UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 8
Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: raihs ()
Datums: 19/12/2011 11:56

E

Jā,jā-kņigu ņečital,bet nupat māju uzcēlu,un vismaz elementāra sapratne par materiālu īpašībām man ir.
"Labākais",ko pateiz saistībā ar siltajām grīdām esmu dzirdējis,ir šāds-pārseguma sijās iezāģē gropes!,lai ir vieta trubām,un pa virsu uzkrāmē 22mm OSB. Varbūt izvēlies šo kreatīvo risinājumu?

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: DsKs ()
Datums: 19/12/2011 12:10

raihs,vispar Viega kataloga pec shemas ir attelots panelis caurulvadiem,virs kura tiek klats OSB un talak gridas segums ... soreiz iet runa par to,ka apiet to siltumizstarojoso paneli ( tie ir vismaz 5 lati uz kvadratmetru ) un vai tads ir nepieciesams otram stavam vai to iespejams apiet kaut vai ar folliju ... man betons atkrit,jo nestados prieksa,kas notiks ar starpstavu parsegumu ar sijam 200*100 laiduma 5m ( sobrid jau pastiprinatas ar papildus 150*100 siju ), kad pa virsu uzgazis 15 tonnas ar betonu ... man diemzel nav jaunbuve un ir lietas,kuram bus japieskanojas

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: Ceplis ()
Datums: 19/12/2011 12:28

Ja uzliksi virs trubām vēl 22mm OSB un vēl pēc tam vēl pa virsu, tad viennozīmīgi, būs apgrūtināta situmapmaiņa un pie nelieliem aukstumiem, jau pie -10 jutīsi ka nepietiek siltuma, nerunājot jau par lielākiem un ilgākiem aukstumiem.

Varu pastāstīt labu risinajumu ko lieto Skandināvijā, kuru principu var pielāgot arī šim variantam. Bez betona, 2 stavā. Viņi protams liek speciālo plāno putupolistirolu ar specialam gropēm, kur pa virsu uziek metāla tadus vākus, kas situmu vienmērīgi izvada pa visu grīdas laukumu. Tad liek vainu preskartonu un amartizējošo plēvi un augšā kliks parkets. Un viss. Tādā veidā nav apgrūtināta siltumatdeve.


Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: raihs ()
Datums: 19/12/2011 12:36

DsKs- Mani arī speci-celtnieki baidīja ar saviem standarta tekstiem,kad gribēju liet betonu siltajām grīdām vannas istabai otrajā stāvā,tipa: "Nekad neesam dzirdējuši,nekad neesam darījuši,nezinām arī,ka kāds cits būtu darījis"...Es sastresojos,zvanīju būvinženierim,kas man projektu taisīja. Šis mani nomierināja-es varot droši visam otrajam stāvam 10cm betonu liet. Jā,man gan laidums mazāks... Bet vienalga-painteresējies pie inženiera

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 19/12/2011 12:39

Raihs: Tiešām šoreiz piebalsošu kritikai - siltās grīdas uz koka pārseguma tieši tā arī taisa - alumīnija speciālās plāksnes ar caurulēm, kas atstaro un izlīdzina siltumu un virsū reģipsis. Reģipsis ir blīvs materiāls (grīdas reģipsis ir blīvāks, nav tik uzputots kā sienu reģipsis) un siltumu vada krietni labāk par koku, laminātu etc.
Par reģipsi runājot - te tak nesen bija tehnoloģija aprakstīta - uz OSB vai grīdas reģipša pieskrūvē reģipša atgriezumu sloksnītes, gropēs liek caurules, virsū atkal reģipsi. Pa lēto, jo Uponor Al plāksnes ir nejēgā dārgas.
Ja par loka garumu/diametru runājam, tad elementāra lieta ir tā, ka 2x garākai un 2x resnākai caurulei pretestība būs lielāka par 2x īsākām, 2x tievākām, bet divām caurulēm, tāpēc labāk ir uzlikt kolektoru un cilpas netaisīt garas, tad arī nekādu resno diametru nevajadzēs, pietiks ar standarta siltās grīdas caurulēm (uz aci 10-12mm ārējais, iekšējais varētu būt ap 8mm).
Par putekļiem - nu slima suņa murgi, citādi es to nevarētu nosaukt. Gaisa vandīšana ar radiatoriem ir 100x lielāka telpā.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: raihs ()
Datums: 19/12/2011 12:39

Ceplis
Tas jau izklausās prātīgi...Skandināvu kreativitāte tomēr mani vairāk uzrunā:)

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: raihs ()
Datums: 19/12/2011 12:50

aaaa
Par reģipsi-ok,grīdas reģipsis ir blīvāks,bet lai to nosauktu par labu siltumvadītāju? Nu nē!
Par putekļiem-ar silto grīdu puteklis tev vienmēr karāsies gaisā,savukārt pie radiatoru sistēmas tam ir sava virzība,un beigās tie kaut kur stūrītī draudzīgi nosēdīsies.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: DsKs ()
Datums: 19/12/2011 15:55

[www.archiproducts.com]

acimredzot ir elementars risinajums,sis plaksnes un pa taisno virsu flizi vai laminatu :)

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: raihs ()
Datums: 19/12/2011 16:41

Par flīzēm nezinu-es gan neiedziļinājos,cik tās plāksnes ir biezas un izturīgas-bet ja būs kaut mazākā kustība, šuvju vietas plaisās. Bet tā jau ok

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: khe ()
Datums: 19/12/2011 17:02

Es pastāstīju par realu pasākumu, kurš eksistē vismaz divās man zinamās mājās. Stutēt riģipša gab ir murgs - daudz vieglāk nolīmēt divas, vai trīs kārtas, tad sazīmēt cilpas un ar 16mm virsfrēzīti un putekļsūcēja palīdzību tās iefrēzēt. Ģipša siltumietilpība ir nedaudz lielāka par betonu, tik atpakaļ atsviež tas uzputojums. Čomam visā mājā, divos stāvos ir šādas grīdas(siltumsūknis) un pats ir pilnīgi apmierināts ar rezultātu.
Standarta grīdas caurules še gan ir 16mm ārējais...Loku nevajadzētu taisīt garāku par 100m, labāk līdz 80.

Pašreizējā: 3 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  ********  **     ** 
    **     **     **   **   **   **    **  **     ** 
    **     **     **    ** **        **    **     ** 
    **     *********     ***        **     **     ** 
    **     **     **    ** **      **      **     ** 
    **     **     **   **   **     **      **     ** 
    **     **     **  **     **    **       *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727