UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 7
Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2012 16:59

Tak ieskrūvē vecos labos "korķus"(kūstošos drošinātājus) par 20 santīmiem gabalā un viss būs kārtībā. Tāpat tak tā māja veca un jauni automāti neko neizmainīs. Ja gribās uzstādīt modernus automātus, tad vajadzēs pus sadales skapi pārbūvēt.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Drošinātāji ()
Datums: 09/01/2012 16:59

Dzīvoju 100gadīgā mājā, kur skaitītājs ar drošinātājiem (bez plombēm) ir dzīvoklī iekšā, bez jebkādām kastēm (vnk pie sienas pieskrūvēti).

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 09/01/2012 17:00

Apaļajiem bija tāds atteikuma iemels: Drošinātāja vidējais kontakts slikti kontaktēja ar fāzes vadu, jo atkarībā no drosinātāja ligzdas konstrukcijas, drošinātāja konstrukcijas, vidējais kontakts slikti piespiedās! Ar laiku oksidējās. Un šī vieta sāk silt un paātrina siltuma ( pārslodzes) atslēgšnas.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Drošinātājs ()
Datums: 09/01/2012 17:05

Nu pieņemu, ka man tie drošinātāji ir oksidējušies. Tāpēc arī sit ārā vienmēr.

Bet tātad kā viņu nomainīt?

Citēju sevis rakstīto:
Dzīvoju 100gadīgā mājā, kur skaitītājs ar drošinātājiem (bez plombēm) ir dzīvoklī iekšā, bez jebkādām kastēm (vnk pie sienas pieskrūvēti).

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 09/01/2012 17:15

Atslēdz pienākošo spriegumu! Ir speciālas plastmasas kastītes vienam, diviem, trim..drošinātājiem. Plāksnīte drošinātāju stiprināšanai iekšā. pieskrūvē šo kastīti vajadzīgā vietā. Piestiprinās drošinātāji ar klikšķi, noņemās ar skrūvgriezi, atbrīvojot klikšķi. Liek klāt, pievieno vadus, attiecīgi, pēc vajadzības pagarinot ar saspiedējklemmēm. Gatavs! Ieslēdz spriegumu.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 09/01/2012 22:50

ja gribās ņemties, tad var likt automātus, bet nav nekā labāka par kūstošajiem drošinātājiem, ieliec 20A un aizmirsti par to, ja vien brīvajā laikā neizklaidējies ar īssavienojumu radīšanu. Kā jau tika minēts, jānovērtē ligzdas vai tās ir/nav apsūbējušas, atslēdz kāpņutelpā galveno sava dzīv. slēdzi un ar smalko smilšpapīru patīri vai ar ko citu pakasi nost to ķēpu.


Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: khe ()
Datums: 09/01/2012 22:59

"Dzīvoju 100gadīgā mājā, kur skaitītājs ar drošinātājiem (bez plombēm) ir dzīvoklī iekšā, bez jebkādām kastēm (vnk pie sienas pieskrūvēti)."
20A kūstošie? Kautko nenosvilinās, kādu nozarkārbu labākā gad?

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: eb ()
Datums: 10/01/2012 12:21

es īpaši neiespringtu tur kautko baigi pārbūtvēt. kā jau te teica, iztīrītu tās patronas, kur vecie drošinātāji skrūvējas iekšā, lai ir tīrs un spīdīgs, ļaunākajā gadījumā arī tos nomainītu un ieskrūvētu 16A drošinātājus un turpmāk piedomātu par to kādus eletroagregātus mājās vienlaicīgi var darbināt, jo hvz kāda ir pārējā instalācija.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: GatisKKK ()
Datums: 03/01/2013 20:16

Labdien. Kads ludzu nepalidzetu. Lieta tada, grasos mainit drosinatajus, no vecajiem skruvejamajiem uz musdienigajiem automatie. ir viena faze. Uz vecajiem drosinatajiem ir burtins A, cik saprotu amperi, kadu spriegumu vinji tu, bet uz jaunajiem ir savadaki burti. Ja man ir A 8, tad kads drosinatajs man butu jaliek jaunais, ar kadu apzimejumu?

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 03/01/2013 21:18

Pirmkārt, jāzin kādas strāvas pieslēgums Jums ir. Tas, ko nolasāt no vecajiem drošinātājiem ir "varbūtīgs drošinātāja lielums", jeb, var būt ieskŗūvēts...kāds pagadījās. Latvenergo līgumā jābūt uzrādītai nominālai strāvai Jūsu pieslēgumā. Ja tās ir vienfāzes pieslēgums, tad var būt 16A, vai cits nomināls. Ja liek jaunu automātisko drošinātāju, tad labāk padomāt, vai nevajag vairākus un slodzes sadalīt. Ja liek tikai vienu, kā tas bijis, tad mājsaimniecībās liek B tipa drošinātājus, ar atbilstošu nominālo strāvu. Ja liek C tipa, tad būs ļoti liela strāva pie īsslēguma ( B drošinātājam tā ir 3-5 reiz nominālā, C tipa drošinātājam 5-10 reiz nomināls,kā rezultātā tas vairs var nebūt "drošinātājs", jo vadu pretestība var neļaut tik lielais strāvai parādīties...sāk degt... Lēnā atslēgšānās no slodzes pārsniegšanas ir strāva aptuveni 1,1A no nomināla. Apzīmējums uz kūstošajiem drošinātājiem ( skrūvējamiem) Jūsu gadījumā A8 ir atslēgšanas strāva, kas lielāka par 8A ( Astoņi ampēri). Bet manuprāt mūsdienās tāda nomināla kūstošajiem vairs nav. Ir 2,4,6,10,13,16,20...A. Kas attiecās uz spriegumu, tad parasti drošinātājiem, kas ir mājsainiecībā izmantojamie, ir 230/400V maiņspriegumam.

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  **    **  **    ** 
 **   **      **     **     **  **   **    **  **  
 **  **       **     **     **  **  **      ****   
 *****        **     **     **  *****        **    
 **  **       **     **     **  **  **       **    
 **   **      **     **     **  **   **      **    
 **    **     **      *******   **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727