UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 05/06/2014 22:46

Mājai pilsētā nav nekādas jēgas, jo katru sestdienu - vasarā noteikti - kāpsiet mašīnā un brauksiet uz ezeru, jūru, laukiem vai kā tamlīdzīgi. Vairāki pazīstami mārupieši vīkendos nav atrodami savos īpašumos, jo dodas uz iepriekšminētajām vietām.
Sagaidiet rudeni, kad stāsies spēkā TUA augstie griesti +6 mēneši un ne mikrorajona dzīvokļu cenas būs saprotamā izskatā un par 120t EUR nopirksiet dzīvokli pieklājīgā izskatā. Par 150t EUR var novaktēt jau tagad, jo 5 istabu dzīvokļi ir nelikvīda prece un nerezidentiem neinteresē, jo nevienam nav vajadzīgi kā īres platības.

Māja ir papildus slodze ar aktivitātēm, ko dzīvoklī noteikti nedarīsi. Katru vīkendu 3 stundas aiziet podā, lai nopļautu zāli. Izskatās jau labi, bet tās trīs stundas... Tie, kas pļauj retāk ir kaimiņu bieds ar piedrazotu pagalmu un mūžu nepabeigtām mājām.

Lai vai kā, galvenais ir nesākt apdzīvot nepabeigtu īpašumu ar domu - vēlāk pabeigs, jo nepabeigs nekad.

Mana izvēle dzīvoklis + vasarnīca. Vasarā pavergojam un papriecājamies par dabu, atlikušajos 9 mēnešos strādājam un vedam bērnus uz pulciņiem, paši ejam uz fitnesiem, kino, teātriem, nevicojot ar auto pa pus pasauli.

Lai veicas!

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 05/06/2014 22:54

Kristapam D: Par iedomāto plānojumu - manā uztverē viss par lielu - tās 20m2 guļamistabas nekad nebūs mājīgas, ar 15 m2 pilnīgi pietiek. Par pirmo stāvu - tev ir milzīga viesistaba, bet virtuve iespiesta 12 m2. Pilnīgi neizmantojams milzu 21 m2 koridors, bet blakus saspiesta vannasistaba. Manā uztverē pilnīgi nepieņemams ir fakts, ka nav vējtvera/garderobes. Daudz esmu bijis ciemos tādās mājās un skats ir briesmīgs - tu ienāc iekšā un redzi no visiem mājas stūriem - gan no viesistabas, gan vannasistabas, gan garāmejot tās smirdīgās kurpes, kas izmētātas pa visām malām, sakarinātie mēteļi uc. Tas ir jāredz ienākot un izejot no mājas, bet ne visu laiku garāmejot. Turklāt apavi smird - un smird ne pa jokam. Tas ir tāds ļoti rupjš anti feng-šui un absolūts fuj arhitektam. Par viesistabu runājot - ļoti svarīgi - kur stāvēs TV un kur dīvāns. Es redzu tikai 1 variantu - dīvāns pie kreisās sienas, blakus logam, TV tad sanāk kur - tieši blakus krāsnij? Atkal garām. Turklāt skurstenis ir ne-korē, kas konstruktīvi nav pareizi. Es tavā vietā to skursteni ar visu krāsni bīdītu tuvāk virtuvei un durvis liktu stūrī, lai ir vairāk vietas TV. Tad vēl obligāti jāpadomā kur likt veļasmašīnu, veļas žāvētāju, pieliekamo. Es nošpikoju no Somu mājas projektiem - un tur tas ir pilnīgi visur bez izņēmuma - atsevišķa saimniecības telpa veļas lietām, skapis, arī apkures katls - ārkārtīgi praktiski - tur ir netīrās veļas grozs, visādas citādas štučkas - un atkal prom no ikdienas acīm. Kam tev vannasistabā vai virtuvē vajag tās skaļās mašīnas - tām jābūt atsevišķā telpā prom no acīm un ausīm. Ja tu istabu 5 izmantosi kā guļamistabu, tad tieši blakus būs apkures telpa, kas noteikti trokšņos - atkal garām - tur pa vidu labāk likt kādu buferzonu - kādu iebūvējamo skapi, tualeti, vai vienalga ko citu.
Par otro stāvu - balkons privātmājā? Murgs, kas nekad netiks izmantots. Istabas tā kā daudz par lielu, bet citādi ir OK.
Paskaties jebkuru poļu tipveida projektu - viņu internetā ir simtiem - es godīgi sakot tur smēlos ļoti daudz ideju un gan 1, gan otro stāvu pilnībā uzzīmēju pats. Veiksmi.

