UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 7
Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: specs ()
Datums: 28/02/2011 22:45

Interesanta lieta, ar ko esmu saskāries pētot katlus ir tas, ka visi tirgotāji ir ļoti korekti pret saviem konkurentiem, jo nesniedz atbildi uz jautājumu:"ar ko esat labāki vai sliktāki par konkurentiem?" Saprotu, ka nomelnot konkurentus vai sevi neviens negrib, bet neviens nesaka arī no sērijas:"mums ir labāka automātika kā citiem", vai "mums labāka siltummaiņa konstrukcija", vai "mazāks patēriņš" utt. Vai nu cilvēki atradinājušies tirgot vai kas cits, bet manu izpēti tas noteikti neatvieglo.

Autors: Minhauzens ()
Datums: 01/03/2011 00:45

Tas kad nav noliktava, tas nav tas galvenais. Viņiem ir savs ofiss un meistari, kas apkalpo katlus vajadzības gadījumā. Viņi jau neražo katlus Latvijā, bet gan ieved no Polijas, kur arī ir tā noliktava. Kāda jēga te viņiem turēt katlus un maksāt par telpu īri, ja 10 stundu laikā viņi var atvest katlu pircējam. Pilni internet veikali ir ar viņu katliem un arī ir vēl pāris kompānijas, kas tirgo viņu preci ( [www.ekodraugiem.lv] ) un vēl citi. Viņiem ir arī savs veikals [klimosz.lv]. Lai piedalītos konkursā, šādi tādi aizdomīgi uzņēmumi nevar piedalīties. Jo viņiem vajag atskaitīties par savu darbību un pagātni. Tāpat, kā mums pasūtītājiem.

Datums: 01/03/2011 20:37

Minhauzen, no kurienes tik lojāla attieksme pret Klimosz, ņemot vērā, ka sadarbību pat vēl neesi uzsācis un saprotu, ka atsauksmes no uzticama drauga/kaimiņa arī neesi saņēmis? Ir taču arī citi ražotāji, kas ir lētāki par tevis nemīlēto Grandeg. Kāpēc par citiem neesi tik pozitīvās domās?

Datums: 01/03/2011 21:09

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Minhauzen, no kurienes tik lojāla attieksme pret
> Klimosz, ņemot vērā, ka sadarbību pat vēl
> neesi uzsācis un saprotu, ka atsauksmes no
> uzticama drauga/kaimiņa arī neesi saņēmis? Ir
> taču arī citi ražotāji, kas ir lētāki par
> tevis nemīlēto Grandeg. Kāpēc par citiem neesi
> tik pozitīvās domās?
>

Specs es tak jau mineeju tev iepriekš. Priekš projekta ir pluss, ja katla uzstādīšanu un kopējā projekta garantiju veic viena kompānija, nevis divas vai trīs. Otrs ir tas, kad šīs kompānijas pārstāvis uzskatīja par vajadzīgu apciemot un apskatīt klienta kurtuvi, un vēl pakonsultēt ( bez pasaku stāstīšanas ) Trešais ir tas, kad viņi nemainīja manis intresējošā projekta izmaksas, kā to darīja Grandeg ( es nesaku kad Grandeg katli ir slikti, es pat vēlējos, lai Grandeg katls ir man kurtuvē, bet viņi tā nesmuki izdarījās). Citas kompānijas pat necentās atbildēt uz manām vēstulēm, pat kompānijā KOMFORT nevarēja sazvanīt tos minētos trīs telefona numurus , jo vienkārši neviens neatbildēja. Tāda sajūta, kad es viņiem baig traucēju. Tad pēc ilgāka laika dabūju atbildi :D Vēl viņi paši katlus neuzstāda. Plus pie visa šī viņi par projekta taisīšanu prasa samaksu līdz 300 Ls, bet KLIMOSZ to dara par velti, jo ieinteresēti, lai mēs dabūjam atlaidi, bet viņi nopārdod preci, kas uz šo brīdi ir svarīgi, jebkuram ražotājam. SILTUMNIEKS ir starpnieks, kas tirgo trīs vai pat četru ražotāju produkciju un vēl man jāmaksā par projekta rakstīšanu. Tādi ir rezultāti, ko es apkopoju.
Runājot par kāda pieredzi ar tiem katliem. Tad varu teikt, kad nav neviens ne ar vienu no kompānijām 100% mierā. Ta arī nekur nedabuju īpašas atsauksmes par konkrētajiem katliem. Pārsvarā, kas te bļaustījās un gudri spriedelēja apliekot Čehu vai Poļu katlus, izklausījās pēc konkurentu aplikšanas. Tas jau nav nopietni. Un ne katrs gribēs te lielīties ar to kad ir iegrābies, bet tiem, kam katli darbojas uz urāā, tādi vairs te nelien šinī portālā, jo ar dzīvi un pirkumu ir apmierināti. Tādēļ, mums pašiem ir jādara sava izvēle. Tādēļ es apkopoju visu, kas man bija pieejams un tad nonācu pie slēdziena, par labu KLIMOSZ katliem. Var mani apsmiet, vai aplikt, bet tas ir mans viedoklis, un esmu pārliecināts, kad nekļūdos. Žēl, kad Grandeg tā izdarījās, viņi bija mani favorīti. Bet tā nu ir viņu darīšana :)

