UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 10
Re: jūs esat šo redzējuši?
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 22/03/2008 18:53

man šķiet, ka čista pa latviski bija šeptmanis. :D

pēdējā laikā ir nācies saprast, ka cilvēku, kam ir jušana, ir stipri nedaudz. bet trakākais ir tas, ka vēl nedaudzāki grib uzzināt, kas notiek ar sviestu.
un tas apstiprina teoriju.
bet pats trakākais ir ar tām četrām kategorijām. tā ir kā petrovs saka.

tagad jādomā kā to likt lietā.

Datums: 14/04/2008 22:41

bet šo? [www.latvietis.com]
var parakstīties zem katra vārda.

Datums: 06/05/2008 11:49

aktuāla diskusija: [www.delfi.lv]

Autors: EjTakTu (87.110.147.---)
Datums: 20/05/2008 02:09

Īsāka viegli uztverama amīšu versija par sākuma tēmu . Variet izvēlēties arī krievu subtitrus.
[www.zeitgeistmovie.com]

Autors: EjTakTu (78.84.43.---)
Datums: 08/09/2008 23:16

Piedāvāju pasaules skatījuma paplašināšanai caur muļķības prizmu ;) "Alūksnes gudro protokolus"
[www.aisbergs.kernel.lv]
Iesaku gan aisberga portāla veidotāja iekrāsojumu neņemt vērā. Tā sacīt lasīt "melnbalto" variantu. Katram jau pašam veidosies spēle "izkrāso pats"

Datums: 09/09/2008 10:57

tam rakstītājam ir baigās iekšas šitādu apjomu uzdrukāt.
par saturu. ja es ņemtos iekrāsot, tad iztērētu ne vienu vien kastīti krāsaino krītiņu, mālēdams pa virsu gan iekrāsotajam, gan neiekrāsotajam. šo to aizkrāsotu pavisam. jo šķiet, ka daļa no rakstītā ir tāpēc, lai izraisītu pretrunas un nojauktu funktieri, novērstu to no pareizā virziena.
atklāti sakot, nebija viegli tikt līdz beigām.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 07/10/2008 14:14

Ir iznākusi Zeitgeist otrā daļa - Addendum
[www.zeitgeistmovie.com]

Datums: 07/10/2008 16:09

labs. vienkopus ir savākta citur redzēta info. jāpagaida tulkojums krieviski.

Autors: aaaa (84.237.204.---)
Datums: 07/10/2008 22:17

Paldies par infu, visu noskatijos - ka jau vienmer baisaka propaganda. Principa jau visam var piekrist, bet nu ar to sustainable world vinji ir nolaidushi absolutakos murgus. jau sen ir pieradits, lai ka mes nestradatu, tuvakaja nakotne iztikt tikai uz atjaunojamiem resursiem ir praktiski nereali - gan saules paneljus, gan veja turbinas kadam ir jasarazho, un tas prasa laiku un milzu resursus. Rezultata ar to, cik ir patereti resursi sho energjijas veidu iegushana, ir izterets vairak, neka beigas bus sarazots. Un lai visi dzivotu tik labi, ka rietumu pasaule, butu vajadzigas 7 zemeslodes resursu delj. Ne jau tikai energjija, bet ari materiali. Bet tas par tam bankam vispar ir snogshibatjeljno - ta gan ir kopija no filmas "money as debt", bet nekas, te vienkarshak izskaidrots. Reali verts noskatities ir filmas 1. tresdalju, jo talak jau panesas "Jehovas liecinieku" stasti par idealo pasauli, kas ir tadu apnarkojushos komunistu murgi. Nu cik reizes vesture ir japierada, ka shada sistema nav dzivotspejiga tikai cilveku nejaukas dabas delj - tadas idealizetas sabiedribas nekad nebus un nevar but.

