UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 7
Re: Drošinātājs vai slēdzis
Datums: 05/01/2013 19:54

Caur slēdzi fāzi parasti liek un man šķiet, ka tas galvenais apsvērums, lai patronā nebūtu fāzes kad skrūvē lampiņas.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 05/01/2013 20:00

Slēdzi, ja tas ir vienpolīgais, slēdz fāzes vadā, tad tālāk šis vads aiziet uz griestu lampas spuldzes vidus kontaktu. Tā ir viss pareizāk. Kāpēc? Tāpēc, ka atslēdzot fāzes vadu, nav vairs iespējas saņemt elektrības triecienu, pašam stāvot uz zemes, kas arī vada elektrību. Zeme, kas vada elektrību, ir pieslēgta nulles vadam. Līdz ar fāzes atslēgšanu nav vairs iespēju plūst strāvai, ieskaitot caur cilvēka ķermeni uz zemi. Pie spuldzes vidus kontakta tāpēc ka: Mazāka iespēja iebāzt līdz šim kontaktam pirkstus... Ja izdeg lampa, bet Jūs neesat atslēdzis elektrību, un spuldze tā ieskrūvējusies (iekaltusi), ka nevar atskrūvēt...varbūt ka stikla daļa griežas, vītņotā daļa nē... Tad jālieto stangas, Stangas , saspiežot ārējo spuldzes daļu, kas ir vītne, un tajā var būt elektrība, jāpagriež. Ja šī ārējā daļa būs zem sprieguma...varat dabūt strāvas triecienu. Tāpat izplatīts mūsdienīgs bojājums ir kontaktu absūbēšana. Absūbē, un ekonomiskās lampas sāk mirgot... ātri sadeg. Tāpēc šad-tad jātīra vidus kontakts. Vītņotā daļa vairāk pakļauta berzei un pati attīrās.Tas, ka fāzes vads pie spuldzes vidus kontakta, nav ļoti būtiski, bet tā ir tomēr labāk. Spuldzes, lampas degs vienalga kā pieslēgtas- fāze centrā, vai pie vītņotās daļas. Var gadīties, ka ražotājs pielietojis kādu tehnisku paņēmienu, ka labāk fāze pie vidus, lai labāk lampa aizdegās, lielāks lampas drošums...bet tam nav atsevišķa pamatojuma.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Dzimbo ()
Datums: 06/01/2013 12:54

Un parbaudit kuraa vada ir faze es varu ar ko? ir iespejams neperkot nekadus dargos merinstrumentus?

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 06/01/2013 13:13

Fāzi uzrādošs skrūvgriezis maksā līdz 1 Ls. Kā piemēram K-Rautā.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Nereģistrēts lietotājs ()
Datums: 04/02/2015 00:02

Karoče mājās sākušies kautkādi brīnumi ar elektrībām. Cerams, ka te ir kāds elektriķis, kas varēs nokonsultēt.
Pirms kāda laiciņa "korķi" bija sākuši krakšķēt/tirkšķēt/hvzkātosauc. Korķi ir automātiskie ar slēdzi, bet vēl skrūvējamie.
Izkrūvēju šamos ārā, likās tādi pamatīgi palietoti, tādi kā izļurkāti + no viena "korķa" nedaudz nāca tāda interesanta smaka (tieši no korķa metāla daļas). Ne ta deguma smaka, ne ta kas, draudzene teica, ka ožot pēc miroņa. Aizgāju un nopirku jaunus korķus. Tirkšķošais troksnis itkā pazuda, bet šovakar atkal saodu miroņa smaku. Kur tā smaka tur var rasties?
Ir divi korķi, bet abi uz vienas fāzes - ja vienu izslēdz, viss dzīvoklis tumšs, ja izslēdz otru, tas pats. Viens no korķiem itkā ir normāls, nekas tur nesmird, smaka nāk tieši no otra korķa vai no šī otrā korķa ligzdas, hvz.
Tas problemātiskais korķis šovakar bija tīri normāli uzkarsis uzkarsis. Ne tā, ka pieskaroties var apdedzināties, bet nu, uzkarsis. Izkrūvēju šamo ārā, iekrūvēju stingrāk atpakaļ, vairs atkal nekas ne smird, ne karst.
Dzīvoklī ar elektrību itkā viss ir kārtībā, iepriekšējais, kas te dzīvoja itkā elektroinstalāciju esot pārvilcis, cik te nedaudz remontējoties sanāca paskatīties, jā, elektroinstalācija ir jauna. Teorētiski, ja dzīvoklī būtu kādi kāzusi ar strāvu, tad gaitenī ir vēlviens automāts, kuram vajadzētu izslēgties gadījumā, ja man dzīvoklī tie korķi izdomā nereaģēt.

