UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 7
Re: Drošinātājs vai slēdzis
Datums: 04/01/2013 00:49

Vēl varat izskatīt pakešslēdzi kombinācijā ar noplūdes automātu vienā iekārtā uz kāda zara. Interesanta manta, varbūt kāds zinošāks sīkāk paskaidros par to. Bet vispār es atbalstītu elektriķa klātbūtni - var atmaksāties. :)

Autors: Rx ()
Datums: 04/01/2013 11:06

Vecās instalācijās noplūdes automāts var arī atslēgt spriegumu no slikta vadu stāvokļa, noplūdes. Pirms tam vajag parmērīt izolācijas pretestību, tīkla stāvokli.

Autors: GatisKKK ()
Datums: 04/01/2013 14:58

Paldies par info. Es pec elektrika noradem visu elektro instalaciju majaa parvilku jaunu, pec noraditajiem parametriem saliku visu kaa vaig, tur problemu nav. Tad kads butu piemerotaakais, B tipa sledzis? Majaa man pateretaji ir tikai sadzives sikumi, tejkanna, gaisma, radio, dators un tadi sikumi, uz parejam paligekam man ir kabelji pa taisno no skapja. Majai savilku 2,5 uz rozeteem, un 1,5 kvadratus uz apgaismes iericeem. Kads butu pareizakais bet ne maksimalais drosinatajs kurs atslegtos issavienojuma gadijumaa neizkausejot shos vadus? man nav vajadziga maksimalaa strava kada ir skapii

Datums: 04/01/2013 15:01

Ir vienfaazes pieslegums.

Datums: 04/01/2013 16:48

Cik tad īsti līdz skaitītājam atnāk vadu, kādam mērķim tie kalpo. Katram kabelim skatās, kas būs pieslēgts. Un kadi vēl var būt pieslēgumi, kā teiksim: gludeklis, putekļu sūcējs, prožektors.....un t.t. Sasummē jaudu, un aprēķina strāvu. Izvēlas drošinātāju no B sērijas, attiecīgu amperāžu. Ja sasummetā jauda pārsniedz pieļaujamo, jeb drošinātāja strāva sanāk par lielu, tad jaatminās lietojot pr jaudas slēgšanas nosacījumiem: neslēgt jaudīgos reizē. Gaismai vairāk par 10A nekadi nevajag. Ja ekonomiskās, tad vēl mazāk. Pat 6A atliektiem galiem.

Datums: 04/01/2013 17:01

Nu atnaak faaze un saucamaa nulle... 2 vadi

Datums: 04/01/2013 17:54

Ne jau pienāk līdz skaitītājam no Latvenergo puses, bet no dzīvokļa puses, ja jau sakāt, ka uz rozetēm ir 2,5mm, citi 1,5mm. Vai tad šie visi kaut kur dzīvoklī savienoti kopā? Un tad viens kabelis atnāk līdz skaitītājam? Tad gan tas nav labi....Bet dzīvot var...

Datums: 04/01/2013 19:31

Nu nee, pa maaju sazarojas divos vados, pa katru pusi atseviski aiz drosinatajiem. Bet vienvard sakot japakonsultejas ar kadu kas to lietu saprot aci prt aci, jo savadak es kaa nezinatajs shadaa veidaa nesaprotu ko man prasa un ko pats rakstu..

Datums: 04/01/2013 19:57

Ar 16A, vai pat 20A drošinātājiem nevar izkausēt tagad liktus, pareizi savienotus, pareizi pieslēgtus kapara vadus. Drošinātāji kalpo vairākiem mērķiem. Un tie ir dzīves komforta sastāvdaļa. kā piemēram: atdalot ar drošinātāju gaismas vienā un otrā istabā, panāk to, ka, ja vajag kaut ko darīt šajā vienā istabā, gaisma pa durvīm iespīd otrajā, atvieglojot darbu, pie atslēgta sprieguma. Protams, var no rozetes paņemt gaismai spriegumu, arī tas ir risinājums. Ja lampiņa sadeg...gadās ka arī drošinātājs tad tiek izsists, jo ir plazmas īsslēgums kvēlspuldzēm... ekonomiskās man vēl nav drošinātājus izsitušas, tikai sāk neganti uzkarst...Dienas gaismas lampas arī var drošinātāju izsist...it sevišķi ar droselēm, kas var sadegt..... Tāpat ar drošinātāju dalīšanu, var likt mazākas strāvas drošinātājus, tā pasargājoties no aizdegšanās, kādas iekārtas pilnīgu bojāeju. Ja jau kāds Jums teica, mācīja, kā jāsavelk vadi, kāds tos pieslēdza...tad arī nav problēmu paprasīt: kā pieslēgties pie skaitītāja!

Autors: Dzimbo ()
Datums: 05/01/2013 18:31

Parlasiju forumu,neatradu ev vajadzigo info, tapec pavaicasu. Velos parvilkt vienai istabai elektribas vadus, jo parejaa maja ir jau ieprieksejais saimnieks parvilcis. Ir viena faze. Jautajums, ka ir pareizak pieslegs istabas griestu lampu, vai uz sledzi vilkt 0 un uz lampinu fazi, vai otradi? Un ja nepareizi savieno, kas mainas?
Vai ir nozime slegt fazi pie lampinas patronas vitnes, vai gala?

Pašreizējā: 3 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******   **     **        ** 
 ***   ***  **     **  **    **  **     **        ** 
 **** ****  **     **  **        **     **        ** 
 ** *** **  **     **  **        *********        ** 
 **     **  **     **  **        **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727