Autors: EjTakTu (87.110.66.---)
Datums: 08/10/2008 00:02

Nu "money as debt" filmiņai ir tāds kā krieviņu pielikums-turpinājums. Ja to sasaista ar banku lietām, amīšu vērtspapīriem un svaigu finansu ziņu -
"Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) otrdien palielināja pasaules finanšu krīzes radīto zaudējumu prognozi līdz 1,4 triljoniem dolāru (725,2 miljardiem latu) un brīdināja, ka pasaules ekonomiskā situācija turpina pasliktināties."
[video.google.com]
Ja lieto I-Explorer, tad jāizvēlās kāda saite malā, jo šamējais iet tikai ar F-Foxi. Kaut gan ar Operu u.c. nav mēģināts ;)
Tiem kas nav redzējuši "money as debt"
[video.google.com] inglišā
[video.google.com] po ruski

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 08/10/2008 08:40

Es vispār biju uz d***as noskatoties Money as Debt, jo tik tiešām tā cilvēku šmaukšanas sistēma ir līdz riebumam un neticami vienkārša, kad cilvēkiem tiek aizdota neesoša nauda, jo reāli jau tā ir, ka, ja bankai LV aizdodamam jābūt nevis 10% bankā, bet 6-7, pēc LB datiem, tad reāli tā aizdotā nauda ir vienkārši datorā iesists cipars. Bankai pret tevi nav absolūti nekādu saistību, bet tu riskē ar savu mājokli un visu citu mantu praktiski uz mūžu! Pareizi kā tai filmā teica, ka lielāks kriminālais akts par bankām visp'\ar cilvēces vēsturē nav iedomājams.
Un ne jau tikai ASV ir šitie brīnumi, pie mums tas ir vēl pārākā pakāpē, un vispār visā pasaulē - visi vergo bankām par no pirksta izzīstu aizdotu naudu. Bet ja tā pavisam fundamentāli uz šo lietu paskatās, tad visa pamatu pamatos tomēr ir cilvēka dabas īpašība - rijība, jo, nevienam jau īstenībā nekur nekas netiek uzspiests, mēs paši visi gribam to leļļu māju un džipu ar 8 riteņiem.

Datums: 08/10/2008 10:34

aaaa
tur jau tā lieta, ka uzspiež, ik mirkli no visām pusēm tev potējot stereotipus par to kas ir stilīgi, prestiži, seksīgi, modē, skaisti, veselīgi u.t.t. liekot cilvēkam patērēt aizvien vairāk resursu. a, nafig? tavs vecvectēvs, visdrīzāk, mūžā nonēsāja pāris goda kārtu. tajā pašā tērpies, stājās tā kunga priekšā. ieej šodien lupatu bodē, murgs! paskaties apkārt - lielākā daļa patēriņa ir absolūti bezjedzīga. atsakies no tā visa un enerģija vēl pāri paliks. jāsamazina patēriņš un būs tev sustainablā sabiedrība. ceļi ir divi:
1. vieglākais - izkaut lielāko daļu cilvēku un atlikušos dzelžaini kontrolēt. programma saucas "zelta miljards" un darbojas pilnā sparā.
2. grūtākais - visus pārliecināt dzīvot taupīgi.
vispār, noskaties vienreiz petrovu no a-z, tad atkritīs čupa neskaidrību, mācēsi atšķirt propagandu no tīras monētas.

Datums: 08/10/2008 12:00

Petrovu noskatījos (lai gan ar ļoti gudri pārliecinošu seju un demagoģiskā tonī, vietām viņš runā diametrāli pretējas lietas vispārzināmiem ekonomikas un vispārējās loģikas principiem - īsāk sakot, blēņas), problēma jau nav tajā, ka cilvēki to nesaprot - saprot un kā vēl, bet uzskatu, ka nu nav iespējams mainīt cilvēku rijību un kāri uz mantu - paskaties apkārt - mēs no principā absolūti askētiskas sabiedrības (PSRS) esam dažu gadu laikā kļuvuši par tādiem pašiem patērētājiem un pircējiem un uz kino gājējiem un ar mašīnām braucējiem kā visa cita kap. pasaule. Nezinu kam ir jānotiek, lai lielākā daļa cilvēku sāktu uzskatīt, ka drēbes jaunas nevajag, leļļu māju arī ne, 42 collu plazmeņņika vietā itin labi funkcijas pildīs vecais labais uz bēniņiem stāvošais TV, pārvietoties itin labi var ar vecu opeli utt. Nu brīnumi nenotiek un tas ir vairāk kā skaidrs, ka nekad arī nenotiks. Cilvēce drīzāk ies bojā karojot, ņemoties utt., bet kopš cilvēce ir eksistējusi, visos laikos vēsturē, tā visu laiku ir cīnījusies par labāku materiālo stāvokli, ietekmi, jaunām teritorijām, varu, valdīšanu pār citiem utt. Tu tiešām tici tam, ka vienā skaidr'\a dienā visi piecelsies un teiks - n'\e, man to visu nevajag, es atsakos no savas privātmājas un turpm'\ak dzīvošu 1-istabas dzīvoklī, braukšu ar sabiedrisko, ēdīšu pašu lētāko, drēbes mainīšu tikai tad, kad noplīsīs lai tikai visai pasaulei būtu labi? Očņis - tas nekad nebūs.

