UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: Skaida (85.10.211.---)
Datums: 27/12/2015 01:00

Cepiens par neko. Lasu un smejos! Visi tik gudri, tik gudri un visiem liekās, ka kāds ir ļaunais un dara citiem pāri. Bet notikumu ķēdītei, lai no tā izvairītos, būtu jābūt gauži vienkāršai!
Kad tev kaut kas ir jābūvē vai jāremontē, tu dodies uz sertificētu iestādi, kas novērtēs veicamo darbu apjomu,veiks izpēti, konsultēs tevi par iespējām ietaupīt vai tieši otrādi - izdarīt kapitālu ieguldījumu, sastādīs tāmi atbilstoši tavām vēlmēm/iespējām, Ja nepieciešams - veiks nepieciešamo projektēšanu un saskaņošanas, sarunās precīzu laiku kad cik ilgā laikā un kā tiks veikti attiecīgie darbi un dos noteiktas garantijas. Visu augšminēto dokumentēs un noslēgs līgumu.
Tev tas dos noteiktas garantijas, ka darbi tiks paveikti kvalitatīvi, laikā un izmaksas procesa laikā nemainīsies. Tu varēsi izvēlēties un salīdzināt vairāku kantoru piedāvājumu un veikt savu izvēli balstoties uz viņu reputāciju. Gadījumā, ja kas noies greizi tev pietiks dokumentu, lai vērstos PTAC vai tiesā. Tu saņemsi garantijas - no juridiskas personas un tev nebūs jāraizējas, ja tas celtnieks pēkšņi neatbildēs uz telefona zvaniem.
Savukārt celtnieks varēs strādāt nevis individuāli, bet labā firmā, kas novērtēs viņa kvalifikāciju, dos sociālās garantijas, būs ieinteresēta celt viņa kvalifikāciju un darba ražību.
Nozare kopumā iegūs to, ka tiks izskausts kaktu meistaru kults, Būs mazāk būvniecības kļūdu, tiks maksāti nodokļi, cilvēki nepametīs valsti utt..
Bet NE!!! Tev vajag iepi*t kapeiku! Jo legāls līgums ar firmu kurai ir laba reputācija - tev maksās daudz vairāk! Bet gribās tak pa lēto!!! Un tad pēc tam ņerkstēšana forumā... Celtnieki slikti... viss ir slikti... ES VIENS TAS LABAIS!

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: privatais_lasitajs (85.10.211.---)
Datums: 27/12/2015 04:14

Rekur privātais visu darīja oficiāli caur vairākiem b'vniecības kantoriem, lai būtu ar garnatiju oficiāli kārtīgi utt... [kokamaja.wordpress.com]
bet atdūries turpat - pofigistiska attieksme (ka tik savu piī dabūt), tāmes kas aug kā mīkla priekš speķa pīrādziņiem un citi brīnumi.

tad jau labāk ietaupīt jau sākumā 20% un par ietaupīto uzņeties pašam visus dzenāt. rezultāts ta būs tāds pats...

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: Surikats (85.10.211.---)
Datums: 27/12/2015 11:32

Nu tam privātajam jau arī lielākais ieberziens ir uz divām lietām.
1. Tipveida projekts. Pēc loģikas tam būtu jābūt krietni lētākam un ātrākam, jo realizēts simtiem reižu un arhitektam tik jāpiesaista pie vietas. Bet nē, ievilkās viņam tas viss uz četriem mēnešiem. Reāli Latvijā lētāk sanāk individuāls projekts pie paša izvēlēta arhitekta.
2. Arhitekts, kas pēc būtības ir tas pats pārmaksātais kaktu būvnieks, tikai ar citām prasmēm. Ja tas būtu somu mājas štata arhitekts, par kuru atbild firma, tad jau viss būtu ok un termiņi būtu citi un rezultātā sanāktu gan ātrāk, gan lētāk.

Celtnieka viedoklis.
Autors: Arturs Z (85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 00:39

Kad pasūtītāji būs gatavi maksāt, par pakalpojumu tik, lai paliktu nodokļus nomaksāt celtnieki sāks to darī.
Un tiem, kam skauž, ka meistars grib 70 eiro dienā, der atcerēties, ka instrumenti arī lūzt, kā arī auto lūzt ar, ko tie uz darbu jānogādā.

Re: Celtnieka viedoklis.
Autors: pam pa ram (85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 12:03

Tipa celtnieki vienīgi apbižotie kuriem nemaksā tik cik gribētos:>

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: Vilkss (85.10.211.---)
Datums: 20/02/2016 17:22

Ir čīkstētāji, ir darītāji. Ir aitas, ir cirpēji. Muļķis arī baznīcā dabūs trūkties. utt, kā vēsta tautas teicieni.

Ja autoram šķiet, ka celtnieki pelna neadekvāti daudz (salīdzinājumā ar topika autoru, jo citādi jau viņš "neceptos") - tad ir īstais laiks pārkvalificēties par celtnieku, lai pelnītu vairāk un nebūtu jāžēlojas.

Nē, ar celtniecību izitiku nepelnu.
Pieredze ar celtniekiem - samērā pozitīva. Ir veikti 2 kapitālie remonti paša dzīvokļos un uzbūvēta privātmāja. Lielākā daļa meistaru atrasta/atlasīta ar šī foruma un ss starpniecību.

