UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 7
Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: JanisJanis ()
Datums: 14/11/2012 11:41

Žēl, ka neviens vairs nepiemin Hneywell. Tie sāka radiatoru galvas ražot 2003. gadā. Tās aizvien ražo Vācijā. Neliels info apkopojums manā lapā: [www.energodata.lv] un [www.energodata.lv]. Galva maksā ap 65 Ls. Skārienpults un 4 galvas kompelektā ar katla releju ap 350 Ls. Tagad parādījušies arī interfeisi uz telefoniem, bet nezinu cik maksās. Vēl tādas galvas ir Siemensam.

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: DsKs ()
Datums: 14/11/2012 11:53

tadel ari nepiemin,ka galva maksa 65 lati :)

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: JanisJanis ()
Datums: 14/11/2012 11:55

Vēl tādu sistēmu sācis taisīt draugiem.lv saucās istabai.lv. Viņi izmanto Siemens radio galvas. Ļoti smuks risinājums. Man pašam nepatīk, ka baterijas jāmaina 2x gadā. Honeywell man pašam ir mājā un kantorī, baterijas mainu reizi 2 gados. Vēl kam jāvērš uzmanība kā tās galvas uztur temperatūru vai sanāk precīzi. Piemēram Siemens katlu termostati strādā bez jebkādas matemātikas. Rezultātā telpas temperatūra šupojās pa grādu pusotru. Ja tur istabā 25'C tad vēl tā, bet ja tu turi uz komfora robežas, tad tas laiks kamēr māja atdziest pa 1'C grādu ir nepatīkams. Labā māja tā var būt 1 stunda pat 2. Iedomājies 2 stundas Tev staro akstie logi un radiatori šo aukstumu nekompensē. Pāsrocīgi esu risinājis šīs problēmas cimperlīgiem klientiem un draugiem. Tā kā ja gribi komfortu tad maksā! Šajā ziņo Honeywell tur latiņu labi ir cena un ir arī rezultāts.

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: JanisJanis to DsKs ()
Datums: 14/11/2012 11:57

Labi, ka istabai.lv ir vēl dārgāks! : )))))

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: zx ()
Datums: 14/11/2012 12:30

Ai nu beidz, šāds risinājums der tikai privātmājām un arī tad ja ir virs 200m2 jāapkurina un kredītkartē vairs nav vietas naudai. :D
Protams, viss ir baigi smuki uz mobīlā regulēt u.tml. Bet priekš kam un cik tad bieži to darīs? Reāli dzīvoklī uzliek režīmu nedēļai un aizmirst. Laika gaitā piedzen temperatūras pēc izjūtām un aizmirstu uz visu ziemu vai par grādu šur tur paregulē. Tomēr jāsaprot, ka šādas galvas liek tikai tie, kuri grib noregulēt dzīvošanas temperatūru uz optimālo 21-22 grādi. Neviens, kurš dzīvos 26 grādos nekad neuztrauksies par savu patērēto siltumu vai nu ir garīgi nevesals. Kaut gan uz slimiem parazitēt var ar atvērtām rokām, tas tiesa.
Vēl ir arī faktiskā temperatūra un tā, kas liekas uz izjūtām. Citreiz, kad cilveks tikko paēdis vai kaut ko pastrādājis, liekas, ka istabā ir par karstu. Vai pagulējis un liekas par aukstu. Nu untumains klients arī sāks regulēties un beigās pats uzkāps uz grābekļa, jo istabas temperatūra nemainās, tātad nekas nav patiesība nemaz jāregulē, tikai jāpierod.
Vienīgais šāds tālvadības risinājums ir attaisnojošs, ja tas tiek caur internetu sinhronizēts uz telefonu un attālināti vari regulēt. Teiksim izbrauc brīvdienās un aizmirsti uzslēgt EKO režīmu.Nu tad pa mobīlo nosūti pārslēgšanos. Pagaidām piedāvātais ir tikai mārketinga triks.
Un lai arī kristu izvēle, tad SPARmatic piedāvātais 4 galvu un bezvadu pults risinājums izmaksātu 160 latus. Kā tu varētu pārsist šo lētumu? Nekā.

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: rbm ()
Datums: 14/11/2012 12:38

to JanisJanis

vācu ebay ir kaudze ar dažādiem elektroniskajiem termostatiem.
Skaidrs ka viens labāks otrs sliktāks un trešais no otrā atškiras tikai ar korpusa krāsu un uzlīmi, tāpēc jautājums - ko šiem nepieciešams skatīt un kuru no modeļiem labāk izvēlēties (varbūt pat vari aprakstīt + un -)

Honeywell HR40, HR80
Sparmatic zero, Comet
HEIZLUX
SALUS

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: Gints__ ()
Datums: 14/11/2012 13:39

zx Wrote:
-------------------------------------------------------
> un attālināti vari
> regulēt. Teiksim izbrauc brīvdienās un
> aizmirsti uzslēgt EKO režīmu.Nu tad pa mobīlo
> nosūti pārslēgšanos.

Tā vien iedomājos, ka kāds nelabvēlis ziemā (saimnieku atvaļinājuma laikā Alpos vai taisni otrādi Maldivās) pie -25 nosūta komandu - beidzam kurināt! :D

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: JJ to rbm ()
Datums: 14/11/2012 13:59

HR40 ir iebūvēts kalendārs un nav radio uztvērēja. Tobiš laika programma jāliekkatram radiatoram atsevišķi. HR80 nav kelendāra ne pulsteņa bet ir radio uztvērējs, kas var saņemt temperatūras komandu no pults. HR80 var arī sajūgt kopā ar telpas (arī radio) sensoru. Sensoru iznesamo vajag ja radiators aizbarikādēts vai atrodās aiz bieziem aizkariem utt. HR80 būtībā ir tas, kas būtu jāpērk. HR40 var pirkt students vienai istabai. Ja ir 3 istabas vajag 3 HR80 un pulti. Piemēram CM-Zone pults ir ļoti laba 3 telpām. Tā arī ir salīdzinoši lēta ap 50-60 Ls, vienīgi cik saprtu to plānots vairāk neražot.

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: JanisJanis ()
Datums: 14/11/2012 14:02

O štos HEIZLUX un SALUS es nemaz nezināju. Baigi labi, ka ir info jāpapēta. Skatos, ka salus ir apgaismots ekrāns, tas labi, HR80 nav gaismas. Vienīgi gaisma noēd bateriju.

Re: Radiatoru automaztizācija
Autors: zx ()
Datums: 14/11/2012 15:36

to JJ
Vēl par to jāpārliecinās vai tiešām 3 istabām jeb 3-4 radiatoriem ir nepieciešams bezvadu risinājums.
Tūlīt iepirkšu un pēc pārs dienām atrakstīšos.

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  **     **  ********  
 ***   ***   **  **   **        **     **  **     ** 
 **** ****    ****    **        **     **  **     ** 
 ** *** **     **     ******    **     **  ********  
 **     **     **     **        **     **  **     ** 
 **     **     **     **        **     **  **     ** 
 **     **     **     ********   *******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727