UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 7
Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: specs ()
Datums: 23/02/2011 06:58

Pēc ilgākas izpētes esmu sapratis, ka populārākie Latvijā varētu būt trīs ražotāji Grandeg, Benekov un Klimosz, kuriem arī tiek nodrošināts sakarīgs serviss. Vienīgais nevaru izprast un uztaustīt būtiski taustāmas atšķirības, lai izdarītu pareizo izvēli, it sevišķi Klimosz gadījumā cena ir ļoti pievilcīga, bet neredzu būtiskus trūkumus, pat vispār trūkumus attiecībā uz šo katlu, lai izskaidrotu cenu starpību.

Lūdzu padalieties pieredzē par šiem trim ražotājiem.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: MW ()
Datums: 23/02/2011 08:45

trūkumus no ārpuses neredzēsi, vai arī otrs variants - zemāka cenas norāda uz vēlmi iekarot tirgus daļu, kas būtu tas labākais arguments.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: specs ()
Datums: 23/02/2011 21:15

Saprotu, ka trūkumus no pārdevējiem, vizuālas katla apskates un aprakstu lasīšanas neuzzināšu, tāpēc vēlos dzirdēt "dzīvus" katlu lietotājus. Grandeg īpašnieku šur tur ir izteikušies, bet neesmu lasījis Benekov un it sevišķi Klimosz katlu lietotāju pieredzi, ko labprāt uzzinātu.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: kamins ()
Datums: 23/02/2011 21:28

Varu piedāvāt aizbraukt pie kāda esoša Klimosz katla lietotāja

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: Minhauzens ()
Datums: 23/02/2011 23:14

kamins Wrote:
-------------------------------------------------------
> Varu piedāvāt aizbraukt pie kāda esoša Klimosz
> katla lietotāja


Ja nav iespēja aizbraukt, tad varētu pateik, vai šis cilvēks ir apmierināts ar katla darbību ??? Cik es uzzināju, tad Klimosz katliem ( Ling Duo ) ir latvijā ražots deglis. Bet Grandeg katliem visa elektronika ražota ārpus LV. Tad jau sanāk, kad nav liela starpība, vai pērku Klimosz vai Grandeg katlus. Abām kompānijām ir pieejams serviss LV. Pluss vēl Klimosz ir tas, kad projektu izstrādā par velti. Mīnuss Grandeg ir tas, kad nepamatoti pacēla cenas, kad uzzināja, ka daudzi vēlas iegūt 50% līdzfinansējumu no valsts. Vēl tik ļoti interesē Benekov ražojumi. Nekas slikts par konkrēto katlu nav dzirdēts. Priecātos, kad tā īpašnnieki izteiktos.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: specs ()
Datums: 24/02/2011 22:45

Minhauzen, ar ko esi runājis par Klimosz katliem?
Pētot Benekov ir skaidrs, ka Pelling 27 ir saprotamā cenā, bet pats pārdevējs saka, ka modelis ir vecs ar visām no tā izrietošām sekām. Labs variants ir C25 (pašattīrošs deglis, kloķis siltummaiņa tīrīšanai utt), bet tam ir 22Kw un max atbalsts ir 1250Ls, kas ir tikai 40% no katla cenas + pašam vēl 100% jāsedz uzstādīšana utt.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: Minhauzens ()
Datums: 26/02/2011 00:00

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Minhauzen, ar ko esi runājis par Klimosz katliem?
>
> Pētot Benekov ir skaidrs, ka Pelling 27 ir
> saprotamā cenā, bet pats pārdevējs saka, ka
> modelis ir vecs ar visām no tā izrietošām
> sekām. Labs variants ir C25 (pašattīrošs
> deglis, kloķis siltummaiņa tīrīšanai utt),
> bet tam ir 22Kw un max atbalsts ir 1250Ls, kas ir
> tikai 40% no katla cenas + pašam vēl 100%
> jāsedz uzstādī

