UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 13:26

Tiešam mums ir paradīze :) Ja, mana sistēma ar LED ir parāk sarežģīta ka izradas :) Paldies jums Ansis Liepa

Nu nevāru es iedomāties ka es dienas vīdu rakšu ceļu (līdz kaimiņas skaititājam starp citu tikai 300m) un pieslēgšos pie viņa :) Nepamanāmi uztaisīt neizdosies, gar mūsu zemei iet ceļš un visi kaimiņi visu laiku - tur-atpakaļ brauc, un te es ar bobcatu un kabeļi :) nemanāma.. Pat kad es ar savu benzīna zaģi malku gatavoju, katrs otrais apstājas ceļa malā paskatīties ko es tur daru, kaut tas nepieklajigi, es uzskātu. :)


Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 13:33

Un man vel viens jautājums - ja man mājas ir liela ūdens tvertne, ir ģenerātors, ir dūša. Ja es nopirkšu iegremdējamo ūdens sūkni, pieslēgšu otro galu pie dūšas, ielikšu sūkni ūdens tvertnē, pieslēgšu pie ģenerātora - vai ši sistēma darbosies? Vai es pārgudroju un var vieglāk?

Re: autonoma energosistēma
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/11/2009 13:51

Noskaidro, vai Latvenergo ar mieru tev likt skaitītāju 300m tālu ne uz tavas zemes. Gariem gabaliem jāliek alumīnijs, cenas reiz pretestības ziņā daudz izdevīgāks par varu. Nemanāmu ierakšanu jāpasūta brigādēm, kas specializējušās pieslēgumu pie LatRostrans dīzeļa izveidē.

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 14:05

Xm, tas gan būtu risinājums..

Re: autonoma energosistēma
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 17/11/2009 14:56

duša darbosies, sūkni slēgt labāk ar visu zemējumu, dušai ideāli ja jums būtu uz malkas plīts ūdenstvertne, boileris, ko sasilda kurinot plīti, un tad varētu iegūt siltu jauku dušu. vēl ērtāk, ja bēniņos būtu tvertne kurā sakrāj ūdeni un tad izmanto pašteces dušu.

- padies par alumīnija ideju, jāpalūko cik tad maksā.

ja jums kaimiņi tur 300m tuvu, tad tur jau ir daudz variantu kā ar viņiem sarunāt elektrību, var gan pie kaimiņa uzstādīt vēlvienu skaitīkli, un maksāt kaimiņam ik mēnesi piecīti par sagādātajām neērtībām utml. tie jau ir izcili reti gadījumi, kad kaimiņi būtu tik nelaipni ka atteiktos izlīdzēt ar elektrību.

Re: autonoma energosistēma
Autors: E ()
Datums: 17/11/2009 14:58

Nu ir vēl viens variants, bet vajag vismaz minimālu pretīmnākšanu no kaimiņa puses un kaut nedaudz brīvas jaudas esošajā transformātorā.

Ja kaimiņam skaitītājs atrodas tādā metāla kastē ārpus mājas (parasti jaunajiem pieslēgumiem tā ir), tad tur var ievietot vēl vienu skaitītāju. Vajag sarunāt ar kaimiņu, ka tas dos atļauju uz savas zemes izvietot elektrības rozeti (nu formāli uz kādu mēnesi). Samaksā kādam elektriķim ar sertifikātu, ka viņs izveido tev pagaidu pielēgumu (viena rozete uz stabiņa, blakus elektrības kastei) ar visiem vajadzīgajiem papīriem t.i. elektriķa sertifikāta kopija, laikam kaimiņa zemes robežplāns, zemesgrāmatas kopija, utml.... nu parastais komplekts. Un dodies uz Latvenergo slēgt līgumu par jaunu pieslēgumu (pirms tam ir vērts noskaidrot cik ampērus drīksti prasīt, lai nepasaka, ka tev jāpērk jauns transformators). Te iespējams vajadzēs kaut ko maksāt ja kaimiņi par savu naudu to transformatu ir uzlikuši. Bet nu galvenais ir noslēgt līgumu ar LE un dabūt skaitītāju kaut vai pagaidu rozetei.
Ja tas izdodas tad atliek tikai likvidēt pagaidu rozeti, savienot vadus un rakt iekšā savu kabeli. Formalitātes ar LE varētu aizņemt 1-2 mēneši, rozetes uzlikšana 20 minūtes.

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 15:15

neesmu pārliecināta par pretīmnākšanu..

Re: autonoma energosistēma
Autors: E ()
Datums: 17/11/2009 15:19

Vajag uzcept garšīgu kūku vai kliņģeri un iet ciemos iepazīties. Ar kaimiņiem vajag uzturēt labas attiecības, tā ir daudz vieglāk.

Re: autonoma energosistēma
Autors: loyola ()
Datums: 17/11/2009 15:36

Es, kad mēs vel tikai sakam celt mājiņu, naku pie viņiem prasīt lai viņi par samaksu atļautu lietot (vienu vai divas dienas) viņas elektrību - viņiem ši rozete pie met. kastes ir. Uz ko viņi man atbildēja ka savu elektrību vajag pieslēgt :)

Re: autonoma energosistēma
Autors: Juriits ()
Datums: 26/11/2009 15:48

Man vajadzeetu kabeli vilkt kaadus 500m. Gribeeju pajautaat, kaa ir ar to straavas zudumu. Nav lielas saprashanas elektriibaa, tur notiek straavas zudumi, vai sprieguma kritums? Tobish, ja skaitiitaajs ir pirms tiem 500m tad sanaak maksaat arii par zudumiem? Vienstāv cik metri Tev sanaaca vilkt no robezhas liidz maajai un cik resnu kabeli vilki?

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  **      **        ** 
  **   **   **    **     **     **  **  **        ** 
   ** **    **           **     **  **  **        ** 
    ***     **           **     **  **  **        ** 
   ** **    **           **     **  **  **  **    ** 
  **   **   **    **     **     **  **  **  **    ** 
 **     **   ******      **      ***  ***    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727