UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: autonoma energosistēma
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 29/11/2009 22:21

nu pieslēdzot pie mana kabeļa kādus ~4 kilovatus, spriegums nokrīt līdz ~140V vai kā nu kuro reizi, rekords laikam bij pie ~120v.
krīt spriegums, un protams strāvu arī nevar tik naski cauri dabūt, piemēram metināmais aparāts kas ēd ~4kw pie tā kabeļa darbojās švaki, bija nepatīkami metināt, jo elektrods tiecās lipt klāt.

ūdenssūknis pumpē klusinātā un palēninātā režīmā.

zudumi var sākties pie milzu jaudām, garajam kabelim silstot. tad strāva aiziet zudumā, siltumā. bet ja lieto netraki jaudīgas iekārtas, tad viss ir štokos.

datoriem uc sadz tehnikai pārsvarā, spriegums ir pie kājas un neko netraucē šādi kritumi.

Re: autonoma energosistēma
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2009 10:26

palasiiju mazliet - nja.
tas krievu agregaats kas no malkas elektriibu razo - izskataas peec klasiskaa lohotrona. cik jau taadu bijis - ne vaarda ne pa to uz kaada principa siltums mehaaniskajaa energijaa paarveershas un so - pilniigi kjlasisks ostapa bendera gadiijums :D
par vairaak nergijas izspiesshanu no saules baterijaam - padomaajiet, biedri, par energijas koncentreeshanu ar spogulju paliidziibu.
atceraties skolas laikus, arhimeedu, un flotes izniicinaashanu ar nopuleetiem vairogiem :D
kas veel - sapnjotaajiem par LE elektriibu - es a shitaam lietaam saskaros un pamazaam ciinos, bet, izskataas, uzvaras nekaadas nebuus. tiem murmuljiem neko neiestaastiisi un nepanaaksi. es ar biju ar mieru un rakstiiju iesniegumu lai izbuuvee piesleeguma punktu 250 m attaalumaa, pie gaisvadu liinijas 280v staba - taalaak pats aizvilkshu. rezultaats - projekts ar aptuvenejaam izmaksaam 200 000 ls rajonaa - tur i 20 kv trafs ieksaa ir, i liinijas restauraacija, 20 kv liinijas izbuuve 5 km, uttp. kroplji, ko tur teikt. neko labu no jamiem sagaidiit nav iespeejams, taa ka nav ko sapnjot par to, ka visa lv vienos elektrotiiklos, un pieskleegties - kaa divus pirkstus...

Re: autonoma energosistēma
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2009 10:36

2loyla: par benziinzaagi un zinkaariigajiem kaiminjiem - tikko kursh apstaajas skatiities, ko tu tur a to zaagi dari - daudz nedomaa, ko kaajas nes skrien jamam klaat!
kad esi tuvaak, pa gabalu jau bljauj: "Miiljais kaiminj, cik labi ka apciemoji!
naac paliidzi mazliet, man te koks jaapietur, lai vieglaak zaageet, un peec tam sazaageetais jaasanes malkas skuunii, tu taisni kaa Dieva suutiits! naac nu, nekautreejies, peec darba ar teeju uzcienaashu..." :D
peec paaris nedeeljaam neviena zinkaariigaa nebuus, braucot garaam veel gaazi uzdos, lai aatraak garaam tiktu, un uz otru pusi skatiisies :D

Re: autonoma energosistēma
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2009 11:39

kas veel - par to pieredzi veeja gengeru izveelee un lietoshanaa no autostopi.lv -
lasiet to rakstu, luudzu, ljoti kritiski. ir jau labi, ka cilveeks ar savaam domaam un pieredzi dalaas, bet zinaashanu tai jomaa vinjam trakoti maz, aiz kam dazas vinja domas un ieteikumi ir pilniigas mulkiibas.
ja kaads grib mazliet iebraukt teemaa, varu ieteikt - google "wind generators", www.otherpower.com,
graamatas no amazon.com:
Solar living sourcebook
Wind power ( Chelsea Green)

bija noteikti vell kkas iesaaceejiem, bet taa uzreiz neatmineeshos.
pamekleeshana amazonaa / guuglii uz teemu "off grid living", "wind generators" un so izdos sarakstus pa teemu.

Re: autonoma energosistēma
Autors: JanisJanis ()
Datums: 03/12/2009 15:43

Drizumaa saksim tirgot Honeywell veeja generatorus. Tie drrizumaa buus kaa velasmasina. Nopirksi, atvedisi, uzliksi un lietosi.