Pie manis uz mājām bija atbraucis viņu pārstāvis (KLIMOSZ) un apskatīja manu kurtuves telpu un visu izstāstīja, kas un kā. Šis cilvēks pārstāv un apkalpo tieši ziemeļ Vidzemi. Tad pirmdien es taisu pasūtījumu šai kompānijai KLIMOSZ. Lai taisa augšā projektu, jo pēdējais laiks iesniegt. Es vēl pārjautšu par tieši man interesējošiem modeļiem, kas ir divi.
Viens ir Ling 25 kW granlu katls cena 1700 Ls
Otrs ir Ling Duo 25 kW kautkur 1900 Ls
Projekta izstrāde par brīvu. Un ierīkošana ap 500 Ls, kas ir lētāk kā GRANDEG. Grandeg arī sākumā man solīja tādu pat summu, bet kā uzzināja, kad vēlos pretendēt uz atbalsta programmu, tā uzstādīšanu pacēla no 500 uz 970 Ls :D plus vēl apmācība 200 Ls :D Lai jau ieskrienas tie rijīgie maitas. Grandeg ražo katlus LV, bet viss pārējais, kas tur viņu pie dzīves ir ārvalstu ievests. Bet Klimosz ražo katlus Polijā, bet deglis ražots LV. Tātad var teikt kad abi ir vietējā ražojuma, bet atšķirība, viens ir rijīgs maita, bet otrs ir godīgs ražotājs ;)
Izjautāšu ar ko tieši atšķiras. Bet man viņi nebūs ar automātisko aizdedzi, jo tad ir jāskaita klāt ap 600 Ls. Uzskatu, kad tik daudz kā pats iekurināt varēšu. Bet katls pats darbojas gaidīšanas režīmā, kad uztur mazu uguni, lai varētu jebkurā brīdī automātiski uzcelt temperatūru. Cilvēki tik slinki palikuši, kad vēlas, lai viņu vietā visu izdara automātika, tādēļ, šos 600 Ls izmantošu vienai apkures sezonai, vai arī uztaisīšu remontu virtuvē :D
Es atstāšu savu veco malkas čuguna katlu kurtuvē un blakus likšu granulnieku slinkumbrīžiem, prombūtnes laikam un nakts stundu apsildīšanai.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: specs ()
Datums: 26/02/2011 18:58

Esmu uzgājis katlu Moderator, kam ir laba cena un interesanta siltummaiņa uzbūve. Vienīgi mulsina tas, ka ražotāja mājas lapā šim katlam Moderator Eko25 kā pamata kurināmais ir minētas ogļu nevis skaidu granulas. Latvijā katls tiek komplektēts ar citu degli, kas paredzēts skaidu granulām, bet nav skaidrības vai var sasniegt to pašu lietderību, kas uzrādīta ogļu granulām.

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: specs ()
Datums: 28/02/2011 20:18

Minhauzen, vai nemulsina, ka KLIMOSZ pārstāvim nav pat īsta biroja/noliktavas, kas dara bažas par, piemēram, detaļu pieejamību un servisu kā tādu?

Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: DsKs ()
Datums: 28/02/2011 20:24

specs,a kada nozime noliktavai ja vina stav tuksa,ka tas sodien ir loti daudziem dileriem ... sodien saskaramies ar vel interesantakiem variantiem,jaiemaksa nauda dilerim,lai vinam butu ko parskaitit rupnicai un ta talak izsniedz preci,jo pasiem naudas apgrozijumam viniem nav ... ja cilveki ir operativi, tik pat operativi jebkuru detalu tris dienu laika atvelk no rupnicas lidz klientam,ja tas nav lielgabarits ... svarigak saja gadijuma tiesam ir realu klientu atsauksmes

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **   ******   ********  **     ** 
       **   **  **   **    **     **     **     ** 
       **    ****    **           **     **     ** 
       **     **     **           **     ********* 
 **    **     **     **           **     **     ** 
 **    **     **     **    **     **     **     ** 
  ******      **      ******      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727