UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Re: Ventilācija
Autors:
uldisj
()
Datums: 28/08/2008 17:35
Sveicināti! Ventilācija un privātmāja - divas neatņemamas lietas, abas ir svarīgas. Šobrīd tirgū nekā labāka par Paul ventilācijas iekārtām nav. Par to esmu pārliecinājies arī esot Paul rūpnīcā Vācijā. Citi domā ierobežot ražošanu, šitie ceļ jaunu rūpnīcu. Sākšu ar reālu piemēru, nesen rēķināju kurināmā patēriņu 200 kv.m, bez normālas ventilācijas iekārtas bija vajadzīgi 12 kubi malkas, izmantojot attiecīgo rekuperācijas iekārtu no sērijas Paul vajadzēja vairs tikai 3 kubi malkas. Par gāzi runājot attiecība bija 1:7. Protams daudz kas ir atkarīgs no norobežojošajām konstrukcijām. Minimālā efektivitāte ir 85% - max 99%, pie kārtīga ēkas blīvuma. Decibelu ziņā strādā klusāk nekā lido ods nakts laikā. Nākamais moments, uzliekam divus sensorus uz sistēmu - mitruma un ogļskābās gāzes sensoru un sistēma vada pati sevi pēc sensora, kuram ir lielāks pieprasījums. Virtuves un WC lietas. Virtuvē esot elektriskajai plītij, uzliekam normālu tvaika nosūcēju, kas nosūcot visus labumus, apstrādāto gaisu atgriež telpā. Tālāk šis karstais gaiss nonāk ventilācijas sistēmā un pēc tam rekuperatorā un siltums tiek atgriezts atpakaļ, tātad ēkas apsilde no elektriskās plīts. Gāzes plīts gadījumā, tur visādi bŗinumi izdalās pastiprinātā režīmā, te nāksies to visu izvadīt pa taisno ārā. Turpgaitas un atgaitas gaiss rekuperatorā NESAJAUCAS, TATAD NAV IESPĒJAMAS CEPTAS VISTAS AROMĀTS PA VISU MĀJU, VAI ARĪ VĒL KĀDAS CITAS EKSKLUZĪVĀKAS SMARŽAS, PIEMĒRAM, NO WC. Nosūces no WC, iekārtas vadībai tiek pievienots WC gaismas slēdzis, kuru ieslēdzot iekārta ieslēdzas uz max uz 3 min, mājās viesuļvētra nesākas, ja vien projektējot ir piemeklēta pareizā iekārta. Variācijas par tēmu savietotie sanmezgli, šo vadību var pieslēgt arī pie poda vāka. Ogļskābās gāzes sensors atrisina tādu lietu, kā tusiņš mājās. Ja iekārtai nav nekādu citu pieprasījumu, viņa strādā minimālā režīmā ar 20% jaudu. Šobrīd ir arī iekārta ar mitruma atgūšanas iespējām, nē ūdensvads viņai klāt nav jāpievelk. Ziemā ir problēma, pie aktīvas ventilācijas tiek sausināts gaiss, tāpēc arī vācu kolēģi ir radījuši šādu iekārtu. Analogu ventilācijas iekārtu citiem ražotājiem vienkārši nav, ja ir dariet man to zināmu, salīdzinam tehniskos datus, ja ir ko salīdzināt un viss notiek. Par labāko un energoefektīvo ventilācijas sistēmu atbilstoši 21. gadsimta prasībām lai jums jauka diena. Ar cieņu Uldis
Autors:
ROCK
()
Datums: 28/08/2008 19:10
to spk
Pēc Ulda komentāra man pat tev ieteikt nav ko jo PAUL tiešām rullē. Paskaties www.artiva.lv tie to PAUL izplata. Pie kam viņām ir sertifikāts par tiesībam izmantot pasīvajās mājās.
Si sistēma tiešām ir progresīvākā un tās ventilācijas caurules D75, kuras es minēju iepriekš, arī nāk no PAUL.
Veiksmigu dienu!!!
Pēc Ulda komentāra man pat tev ieteikt nav ko jo PAUL tiešām rullē. Paskaties www.artiva.lv tie to PAUL izplata. Pie kam viņām ir sertifikāts par tiesībam izmantot pasīvajās mājās.
Si sistēma tiešām ir progresīvākā un tās ventilācijas caurules D75, kuras es minēju iepriekš, arī nāk no PAUL.
Veiksmigu dienu!!!
Autors:
andisk26
()
Datums: 29/08/2008 13:04
Un cik tad varētu izmaksāt šāda ventilācijas iekārta 1 stāvu mājai līdz 100m2 ?
