UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 7 no 8
Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 31/01/2011 11:47

draugiem.lv naturālās būvniecības grupā nesen bija ieteikums pelējuma ultravioletēšanai un ozonēšanai lietot ielu spuldzi ДРЛ ar nodauzītu ārējo čaulu, vienlaikus brīdinot neskatīties un neelpot pašam.

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: Rx ()
Datums: 31/01/2011 12:08

Nepiekrītu teiktajam: "(c) Starp citu, “viegli mirguļot” CFL nevar, tāpat kā kvēlspuldzes, LED spuldzes, utt." Viegli mirguļot var un kā vēl. Ja saprot vārdu "viegli" kā vārdu "lēni". Ātri mirguļot nevar kvēlspuldzes, jo tām ir siltuma inerce. Luminofors dienas gaismām atri zaudē spīdumu pēc sprieguma noņemšanas (ejot caur maiņsprieguma nullpunktu), tāpēc var mirguļot ar 100Hz frekvenci (katrā 50Hz pusperiodā iespīdās (viegli pārbaudīt ar kustīgu gaismas aizklājēju- roku...). Ekonomiskajās lampās jau ir ģenerators, kas strādā augstākā frekvencē un pulsāciju dziļums ( maksimālā gaisma mīnus minimālā gaisma) ir mazs. Gaismas diodes ir visātrdarbīgākās un tām vienmēr būs dziļas pulsācijas, ja tās baros ar impulsiem, kā tas tagad notiek (viegli uztaisīt barošanu, ērta vadība, strāvas kontrole). Spilgtumu tām regulē ar impulsu platumu. Lai nebūtu pulsāciju, vajag līdzsprieguma avotu, kas aizņems vairāk vietas un būs dārgāks. Ekonomisko spuldžu spilgtuma regulēšana ir apgrūtināta sakarā ar tās darbības principu: No katoda emitētie elektroni sitās pa dzīvsudraba gāzes molekulām un tie emitē ultravioleto starojumu kas iedarbojas uz luminoforu, liekot tam spīdet. Sasilstot šis process notiek intensīvāk, atdziestot- slikti. Mainot strāvu ekonomiskajām spuldzēm, temperatūra tajās kritīsies, katods atdzisīs, neemitēs elektronus...Ja arī šādā režīmā gaisma būs, tad spuldze būs auksta. Palielinot strāvu, tās gaisma pieaugs , bet ne uzreiz, tas ir, tai būs jāiesilst. Iznāks, ka regulējot gaismu, tā būs mainīga pēc regulēšanas beigām. Bet principā regulēt spilgtumu var. Bet kam to vajag? Ieliek slēdzi dažādām grupām, vai izgudro sistēmu komandas nodošanai pa to pašu vadu iebūvēta slēdža vadībai....

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 31/01/2011 12:26

Vai maiņsprieguma došana patērētājiem joprojām sevi attaisno? Pilna māja ar pārveidotājiem, kas to tik vien dara, kā taisa līdzspriegumu! Varbūt vieglāk uzreiz dot līdzspriegumu, bet maiņstrāvas dzinējiem pa pārveidotājam?

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Datums: 31/01/2011 13:15

man pie reizes jautajums, vai var būt tā, ka izslēgta ekonomiskā spuldzē pēc izslēgšanas uzzibsnīī ik pa laikam?? Man tā ir esmu ielicis Osram, laikam 18w ekonomisko, otra ir uz ta paša slēdža, bet nesmu redzējis to uzibsījot. No kā tas varētu būt?

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: aaaa ()
Datums: 31/01/2011 14:00

Par līdzspriegumu mājās jau kaut kad bijusi diskusija un vai tik tas nav pieļaujams no drošības viedokļa, jo, ja noraujas no maiņsprieguma - nekas, bet līdzspriegums sit daudz trakāk, savu elektrolizējošo īpašību dēļ. Galu galā šūnās viss ir lādēts.
Radagabals elektriķis teicās, ka reiz esot norāvies no paliela līdzsprieguma un to nevienam nenovēlot un otrreiz labprāt nepiedzīvotu.

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 31/01/2011 14:08

Augstskolā minēja, kā iedarbojas. Par līdzstrāvu neatceros, bet augstākas frekvences esot "sildošas". Un tiešām - pieliekot pirkstu pie maģa dzēšanas galvas kontaktiem (frekvence 100 kHz), sajūta bija kā pie karsta dzelža.

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: ruukiitis ()
Datums: 31/01/2011 14:51

Remontniek...
pamēģini samainīt vadus, tas ir, nulli laist caur spuldzi, bet slodzi laist caur kontaktu.

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Datums: 31/01/2011 15:36

kā tas ir vnk pie spuldes vietam samainīt va i ka?
Man tur ir divas lustras kopā saslēgtas plus vēl ir divi slēdzī uz lampu laikam krustiskie vai kā viņus sauc.
Tad man vnk pameģināt samainīt tos vadus vietam?
Paldies, pamēģināšu.

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Autors: Rx ()
Datums: 31/01/2011 17:09

Šajā gadījumā, kā apraksta Remontnieks_as ekonomiskās lampas uzliesmošanu izskaidrot sekojoši: Paralēli vilkti vadi, kur vienā ir spriegums, otrā nav (uz ekeonmisko lampu), veidojas indukcijas efekts: (senāk jau bija runa par to, ka nepieslēgtā vadā deg indikators, maigi spīd LED). Tad šī inducētā sprieguma rezultātā, lēnām uzlādējas kondensators ekonomiskās lampas ieejā (kondensators aiz diožu tilta), līdz sasniedz palaišanās spriegumu. Palaižas shēma- padodās impuls uz aizdegšanos, lampa (gāze tiek jonizeta) "aizdegās" no uzlādētās enerģijas un tūlīt pat nodziest, jo strāva taču , kas inducēta, ir ļoti maza. Un atkal gaida, kad pielādēsies...un tā viss atkārtojās. Kā to novērst? Paralēli šai lampai jaliek kāda mazjaudīga kvēlspuldze, var mēģināt uzlikt 0.1mkF/400V kondensatoru, kas daļēji šuntēs inducēto spriegumu.

Re: Kuras firmas ekonomiskās spuldzes "labākas"?
Datums: 31/01/2011 20:41

paldies par izskaidrojumu, bet tikai nesaprotu kāpēc otra lampa, nemirgo, jo slēgums tieši tāds pats kā tai kas mirgo, varbūt jāieliek cita spuldze un jāpatestē :) Savādāk domāju jau ka spokojas pa naktīm :)

Pašreizējā: 7 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **         ********   ******    ******  
 **     **  **    **   **    **  **    **  **    ** 
 **     **  **    **       **    **        **       
 ********   **    **      **     **        **       
 **     **  *********    **      **        **       
 **     **        **     **      **    **  **    ** 
 ********         **     **       ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727