāsi saknes un citas ēdamas lietas, tā ka par durvīm vai logu atvēršanu vari aizmirst. Sakņu pagrabam tev vajag kā pieplūdes, tā nosūces vēdināšanu un pietam regulējamu.
Ventilācijai... tā ir aaaa piezīme par grauzējiem, ja pagrabā glabāsi saknes un citas ēdamas lietas, tā ka par durvīm vai logu atvēršanu vari aizmirst. Sakņu pagrabam tev vajag kā pieplūdes, tā nosūces vēdināšanu un pietam regulējamu.
Autors:
soseds2
(84.237.181.---)
Datums: 18/07/2010 20:11
Liekas , ka runa bija par saknu pagrabu arpus majas! Sada pagraba tiesam butu tikai ventilacija un elektriba. Kaut ari ja pagrabs ir starp dzilurbumu un maju, ka te dazi mineja pagraba t butu optimala udensapgades suknim.
Autors:
Rx
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 18/07/2010 22:49
Ar betona grodiem jābūt uzmanīgiem: Man palika pāri 1.5m betona grods. Noliku to guleniski uz zemes. Pagāja vairāki gadi un tas ...salūza! Un izrādījās, ka tam stiegrojums ir galīgi nekāds... Varbūt tikai groda vajadzībām un pacelšanai. Vai vēlaties riskēt...
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 15/02/2011 20:38
Kā jau droši vien tiku rakstījis, man pietrūka 4 dienas, lai pagraba sienu 2 kārtu ielietu vēl rudenī. Pirmajā salā uz pagraba grīdas bija uzsalis pamatīgs ledus. Lai nepiegāztu pilnus veidņus ar sniegu, pārliku visam pāri kokus un virsū uzklāju plēvi, kam virsū visu ziemu snidzis. Atkusnī nācās plēvē izdurt caurumiņus, lai notecinātu kusušā sniega ūdeni. Ievērojis, ka apakšā viss izkusis un klimats ļoti "pagrabīgs", ziemas vidū pārstiepu turp nelielos dārzeņu krājumus. Gaidīju lielāku salu, lai paskatītos, kā svārstīsies temperatūra. Taču tā nesvārstās pat par grādu!
Un es vēl it kā uztraucos par to, ka ventilācijas truba vaļā (caur earth heat exchanger nosacīti siltais gaiss iet ārā).
Mitrums atšķirībā no temperatūras mazliet svārstās (ap 90%).
Līdz šim man bija doma siltināt visu virsu ar putuplastu, tagad sāku domāt, ka varbūt pietiks ar padsmit centimetriem keramzīta...
Un es vēl it kā uztraucos par to, ka ventilācijas truba vaļā (caur earth heat exchanger nosacīti siltais gaiss iet ārā).
Mitrums atšķirībā no temperatūras mazliet svārstās (ap 90%).
Līdz šim man bija doma siltināt visu virsu ar putuplastu, tagad sāku domāt, ka varbūt pietiks ar padsmit centimetriem keramzīta...