Filozofija - specifiskie vai laikietilpīgie darbi tika doti meistariem, vienkāršie - darīti pašu spēkiem. Darba samaksa - tikai par gabaldarbu, nekādu avansu. Visus materiālus (izņemot apkures sistēmas) gādāju pats.
Mūsdienu informācijas laikmetā, apvienojumā ar instrumentu nomu piedāvājumiem gandrīz jebkuru celtniecības darbu var veikt pats, ja šķiet, ka samaksa celtniekiem ir neadekvāti augsta.

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 20/02/2016 23:27

Par cenām tā ir gluži subjektīva diskusija, un viss ir atkarīgs no tā, cik ļoti cienām paši savu naudu. Bet!!! Trakākais ir tas, ka neatkarīgi no cenas ko maksā, celtniecība ir joma, kur visbiežāk var uzrauties uz sasodītiem neliešiem, kuriem asinīs ir kaut ko nolaist greizi. Iemesli ir divi: viegli apgūt celtniecības darbus minimālā kvalitātē; pasūtītāji idioti, kas šādiem ākstiem mēdz maksāt.
Es, pēc pirmajiem darbiem savas mājas rekonstrukcijā, redzot kā čaļi izpildās, darbus pārtraucu uz 9 mēnešiem, kamēr caur paziņu paziņām tiku pie rekomendētas un uzticamas mini brigādes.

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: JovI (85.10.211.---)
Datums: 21/02/2016 10:46

Ja nu kādam tiešām nepieciešami labi veči un ir nauda ko viņiem samaksāt, varat pajautāt man iekš PM kontaktus, tūlīt(10 mēn laikā) būs pabeiguši māju, 2stāvi 160m2, fibo 300 mūris, darīja visu izņemot jumtu un mašīnapmetumu. Strādāja divatā!

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 21/02/2016 11:41

Ceļ tavu māju? Kvalitāte? Ieskicē cenas, lai forumieši saprot, savādāk izskatās pēc pašreklāmas, ar vēlmi pārdoties pa dārgo.

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: JovI (85.10.211.---)
Datums: 21/02/2016 12:02

Paziņām ceļ, strādā tur 10 mēnešus vidēji katrs pelnot ap 1200 mēnesī(strādājot pēc padarītā), pats redzēju māju dažādās celtniecības stadijās, nekādas neizdarības un haltūras neredzēju, pats es arī esmu daudz būvējies, tā kā māku atšķirt sūdu no desas.

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: tissot555 (85.10.211.---)
Datums: 21/02/2016 13:41

Es gadiem ilgi regulāri sekoju, kas šeit forumā notiek. Intresanti, jo esmu vairāk kā 15 gadus celtniecībā, un redzu šeit visu nejēdzību atspoguļojumu kas ir būvniecībā, jāatzīst no abām pusēm....!:) Pasūtītāji grib gandrīz visu pa velti, bet strādnieki- nejēgas tikai ātri un daudz naudas, nedomājot par sekām...!:(( Tas tā ievadam....!:) Mēs ar kompanjonu, kas kādus gadus 30 būvē, pa šiem gadiem esam izveidojuši tādu kā neformālu amatnieku apvienību, kuru mēs kordinējam, kas pēc vajadzības saiet kopā vai atsevišķi veic darbus atbilstoši savai specializācijai. Visus šos gadus ir sanācis tā, ka mēs no rokas rokā tiekam nodoti nākošiem pasūtītājiem. Būvējām no nules un renovējām, tā teikt krieviski runājošiem pasūtītājiem un savas aizņemtības dēļ neesam mēģinājuši mainīt darba vidi. Arī šobrīd esam normāli noslogoti, tomēr tas sāk palikt nomācoši.....!:) Tāpēc esmu saņēmies pamēģināt izrauties no tā pasūtītāju loka....!:) Ja kādam varam būt intresanti, rakstiet tissot55atinbox.lv vai zvaniet 29253062.

P.S Pie vajadzības varam parādīt portfolio vai ja vajag, rakstiskas un mutiskas atsauksmes.
P.S.S. Darbus plānojam ar rezervi.....!:))

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 21/02/2016 14:17

Ja jau no rokas rokā, tad jau šeit nez kuro reizi nereklamētos. Kāda atšķirība kam sienu krāsot, krievam vai turkam?

Re: Mantkārīgie zemiskie celtnieki
Autors: opis (85.10.211.---)
Datums: 21/02/2016 17:09

Ir valstis, kurās būvnieki ir ļoti atbildīgi un profesionāli un cenšas nepieļaut kļūdas, jo tas ļoti dārgi var viņiem izmaksāt, gan naudās, gan reputācijā, kā arī termiņi tiek ievēroti ļoti stingri, kā norunāts nevis, kā sanāk.

Bet tam visam ir mīnus lielās izmaksas tam visam, jo kvalificētiem būvniekiem ir labi jāmaksā ...

Bet no otras puses citās jomās ir tā pat un tu pelni labi, bet par darbi citam tev ir jāmaksā dārgi, lai tas cits var labi pelnīt. Bet Latvijai līdz tādam līmenim, kādi gadi 50-100 jāpaiet.

[www.youtube.com]

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **        **  **     **  ********  **    ** 
       **        **  ***   ***     **     ***   ** 
       **        **  **** ****     **     ****  ** 
       **        **  ** *** **     **     ** ** ** 
 **    **  **    **  **     **     **     **  **** 
 **    **  **    **  **     **     **     **   *** 
  ******    ******   **     **     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727