Datums: 08/10/2008 12:18

tā kā kulaks uz acs! gribi redzēt vecu opeli, 25gadīgu teļluku, nelielu drēbju skapi? atbrauc pie manis.
tas, ka cilvēkam ir māja, nav slikti. slikti ir būvēt mājas par miljoniem. degradējošais patēriņš petrova vārdiem. neesi tu viņu noskatījies no a-z, jo tev nav skaidri principi kā notiek patēriņa uzskrūvēšana, apziņas ietekmēšana vispār.
kā no askētiem pataisa par patērētājiem. pa virsu braucam, godātais.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/10/2008 12:38

Es nu PSRS laiku sabiedrību par askētisku vis nesauktu - uz kino pat tad* gāju biežāk, jo paši kinoteātri bija vai klubos kino rādīja katrā ciematā, un tas bija Rituāls, salīdzinot ar ievelšanos dīvānā TV priekšā.
Bet nu visus šodien nosaukt par patērniecībā grimušiem es neuzdrošinātos - visos laikos visās nozarēs ir bijuši entuazisti, kam patērēšana vispār nav prātā vai kam tai vienkārši neatliek laika, pat ja pietiktu naudas. Protams, laikos, kad par darbu biežāk slavēja, viņi bija redzamāki** un jutās vajadzīgāki nekā laikos, kad slavē par patērēšanu, par ko uzslavētie savukārt sāk smīnēt par darītājiem. Tomēr radikāli cilvēki raksturā nav mainījušies gadsimtiem - vai citādi mums būtu aktuālas gadsimtiem senās kaut vai Šekspīra lugas?
* - tomēr tieši tais laikos mēs sevī izlolojām šodienas patērniecību - viss no ārzemēm nākošais likās vērtība...
** - kurš nu pēc kā skatās, jo, ko meklē, to atrod (arī TV ekrānā).

Datums: 08/10/2008 12:42

Vecīt, ja tev ir māja, tas jau nozīmē, ka tu esi degradējošais patērētājs - un par visiem 100%. Lai no kā tā māja nebūtu, resursi tur ir patērēti tādi, ka visiem 100% zemeslodes iedzīvotājiem to nodrošināt nebūtu iespējams nu nemaz (šaubos vai pat 30% zemeslodes iedzīvotāju) - plus noteikti ir virtuves iekārta, autiņš, apkure ar siltumsūkni, kompis, radio, lampas visā mājā, zālespļavējs un vēl visāda 100% nevajadzīga draza. Ar mani ir tas pats (lai gan māja ir absolūti bez vipendroniem un ļoti daudz ir darīts paša roķelēm, resursu patēriņš tur ir anormāls, ja visu saskaita) un es ļoti labi apzinos, ka dzīvoju principā uz kāda cita rēķina, jo visi tā dzīvot nevarētu i ne tuvumā. Vot no turienes arī rodas tās ekonomiskās krīzes un inflācijas un visas p'\arējās nelaimes - no patēriņa.
Nu es galīgi esmu pret jebkādām konspirācijas teorijām, kas ir visu demagogu (lasi, arī tavs visuslavenais un varenais Petrovs) ierocis Nr 1. Mani neviens nav spiedis būvēt māju, to dara paša rijība. Un pat padomju laikā, kad nebija ne reklāmas, ne kādu kārdinājumu veikalos, tie, kas varēja, tāpat skrēja pēc mantas kā traki un lielākais notikums bija tas, ja varēja kaut ko nopirkt. Kas tad tajā laikā mūs konspirēja - da neviens, paši. Un partijas līderi nedzīvoja mazākā šikā, kā to dara tagad, vienkārši tad tu fiziski to nevarēji noorganizēt - būtu bijuši kredīti un veikalos ko pirkt, tāpat visi pilnīgi bez nekādas reklāmas būtu jūgušies kredītu jūgā lai tik tiktu pie lielākas mantības. Tāda ir cilvēku daba - cilvēki nav kaut kādi militāri roboti, par kādu sevi iztaisa tas pat Petrovs - garantēju, ka arī viņš dzīvo tādā materiālā labklājībā, kādā nedzīvo vismaz 98% cilvēku. Cilvēku daba nemainīsies, kamēr eksistēs pasaule, idealizētas sabiedrības veidotgribētāji tāpat vienmēr ir eksistējuši, bet šāda sabiedrība tikai pasakās un Jehovas liecinieku bildītēs.