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: SSD (stāsti/stādi/dēsti) (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 09:21

tātā, paldies visiem!

ir materiāls pārdomām, ir vērtīgi domgraudi un virzieni. lai saulainas brīvdienas un lēni augoša zāle :))

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 10:11

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Māja ir papildus slodze ar aktivitātēm, ko
> dzīvoklī noteikti nedarīsi. Katru vīkendu 3
> stundas aiziet podā, lai nopļautu zāli.
> Izskatās jau labi, bet tās trīs stundas... Tie,
> kas pļauj retāk ir kaimiņu bieds ar piedrazotu
> pagalmu un mūžu nepabeigtām mājām.
> (..)
> Mana izvēle dzīvoklis + vasarnīca. Vasarā
> pavergojam un papriecājamies par dabu,
> atlikušajos 9 mēnešos strādājam un vedam
> bērnus uz pulciņiem, paši ejam uz fitnesiem,
> kino, teātriem, nevicojot ar auto pa pus
> pasauli.

Vispirms raksti, ka "3 stundas aiziet podā", pēc tam to vien dari kā ej uz fitnesu. Un kāds no tā labums? Tak labāk nedēļā vismaz tās 3 stundas pastaigāties svaigā gaisā, nevis laist naudu un laiku podā, ejot uz fitnesiem ;)

Par "kaimiņu biedu" - esmu no tiem, kas pļauj retāk. Pagaidām sanāk reizi 2 nedēļās. Kaimiņu bieds drīzāk ir (a) apkārtējās nekoptās teritorijas, kuras kādam pieder, bet netiek izmantotas ne lauksaimniecībai, ne dzīvošanai, un (b) aktīvie pļāvēji, kas 3x nedēļā pa stundai, divām darbina savus benzīnniekus. Nu nevarētu teikt, ka tā gandrīz līdz zemei nošķērētā zālīte izskatās daudz labāk par smuki ataugušu zālāju.

Ak jā, laikam nekad nesapratīšu tos cilvēkus, kas "apdzīvo" divus vai vairākus NĪ…

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 11:01

Mans viedoklis ir tāds, ka dzīvoklis ir piemērotāks pilsētniekiem, kuriem nepārāk patīk obligāta rakstura izaicinājumi, kuriem dzīvesveids ir grozīties saviesīgos pasākumos un apmeklēt publisko kultūru, ceļot un pašiem vairāk būt tādā kā viesu lomā utml.

Privātmāja vajadzīga ambiciozākiem indivīdiem vai arī savrupāka un nošķirtāka dzīvesveida piekritējiem vai arī vienkārši turīgiem cilvēkiem.

Ļoti turīgiem cilvēkiem ir pirmais un otrais - pirmais, tad kad jālieto alkohols un vēli pasākumi pilsētā un otrs lai labi dzīvotu.

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 14:15

KristapsD Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja nu ir kādam vēlme, lūdzu pakomentējiet
> skiču racionalitāti.



Būtiska iebilde ir par skursteņiem.

Virtuvei racionālāk būtu pie ieejas mājā, ne tālajā stūrī kā tagad.

Ja nav nepieciešamība pēc 3+ m griestiem garāžā, tad nav paredzēta grīdas līmeņu starpība 2.stāvā.

Salikt 2.stāvā iebūvētās mēbeles, kādas palīgtelpas un viss OK (skursteņu tēma paliek aktuāla).

Iespaids - jums nav īsti ciešs kontakts ar arhitektu (varbūt arī honorāra apjoms pie vainas).

