UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors:
khe
()
Datums: 19/12/2011 09:33
Īsti nesanāk biezumi ar rorītēm divās kārtās riģipša. Siltumpārvade caur ģipsi droši vien labāka, ka caur gaisu spraugās ap rorītēm.
Autors:
DsKs
()
Datums: 19/12/2011 09:42
Agrak foruma figureja Fonterra PB caurule 12x1,3 mm kura ievietota starp regipsi ( laikam standarta biezums 12.6mm ) un talak pari jau gridas regipsis ... vienigais minuss sim pasakumam ir max loka garums 60m , attiecigi uz kadiem 90m2 telpas varetu sanakt vismaz kadi 8 loki
Autors:
sandism
()
Datums: 19/12/2011 09:47
Tēmas nosaukums un jautājums gan bija cits..
Autors:
khe
()
Datums: 19/12/2011 10:16
Ari bern ieteica atmest domu par radžikiem... No šīs sarakstes var spriest, ka atliek sarunāt rorīšu cenu ar tirgoņiem, riģipsi(ari atgriezumi utt.), izlīdzināt otro stāvu ar osb, pirmo stāvu ar keramzītu(sk. Varu pats), vai smiltīm. Vēl atliek kolektors un lielākai ekonomijai pa telpām termostati un izpildmehanismi.
Sakarā ar tām 12mm rorītēm domāju, ka tāpat jau berze, pretestība siltām grīdām ir palielināta(vajag jaudīgākus sūkņus), tapēc neko mazāku par 16mm neliktu. Daži praktizē pat 20mm lielākām telpām...
Sakarā ar tām 12mm rorītēm domāju, ka tāpat jau berze, pretestība siltām grīdām ir palielināta(vajag jaudīgākus sūkņus), tapēc neko mazāku par 16mm neliktu. Daži praktizē pat 20mm lielākām telpām...
Autors:
DsKs
()
Datums: 19/12/2011 10:52
khe,rores,kolektori,sukni man bus pieejami par loti labam cenam,sobrid tadel vairak stresoju par izpildijumu piragam,ka jau rakstiju,man pat siltas gridas pasakums varetu izbuve sanakt letak neka radiatoru sistema ... ja pariet uz 20mm caurulvadu,iespejams regipsi var likt divas kartas,kas butu ~ 25mm regipsa augstums,pa vidu caurulvads un no virsas gridas regipsis
Autors:
raihs
()
Datums: 19/12/2011 11:02
Lētāk,dārgāk...Bet ir taču jāatceras viena fīča- siltajām grīdām ir problēma ar putekļiem-šamie visu laiku plivinās pa gaisu! Tādēļ arī guļamistabās,bērnistabās tomēr būtu jāliek radiatori...Neatkarīgi no izmaksām! Ar radiatoriem gaiss kaut kā savādāk riņķo pa telpu(lasīju par to,bet vairs nevarēšu precīzi formulēt). Siltās grīdas-viesistabai,točai,vannasistabai,koridorim
Pilnībā piekrītu bern viedoklim-ceļot māju,mācieties siltumfiziku,būvfiziku,utt,jo no celtniekiem profesionalitāti nesagaidīsiet
Pilnībā piekrītu bern viedoklim-ceļot māju,mācieties siltumfiziku,būvfiziku,utt,jo no celtniekiem profesionalitāti nesagaidīsiet
Autors:
DsKs
()
Datums: 19/12/2011 11:30
raihs,par putekliem varam pacelt kadreiz atsevisku temu,par cik man darbs saistiba ar ventilaciju :) soreiz padiskutejam par iespejamiem variantiem siltam gridam,ja iet pec uponor tehnologijas,tad silto gridu izbuvi koka parsegumam es atmetu uzreiz defaulta,jo tas man izmaksas vismaz 2x dargak neka radiatori,ja kads varetu pakonsultet par variantu ar regipsi,tad tas jau paliek interesanti :)
Autors:
raihs
()
Datums: 19/12/2011 11:41
Nu,nu-reģipša siltās grīdas-kāda kreativitāte LV būvniecībā:) Padomā,kāda tam reģipsim ir siltumvadība! Nekāda! Un vēl pa virsu uzlikt reģipsi-lai toč nekāds siltums cauri netiktu! Tad jau labāk uzreiz liec virsū zaļo puķiku!:) Manuprāt,no šāda pasākuma sanāks ļoti efektīgs starpstāva pārseguma pīrāga(nevis telpas) sildītājs.
Autors:
E
()
Datums: 19/12/2011 11:46
raihs izklausās pēc "Kņigu ņečital, no mņeņije imeju" :)
Autors:
raihs
()
Datums: 19/12/2011 11:49
Un ja jau reiz tik ļoti vajag tās siltās grīdas,tad kas gan tur tāds briesmīgs ar to uzlikšanu uz koka pārseguma? OSB-trubas-7cm betons,un būs ok. Būs dārgāk par radiatoriem,toties viens ļoooti labs bonuss nāk līdzi-otrais stāvs būs daudz noturīgāks pret vibrāciju un līdz ar to daudz klusāks . Man ir koka pārsegums-bik besī tā dimdināšanās pa galvu. Ja otrreiz celtu,lietu betonu