UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Kasparam ()
Datums: 21/01/2013 12:30

Dota koka karkasa jaunbūve, ir jāierīko dūmenis priekš Jotulas tipa krāsniņas. Kurš būtu piemērotāks - keramiskais vai metāla? Kādas ir katram priekšrocības, trūkumi?

Paldies jau iepriekš!

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/01/2013 12:57

Jo plānāks, jo ātrāk uzsilst. Tomēr man gan tie bleķi ne visai, turklāt keramikai noteikti jābūt ilgmāžīgākai. Pērc TonaStar - tam keramika tikai 4 mm bieza (parastajiem šamotniekiem - 1,5...2 cm).

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: khe ()
Datums: 21/01/2013 14:56

Reiz biju klāt , kad jauca nost pirtskrāsns mūrīti, kur bija vienk iemūrēta pareizās neržas rore. Zinot kā tur tika kačigarēts, domāju, ka būs ''caura zeķe'', bet nekā - ar māliem aplipusi feini rozā, brūna...

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Kasparam ()
Datums: 21/01/2013 15:53

Ko Jūs teiktu par Schiedel Kerastar - tam ir keramikas dūmu kanāls, kas ietverts nerūsējošā tērauda apvalkā?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: jūrnieks ()
Datums: 21/01/2013 17:51

Sveiki,
Manuprāt Schiedel Kerastar stipri dārgāks par keramisko no blokiem. Precīzi pēc dotā augstuma neizrēķināju, pa cik latiem sanāktu gan viens, gan otrs, bet pirmajā brīdī uzmetot aci uz Kerastar detaļu cenām- ļoti dārgi. Turpat Schiedel mājaslapā ir cenu katalogi visiem veidiem. Cenas varbūt nav pēdējā gada, bet gan jau stipri nav mainījušās. Plusi varētu būt, ka montāža droši vien vieglāka, pieļauju, ka nav arī nepieciešama skurstenim pamatu pēda, varbūt var izlaist caur sienu tādējādi nebojājot pārsegumus. Varbūt, ka kļūdos.

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Kasparam ()
Datums: 21/01/2013 18:59

Runājot par pamatu pēdu, man ir gatava iebetonēta grīda. Uz tās nevarētu tad to skursteni krāmēt?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2013 19:53

Man lika keramisko šīdeli. Iesaku piezvanīt Uģim no skurstenis.lv, man viņi arī lika, izklausījās sakarīgi veči, piezvani aprunājies, kas un kā. Cik pats esmu novērojis, Zviedrijā visi praktiski liek tikai ņerža skursteņus, man domāt tie arī ir labākie, ko par naudu var dabūt, bet pie mums es viņus nevienam tomēr neieteiktu, jo skurstenim ir ārkārtīgi svarīgi, no kāda nerūsējoša tērauda tas ir - tur klases ir bez sava gala. Ja tādā Zviedrijā tu vari cilvēkiem ticēt, ka tev tiešām uzliek skābes izturīgu skursteni, kas kalpos vismaz mājas mūžu, tad te ir dzirdēti visādi briesmu stāsti, ka itkā nerūsējošais, bet caurs pāris sezonās utt. - acīmredzot skābes neizturīgs skurstenim nepiemērots metāls. Liec parastu keramisko, to pašu Tenu vai šīdeli, kas ir ar vati izolēta keramika iekš FIBO blokiem un nenokļūdīsies. Es arī saku paldies skurstenis Uģim, ka mani argumentēti atrunāja no jumtiņa likšanas virs skursteņa - tas galīgi nav vajadzīgs un dara vairāk sliktu, nekā labu. Nekad nekāds lietus iekšā nav lijis, kur viņš paliek - nezinu, acīmredzot tomēr izžūst pa ceļam līdz lejai.

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: GirtsL ()
Datums: 21/01/2013 19:59

Gribeju jau pasutit jumtinju shiedel skurstenim ar ventilaciju. Skardnieks ar pieredzi ieteica ka jataisa no njerzas, jo parastais skards atri izdegsot un tadam busot iss muuzs.
Vel neesmu pasutijis, gribetu dzirdet kadus argumentus Ugis no skurtenis.lv mineja par labu tam ka nevajag jumtinju. Blakus esosajam vedkanalam gan ta ka vajadzetu jumtinju!?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: jūrnieks ()
Datums: 21/01/2013 21:10

Cik saprotu, tad pēdu vajadzēs, ja plāno likt no blokiem- pasmags. Nezinu, cik metrus augsts skurstenis tavā gadījumā, bet manā- apm. h=8.5m , skursteņa svars vairāk kā 1 tonna sanāks. Arī problēma iekš tā, ka 1.stāvā jau ieliets betons ar siltās grīdas trubām. Bet neko darīt, nāksies uzmanīgi griezt ārā grīdu, lai ielietu pamatu. Man saka, ka pēda vajadzīga apmēram 60x60x60 cm.

Siltumacentrs.elvē piedāvā pievilcīgas cenas keramiskajiem dūmvadiem. Viņiem ir čehu ražotie, bet starpību starp Schiedel ražotajiem neredzu. Kādas atsauksmes par Siltumcentra.elvē materiālu kvalitāti un darbu?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2013 21:37

Vismaz šīdelam tas virsjumta gals ir perfekti pārdomāts - nekādus jumtus tur nekur nevajag - man ir skurstenis un blakus 2 vēdkanāli. Virsū nāk betona nosegplāksne, kas neļauj lietum līt virsū fibo blokam, dūmkanālam galā tāds ņeržas uzbāzenis, bet vēdkanāls iznāk zem betona plāksnes, 90 grādu leņķī, tur lietus vispār iekšā netiek. Virsjumta daļa man ir apmesta ar visparastāko cementa līmjavu. tad gruntēts ar silikāta grunti un krāsots balts ar silikāta krāsu. Nu jau 3 pilnas ziemas ir diezgan intensīvi kurināts un viss ir vislabākajā kārtībā - nav kaut kādi mistiski jumti, uz kuriem esošais sniegs kūst un tad veido kaut kādas netīri brūnas lāstekas, smērē pašu skursteni utt.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **      **  ********   *******   **     ** 
 **     **  **  **  **     **     **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **     **            **  **     ** 
 **     **  **  **  **     **      *******   **     ** 
 **     **  **  **  **     **            **  **     ** 
 **     **  **  **  **     **     **     **  **     ** 
 ********    ***  ***      **      *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727