UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 5 no 8
Re: Vecas māja + eovate
Autors: kaamis ()
Datums: 03/02/2014 09:42

Rx
Paldies par grafikiem tēmas sākumā.

Re: Vecas māja + eovate
Autors: ub ()
Datums: 03/02/2014 10:39

Vai tik grafikos 2 un 3, kur aiz reģipša ir gaiss nav tomēr tā, ka šāds grafiks veidotos, ja gaiss ir siltuma izolācijas daļa, nekustīgi ieslēgts kā piemēram stikla paketē, bet reāli aiz reģipša esošais gaiss cirkulē kā skurstenī pateicoties augšējiem un apakšējiem neblīvumiem un ir pieskaitāms istabas gaisam, ja šī cirkulācija saistīta ar iekšējo telpu un nekādu temperatūras samazinājumu un relatīvā mitruma pieaugumu nedod, vienkārši ir istabas gaisa daļa? Tad kondensācijas punkts būtu tālāk sienā. Šaubos vai aiz reģipša gaisu var un vajag tā iesprostot, lai tas būtu un kļūtu par atsevišķu siltumizolācijas slāni. Ja tā neizdara, tad minētie grafiki maldīgi.

Re: Vecas māja + eovate
Autors: ub ()
Datums: 03/02/2014 10:51

Un vēl, ja gaiss saistīts ar istabu, tad arī reģipsim temperatūra abās pusēs aptuveni vienāda, tuva istabas temperatūrai un tas nestrādā kā siltuma izolators, tur praktiski nekādu izmaiņu nav. Ja aiz reģipša neieliek vati, gaisa sprauga vēdinās, tad vienīgais temperatūras kritums un relatīvā mitruma pieaugums sienā, kā jau tas ir pašlaik. Bet zināms risks ir jo pat aiz mēbelēm gaisa cirkulācija samazinās un ar laiku auksta siena var pelēt. Tā kā viss dabas un gadījuma rokās.

Re: Vecas māja + eovate
Autors: ir ()
Datums: 03/02/2014 16:51

Siltini droši ar ekovati, viss ir Ok!
Īsti nesaprotu ko Tu domā ar to termomasu?
Ja skatās siltuminerci, tad koksnei, ekovatei un mīkstajām kokšķiedrām tā ir daudz labāka nekā tai pašai mūra sienai.

Re: Vecas māja + eovate
Autors: Rx ()
Datums: 03/02/2014 19:25

Jā, jā...mūrē droši...!!!!!!!!!! Tikai ņemiet vērā, ka , jo lielāks materiāla blīvums jo lielāka siltuma inerce! Tad sanāk ka blīvums vatei ir tuvu mūra sienas blīvumam...... kādas aplamības !!!!!!!!!! Kas ir kas, varat palasīt, kā pirmais piemērs: [www.arkom.lv]

Re: Vecas māja + eovate
Autors: Rx ()
Datums: 03/02/2014 19:38

Kāmim: Bet kāpēc metāla izlīmeņotos profilus neizmantot kā vieglbetona veidnes stiprinājuma elementus: No apašas aizskŗūvē joslu ar finieru. samaisa keramzītu ar betona putriņu, un salej šķirbā. Izmanto sagatavotu palīgšafeli. Pieskrūvē atkal jaunu joslu un atkal pieber keramzīta putriņu. Var ņem mazas frakcijas keramzītu. Tā tiksiet gandrīz augšai. Kad apcietēs, noskrūvēsiet finieru, aizmetīsiet atlikušo šķirbu. Būs jauna siena, līdzena. Virsū jau var uzlīmēt reģipsa loksnes, lai skats gluds un mazāk darba. Siena būs taisna, siltāka, bet neveidosies mitruma temperatūra. Ja arī bez ārējās siltināšanas tas var būt, tad nosiltinot būs supersiena ar labu siltuma inerci, kas ir lieliski vasarā un labi ziemā ( vienmērīgāka temperatūra pie kurināšanas ar pārtraukumiem. Tā es domāju.......

Re: Vecas māja + eovate
Autors: kaamis ()
Datums: 03/02/2014 21:30

RX
Šī ir laba ideja! Savulaik šādi ir betonētas grīdas un process labi zināms. Siltimnoturību jau neiegūšu daudz lielāku, bet tikšu vaļā no tukšuma :)

Re: Vecas māja + eovate
Datums: 03/02/2014 21:57

Pilnībā piekrītu RX par inerci un tāpat nepiekrītu 'ir' par vates likšanu. To nevar.
Tāpat piekrītu RX, ka pa vadulām jāmet ciet, vienīgi es nepiekrītu, ka tas būtu jādara profila biezumā, pārāk daudz materiāla lieki aiziet. Var tak ņemt kaut ko plānāku par tiem profiliem, lai tur kur slīpums 0-13, tur pie 0 būtu jāmet ciet max 1-2 cm. Attiecīgi profilu vietā salīmeņo latiņas uz tiem 2 cm. Ar profiliem nogriežas pamatīga platība tomēr un parēķini vai tik tev tas mūrējamais materiāls tad nesanāk jau pāri kubam - tas nav maz. Es saprotu, ka profili pielikti ar lielu darbu un mīlestību, bet nu .... Es 100% ņemtu nost un uz sāpēm par lieko darbu izdzertu pāris alus.

Re: Vecas māja + eovate
Datums: 03/02/2014 21:59

Galu galā es saprotu, ka tā ir ar visas ēkas sienām. Tad kopā tur sanāks oi oi oi, vai arī būs viena pilottelpa ar savām īpatnējajām sienām.

Re: Vecas māja + eovate
Autors: kaamis ()
Datums: 03/02/2014 22:28

Vilnis_Radio
Tā ir pilottelpa: dzīvojamā istaba ar virtuvi kopā. Pirms profiliem bija aptuveni 38m2 tagad ir ap 36m2 tie 2m2 šoreiz uz to platību neko nemaina. Sienu brīvais tilpums ir ap 3m3 neskatoties uz to, ka likti ar lāzeru maksimāli tuvu esošai sienai. Pietam šobrīd ir ļoti viegli salikt visas komunikācijas.
Keramzīts nav tik dārgs 1m3 ap 56eiro, vēl tik jāpierēķina klāt cements.

Pašreizējā: 5 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **  **     **  **    **  ******** 
       **  ***   **  ***   ***  **   **      **    
       **  ****  **  **** ****  **  **       **    
       **  ** ** **  ** *** **  *****        **    
 **    **  **  ****  **     **  **  **       **    
 **    **  **   ***  **     **  **   **      **    
  ******   **    **  **     **  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727