UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: hc (81.198.113.---)
Datums: 26/11/2007 19:36

Vēlos nosiltināt telpu kuras sienas pagaidām sastāv no reģipša, koka karkasa un ārējā dēļu apšuvuma. Par cik iekšpusē ir veikts remonts, tad vēlētos telpu siltināt noņemot ārējo dēļu apšuvumu un koka karkasu piepildit ar akmens vati, tad likt pretvēja plēvi un dēļu apšuvumu.. Rodas jautājums, kā būs ar tvaika barjeru, ko parasti liek no iekšpuses zem reģipša (šajā situācija es to vairs nevaru uzlikt), vai akmens vate nepiesūksies ar mitrumu un nepildīs savas funkcijas? Kā pareizi rīkoties?

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 26/11/2007 20:35

Ja tu noņem visus ārējos dēļus un izmanto speciālo plātņu vati- pirtīm, tai jau piestrādāta tvaika -ALU izolācija, tad problēmām nevajadzētu būt.
Ja vēlies izmantot beramās akmens vates, tad ārējam dēļu apšuvumam jāveido vēdināmā gaisa šķirkārta.

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: hc (81.198.113.---)
Datums: 26/11/2007 21:27

Paldies, ir doma likt elastīgās akmens vates plāksnes..

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: SAK (87.110.27.---)
Datums: 27/11/2007 03:41

Interesanta siena pagaidām tev sanāk - neaizpildīts karkass - un jau apšūts ar dēlīšiem. Vate ar folliju uz lielākām platībām sanāk dārgs prieks. Manuprāt labāks variants ir - atraut apšuvumu, tad mēs redzam rīģipsi no otras puses - un paņemt ar šo te: [www.bmv.lv] vai arī analogu. Pēc tam elastīgās minerālās vates loksnes, pretvēja audeklu, izveido iepriekšminēto gaisa ventilācijas spraugu un smuki nošuj ar apdares dēlīšiem.

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: hc (81.198.113.---)
Datums: 27/11/2007 16:34

Jā, sienas kādreiz nebija paredzēts siltināt - vasaras mītne. Zinot savas mājas konstrukciju, kas būvēta pirms aptuveni 30 gadiem rodas jautājums kādēļ vispār vajaga tvaika barjeru, jo māja sastaav no reģipša + dēļu apšuvums + koka karkasa kurā saliktas (samestas) trijaas kaartaas cietveidigas siltumizolācijas plāksnes ap 15mm biezas + dēļu apšuvums + ārējā ķieģeļu apdare, bet māja ir sausa un nekas nav pelējis. Vai tas tādēļ, ka konstrukcija ir pavirši taisīta un labi vēdinās? Par iepriekšējo komentāru gribētu pajautāt kur tad tas iekštelpas gaisa mitrums paliks - reģipsī, ja no ārpuses būs pārklāts ar sho vielu? Vispār, reģipsis labi vada mitrumu - tvaiku?

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: kips (87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 02:06

es personiigi sho maaju renoveetu citaadi .vates vietaa liktu fibroliitu un tam nav jaaliel nekaadas pleeves vinjsh tev izvadiis to mitro gaisu aaraa ko tu izelposiun čainjiks ko dos . es neatbalstu shiis pleeves likshanas ,sabojaasi koka konstrukcijas .daudz cilveeku jau ir ateedushies shiis termosa pricipa maajas .

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: aaaa (87.110.154.---)
Datums: 03/12/2007 02:21

Termosa principa mājas ceļ visā pasaulē, bet tām ir viens obligāts priekšnosacījums - ventilācija, un nevis tāda, kas darbojas atverot logu, bet tāda, kas lēni, bet konstanti maina gaisu mājā 24h. Lielākajā daļā vecās Eiropas mājas projektu nevar saskaņot, ja nav ventilācijas projekts. Arī nodot ekspluatācijā nevar. Mums nez kāpēc cilvēkiem nav žēl naudu izlikt par marmora flīzēm un sarkankoka grīdām. bet par pašu svarīgāko - labu gaisu mājā, ko paši elpojam, neviens negrib izlikt neko, jo to uzskata par kaut ko nevajadzīgu - īstenībā tas ir pat ļoti svarīgi ne tikai tiem, kas dzīvo mājā, bet arī mājas konstrukcijām - lai nekur nekrātos mitrums un neveidotos nekustīgs gaiss.

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: kips (87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 02:33

var jau buut tev taisniiba aaa . pie visa var pierast gan pie maaksliiga gaisa gan pie modificeetas paartikas ..neko vairs dabiigu nevajag .

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: Harijs T (---.ejae.lv)
Datums: 03/12/2007 20:40

Vienkāršāk un prātīgāk būtu izmantot ekovati,linu vati, kokšķiedru vati un t.t. Jeb organiskās vates

Re: Siltumizolācijas efektivitāte (tvaika barjera)
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 04/12/2007 00:10

Nav svarīgi - ekovate vai vecas lupatas - tāpat gaiss pats no sevis istabās nemainās - ja nedaudz gaisa mitrums izkļūst ārā, tā ir cita opera, bet tāpat ieej vecajās koka mājās - visās'gaiss ir slikts un sasmacis - un tas tās pašas neesošās ventilācijas dēļ. Un tas nav mākslīgs gaiss, bet gan āra gaiss, kas svaigs ieplūst mājā, tikai atšķirībā no atvērta loga, pa kuru tas nāk ar lielu joni un pārdesmit minūtes nedēļā, i to tikai dažās istabās, to piegādā ventilators un visu laiku lēnā plūsmā. Tas ir viens no svarīgākajiem priekšnnosacījumiem normālā privātmājā - un izmaksā pārsimt latu, kas nav nekas uz visas mājas cenu. Diemžēl pie mums cilvēki to vēl nav sapratuši.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ******   **     **  **      **  **        
 **    **  **    **  **     **  **  **  **  **    **  
 **        **        **     **  **  **  **  **    **  
 **        **        *********  **  **  **  **    **  
 **        **        **     **  **  **  **  ********* 
 **    **  **    **  **     **  **  **  **        **  
  ******    ******   **     **   ***  ***         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727