Autors:
uldisj
()
Datums: 29/08/2008 13:28
Savietotais sanmezgls 50 kubi stunda, WC+vanna. Elektriskā plīts, tvaiku nosūcējs ar visiem filtriem normāls strādā eleganti un klusi un kā jau iepriekš manis rakstītajā ir minēts, šo gaisu izmet pa tiešo virtuvē, kas tālāk nonāk rekuperatorā un lielākā daļa šī siltuma tiek atgriezti atpakaļ ēkā. Ar gāzes plīti ir savādāk.
Autors:
Pow
()
Datums: 29/08/2008 15:07
"Virtuvē esot elektriskajai plītij, uzliekam normālu tvaika nosūcēju, kas nosūcot visus labumus, apstrādāto gaisu atgriež telpā."
Kas tas pa sviestu?
Kas tas pa sviestu?
Autors:
girco
()
Datums: 29/08/2008 16:24
Pow Wrote:
-------------------------------------------------------
> "Virtuvē esot elektriskajai plītij, uzliekam
> normālu tvaika nosūcēju, kas nosūcot visus
> labumus, apstrādāto gaisu atgriež telpā."
>
> Kas tas pa sviestu?
Nosūcējs ar filtru- ļoti daudziem var likt iekšā aktīvās ogles un kādus vēl tur filtrus un izvadu laist nevis ārā no telpas, bet atpakaļ telpā (izmanto gadījumos, ja nav ventilācijas izvada). Tikai tie filtri laiku pa laikam jāmaina.
-------------------------------------------------------
> "Virtuvē esot elektriskajai plītij, uzliekam
> normālu tvaika nosūcēju, kas nosūcot visus
> labumus, apstrādāto gaisu atgriež telpā."
>
> Kas tas pa sviestu?
Nosūcējs ar filtru- ļoti daudziem var likt iekšā aktīvās ogles un kādus vēl tur filtrus un izvadu laist nevis ārā no telpas, bet atpakaļ telpā (izmanto gadījumos, ja nav ventilācijas izvada). Tikai tie filtri laiku pa laikam jāmaina.
Autors:
Pow
()
Datums: 29/08/2008 19:25
Ja jau tie filtri ir tik superīgi, ka var visas tās eļļas, kas ir virtuves nostrādātajā gaisā attīrīt, tad kapēc uzreiz to visu nemaukt iekšā siltummainī? Bonuss tāds, ka tas gaiss pilnīgi noteikti nebūs jāelpo un siltums arī tiks atgūts.
Tikai man tā īsti nav ticamības tiem filtriem, tāpēc personīgi virtuves nosūcēju laižu pa tiešo ārā. Nedarbojas jau man viņš 24h diennaktī.
Man gan likās, ka nosūcēji, kas gaisu recirkulē ir tāds lētais variants, ja nav variantu izvadīt ārā gaisu. Nezinu kā visas tās smakas attīrīs augstāk minētais filtrs.
Tikai man tā īsti nav ticamības tiem filtriem, tāpēc personīgi virtuves nosūcēju laižu pa tiešo ārā. Nedarbojas jau man viņš 24h diennaktī.
Man gan likās, ka nosūcēji, kas gaisu recirkulē ir tāds lētais variants, ja nav variantu izvadīt ārā gaisu. Nezinu kā visas tās smakas attīrīs augstāk minētais filtrs.
Autors:
uldisj
()
Datums: 29/08/2008 21:29
Lai to visu normāli nofiltrētu, jāizmanto normāli tvaika nosūcēji, ar visām signāllampām, kad filtri pilni. Laižot to visu pa taisno ventilācijas sistēmā, tad filtram jābūt iebūvētam virtuves nosūces difuzorā, kas arī ir iespējams. Ja to dara bez tā, tie visi nosēdumi nosēdīsies ventilācijas sistēmas caurulēs un tad pietiek tur nonākt liesmiņai un mājas nav, pāris slaveni krogi jau dēļ tā ir nosviluši, kā teikt slinkais maksā 100 reiz dārgāk par kaut kādām lietām it kā cenšoties ietaupīt uz vajadzīgām lietām, vai arī uzticējis savu sistēmu izveidi "zābakiem", kas nespēj paskaidrot kas ir kas.
Autors:
ft54
()
Datums: 24/10/2008 12:45
Vai var privātmājas virtuves nosūcēju laist pa taisno ārā caur sienu?
Tas tā kā būtu ekonomiskāks un ātrāks variants nekā laižot uz augšu, caur bēniņiem un jumtu! Ar ko riskēju?
Tas tā kā būtu ekonomiskāks un ātrāks variants nekā laižot uz augšu, caur bēniņiem un jumtu! Ar ko riskēju?
Autors:
Pow
()
Datums: 24/10/2008 13:20
Siltais nosūktais gaiss celsies uz augšu taisni gar sienu. Droši vien tas sasmērēs sienu. Ja ir visādi filtri, tad varbūt nesasmērēs.