UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 11:31

Apskatījos to alaktrostāciju - nu forša. jo īpaši kad būvēsim lielo māju. Laikam pameģināšu sazināties ar ražotājiem.
Es kadreiz biju Kazahstanā komandējumā, tur arī bija līdzīgas iekārtas, bet tur veselam ciemātam pietiks :)

Re: autonoma energosistēma
Autors: E ()
Datums: 17/11/2009 12:41

Es saprotu, ka par autonomiju var domāt kaut kur dziļā sibīrijā vai tuksnesī, bet pie mums taču elektrība ir savilkta pa visu valsti. Nu labi, sliktākajā gadījumā jānovelk kabelis daži kilometri. Ja neprasa to izdarīt Latvenergo (tur būs tāme ar visiem stabiem un daudzajiem tūkstošiem), tad noīrējot mazo bobcat traktoru un nopērkot parastu alumīnija kabeli to var izdarīt par dažiem simtiem latu (sliktākajā gadījumā). Un nelielu jaudu (nu kādus 16A x 1F) var arī dabūt dajebkur.

Re: ne-autonoma energosistēma
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/11/2009 12:53

Tikai, ja gribēsi savam kabelim drošību uz mūžīgu neskaramību, būs jāpacenšas ar visiem šķērsojamiem kaimiņiem noslēgt apgrūtinājuma līgumus... Arī Latvenergo varētu prasīt līgumu ar īpašnieku, uz kura zemes atradīsies skaitītājs. Es savulaik izvēlējos pāri svešām zemēm Latvenergo kabeli (pa dārgo), skaitītāju savas zemes tālākajā stūrī un tālāk savu kabeli (pa lēto).

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 12:54

Par nelegālo elektrības pieslēgumu esot dzirdējusi? 12 gadus, kopš pašas bernības stradāju buvniecībā - zīnu gan kā un ko var. Un arī kādi strafi pēc tam sekos, vai citi variānti. Es pat šo būdiņu bez atļaujas no pašvaldības uzcelt nevarēju - inspekcija tur pat klāt. Un katru koku saskaitījusi :)

bet tomēr paldies par jūsu atbildi :)

Marija

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 13:02

Latvenergo vispirms pieprasīja man samaksāt par transformātoru (dalības maksu) - tas 1200Ls jau ar tiem 60/40. Jā, mani koleģi gan varētu par simtinieku uztaisīt, bet kad es šo piedāvājumu veršos uz Latvenegro viņi tomēr tā man apreķināja, ja tik un ta sanāk.. Dalības maksa, ceļa atjaunošana (laikam netīc, kā mēs to normāli varām uztaisīt :)) utt.
Protāms, es negrasos ļaut viņiem pašiem izsludināt to konkursu, bet pat ar pašiem spēkiem sanāk dargi- ne jau vispār, bet priekš manim tāgād.

Re: autonoma energosistēma
Autors: E ()
Datums: 17/11/2009 13:03

Viena lieta, kad tev jāsaskaņo kabelis ar N mazdārziņu īpašniekiem un pavisam cita lieta, kad tu dzīvo kaut kur dziļi laukos vai mežā. Es apskatītu tuvākos 2-3 iespējamos pieslēguma punktus un uz papīra uzzīmētu, kur varētu drošāk laist kabeli (piemēram, nevis biešu laukam pa vidu, bet gar lauka malu). Tad noskaidrotu, kas ir zemes īpašnieki un vai vispār ir vērts tiem kaut ko teikt. Ja tas ir labs kaimiņš tad sarunāsiet tā pat, bet ja īpašnieks ir kāds no dīvānu zemniekiem, tad es vienkārši ieraktu kabeli. Un neviens gailis tur pakaļ nedziedās.
Ja kāds vēlāk to kabeli pārraus arī nav liela problēma - paņem un savieno. Ja pats raksi tad arī zināsi kur tas iet un kur kāds varētu būt pārrāvis.

Nevajag sarežģīt tās lietas vietās, kur tas nav nepieciešams. Tie N-tie saskaņojumi prasa pārāk daudz laika un naudas, laukos to nevar atļauties.

Re: autonoma energosistēma
Autors: E ()
Datums: 17/11/2009 13:04

Starp citu, es nerunāju par nelegālu pieslēgumu. To vajag legālu ar visiem papīriem un elektrības skaitītāju. Vienkārši no skaitītāja vajag novilkt savu kabeli līdz mājai.

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 13:10

Neiet runa par elektrības pievilkšanu pie mājas - es to pati uztaisīt maku. Vot pievilkt kabeļi un uzstadīt skaititāju - tas ir Latvenergo, pareizi? Tas ir dalības maksa un saskaņošana. Tas ir nauda, ko man nav. Ja būtu variānts par simtinieku - es pat nedomātu. Kaimiņi.. nu nav tie cilvēki kas ļaus pie viņiem pieslēgties.

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 13:11

Un es dzīvoju Rīgas rajona. Nav tik dzīļi lauki.

Re: autonoma energosistēma
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 17/11/2009 13:16

nu tad gan jums tur ir gatavā paradīze, maza mājele meža vidū:)

LED lampas sev paķēru drusku šādas:
[cgi.ebay.com]
tās darbojas uzreiz no 12v līdzstrāvas, ir ar silti balto gaismu un platu leņķi, un maksā protams lētāk kā Latvijā ar visu piegādi.

par kabeļa ierakšanu pāris km - esmu vilcis nieka 250m no kaimiņa vara kabeli, ar šķērsgriezumu vidēji virs 5 kvadrātmilimetri uz dzīslu (vienfāzes), un sprieguma kritums ir ļoti jūtams. ja pieslēdz pavairāk tērētājus tad daudz netrūkst lai pārietu uz amerikāņu standartu 110V :)

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **   *******   **     ** 
 **   **   **     **   **   **   **     **  **     ** 
 **  **    **     **    ** **    **     **  **     ** 
 *****     **     **     ***      ********  **     ** 
 **  **    **     **    ** **           **   **   **  
 **   **   **     **   **   **   **     **    ** **   
 **    **   *******   **     **   *******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727