Datums: 01/03/2011 22:03

Es noteikti nevienu neapsmeju, bet esmu reālā informācijas badā par to, kas ir labs un kas ir slikts granulu katls, jo mūsu mazajā tirgū katrs ražotājs ir pārdevis ap 50 katliem katrs un sadabūt atsauksmes no tik maza skaita lietotāju ir neiespējami. Līdz ar to sanāk, ka man nepieredzējušam granulu katlu lietotājam ir jāpieņem lēmums balstoties ne uz ko. Tā kā projektu rakstīšu pats, tad mani projekta rakstīšanas/nerakstīšanas faktors nesatrauc. Kā jau rakstīju reāli tirgotāji ar servisa piedāvājumu ir Benekov, Klimosz un vēl Moderator, bet saprast kaut vienu būtisku par vai pret kādu no šiem katliem man nav izdevies. Klimosz gadījumā liekas jocīgi, ka nav īsti biroja utt, bet, ja notirgo 10 katlus gadā un neko citu nedara, tad, protams, birojs ir lieka izšķērdība, bet tas dara bažīgu par pēcpārdošanas servisu, detaļu pieejamību utt.

Datums: 02/03/2011 00:49

specs Wrote:
> Es noteikti nevienu neapsmeju, bet esmu reālā
> informācijas badā par to, kas ir labs un kas ir
> slikts granulu katls, jo mūsu mazajā tirgū
> katrs ražotājs ir pārdevis ap 50 katliem katrs
> un sadabūt atsauksmes no tik maza skaita
> lietotāju ir neiespējami. Līdz ar to sanāk, ka
> man nepieredzējušam granulu katlu lietotājam ir
> jāpieņem lēmums balstoties ne uz ko. Tā kā
> projektu rakstīšu pats, tad mani projekta
> rakstīšanas/nerakstīšanas faktors nesatrauc.
> Kā jau rakstīju reāli tirgotāji ar servisa
> piedāvājumu ir Benekov, Klimosz un vēl
> Moderator, bet saprast kaut vienu būtisku par vai
> pret kādu no šiem katliem man nav izdevies.
> Klimosz gadījumā liekas jocīgi, ka nav īsti
> biroja utt, bet, ja notirgo 10 katlus gadā un
> neko citu nedara, tad, protams, birojs ir lieka
> izšķērdība, bet tas dara bažīgu par
> pēcpārdošanas servisu, detaļu pieejamību utt.

Nu nav ko ķert kreņķi, jo te tu taisnībuu nedabūsi. Jāpērk un tad arī gūsi pieredzi. Te ir kompānija, kas ir oficiālais KLIMOSZ pārstāvis LV [klimosz.lv]. Ne vienmēr tas dārgākais un Latvijā ražotais ir tas labākais. Tādi pat "biznesmeņi" ir ārpus LV un pašā LV. Mēs varam iegrābties, gan tur, gan te. Risks vienmēr pastāv un pastāvēs. Un ja LV ražotai mantai, kas atgadīsies, tad šaubos, kad viņi būs tik pretim nākoši, kā pirms preces iegādes :D Esmu saskāries ar šo lietu un varu 100% apgalvot, kad beigās visu maksāsi no savas kabatas, lai kaut ražotājs ir LV kompānija. Viņi izdarīs visu, lai beigās vainīgs būtu tu un par to maksātu no savas kabatas. Jālemj pašiem un nesaskatu šķēršļus, lai atteiktos no ārvalstu ražojuma par labu LV ražotājam. ;)

Autors: Kamins ()
Datums: 02/03/2011 05:05

Sākumā lasiju un smaidīju par šo diskusiju, kas ir izvērtusies.