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 19:07

Kristaps D skices - pirmkārt neizskatās ka tā būtu 1,5 stāvu māja - pamatkorpusam logi uz trijām pusēm...tas tā...
Nepārtraukti skandētā doma par paplatinātu garāžu dārza inventāra novietošanai nav jau slikta - ar šādu "lielisku" risinājumu ir spiesti samierināties tad - kad iepriekš nav apdomāts viss ko vajag...un citu prātīgāku variantu vienkārši nav - tas patiesībā ir kritiku neizturošs - ačgārns stereotips pieņēmums....
- vairāk kā sienas skapis 60cm- gar sienu un vēl aizklājot logus - te nesanāk - prātīgāk tādu paredzēt pie garāžas aizmugurējās sienas...un palielinātu izmēru katla telpa arī ideāli noder - kā darbnīca, un kā novietne elektroinstrumentiem u.c. dārza inventāram - jo grūti stādīties priekšā - pie sienas blakus mašīnai sakarinātas lāpstas, kapļus, lapu grābekļus utt. - Reāla Padomju Laiku Garāžas Ainiņa - vai tas ir normāli? - taču laikam, ka nē ...

Desveidīga istaba 2.stāvā - nepatīkama - tās vietā ieliktu vannas, sanmezgla bloku - pamainot kāpņu laidu konfigurāciju un ja vien to vajag - virs garāžas iespiestu divas istabas - ....

Bet visbūtiskākais - kā jau meitenes minēja -1.stāva stereotipo - nenosakāmās nozīmes darba kabinetu (vai vecmātes istabiņu) - pārvērstu par normālu izmēru 15-17m2 VECĀKU GUĻAMISTABU ! - pastaipītu ēkas korpusu šurpu turpu - jau minētās kāpnes pārskatītu - darītu visu un jeb ko - lai izpildītu šādu ļoti Svarīgu Pamatnosacījumu !!!
Bērni - tie lai bizenē uz augšu -- Augošajiem Organismiem tāpat nav kur likt enerģiju - un tas ir pat derīgi - mazāk taisīs citas ziepes kaut kur laukā !!!

Virtuvi likt tiešā ieejas tuvumā šai ēkai jau var (Jtdesign ieteikums) - bet tikai tādā gadījumā, ja viesistaba - galvenā mājas reprezentatīvā koptelpa - saglabā savu labvēlīgo orientāciju un šeit izskatās - ka tā ir domāta ar logiem uz D un R pusi - un tā arī ir labi - savukārt virtuvei pamatlogs - uz D pusi galīgi nav tas labākais...arī Galvenās fasādes reprezentācijas vārdā - labāk ka priekšplānā ir viesistaba - ar vislielākajām mājas logu ailēm....
un ja kas - minēto nosacījumu izpilde ir krietni svarīgāka - nekā virtuvi piedabūt obligāti pie ieejas - tas galīgi nav prātīgi....virtuvei svarīgākais būt tuvu kāpnēm - bet ne izejai (tas patiesībā ir vecs stereotips no padomju dzīvokļiem - lai ledusskapis pa rokai produktu steidzīgai izkrāmēšanai ) un arī vecākiem laikiem - kad caurstaigājama virtuve lauku mājās bija pirmā telpa...vējtveris un siltā gaisa priekškars, priekšnams,halle utt.

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 10:24

Atbildot uz pirmo ierakstu - jā, ss.lv nakāda labā piedāvājuma nav, jo savu midzeni vēl neesmu tur ielicis :)
Patlaban dzīvoju 140 m^2 lielā dzīvoklī, kuru taisos pārdot, jo migrēsim uz māju pierīgā

Man jau patīk arī dzīvoklī. Mums ir cara laika māja - 3m griesti, biezas sienas, attiecīgi - kluss, viss pa rokai - uz kino ejam ar kājām, līdz skolai, ja sastrēgumi tad 10 minūtes :) ģimenes ārsts nāk ar kājām - 10 min gājiens
Man zem logiem garāža, attiecīgi nav problēmu ar mantu nolikšanu un parkingu. Remontējoties ieliku arī kondišen... viss čotka :)
Foŗši nomārketēju :), bet nu autorei īsti nedērēs, jo gribu mazliet vairāk par tiem 150k €

Bērnu dēļ tomēr iesim prom no pilsētas. Bērni nekādos pulciņos neiet, tad nu nopirkšu māju, izmetīšu viņus uz ielas un pats ieslēgšos mājā :)))

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 11:56

Niks Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bērnu dēļ tomēr iesim prom no pilsētas.
> Bērni nekādos pulciņos neiet, tad nu nopirkšu
> māju, izmetīšu viņus uz ielas un pats
> ieslēgšos mājā :)))

