UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Re: Ventilācija
Autors:
Sapieris
()
Datums: 20/06/2008 15:01
reizēm gribas arī no ādas izmaukties
Autors:
aaaa
()
Datums: 20/06/2008 15:26
Ar virtuves nosūcēju nav tik vienkārši - tur ir tauki un cita šmuce - tad jāliek speciāli tauku filtri, kuri, protams, aizsērē. Jautājums vai tā pusstunda dienā, ko tas nosūcējs ir ieslēgts reāli atmaksājas, lai tur liktu filtrus vai piesārņotu siltummaini, pēc tam pirkt jaunus filtrus vai jaukt ārā un tīrīt siltummaini? Nedomāju.
Autors:
sto>>>spk
()
Datums: 20/06/2008 16:46
Vispirms, tas virtuves plīts gaiss, ko savāks tvaika nosūcējs, ir jaattīra filtros un tikai tad var domāt par tā "laišanu" uz siltummaini (ja nemaldos, tad pēc LBN gan WC, gan citu piesārņotu gaisu nelaiž kopējā sistēmā), bet tad visādam gadījumam būtu jābūt arī filtram pašā siltummmaiņa blokā (pie tam nez vai drīkstētu izmantot reģeneratīvo siltummaini). Otrkārt, tā kā tvaiku nosūcēji parasti ir ar savu un jaudīgu ventilatoru (ar ražibu līdz pat 1000m3/h), tad nopietni jādomā, no kurienes virtuvē radīsies pieplūdes gaiss? No citām istabām un kā tas iespaidos gaisa bilanci tajās?
Ja tvaiku nosūcējam neliek ventilatoru, bet pieslēdz pie kopējās nosūces sistēmas, tad virtuves smaku (bet ne tvaiku) daļējai nosūkšanai tas varētu arī derēt, bet nav garantijas, ka kaut kas neaizplūst arī uz citām telpām (tas lielā mērā atkarīgs arī no citu telpu gaisa bilances (spiediens ir + vai -). ja gaisa pieplūdes un nosūces atregulē tā, ka lielākās nosūce pastāvīgi ir no WSC un virtuves tvaika nosūcēja (arī tas visu laiku vaļā), bet pieplūdes ir pārējās telpās, tad tas zināmā mērā varētu funkcionēt, jo svaigais gaiss izejot caur pārējām telpām nonāks WC un virtuvē un tad uz siltummaini. Es tā darītu, bet tikai tas nebūs saskaņā ar LBN.
Ja tvaiku nosūcējam neliek ventilatoru, bet pieslēdz pie kopējās nosūces sistēmas, tad virtuves smaku (bet ne tvaiku) daļējai nosūkšanai tas varētu arī derēt, bet nav garantijas, ka kaut kas neaizplūst arī uz citām telpām (tas lielā mērā atkarīgs arī no citu telpu gaisa bilances (spiediens ir + vai -). ja gaisa pieplūdes un nosūces atregulē tā, ka lielākās nosūce pastāvīgi ir no WSC un virtuves tvaika nosūcēja (arī tas visu laiku vaļā), bet pieplūdes ir pārējās telpās, tad tas zināmā mērā varētu funkcionēt, jo svaigais gaiss izejot caur pārējām telpām nonāks WC un virtuvē un tad uz siltummaini. Es tā darītu, bet tikai tas nebūs saskaņā ar LBN.
Autors:
spk
()
Datums: 22/06/2008 10:47
Palika skaidrāks par tvaiku nosūcēju, visdrīzāk jāpalaiž pie tuvākās ārsienas uzreiz uz āru. Tas ir OK, tā dara? Kas jāievēro?
Tā kā WC kopējs ar vannasistabu, tad laikam tomēr jālaiž tai kopējā sistēmā, droši vien jāsāk rūpīgāk sekot, ko ēd WC lietotāji, lai ventilācijā nerodas biohazards :) bet ja nopietni - vai tad ir tā, ka tajā siltuma apmaiņas procesā tiek izplūstošais gaiss ar ieplūstošo jaukts un metāns :) izplatās visās telpās, kur pieplūde?