Datums: 08/10/2008 13:40

cita sarpā, partijas līderim rubikam bija 500 rbļ/mēn. tieši 4 reizes vairāk kā inženierim parastajam un kādas 7-8 reizes vairāk kā apkopējai.
šodien valsts ierēdnim miķelsonam no le ir 15 000 ls/mēn, valsts ierēdnim rimšēvicam 12 000. cik apkopēju vērti ir šie vīri?
ar to es negribu teikt, ka esmu cccp fans. ar to es gribu teikt, ka šodien esošā iekārta ir kudī lielākā zarā kā iepriekšējā, un nekas labāks nerādās, jo nav tāda mērķa.

lūdzu, neputrojies un nejauc te iekšā jehoviešus un visus pārējos tiem līdzīgos. tie piedāvā paradīzi pēc nāves. es pieturos pie domas, ka cilvēkam ir jābūt laimīgam jau šeit uz zemes.
arī šo bukletus esi lasījis pavirši.

tas, ka afrikānim vai indietim nav tāda māja kā man nenozīmē, ka es viņu esmu apčakarējis, jo viņam pilnīgi pietiks ar vieglu nojumi. un tik pat godīgi būtu, ja čukčam būtu māja ar trīstik biezām sienām un vēl kādām fīčām. mana māja ir atbilstoša mūsu klimatam. un nevajag par vipendronu saukt apkures veidu, kas taupa resursus. tas, ka viņš maksā dārgi, ir cita ārija, bet no tās pašas operas.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 08/10/2008 14:20

aaaa
Labi, neaiztiksim Petrovu, jo viņš nav šo teoriju radījis. Ja noskatījies uzmanīgi līdz beigām, tad sapratīsi, ka viņš šo teoriju atradis par labu esam savas partijas programmas pamatam, gan pats nenojauzdams, ka lielākai daļai ļaužu šī informācija ir vērtību sistēmas atbalsta punktu graušana. (par atbalsta punktiem bija interesantas dumas Alūksnes gudro protokolos) Nu tā kā šamējais izpildījums ir partijas programma, tāpēc arī par staļinpapu, sojuzņerušimij un krievu izredzētību. Kopumā tas domāts konkrētai mērķauditorijai. Tāpēc ar kādreiz runāju par pelavām.
Demogoģija par "vispārzināmiem ekonomiskiem principiem"? Kā tad Tev Money as Debt infa iekļāvās šajos principos? Sūdīgi, vai ne?
Piekrītu Tev, ka negausība šo mašinēriju darbina. Nu katra krāpniecība lielākoties balstīta uz ļaužu vājībām. Nu kāda te konspirācijas (sazvērestības) teorija? Vai tā ir maza vai liela krāpšana - vainīgais vienmēr teiks, ka tā ir sazvērestības teorija. Pavisam mazai peškai jau netic. To bāž ķurķī. Mazliet lielāki jau sāk spirināties (Lavents, Lembergs, u.c.) Viņiem jau pietiek izkrāpto resursu, lai praktiski tikai paslimotu, utt. Vai ta krāpšanās lielākos apmēros nav iespējama. Tik lielos, ka prāts baidās noticēt.
Ideāli nav priekš tam, lai parīt mēs jau viņus sasniegtu. Tad viss, tālākceļa nav, Rīga gatava - var grimt nost ( te es nerunāju par teiktonisko plātņu periodisko staigāšanu un prognozēm par Rīgas u. c. pazušanu zem ūdens pēc 60 gadiem) ;) Ideāls ir tālāks mērķis, uz ko tiekties. Nu var jau arī nekur netiekties. Rupji pārfrāzējot - var netiekties pēc savas ideālās sievietes, var precēt stulbu, nesmuku, nesaimniecisku sievieti, ja galējais mērķis ir aprecēties. Mērķu neesamība, jebšu nepareizu gala mērķu nospraušana ir ne tikai mūsu, bet arī Latvijas u.c. konstrukciju nelaime. Jebšu Tā paša nopeltā Petrova vārdiem runājot - nepareiza mērķa vektora izvēle (Latvijas gadījumā laikam mērķa vispār nav, par to vispāraizmirsuši). Ja cilvjiem izdotos pamainīt mērķus, tad arī pārējā dzīve un attieksme mainītos. Kā to izdarīt? Nezinu, bet tas vien, ka Tu par šo tēmu jau esi gatavs nedaudz diskutēt ir labi. Citam redz bail pat kaut ko tādu izlasīt, noskatīties, padomāt. Drošāk rullēt uz gaišo nākotni nedomājot tak ir bijis visos laikos . Galējo patiesību jau mums ar mieru atklāt visi - vai tā PSRS vienīgā partija, vai brīvvalsts privātbanku "eksperti". Nu pasaki, ko Tu teiktu par visu šo pirms gadiem pieciem, ja Tev lavīnveidīgi uzgāztu šāda veida info?

