UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: Meistars-amatieris ()
Datums: 05/12/2007 16:51

Atsaucoties uz dazas ieprieksejas temas redzetu ieteikumu - lai visu dara meistari, jo ta ir labak. piem. Ivars-p: "Tad,kad tu būsi izremontējis savu mazo istabeli un parēķinājis sačakarētos materiālus,instrumentus un laiku,tad sapratīsi,ka visdārgākais meistars tev būtu sanācis lētāk!!!!"
Ja cilveks nav galigs cirvis, mak rikoties ar internetu (kur kaudze visadu aprakstu) un rokas neaug no pakalas, tad mierigi var taisit, savas majas, remontu pats. it seviski ar tik vienkarsam konstrukcijam ka gipskartons (pie nosacijuma, ja nevelas dazadus sarezgitus elementus - vairaklimenu griesti, izliektas un noapalotas konstrukcijas). Es tulit busu pabeidzis nelielu parbuvi sava dzivokli (jauna gipskartona starpsiena, tadi pasi griesti, nedaudz flizes, elektroinstalacija, tapetes un krasosana). Esmu jau pardomajis, ko iegutu un ko zaudetu nemot meistaru:
1) finansiali un matreali:
* es darba sanemu 2,8ls uz rokas par stundu, meistqars prasitu vairak.
* Regipsis palika pari mazak par 1/3 loksnes (1/3 loksnes saluza, kad liku klat pie griestiem), profili ar vienu piepirksanu ari gandriz pa nullem, ta ka materialus neizcukoju, ko te mineja pie iespejamajiem minusiem. Ndedaudz palika pari pa druskai no visadam maisamajam masam: porcelancements, rotbands, uniflots un lr+
* instrumenti meistaram butu pasam, es dalu sapirku (spaktellapstinas, skruvgriezi, profilgriezamas skeres, fleksa disks, elektriskai skruvgriezis, zagis unvel kadi sikumi), bet tas viss noderes kaut kad nakonte. Citus elektroinstrumentus vai nu aiznemos (fleksis, urbis, celtniecibas puteklusucejs) vai nu nomajaju (flizu griezamais)
2) Planosana. Site noteikti esmu ieguvejs, jo remam beidzoties bija padaudz izmainu planotaja. Vienkarsi procesa laika nak kadas idejas ko sakuma planojot neiedomajos (sienas skapis, rozesu izvietojums, gaismas kermeni, strapsienu optimalais lielums). A meistars butu uztaisijis ta ka pat acohnities nepaspetu un izmainit vairs nevaretu.
3) Termini. Meistars noteikti to paveiktu daudz atrak, tas viennozimigi, jo es stradaju tiaki pa vakariem un ari ne visiem, ta teikt, kad laiks sanaca, tad darijos, bez tam Riga celtniecibas darbus var veikt lidz 19, tapec skalos darbus vareja darit tikai ap 1h diena.
4) Kvalitate. Meistari ir dazadi, un pasutitajs ne vienmer sanem tadu kvalitati uz kadu cereja, tapec tas ir diskutejams jautajums, bet protams butu lietas, ko meistars paveiktu labak. Bija lietas, knifi, kas pieleca jau pec padarita, t.i. darot to pasu velreiz - izdaritu labak. Ta ir pieredze, kas ir meistaram. Toties visu dariju ka prieks sevis - centigi, pec razotaja ieteikumiem un ieverojot visus zusanas terminus un nesasteidzot. Ir dazi defekti, kas nav tragiski, bet nav liela sparliecibas, ka meistaram ar pa kadam negaditos.
5) Padomus smelos interneta, gan forumos
Sausais atlikums - ietaupiju naudu, padirsu brivo laiku, ko dirnet pie TV, ieguvu pieredzi. Pasam patika, jo varetu tas klut par hobiju.
Ta ka cilveki, ja ir intrese, iesaku visiem pasiem remonteties pasiem.
p.s. sorry, ka tik gari.

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: Bubulis ()
Datums: 05/12/2007 17:33

Pats nu jau 7to mēnesi (pa brīvdienām) taisu kapitālo remontu 80m2 dzīvoklim jaunbūvē, līdz jaunajam gadam ir paredzēts ievākties.

Plusi:
1. naudas ekonomija - par meistaru ietaupīto naudu bija iespējams uzstādīt kondicionieri, parketu, kvalitatīvas durvis, labu santehniku un pielietot dārgus apdares materiālus, izbūvēt papildus 8m2 telpas (nu bet tas vairāk pateicoties griestu augstumam).
2. iespēja nesasteigti plānot interjeru - tā kā 95% gadījumu no sākuma ir tikai aptuvens priekšstats par to kur ir slēdži, gaismekļi, kāds ir iebūvējamās sienas izvietojums utt, tad būvējot pašam ir iespējams to mierīgā garā plānot, ja kautko nevar izlemt, neviens nesteidzina bet var pāriet pie cita darba līdz "atnāk ideja"
3. nav jāuztraucas par meistaru pazušanu, nedēļas korķiem, utt
4. gadījumā ja rodas kādas problēmas tālāk ar elektroinstalāciju ūdensapgādi vtml vienmēr zināsi kur kas izvilkts un kā saslēgts.
5. tā kā darbos palīdzēja otra pusīte un arī radi, tad sanāca tāds liels "teambuilding" par ģimenes saliedēšanu :)
6. gandarījums par rezultātu