(drusku offtopiks)
Būtu labāk bērnus kādos pulciņos aizvedis, lai mācās, nevis uz ielas metis - tad vismaz dienās izaugtu par radošiem un zinošiem cilvēkiem, nevis ielu bērniem :D

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: KristapsD (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 21:28

aaaa, paldies par viedokli! Par vējtveri jau iepriekš funktierēju, ka vajag, bet man nekādi nesanāca to dabūt plānojumā, lai neradītu neērtības. Manā pieredzē (vecāku un vecvecāku mājas) vējtveri ir, bet tajos neviens apavus nevelk, jo tie ir neapkurināmi un ziemā auksti. Savukārt uz siltajām grīdām apavi gan ātri izžūst un tad tā smaka nav tik liela. Par iespiesto vannasistabu - jā, šaura ir, bet es to plānoju kompensēt ar patrepes izmantošanu, līdz ar to ir vieta gan veļasmašīnai, gan kādam skapim. 12m2 virtuve ir tāda, jo paredzētas tikai virsmas pie 3 sienām un ēdamgalds tieši pretī virtuves durvīm.
5.istaba ir darbistaba, ko es uzskatu par svarīgu. Lai arī šodien vienu augstskolu pabeidzu, neplānoju vairāk nekad mūžā nestāties universitātē un mācīties. Man nepieņemema ir mācīšanās viesistabā, ko ir nācies darīt. Tā ir istaba, kur darīt tās lietas, kam ikdienas trokšņi traucē.

Jautājums par skursteni - kāpēc skurstenis ne-korē ir konstruktīvi nepareizi?

jtdesign, paldies par komentāru! 2.stāvā grīdas līmeņu starpība nav paredzēta, bet pirmajā gan garāža būs par pakāpienu vai diviem zemāk ar domu, ka mazāk gružus ievazās mājā.
Jā, ar arhiteku nav pārāk ciešs kontakts, jo jau sakotnēji vērsos ar domu, ka man vajag iekārtojumu ļoti līdzīgu šim [nordichomes.lv] . Par honorāru - cik prasīja, tik arī biju ar mieru maksāt un bez nekādas kaulēšanās.

Zodčij, paldies par viedokli! Sākšu ar garāžas logiem - tos plānoju likvidēt, kā arī durvis garāžas aizmugurē. Un gar sienām normāla izmēra plaukti vai skapji. Par palielinātu katlu telpu kā darbnīcu - man tas šķiet ačgārni izmēru dēļ, jo tad vajag patiešām lielu katlutelpu. Savukārt plašākā garāžā ir vieta gan galdam, gan zeimerim, plauktiem, citas sezonas riepām un vēl daudz ko, bet izdzenot mašīnu ārā, tiek iegūta gana plaša telpa. To tikpat labi varētu nosaukt ar plašu darbistabu ar iespēju arī izglabāt automašīnu pēc vajadzības.
Par desveidīgo istabu aizrādījums vietā. Tomēr pārvietojot vannasistabu un sadalot lielo 2.stāva istabu 2 daļās, atkal rodas 2 desveidīgas istabas.
Taisnība par viesistabas lielajiem logiem uz D un R pusēm. Tas gan vairāk saules iegūšanai, ne reprezentatīviem nolūkiem.

Vēlreiz paldies visiem par atbildēm, tomēr mani joprojām interesē problēma ar skursteņu novietojumu? Kāpēc nepareizi?

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Uldis_s (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 22:08

Skurstenim korē jābūt, lai no visām pusēm gar jumta slīpumu uz augšu ejošais vējš rautu dūmus līdzi augšā.
Ja skurstenis nav korē un ir aizvēja pusē, tad mēdz būt tāds vēja virziens un ātrums, kurš pat pēc normatīviem būvētā skurstenī ar virpuli sapūš visu iekšā istabā.