Shis ir interesants ar to ka saak griesties pie ļoti leena veeja. Jo tam nav generatora uz ass!
[www.youtube.com]

rgds
Janis

Re: autonoma energosistēma
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2009 15:54

ja kaadu priecee devaisi kas griezhas - taadiem der.
citiem, kuriem interesee elektroenergijas razoshana - veejsh zem 4-5 m/s ir bezjeedziigs, neatkariigi no taa vai kaadam tur kautkas griezhas vai nee, jo gluzi vienkaarshi shaada aatruma veejsh nenes praktiski nekaadu ieveerojamu energijas daudzumu uz kvadraatmetru.
kam i veeleeshanaas - caur google var samekleet formulu, un pashi apreekinaat cik energijas uz m2 ir 2,3,4 m/s stipram veejam....

Re: autonoma energosistēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 03/12/2009 16:43

Tieši tā. Nu kada jēga no "vējdzirnaviņām" ja tās griežas, bet elektrību neražo. tas tā pat, kā ar ilgdegšanas krāsniņām- galvenais parametrs ir degšanas ilgums. Štrunts, ka no tādas degšanas nav nekāda siltuma, toties kāda reklāma. Traki jau mums laikam ar tām skolām un zināšanām fizikā. Ja visi kārtīgi būtu macijušies fiziku, tad reklāmās nevarētu istāstīt, ka ar pāris metriem sekundē vēju var elektrību ražot, ka saules baterijas tagad decembrī elektrību dod un ka ar trim pagalēm var astoņas stundas māju sildīt:).

Re: autonoma energosistēma
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2009 16:56

Didzis, par ilgdegshanas kraasninjaam - tas vietaam gan ir diskutabls jautaajums :D
es te paaris gadus experimenteeju ar 6 kw jotul cugunkraasninju 10 m2 istabinjaa nosiltinaataa ar 8 cm akmensvati, karkasa konstrukcija. nu wot, ja pamazaam gruzdot taa malka netaisiitu darvu duumvadaa, buutu tiiri ok. izkurinot 1 - pusotras kurtuves vakaraa ( temp istabinjaa ap 26 - 28 celsija, aiz borta - nulles rajonaa liidz -5), eberot veel pagales 3-4 un piegriezot skaabekli, no riita ap plkst 10 veel ir aiz 22 graadiem, kraasns virsma veel silta.
izkurinot uz visu klapi 3 kraasninjas piekraushanas ir pakalja - temp istabinjaa ap 35 peec celsija, turklaat uzsilst visa izstabinja, pat griida un piegriidas slaanis, aiz kam sajuutas - kaa pirtii. un pat beidzot kurties, kraasnii kaudze ar ogleem paliek. i togo puusnakti ik pa briidim jaaceljas un jaaveedina, lai paguleet vareetu. no riita ap plkst astonjiem toties istabelee pavees jau - ap 15 - 17 graadiem vien....
btw, pa to veeju, ja kaadam slinkums taas formulas - uz 2 m diametra rotora peec visai optimistiskaam prognozeem ( appljaujamais laukums taatad mazliet virs 3 kbvadraatmetriem) pie 4 m/s veeja buus "veseli" 29 vatti. pareekiniet mehaaniskos zudumus gultnjos, paarvadaa uz generatoru, uttp, un izejaa dabuusiet praktiski nulli.
pie 3 m/s uz ass var ieguut 12.4 vattus.
toties pie 7 m/s jau buus visai lietojami 157 vatti.
pie 10 ms - 450 w
pie 14 m/s - jau 1.1 kW
veeja jauda pie aatruma pieauguma aug ljoti strauji, un kriit, attieciigi, pie aatruma samazinaajuma, ariidzan trakot strauji :) itogo reaali zem 5, a labaak pat 7 m/s seviski nav ko sapnjot par kautkaadu ieguvumu no veeja...

Re: autonoma energosistēma
Autors: JanisJanis ()
Datums: 03/12/2009 20:45

Runa nav par grieshanos pie lena veja, bet par ierices pretestibu. JA taa vieglaak grizhat vairak energijas var sarazhot. Shajaa gadiijumaa Honeywell ass ir loti atslogota, jo tai nav jagriez ne tinumi ne kas cits, tai jagriz tikai sparnini. Stators ir generatora arpusee.

Re: autonoma energosistēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 04/12/2009 10:47

Nu kada starpība, griežas tās vējdzirnaviņas, vai negrieža- tāpat pie lēna vēja elektrību neražo:)

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********  **      **  **     ** 
 **        **     **  **    **  **  **  **  ***   *** 
 **        **     **      **    **  **  **  **** **** 
 ******    *********     **     **  **  **  ** *** ** 
 **        **     **    **      **  **  **  **     ** 
 **        **     **    **      **  **  **  **     ** 
 ********  **     **    **       ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727