UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 7
Re: Kas jāzina par granulu apkures katliem?
Autors: Ārā līst lietus ()
Datums: 02/03/2011 09:41

kamins Wrote:
-------------------------------------------------------
> ...un protams
> automātika kura nestrādā tikai uz katlu un
> klients skraida pieregulējot vārsta stāvokli,
> bet to dara katls atkarībā no mājas
> temperatūras un āra temperatūras kā arī
> sistēmas temperatūras.
>

Ko automātika regulē katla darbībā atkarībā no āras un telpas temperatūas?

Man visu ziemu katlā ir uzstādīta nemainīga, minimālā 65 grādu temperatūra, savukārt automātika ir grīdu un radiatoru temperatūru

Autors: kamins ()
Datums: 02/03/2011 09:46

Katls regulē savu temperatūru, sistēmas temperatūru

Autors: palsa ()
Datums: 06/03/2011 13:25

Labdien, ja kādam interesē, mana TEORIJA par granulu katliem.

Esmu dizgan daudz palasījusies par granulu katliem, un mani secinājumi:
x) Labāki ir čuguna katli, jo ilgmūžīgāki, ilgāk tur siltumu. Ir arī savi mīnusi - grūtāk tīrīt, jo poraināki.
x) Labāks siltummainis ir horizontālās, vai vertikālās caurules, nevis plaukti, jo siltumatdeve ir lielāka.
x) Bez pašaizdegšanās funkcijas katls ir mazāk ekonomisks, jo visu laiku patērē granulas, lai uzturētu mazu liesmiņu, līdz ar to katlā un skurstenī temperatūra ir zemāka, veidojas kondensāts, skāba vide, korozija, darvošanās. Aizbraucot uz darbu, ja katls pats būs izslēdzies, nebūs kas aizkurina - atbraucot mājās - dubaks....
x) Tā arī pati pie sava ideālā modeļa neesmu tikusi, it kā sliecos uz Grandegu, jo apkārtējiem kaimiņiem ir, un ir tikai labākās atsauksmes.

Labprāt uzklausīšu pamatotu kritiku un norādi uz kļūdām!

Autors: specs ()
Datums: 06/03/2011 15:42

Palsa, daži precizējumi.

Tu saki, ka labāks ir horizontālais siltummainis, bet ne plaukti? plaukti kā reiz taču ir horizontāli?
Interesanti, ka Grandeg ir tieši tas, ko tu apraksti kā sliktu esam. Manuprāt Grandegā nav nekāda čuguna, siltummainis horizontāls, pašaizdegšanās funkcijas arī nav?

Ko vēl esi skatījusies kā alternatīvu, bet atradusi kādus būtiskus mīnusus?

Autors: Ārā nelīst lietus :) ()
Datums: 07/03/2011 14:19

palsa Wrote:
-------------------------------------------------------
> ......>
> Labprāt uzklausīšu pamatotu kritiku un norādi
> uz kļūdām!
>

1. par čuguna vs tērauda katliem var izlasīt sekojošu rakstu :
[www.omulis.lv]

2. Par siltummaini - uzskatu, ka nav tik svarīgi caurules vai plaukti svarīgi, lai siltummainis būtu vertikāls, tad ilgāk tas saglabāsies tīrs un jo ilgāk tas būs tīrs, jo lielāka būs siltumatdeve.

3. Pilnīgas muļķības, ka katls bez "pašaizdegšanās funkcijas" ir neekonomisks. Kamēr pašam nebija granulu katls es arī tā domāju. Un pieminētā zemā temperatūra katlā un skurstenī, kondensāts, skāba vide, korozija, darvošanās utt būs tieši katlos ar automātisko aizdedzināšanas funkciju (ja būs).
Patiesībā ir tā, ka nekāda maza liemiņa netiek uzturēta un pat ir speciāls vārts, kurš gaidīšanas režīmā noslēdz skābekļa padevi, lai samazinātu degšanu. Katliem bez šīs funkcijas automātika nodrošina, lai katlā tempertūra nebūtu zemāka par uzstādīto. Uzstādītajai temperatūrai jābūt dažus grādus augstākai par 58 grādiem "rasas punktu". Man ir uzstādīts 65. tāpēc arī nekāda darva, skāba vide nevar būt.
Ieteiktu atcerēties, ka granulu katliem pamatprincips ir, ka tiem jādeg nepārtraukti (tie nav malkas katli, kurus dedzina tikai dažas stundas diennaktī), tieši tāpēc jāizvēlas atbilstošas jaudas katls, lai katls ieslēdzas bieži, atrāk nekā granulas izdegs vai nodzisīs un pielnīgi vienalga vai ir aizdedzināšanas funkacija vai nav, tieši tāpēc auto aizdedzināšana ir pilnīgi lieka.

Datums: 16/03/2011 23:02

Minhauzen, kā sokas ar sadarbību ar Klimosz pārstāvjiem? Mana pieredze liecina, ka klienti šiem īpaši nav vajadzīgi. Laikam labi iet...

Autors: kamins ()
Datums: 16/03/2011 23:27

Ja pa visam godīgi, tad iet smagi. Ļoti liela interese un ierobežots cilvēku resurss.
Centīsimies līdz brīvdienām apzināt visus interesentus un sagatavot dukumentus, lai klienti varētu iesniegt konkursam.

spec !!!!!
Ja šķiet, ka esam palaiduši ko garām lūdzu uzzvani
29445677 Kaspars vai 28336281 Ivars.
siltumstev(at)gmail.com vai bonum(at)bonum.lv

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.
Klimosz pārstāvji.

Autors: Minhauzens ()
Datums: 17/03/2011 01:25

Viss notiekas. Līdz 21 jāiesniedz projekts. Rīt vai parīt domājams dabūšo to gatavu un varēšu iesniegt. Jo pirmdien ir pēdējā diena :( Kā tev pašam ? Tiki pie sev piemērotā katla ? Es izvēlējos granulnieku Ling 25 kW viss kopā man izmaksās ap 3000 Lv, tā tika aprēķināts. Ceru, kad viss izdosies, kā plānots :)

Datums: 17/03/2011 07:21

Pēdējais iesniegšanas datums gan ir 24.03. - pasta zīmogs.

Datums: 17/03/2011 07:23

Minhauzen, bet tu taču rakstīji, ka projektu taisa katla tirgotājs, ko tad tu tagad pats ar to raujies?

Pašreizējā: 4 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **     **  **    **  **    ** 
 **     **  **   **   **     **  **   **   ***   ** 
 **     **  **  **    **     **  **  **    ****  ** 
  ********  *****     **     **  *****     ** ** ** 
  *******   **    **     ***     **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.