Mīnusi:
1. iztērētais laiks - var teikt ka šis gads ir izsvītrots no atpūtas, jo vairums laika ir pavadīts dzīvoklī remontējoties
2. nogurums - atpūtas laiku izmantojot remontam nepārprotami palielinās slodze un nogurums
3. termiņi - blakus dzīvokļi meistari strādājot pa darbadienām pabeidza par 4mēnešiem ātrāk, bet vēl joprojām nevar pabeigt defektu novēršanu

Secinājumi:
1. Pašam veikt pilnu dzīvokļa izbūvi (sienas, elektrība, ūdens/kanalizācija, apdare, flīzēšana utt.) ir iespējama tikai ja ir cita dzīvesvieta, jo dzīvošana būvlaukumā nav iespējama.
2. Jābūt iepriekšējai pieredzei kaut vai turēt skrūvgriezi un āmuru, tikai ar teorētisku prospektu palasīšanu nepietiks
3. jāizvērtē darbi, kurus vari izdarīt pats un kurus labāk uzticēt meistaram (piemēram griestu špaktelēšana 5metru augstumā, vai parketa grīdas ieklāšana)
4. kopsummā uz dzīvokli ietaupīti 6-8kLs uz meistaru darba, kuri arī tika ielikti dzīvokļa apdares materiālos, papildus izmaksas uz darbarīkiem (uzskatot prožektoru spuldzītes, krāsu ruļļus, specinstrumentu īri, nopirktās trepes, ripzāģi utt) ir 460Ls

Vai vēlreiz ko tādu darītu?
Jā, bet ne tuvākos 5gadus :)

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: heinaste ()
Datums: 05/12/2007 23:47

piekritu ieprieksejiem rakstitajiem un ja rokas kaut cik aug no pareizas vietas tad daudz ko var paveikt pats un samera daudz ietaupit vienigi laiks paiet vairak
bet ja visu dienu nosedi kantori pie datora tad fiziska slodze tikai pa labu un nav jaterejas trenazier zalem

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: ivars-p ()
Datums: 06/12/2007 00:26

No visa šitā,es saprotu,ka meistari rodas internetā!:)Es pat sāku apsvērt domu,ka autiņš arī jāsāk pašam labot-bišķi parocies netā un amats rokā!Nu piedodiet par ironiju,bet tas ir smieklīgi!Es celtniecībā esmu vairāk,kā 10it gadus un visu aizsāku ar savas mājas būvniecību.Tieši tāpat,kā jūs visus darbus darīju pats-betonēju,mūrēju,liku jumtu,flīzēju,tapsēju,krāsoju utt.Tagad es tā vairs nedaru-katru darbu dara savs amata meistars.Padomājiet paši,kāpēc man flīzēt,ja to var izdarīt profesionālis ar 20 gadu stāžu 3īs reizes ātrāk kā es.Tai pat laikā es varu,piemēram,uzlikt jumtu 3īs reizes ātrāk kā viņš.Tādus piemērus varētu uzskaitīt 100iem!!!Nu tad pasakiet kurā gadījumā es vinnētu pats flīzējot?Varu piekrist jūsu argumentiem:1)Gandarījums par savu darbu...
2)Iespēja darba gaitā plānot remontu pēc savas gaumes...
3)Iegūta jauna pieredze
4)Nav jāuztraucas par svešu cilvēku esamību mājās,blēžiem,krūmu meistariem utt...

Nepiekrītu:1)Nopirktie instrumenti kaut kad nākotnē noderēs!!!(Tā ir iesaldēta nauda,kas nenes peļņu un aizņem daudz vietas)
2)Ietaupīta nauda uz meistara darba(Tas būtu tadā gadījumā,ja tava alga būtu vairākas reizes zemāka par meistara algu)
3)Materiālus neizcūkoju(Ja pat tā,tad kvalitatīvus materiālus bez praktiskās pieredzes nenopirksi!Ar to arī viss ir izteikts!)

Finālā mans padoms:remontējiet paši,bet pieaiciniet kādu pazīstamu meistaru uz konsultācijām.Tas jums 100% atmaksāsies.Tādi cilvēki iedos arī kādu instrumentu ja vajadzēs un pārējos var iznomāt.

