UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2013 21:41

Par pēdu aizmirsu - nekādu speciālu pēdu tur nevajag, ja betona plāksne ir uz grunts, es gan skursteņa vietā tomēr taisīju padziļinājumu ar kārtīgu dubultu augšas/apakšas armējumu, tā lai kopīgais betona biezums sanāk ap 18-20 cm. Resp., ir parastā grīda, 7cm bieza, bet zem skursteņa ir tāds kā padziļinājums un tajā ir papildus režģis un biezāks betons.
Man jau gan liekas, ka, ja tas betons ir normāls un pa visu laukumu atbalstīts uz zemes, tad neko tur nevajag, tonna uz m2 betonam nav pilnīgi nekas, tik jāskatās kāds puķiks apakšā, man bija cietais BASF Styrodur, varbūt, ja ir mīkstais baltais, tad tomēr kaut ko vajag.

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Kasparam ()
Datums: 21/01/2013 21:51

Cik zinu, tad apakšā ir cietais putoplasts, skatījos, ka projektā arīdzan nan skursteņa pēda atsevišķi izdalīta. Vēl tāds jautājums - plānoju pie Jotulas piejūgt ziepjakmens sildmūri: [www.termomax.lv]
Doma, lai pēc kurināšanas siltums kādas stundas turētos.
Kā tad ir ar to skursteņa materiālu?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2013 22:51

Tas jau te ir 100x apspriests, ka ziepjakmens ir tīrākais mārketinga triks - pēc siltumietilpības tas pinīgi ne ar ko neatšķiras no parasta ķieģeļa, īpatnējās siltumietilpības ir atrodamas internetā. Ja ir doma taisīt šādu nesaprotamu hibrīdu, tad kāpēc nemūrē normālu mūra krāsni uzreiz? Var taču dabūt smukas stikla durtiņas, lai redz liesmu un uzmūrēt smuku smuko. Būs termomasa un vispār mūrēta kārtīga krāsns mājas vidū ir liela vērtība.

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/01/2013 22:53

Ņem krievu šamota plāksnes, Lodes māla ķieģeļus un igauņu javas un uzmūrē kaut nelielu krāsniņu pēc Latvijas laika B tipa standartkrāšņu jeb stove.ru "brīvās gāzu kustības" principiem.

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Guchii ()
Datums: 22/01/2013 09:40

To aaa

Cik, apmēram, maksā tāds skurstenis ar blakus esošiem diviem ventilācijas kanāliem? Skurstenis un vēntilācijas kanāli veido vienu veselu vai arī tie katrs jāmūrē atsevišķi?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Kasparam ()
Datums: 22/01/2013 10:49

Nu, krāsniņu bij doma mūrēt, taču iepriekšējais saimnieks atstāja matojumā ļoti feinu čuguna krāsni. Par cik tagad tikai sāku pētīt situāciju, apvaicājos.

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: eb ()
Datums: 04/02/2013 12:39

Labprāt uzklausītu viedokļus sekojoša situācijā. Ir skurstenis, kas uzmūrēts no betona blokiem. Cik sen - nezinu. Skurstenī kūp dūmi no podiņu krāsns un poļu čuguna kamīnkurtuves.
To daļu, kas ir bēniņu daļā no grīdas līdz augšai jaukšu nost un taisīšu pa jaunam. Pirmā stāva daļu labprāt nost nejauktu, tāpēc prātoju kā un no kā to pasākumu veiksīgāk izveikt.
Ir doma skurstenī ievietot čaulu. Keramiskā šķiet uzticamāka, bet vai maz ir iespējams keramisko čaulu ievietot esošā skurstenī, turklāt tad caulas garumam būtu jābūt vismaz ~2m garam vienā gabalā?
kā notiek metāla čaulas ievietošana esošā skurstenī?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/02/2013 13:54

Garumam nav nozīmes, tipveida posmi ir 50 vai 33 cm. Divās lentās iekārtu apakšējo posmu laiž lejā un pa vienam līmē virsū nākamos:
[www.skurstenmeistars.lv]

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: eb ()
Datums: 04/02/2013 15:34

nezināju, ka tā tiešām dara, biju tikai iztēlojies šitādu tehnoloģiju, ka tā varētu + jāuztaisa garā kātā kaut kādu slauķi ar ko iztīrīt ķites pikučus, lai nav sodrējam kur aizķerties, bet vēl paliek jautājums - kā panākt to, lai tās čaulas laižot lejā sakrāmējas akurāti vertikāli? standarta blokos to panāk ar tām vatēm ko sasprauž sānos a bet te nevarēs tikt klāt.
+ ko ar to kondensācijas trauku? ja tur kaut kas tecēs, tad man nav to kur novadīt. atstāt tādu kā rezervuāru apakšā, lai satek un izžūst pēc tam?

Re: Keramiskais vs skārda dūmenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/02/2013 16:09

Ja ir daudz par lielu, varbūt var likt gar malām vieglas kvadrātveida līstes. Tad salaiž čaulas, saber visapkārt vermikulītu un beigās līstes izvelk? Vai vati aptīt ap katru čaulu ar
Tie trauki un nozarojumi maksā baltu naudu, salīdzinot ar parastu čaulu, es viņus nepirku. Apakšā ieliku kautkādu izlietnes lieluma trapu un apkārt vienkārši apbetonēju. Notece uz kanalizāciju (kaut gan darva esot inde bioloģiskām iekārtām). Gan jau var arī kādu izņemamu bļodiņu vtml. Pirmo čaulu sēdināju uz cementa. Vispirms mūrēju taisnu čaulu, tai sekoja apkārtējie ķieģeļi vai bloki+vate.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **   ******   ********  **     ** 
 **   **   **     **  **    **     **     ***   *** 
 **  **    **     **  **           **     **** **** 
 *****     **     **  **           **     ** *** ** 
 **  **     **   **   **           **     **     ** 
 **   **     ** **    **    **     **     **     ** 
 **    **     ***      ******      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727