Tā kā WC kopējs ar vannasistabu, tad laikam tomēr jālaiž tai kopējā sistēmā, droši vien jāsāk rūpīgāk sekot, ko ēd WC lietotāji, lai ventilācijā nerodas biohazards :) bet ja nopietni - vai tad ir tā, ka tajā siltuma apmaiņas procesā tiek izplūstošais gaiss ar ieplūstošo jaukts un metāns :) izplatās visās telpās, kur pieplūde?
Autors:
evo7
()
Datums: 22/06/2008 12:05
Plīts nosūcējs atsevišķi no sistēmas pa taisno jālaiž arā. Nezinu vai visos, bet normalos rekuperatoros ieksā plūstošais gaisss netiek jaukts ar ārā plūstošo - viņi netiek sajaukti. To apstiprina arī prasība par min.attālumu starp ieplūdes un izplūdes vietām -apt.10m. Nebūtu šis prasības ja gaiss sajauktos.
Autors:
spk
()
Datums: 02/07/2008 16:21
Varbūt ir kādi vispārīgi ieteikumi, kādas un kāda diametra gaisa trubas lietot. Piem. 20cm "maģistrāle" un 10cm uz telpām varētu būt OK? Telpas nav lielākas par 20m2, izņemot 2, bet tur var droši vien 2 trubas aizvilkt?
Autors:
spk
()
Datums: 07/08/2008 16:39
Hmm, pacelšu vēlreiz tēmu. Tātad, ir plāns ierīkot piespiedu ventilāciju, iespējams ar siltummaini, bet varbūt arī ne. Kādam taču noteikti kas tāds ir ierīkots? Nu lūk, jautājums - kāda diametra gaisa vadi jums ir savilkti istabās, pieplūdei un nosūcei?
Autors:
evo7
()
Datums: 07/08/2008 21:10
..labāk piespeelē haltūriņu kādam RTU, RCK studentiņam...pats tik sataisīsi pigorus.
Autors:
J07
()
Datums: 07/08/2008 23:59
Man būs jau gandrīz gads, kā darbojas ventilācijas sistēma ar rekuperatoru. Esmu apmierinats. Vispirms normali būtu uztaisīt projektu, kur kāds kas saprot parēķina cik daudz to gaisu vajag apmainīt, tad sarēķina cauruļu diametrus un rekuperatora ražību. Projektā, tiek sazīmēti visi gaisa vadi, diametri, kurā vietā liekas klusinātāji, kurā mājas pusē gaisu ņemsim (debespuses, citi faktori - piem. putekļains ceļš tuvumā), kur pūtīsim arā.
Autors:
spk
()
Datums: 08/08/2008 13:06
J07, cik tev liela māja un cik samaksāji par ventilēšanas pasākumu?
Par tiem projektiem ... nu neticu es vēl aizvien, ka tur tas viss tā jārēķina privātmājas gadījumā! Nav tak nekāda fabrīka. Tāpēc arī interesējos par praktisku piemēru kā ir jau izpildīts, jo nekādā gadījumā nesagaidu savā mājā kautko jaunu un neparastu.
evo7, paldies par ieteikumu, bet ja man jāizvēlas, vai pigorus sataisīšu es vai studentiņš, tad es izvēlos pirmo variantu :) Galu galā - a ko tad es varu sapigorot tādu, ka pēc tam viss jāpārtaisa? Ja nu vienīgi gaisavadus pa šauru savilkt ...
Par tiem projektiem ... nu neticu es vēl aizvien, ka tur tas viss tā jārēķina privātmājas gadījumā! Nav tak nekāda fabrīka. Tāpēc arī interesējos par praktisku piemēru kā ir jau izpildīts, jo nekādā gadījumā nesagaidu savā mājā kautko jaunu un neparastu.
evo7, paldies par ieteikumu, bet ja man jāizvēlas, vai pigorus sataisīšu es vai studentiņš, tad es izvēlos pirmo variantu :) Galu galā - a ko tad es varu sapigorot tādu, ka pēc tam viss jāpārtaisa? Ja nu vienīgi gaisavadus pa šauru savilkt ...