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: asd (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 23:20

Vējtveris ir ļoti noderīga telpa, it sevišķi tad, kad ieliek nelielu radiatoru, lai lielajos aukstumos ir kādi 10 plusā, tad tai telpiņā tiek novilkti un samesta vesela kaudze ar apaviem, ja pašlaik esam 4 un katram 3-4pāri (dārza zābaki, sportam, izejamie, viesu čibas utt.), tāda paliela kaudze un vēl pakaramie ar āra drēbēm un sestdienās saslauku palielu kaudzi ar smiltīm. Tie apavi tikai vienu sezonu tika likti kārtīgi plauktā, tad kad jaunajam suņukam patika pakamt jebkuru kurpi un sagrauzt, tad plauktam priekšā vēl nolaida resti, tā saucamo antisuni.Ja tas viss būtu istabā - katru dienu varētu slaucīt

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 23:42

Saliekot visus uzstādījumus kopā - un paskatoties tālāk perspektīvā - par darbistabu - gudri ir darīt tā - ka šī telpa pēc platības vēlāk var kalpot arī kā vecāku guļamistaba - visu mūžu jau nemācās.
Otra lieta - portatīvo datoru ērā - nav aktuāls datorcentrs - ņemu savu ierīci padusē - un pēc noskaņojuma - iekārtojos tur kur vēlos - lapenē, terasē - vai savā guļamistabā.

Piemēram - ja pārējā ģimene kopā ar retiem un dārgiem viesiem (radiniekiem) - sestdienā gribēs skatīties kādu koncertu - vai cept un vārīt pa virtuvi - bet kādam noteikti būs jāstrādā - vai jāmācās blakus darbistabā - diez kas nebūs ...un tādas līdzīgas situācijas ir šad un tad....

a) kā jau minēju - pārskatot halles gabarītus un kāpņu konfigurāciju - pārvietojot nesošo sienu - iespējams paplašināt katlu telpu un darbistabu, un reizē paplatināt desveidīgo 2st. istabu...

b) pārvietot vannas istabas un sanmezgla bloku - virs katla telpas un ēkas aizmugurē - starp citu - nozīmē arī kanalizācijas stāvvadu kompaktāku - racionālāku izvietojumu...un vispār tāds šaura koridora pārskaldīts divu santelpu bloks - ir ne visai labs risinājums - pats par sevi....

c) pārskatot pažobeles sienu novietojumu nevajadzīgi lielai guļamistabai virs garāžas -
- un arī garāžas dibensienas novietojumu - varbūt pabīdot to tālāk - divām blakus istabām var dabūt pietiekošu - 3,2-3,5 m platumu - bet par garumu - jau bija runa - ka garāža tiks sašaurināta vismaz līdz 5m....utt...

d) kas vēl nav labais - vienas - garāžu un halli atdalošas starpdurvis - kad halle nav slēgta - bet atvērta pret viesistabu - un arī 2.stāvu...

P.S šis šeit ir pieredzējuša dzīvojamo telpu plānotāja viedoklis - bet tikai tas ko "acs saka" un visus apsvērumu kompilāciju - nav iespējams tā rindā sarakstīt - tas parasti notiek projektēšanas procesā un nekā savādāk...un ja latiņu uzstāda pietiekoši augstu...

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 23:50

Un vēl - 1.stāva sanmezgls ar dušu - ar bez loga - nu arī garām - arī to var pozitīvāk sakārtot jebkura plānojuma ēkā...ja vien to grib un māk plānot...
Šis un iepriekšējais teksts bija par Kristapa skicēm...

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: ruukiitis (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2014 10:51

kautkādā beztēma aizgāja - par jumta korēm un skursteni - Jums cilvēks konkrēti pajautāja.
Cilvēks prasa ko labāk Māju vai dzīvokli.
Cilvēks saka ka viņam šķiet ka kautkur dabūs 150 k naudiņas.
Cilvēks domā ka viņš zina ka viņam vajadzēs tik un tik istabas utt.

Nu vai tiešām nepieciešama augstākā matemātika?
Cilvēk ziedo 1 gadu un pāris k naudiņas (jo māju celsi uz nākamiem 40) un īrē lielu dzīvokli un pēcāk mazu Māju.
atšķirību sajutīsi, un sapratīsi ko točna negribas un ko točna gribas.

Mājas priekšrocības pat nemēģināšu aprakstīt (nu tas ir kā stāstīt krievam kur sāls ir Līgo svētkos, a viņš man pretī to kāpēc vodka bez pivo ģengi na veķer) - nu nesapartīsim viens otru.

