UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 13 no 15
Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 06:30

Es ar kurināšanu daru tā - no sākuma iekurinu ar smalkiem sagatavotiem skaliņiem un smalkāku malciņu nedaudz,pakurinu kādas 10min un tad metu klāt rupju malku! dūmus nesit atpakaļ nemaz un kad katls jau kādu laiku kurās,tad to paverot vaļā,bet tikai lēnām ,tad arī viss ir o.k. Par cik man katls atrodās gandrīz dzīvojamā telpā,tad salīdzinoši ar čugunnieku kurš man bija pirms tam visa dzīvojamā telpa bija putekļos un -sieva katru otro dienu slaucīja,bet tagad pavisam cita lieta-sieva uzreiz pamanīja,ka tā nesmirdot pēc dūmiem un nav tik daudz putekļu! Jo tas čugunnieks jau biežāk arī bija jāvirina,lai papildinātu ar malku,briketēm!
Mazajam loka sūknim man ir uz karstās ūdens trubas relejs,kas sūkni ieslēdz un izslēdz! Viņš man ieslēdzās ar aizturi,tāpēc parasti lieku uz kādiem grādiem 40,bet sūknis reāli tad ieslēdzās pie kādiem grādiem 70,pēc tam kad visa sistēma jau kurā un ir silta,to releju pagriežu uz grādiem 60-70,lai sūknis pēc tam negriež beztolkā! Automātikas man nav ir vienīgais uzlikts istabas temperatūras relejs,kurš vadoties pie ieregulētās temperatūras ieslēdz un izslēdz sūkni,kas padod siltumu no mucas uz māju!
Tagad vēl štukoju uzlikt radiatoriem termogalvas,jo savādāk atsevišķās istabās rudeņos un pavasarī ir par karstu!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 08:59

Siltummainis šim katlam ir samērā populārs risinājums dažādu katlu ražotājiem, t.i. iemetinātās caurules siltumnesējā. Teorētiski tajās caurulēs ir iespējams likt dūmbremzes (spirāles), lai palielinātu siltuma noņemšanu, bet tas ir tāds neskaidrs jautājums, jo var gadīties, ka dūmbremzes samazina vilkmi un nenotiek optimāla sadegšana. Bet tas nu tā. Te zemāk ir piemērs:
[thechronicleherald.ca]

Par pašu katlu es esmu diezgan pārliecināts, ka tas ir klons no kaut kāda ražotāja. Jo uzkonstruēt pašam katlu ar labiem parametriem un optimālu sadegšanu nu nemaz nav tas vieglākais pasākums. Mazliet apskatoties netā

Es esmu redzējis, ka dažiem katlu ražotājiem ar šīm caurulēm dod līdzi nevis drāšu birsti, bet kruķi ar metāla ripu kas atbilst caurules diametram. Tad ar kruķi 2 reizes izstumj tās caurules un darīts. Sava loģika ir arī tādam instrumentam, jo birste velkot ārā parasti rauj līdzi netīrumus un tad tie bišķi lido pa gaisu. Arī ja veidojas tādi kā uzdegumi, kā grumbuļi, tad ar to kruķi tie mazliet labāk notīras kā ar birsti. Bet birste protams finālā iztīra tīrāk.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: slēpnis* ()
Datums: 23/09/2014 10:59

Vai vari uzbildēt, kurtuves iekšpusi? Vienkārši interesē, kā tur ir uzbūvēts?

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 11:30

Jā varu nofočēt! Nu tas meistars esot strādājis Tādā uzņēmumā,kā Līvānu ķieģelis,vai kas tamlīdzīgs un tur viņi esot ražojuši tādus katlus,bet tagad cik saprotu tā uzņēmuma vairāk nav! Nu un šis meistars vārdā Žeņa jau vairākus gadus tos katlus taisa privāti savā garažā Līvānos!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: slēpnis* ()
Datums: 23/09/2014 11:40

Labi, gaidam iekšpuses bildītes. Vēl būtu interesanti, ja Tu pamērītu dūmgāzu temperatūru dažādos režīmos.

Pats pamazām skatos apkārt jauna katla meklējumos, bet sliecos uz šahtas tipa katlu, kur malka deg apakšā un no augšas pamazām krīt lejā. Tipiskākais variants būtu DAKONi. Bet tie man nepatīk dēļ mazā malkas garuma un vispār salīdzinoši mazās šahtas.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 11:40

Kurtuve ar ir paliela dziļumā ~60cm un platumā ,augstumā ~50cm
Reku bildes [failiem.lv]

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: slēpnis* ()
Datums: 23/09/2014 12:34

Skaidrs. Izskatās, ka nav šamots apkārt. Tā pa vienkāršo. Jeb es kļūdos?

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 13:04

Nav šamots apkārt un pati kurtuve arī ir siltummainis. Iespējams, ka šamotam tur arī nevajag būt, to ir grūti spriest. Daudziem tērauda katliem ir tieši šāds risinājums. Pēc šamotiem parādās vajadzība gāzģenerācijas katlos, kur šamots ir tikai sprausla un degkamera zem sprauslas, jo tur liesma ir koncentrēta un temperatūra stingri virs 1000 grādiem. Šeit es pieļauju nav tādu temperatūru.

Slēpnis: es īsti nesaprotu katla izvēles jautājumu tīri no tehniskā risinājuma, jo manuprāt tas lielā mērā ir stingri sekundāri, jo primārais ir lietderība + apkopes ērtums + cena. Es personīgi nemaz tādas superlielas izvēles iespējas neredzu, ja jāsakombinē tie augstākminētie 3 lielumi.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 13:05

Nav tur nekāda šamota,viss elementārs un vienkāršs!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: slēpnis* ()
Datums: 23/09/2014 15:42

Piekrītu, nekāda dižā izvēle pa pieņemamu cenu nav. Tapēc lēnām loloju ideju par katla izgatavošanu uz pasūtījumu. Gribu tādu, kur uzreiz var sakrāmēt visu dienai (starpsezonā 2 vai vairākām) nepieciešamo malkas daudzumu. -10 - 15 grādos man vajag 3 grozus ko var salikt apmēram 40x60x100 cm kastē. Kas sastāda ~240 litri. Tādu apmēram arī vajadzētu ielādes bunkuru. Bet tā, lai tas nedegtu uzreiz viss pilnā apjomā. Šahtas katls to nodrošina. Jāpastudē cītīgi forumhouse, tur jau labu laiku tiek meklēts optimālākais šahtas katla variants. Gan jau kaut kur būs tikuši.

Šamots noder arī ne tikai gāzģenerācijas katlos. Pēc labiem priekšrakstiem no kurtuves vispār nedrīkstētu noņemt siltumu. .Bet nu tad attiecīgi palielinātos siltummainis, gabarīti, materiālu ietilpība utt.

Pašreizējā: 13 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********   **    **  **    **  **     ** 
 **    **   **     **  **   **   **   **   **     ** 
 **    **   **     **  **  **    **  **    **     ** 
 **    **   **     **  *****     *****     **     ** 
 *********  **     **  **  **    **  **     **   **  
       **   **     **  **   **   **   **     ** **   
       **   ********   **    **  **    **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727