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: spk ()
Datums: 06/12/2007 01:24

ivars-p, tev daļēji taisnība. Tas, ka katru darbu dara sava amata lietpratējs, ir pareizi un labi, bet diemžēl - tā ir tikai tāda ideāla ainava. Diemžēl, reālajā dzīvē pārāk bieži izpildās negatīvas lietas, tādas kā meistaru pieprasītā samaksa tiešām sanāk vairākas reizes lielāka par paša ienākumiem, kā arī gala rezultāts maz atšķiras no paša veikuma.
Un par auto runājot - pēc manas piedzīvojumu bagāžas ar autoservisiem varu droši teikt, ka ja tiešām varētu tā atrast info internetā un vēl kādi apstākļi, pats arī remontētu. Bet vispār tās ir grūti salīdzināmas lietas - istabas vai auto remontēšana. Manuprāt, auto remontēt ir daudz bīstamāk, it sevišķi priekš apkārtējiem, kā arī jāiegūst krietni vairāk zināšanas.

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: ivars-p ()
Datums: 06/12/2007 01:42

Nu,tad jau mēs atgrieztiežamies pie naturālās saimniecības-paši audzēsim kartupeļus,labosim kurpes,šūsim bikses,adīsim zeķes,labosim autiņus,būvēsim....

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: Rx ()
Datums: 06/12/2007 02:03

Kas var samaksāt- maksā, kas nevar, meklē variantus: pats meistaro, meklē paziņas kas taisa lētāk, meklē papildus darbus lai var samaksāt celtniekam un t.t. Un ne vienmēr visam, paša paveiktam, jābūt super! Nevajag idealizēt mūsu apkārtējo vidi. Vienmēr būs kur "piesieties" Bet kāds gandarījums: ES TO PAVEICU!. Protams nenoliedzami ir ļoti labi, ja Kāds Labs Paziņa pamāca , kā tās lietas jādara. Un man liekas: Ja ir kēriens uz lietām, tad visi celtniecības darbi ir pašrocīgi, principā, paveicami! Bet vai visus tos veikt?- pašam jāizvērtē vai samaksātais darbs būs atvieglojums paša dzīvei, vai uzņemsieties nezināmo risināt....ietaupot kādus latus, bet zaudējot nervus, laiku, ...materiālus izcūkojot un gala rezultātā būsit neapmierināts ar Dzīvi! Pats, diemžēl nepelnu, tik, lai citam maksātu Haltūras naudu (uzskatu ka tā celtniecībā ir liela). Tāpēc PATS gandrīz visu daru...Tikai to, ko uzskatu par riskantu -iespējamā sliktā rezultāta dēļ, uzticu Specam. Katram jāpieņem savs lēmums!

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: spk ()
Datums: 06/12/2007 02:20

Iesaku maksimālismu pārslimot. Jo vairāk cilvēki paši darīs, jo labāk novērtēs profesionāļu radīto pievienoto vērtību citās sfērās . Piemēram, no iepriekš minētā saraksta - ja es maksātu par būvēšanu kādam citam, tad man tiešām nāktos radīt naturālo saimniecību, lai nodrošinātos ar visām pārējām nepieciešamajām lietām. Savukārt, ja es šur tur procesā pielieku rokas pats, tad varu nopirkt gan auto, gan kartupeļus. Ja būtu tā sanācis, ka kartupeļu audzēšana maksātu ļoti nesamērīgi ar pārējo - audzētu kartupeļus pats, un algotu profesionālus celtniekus par samērīgu naudu.

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: jons 5665 ()
Datums: 06/12/2007 02:23

es mājas remontā 4 brigādes patriecu un tad pats ķēros pie darba - paņēmu atvaļinājumu un atiet. Rezultātā milzīgs gandarijums un ietaupijis ari esmu pamatigi. Plus vel visadus elektroinstrumentus sapirkos, kas laiku pa laikam noder. Un es to dariju nevis tapēc ka nevaru samaksāt celtniekiem bet principa pēc - tapēc ka vini prasa (vismaz vasarā prasīja) NEADEKVĀTI augstu maksu par elementāru roku darbu... Ne jau tapat vien vacieši jau brauc pie mums stradat - zelta dzive celtniekiem. Tas tomer nav normali, ja tads vakarradies "meistars" saņem vairāk kā ministrs vai lielākā daļa augstskolu pabeigušie specialisti citās jomās.

Re: Manas pardomas par: vai remontet pasiem
Autors: Frīdis ()
Datums: 06/12/2007 02:26

Nu tā, par Ivara teikto. Salīdzinājumam par mašīnas remontēšanu, tā īsti tomēr nevar piekrist, tik pat labi jau varēji teikt, ka iemācīsimies internetā pilotēt lidmašīnu. Kas attiecas uz naturālo saimniecību, tad tik ilgi kamēr celtniecībā samaksa būs neadekvāta salīdzinājumā ar citām tautsaimniecības nozarēm, tikmēr daudzi būs spiesti mācīties un darīt paši. Nu nevar neviens samaksāt, 5Ls/m2 lati par tapēšu līmēšanu kur nu vēl 12 ls, kā te viens foruma pieķēzītājs reiz apgalvoja.

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **        **   ******    ******  
    **           **        **  **    **  **    ** 
    **           **        **  **        **       
    **           **        **  **        **       
    **     **    **  **    **  **        **       
    **     **    **  **    **  **    **  **    ** 
    **      ******    ******    ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727