Dzīvoklim IR priekšrocības un daudz - sniegs nav jātīra, Apkure nav jārūpējas, remonti - ok tik cik pašam gribas, pilsētā peldenēs izej ārā un esi iekšā veikalā, zāle nav jāpļau. īsāk sakot pēc darba atnāc un iekrīti gultā pasūti picu, un manipulē ar TV pulti. Viss pārējais (ja kaimiņi normāli, maks\ājot par pakalpojumu ir saorganizēts)

Mājai ar ir priekšrocības milzum daudz - pašu, pašu primitīvko emulējot situāciju, Ceturdienas vakarā gribas uzgrillēt ribiņas un 2 aliņus izdzert.
ko Tu dari M\ājas gadījumā un ko Dzīvokļa???
vēl viens - emulējam situāciju, ārā super labs laiks, ko Tu dari M\ājas gadījumā un ko Dzīvokļa???

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2014 11:01

KristapsD Wrote:
-------------------------------------------------------
> jo
> jau sakotnēji vērsos ar domu, ka man vajag
> iekārtojumu ļoti līdzīgu šim
> [nordichomes.lv] .




Njā, izskatās, ka arhitekts ir pat uzlabojis šo piemēru (vannas istaba priekšā izejai uz balkonu vien ir ko vērta), kaut plānojumu nedaudz sarežģījis.

Diemžēl, kantora nosaukumam ar nordic īstenībā nav pat attāla sakara ar kādu nebūt Nordic īpašību (racionāls plānojums, dizains utt.). Salīdzinājumam var tās pašas somu mājas paskatīties (omatalo utt.).

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2014 11:44

ruukiitis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dzīvoklim IR priekšrocības un daudz - sniegs
> nav jātīra, Apkure nav jārūpējas, remonti -
> ok tik cik pašam gribas, pilsētā peldenēs izej
> ārā un esi iekšā veikalā, zāle nav jāpļau.

Laikam neesi dzīvojis dzīvoklī :D Kad dzīvoju dzīvoklī, tad (a) sniegu tāpat bija jātīra, tikai nebija vietas sniega lāpstai, tāpēc diviem auto parkings tika tīrīts ar "sapiera lāpstiņu", (b) no remontiem tāpat neizbēgt, pēc apjomiem gan mazāki nekā mājai, (c) tuvākais jēdzīgais veikals tāpat bija Rimi pa ceļam no darba utt. Ak jā, pilsētā iziet peldenēs - tak dzīvoklī to kā reiz nevar atļauties :D


ruukiitis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ceturdienas vakarā gribas uzgrillēt ribiņas un
> 2 aliņus izdzert.
> ko Tu dari M\ājas gadījumā un ko Dzīvokļa???

Mājas gadījumā - terase. Dzīvokļa gadījumā - vai nu lodžija/balkons, vai piemājas ugunskura vieta (atkarībā no stāva un kaimiņiem). Dzīvokļa gadījumā var arī kur patālāk aizbraukt, mājas gadījumā diez vai kaut kur brauks.

Ir gan arī hibrīdvariants - rindu mājas. Ērtības līdzīgas kā dzīvoklī (apkure u.c. lietas kopīgas), bet ir arī kāda privāta terasīte un tml. Baložos kas tāds tika manīts.

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: vārds (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2014 12:12

vakar sanāca izbraukt pa Mārupes mazajām ieliņām. Tur izskatās drūmāk nekā manos laukos 60km no Rīgas. Ik pēc kāda gabala ir srača, ceļmalas nepļautas, krūmi nenocirsti, ....

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2014 12:20

Varētu jau sacēķināt dzīvoklī dzīvojot - cik stundas nedēļā (sevišķi ziemā) "veselīgi" tiek notupētas pie ļoti izglītojošām TV pārraidēm - vai cik bērni noniekojas pie datorspēlītēm - tēlodami ka mācās....

Re: 4-(5+) cilvēku ģimenei: dzīvoklis vai privātmāja?
Autors: DsKs (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2014 13:08

Filmas daudz esam redzejusi par NewYork rajonu privatmajam ... izskatas plasi ... reali ar savam acim sogad sanaca skatit - izskatas sadi -
[content31-foto.inbox.lv]


gribas uzgrillēt ... :)

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **  **      **  **      ** 
       **  ***   ***  **     **  **  **  **  **  **  ** 
       **  **** ****  **     **  **  **  **  **  **  ** 
       **  ** *** **  *********  **  **  **  **  **  ** 
 **    **  **     **  **     **  **  **  **  **  **  ** 
 **    **  **     **  **     **  **  **  **  **  **  ** 
  ******   **     **  **     **   ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727