UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Līmētas/OSB/koka SIJAS
Autors:
ZigisF
(80.233.137.---)
Datums: 25/10/2006 17:26
Ko Jūs zinat par sijām? Kurš ir labāks veids - līmētās, OSB vai koka sijas?
Ja pareizi saprotu, tad koka sijas var dabūt jebkurā kokmateriālu uzņēmumā, tikai šīm brusām ir jābūt noteiktos izmēros? Vai tā tas ir, vai arī - kaut kā savādāk???
Ja pareizi saprotu, tad koka sijas var dabūt jebkurā kokmateriālu uzņēmumā, tikai šīm brusām ir jābūt noteiktos izmēros? Vai tā tas ir, vai arī - kaut kā savādāk???
Re: Līmētas/OSB/koka SIJAS
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 26/10/2006 02:03
Neesmu dzirdējis ka sijas ir no citam materiāla kā no koka ... vēl vismaz musu senči tadas lika... par OSB pirmo reizi dzirdu ... limetas varētu būt ... bet man liekas ka tas krietni sadardzina procesu ..
Autors:
zigisf
(80.233.137.---)
Datums: 26/10/2006 17:48
Ir gan OSB I veida, gan HDF I veida, gan arī līmētas. Bet par tām koka - tur ir standartizēti izmēri, jebšu katrs taisa pats, kādas grib (t.i. - pērk/pasūta)?
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 26/10/2006 19:27
Nu OSB par nopietnu siju materiālu gan nevajadzētu uzskatīt. Līmētās sijas slodzi droši vien tura, bet izskatās tā itkā simniekam naudas pietrūcis un salīmejis siju no atgriezumiem. Ja negribi gaidīt, tad ņem standarta sijas gaterī, bet ja var pagaidīt, tad jebkuri zāģeri izzāģēs tādu izmēru kā vajag. Tā mūsdienās ar lentzāģi nav problēma. Es esmu redzējis izzāģētas pat liektas spāres.
Autors:
zigisf
(80.233.137.---)
Datums: 27/10/2006 00:32
OSB sijas principā nav nemaz tik nenopietns materiāls. Atbilst gan tehniskiem rādītājiem, gan arī atsauksmes šur un tur, kur pavīd, nav sliktas. Slodzes un tehn. datu ziņā tās it kā ir tādas pašas kā koka brusas. Bet tādēļ arī jautāju, ko zinat jūs!
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 27/10/2006 14:24
Pie amerikāņiem arī viss atbilst būvnormatīviem, bet kā uzpūš vējš, tā tās skalu mājas izjūk kā sērkociņu kastītes. Priekš kam pie mums Latvijā savā mājā likt kautkādas skaidenes sijas, ja brīvi piejamas monolīta koka brusas.OSB plāksnes ir labs celtniecības materiāls un tam ir sava vieta mājas būvniecībā. Parādiet man vienu, kaut trīsdesmit gadus vecu, māju ar OSB sijām un tad varēs runāt par labām atsauksmēm. Es vēl varu saprast, ja būvē māju uz pārdošanu, tad izmanto pašus lētākos materiālus un bāž iekšā visuādus modernos fufeļus, bet savu māju gan vajag taisīt no pārbaudītiem materiāliem.
Autors:
zigisf
(80.233.137.---)
Datums: 27/10/2006 16:11
Arī taisnība! Un tās OSB sijas, ja nemaldos, arī maksā dārgāk kā koks. Tādēļ arī jautāju, jo - parasti ja cena ir gana augsta, tad prece arī ir kvalitatīvāka (vismaz būvniecībā). Bet tad jautājums vēl par koka brusām-sijām. Cik te dabūju noskaidrot, svaigas brusas maksā ap 130,- Ls/m3 Bet sijām taču vajag žāvētas brusas. Cik maksā jau gatavi siju materiāli (izzāģēti, izžāvēti), kur tos var nopirkt, un - ja nevar, kur var žāvēt?
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 27/10/2006 16:20
piemēram šeit : [www.byko.lv]
Autors:
Arniys
(---.EUnet.lv)
Datums: 07/02/2007 05:26
Līmētās koka sijas iztur lielāku slodzi, nekā tāda paša izmēra viengabala koka sija!
Lai gan šī slodzes izturība nav ievērojami lielāka, bet tomēr ir! Katrā gadījumā tā nav ne par matu sliktāka kā viendabīgā koka sija!
Lai gan šī slodzes izturība nav ievērojami lielāka, bet tomēr ir! Katrā gadījumā tā nav ne par matu sliktāka kā viendabīgā koka sija!
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 07/02/2007 16:47
Cik mana pieredze rāda, tad katrā mājā, kas nostāvējusi ilgāk par 30 gadiem ir bijusi kāda avārija ar ūdensvadu vai ūdens apkuri. Un kā rakstīts celtniecības mācību grāmatās, līmētie nesošie materiāli tā īsti netur samērcēšanu. Parastās koka sijas gan.