Jautājums tiem, kas manu nesakarīgo penteri izlasīja līdz galam - kas tā varētu būt pa smaku, nafig tas korķis man tā bija uzkarsis, kā arī cik tas in general ir bīstami?

Elektriķis itkā jau tiek runāts lai nāk ciemos, bet nu, pie reizes gribētos pašam ar apmēram tikt skaidrībā.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: kocinieks ()
Datums: 04/02/2015 05:55

Korķim iespējams ir slikts kontakts - apsūbējušas kontaktvirsmas korķa patronā.
Atslēdz pienākošo drošinātāju un mēģini ar smalku smilšpapīru vai kādu skrāpi patīrīt.
Vai arī nomaini šo mezglu uz mūsdienīgajiem automātiem.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 04/02/2015 08:16

Silst ne kontakts. Būtu vislabāk no patronas korķa pāriet uz sliedes korķiem. Ja nē.... Tad jāizārda patrona, labi jānotīra kontakti un kabeļu dzīslas, labi jāpievelk. Vecajiem skrūvējamiem automātiem ir dažādi izmēri un vidus kontakts var labi nekontaktēt
.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Pavels.O ()
Datums: 04/02/2015 08:40

2 Rx
kas ir sliedes korķis?
2 Nereģistrētais lietotājs
Ja jau elektroinstalācija ir jauna / pārvilka ( ceram, ka ne 15 gadus atpakaļ), tad iepriekšējais remonta veicējs negribēja tērēties uz automātslēdžu iegādi (kaut gan tie nav tik ļoti dārgi), bet aizsardzībai izmantoja jau saimniecībā esošas vecās patronas un, iespējams, vecos skrūvējamos automātus.
Skaņa nāca no atkabņa mezgla, bet smaka no tā, ka uzkars.
Labākais variants ir šo mezglu nomainīt, nopirkt automātslēdžu kārbiņu, dažiem automātslēdžiem domātā maksā kapeikas un automātslēdžu, amperāžu piemeklēsi visu nomainīt. Ja grib atstāt kā ir (skrūvējamie automātslēdži nav tas labākais / drošākais) risinājums, tad visu izjauc, notīri vai nomaini ligzdas, pieskrūvē normāli vadus un precīzi ieskrūvē automātu, tiem jāskrūvējas viegli, taisni un līdz galam.

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: Rx ()
Datums: 04/02/2015 09:34

Sliedes korķis ir automatiskais drosinātājs stiprināms uz sliedes, kuras garums var būt sākot no 1 drošinatāja stiprināšanas. Virsū drošinatājam liek noslēgkārbu. Kārbiņā komplektā ir sliede. Kāpēc minēju kārbiņu? Tāpēc ka lietot to veco drosinatāju vietā ir ertāk un drošāk, ja nemaina visu uz jaunu...

Re: Drošinātājs vai slēdzis
Autors: pamats topošais ()
Datums: 04/02/2015 09:40

Vai kādam ir gadījies automātiskais slēdzis kurš tā kā tarkšķ? b16, sācis dažreiz tarkšķēt, bet ārā neslēdzas. Mainīt?

Pašreizējā: 4 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **         **         ******  
 **     **  **     **  **    **   **        **    ** 
 **     **  **         **    **   **        **       
 ********   ********   **    **   **        **       
 **         **     **  *********  **        **       
 **         **     **        **   **        **    ** 
 **          *******         **   ********   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727