Pārdodot 10 katlus gadā ar tevi nerunās neviens ražotājs. Šobrīd Klimosz katlu rezerves daļas 6gadu laikā principā nau bijušas vajadzīgas . Galveno kārt kas ir nepieciešams uz vietas tie ir sensoru vadi, vai pa retam keramisko plākšņu komplekti.Vai šādām detaļām turētu noliktavu ????
Sekretāre ofisā tas ir galvenais rādītājs par apkures katliem???? Ja jā tad ok, nau problēmu būs ar ofis. Tikai neesmu redzējis, ka kāda sekretāre pastāsta par preci un it sevišķi tehniskus jautājumus. Tas ir apmācīts nevienu reizi vien.

Datums: 02/03/2011 07:47

Ok, Kamin, tad padalies ar info! Cik Klimosz katli gadā Latvijā tiek pārdoti? Trīs galvenās Klimosz katlu priekšrocības (Ling un Ling Duo) attiecībā pret citiem - citus drīkst neminēt vārdā!

Autors: kamins ()
Datums: 02/03/2011 08:13

Galvens atšķirības materiāls 6 un 8 mm (nevis4mm). Metāls no tiešās liesmas kontakta aizsargāts ar keramiskajām plāksnēm un protams automātika kura nestrādā tikai uz katlu un klients skraida pieregulējot vārsta stāvokli, bet to dara katls atkarībā no mājas temperatūras un āra temperatūras kā arī sistēmas temperatūras.

Tīri servisam pat vienam cilvēkam īpaši nau ko darīt.
Bet neskatoties uz visu, vienalga dalam latviju pa reģioniem,, lai, ja nu gadijumā, kas tad lai pie klienta varētu nokļūt nevis kā līdz šim 3-6 stungu laikā, bet gan 1-3 stundu laikā.

Pārējās visas darbības un nelielas regulācijas tiek veiktas telefoniski.

Autors: Ārā līst lietus ()
Datums: 02/03/2011 09:34

specs Wrote:
> Kādas tad ir opcijas attiecībā uz siltimmaini -
> kas ir labis, kas ir slikts?
>
> Vai varētu nedaudz precīcāk par to tīrīšanu
> - kas īsti ir jātīra un kādi ir varianti -
> labais, ērtais un kurš ražotājs ir apkalpojams
> sarežģīti?
>
> "Ārā līst lietus" - kādu katlu lietO, pieredze
> +/- ?

Es gan neesmu specs ar apkures katliem, jo ar kurināšanu nodarbojos tikai otro ziemu. Es uzskatu, ka labākais siltummaiņa tips ir ja tas izvietots vertikāli nevis horizontāli, jo vertikālais siltummainis tik ātri neaizaugs tātad būs krietni efektīvāks un daudzreiz retāk būs jātīra (tepat forumā viens lietotājs sūdzējās, ka grandeg ar horizontālo siltummaini jātīra ik pēc trīs dienām) Ja gribi zināt, kas jātīra tad youtube var pameklēt, kādreiz bija grandeg video ar katla tīrīšanas paraugdemonstrējumiem :)

Jātīra ir deglis no uzdeguma un siltummeinis no pelniem, sodrējumiem

Es lietoju Benekov Pelling 27, degli tīru apmērām vienu reizi divās, trīs nedēļās, dažreiz arī retāk :), siltummaini šoziem esmu tīrījis trīs vai četras reizes, kurinu no oktobra sākuma.
Par plusiem
+ jau minētais siltummainis un retā tīrīšana
+ salīdzinoši lielā tvertne, gandrīz 400 litri
+ atbilstoša cena, pirku pa 1800.
Par trūkumiem
- man gribētos, lai pats katls būtu labāk nosiltināts

P.S. runājot par automātisko aizdedzināšanas funkciju, mauprāt, pilnīgi nevajadzīga, jo apkures sezonā katls ieslēdzas bieži, atrāk nekā granulas izdegs vai nodzisīs. Teorētiski šī funkcija varētu būt lietderīga vasarā, kad nav akures un nepiecišams uzsildīt ūdeni boilerī, bet šaubos vai tas būs izdevīgi. Piemēram man ir 200l boilers, kurš tiek iztukšots no rīta un vakarā ejot dušā/vannaā. Pa dienu siltā ūdens patēriņš ir minimāls. Tātad boilers jāuzsilda ir divas reizes dienā, lai to izdarītu vasarā ar apkures katlu vispirms jāuzsilda apkures sistēma ~ 100 litri līdz 65 grādi un tikai pēc tam sāks sildīties boilers. Tāpēc manuprāt vasarā boilers jāsilda ar elektrību vai saules koletoru vai cits variants tikai ne ar granulu katlu.

Pašreizējā: 3 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **   **      **        **     **    **  **       
 **  **       **        **     **        **       
 **  **       **        **     **        **       
 **   **      **        **     **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.