Datums: 08/10/2008 14:40

Par partijas līderiem nemaz nevajag - alga, plus Volga ar šoferi un benzīns bezmaksas, dienesta dzīvoklis - parasti diezgan ekskluzīvs, iespēja braukt uz kūrortiem, "dienesta" vasarnīca utt. Tā alga bija oficiāli, proletariāta acu aizmālēšanai, lai gan praktiski ne par ko nebija jāmaksā. Pats zinu cilvēku, kurš kopā ar partijniekiem uz Krievijas tālieni brauca makšķerēt - nedaudz atgādina mūsu oligarhu izpriecas - kaut kādi rezervātu ezeriņi, kuros principā uz katru metienu esot bijusi zivs utt.
Un par to, ka afrikānim nevajag māju - vot te nu gan tas ir galīgi gar'\am teikts. J'\a, māju viņam nevajag, bet ar tiem resursiem, kas ir iztērēti, lai uzceltu pat prastāko LV māju, tur katrs afrikānis sev varētu izbūvēt palmu aleju ar terasi un baseinu. Nu nevar, tātad mēs tomēr dzīvojam uz citu rēķina.

Datums: 08/10/2008 14:54

Zini, mērķim ir jābūt, bet mēŗka definīcija zaudē jēgu, ja to var sasniegt, tieši kā tu saki. Nu kāds mērķis tad vispār cilvēkam ir? - dzīvot un vairoties pa baļščomu ščotu - es šeit nerunāju par izņēmumindivīdiem, bet par cilvēku sugu kā tādu. Pie kam vairoties ar smukāko partneri, savukārt smukāko partneri var dabūt tikai pierādot partnerei, ka spēsi viņas bērnus nodrošināt labāk kā cits. Jau cilvēka dabā ir ielikta, kaut vai šitādā prastā līmenī sacensība un sāncensība. Jebkura ideāla sabiedrība prasa šo pamatinstinktu neeksistēšanu, kas ir absolūti pretdabiski, līdz ar to arī šāda sabiedrība jau pašā zemākajā līmenī nav iespējama. kaut kā nepārliecina tie večuki, kas sēž savās pieokeāna villās pie 25-metrīga baseina ar cigāru zobos un kalponi ar kokteli uz paplātes un prātuļo par visa materiālā niecību un par to, cik pasaule ir riebīga vieta un kā mēs taisīsim vienlīdzīgu sabiedrību. Vē.

Pašreizējā: 2 no 10

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
    **     **   **    **  **   **     **  **     ** 
    **     **  **      ****    **     **         ** 
    **     **  **       **      **   **          ** 
    **     **   **      **       ** **    **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727