UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Centrālapkures krāsns
Autors: khe ()
Datums: 22/02/2013 18:53

Olymberyl ir kopija Waterford-Stanleyam, tikai dotā jauda(21kw) ir pārspīlēta - tā ir drīzāk tāda pati kā Waterfordam -19kw.
Jotul F8 bez CA ir tikai 8-11kw, tāpēc nebūs neko lielāka arī ar CA - tur kautkā neskaidri izklāstīts tajā dotajā saitā...
[www.elroystoves.eu]
Nez kā tas Fire 27kw B(itkā Elroy, jo vizuāli atšķiras no šī kas dots saitā), var būt jaudīgāks, kā Olymberyl, ja izmēri mazāki...
Aķim un 150m2 neviena no šīm nederēs...

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: MarEnde ()
Datums: 22/02/2013 19:41

khe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Olymberyl ir kopija Waterford-Stanleyam, tikai
> dotā jauda(21kw) ir pārspīlēta - tā ir
> drīzāk tāda pati kā Waterfordam -19kw.
> Jotul F8 bez CA ir tikai 8-11kw, tāpēc nebūs
> neko lielāka arī ar CA - tur kautkā neskaidri
> izklāstīts tajā dotajā saitā...
> [www.elroystoves.eu]
> s/?pid=1074
> Nez kā tas Fire 27kw B(itkā Elroy, jo vizuāli
> atšķiras no šī kas dots saitā), var būt
> jaudīgāks, kā Olymberyl, ja izmēri mazāki...
> Aķim un 150m2 neviena no šīm nederēs...

Skaidra atbilde paldies! Tātad apkurināt vēl varētu 150 ar kādu no šīm bet uzkrāt nē? Bet ja istaba kurā atrodas ir ap 50m2 tad pati krāsns viņu apsilda, tad it kā atliktu 100m2. Un kad beidz kurināt, ja būtu iespējams uzkrāt varētu ieslēgt arī istabā radiatoru?

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: khe ()
Datums: 22/02/2013 21:14

Man personīgi tāds apkures veids liekas visefektīvākais, jo nav jākarsē kačenes, pagrabi utt. Žēl, ka ražotāji nepestrādā pie jaudīgākām, estētiski ciešamām ierīcēm, ko var kurināt ar malku, briketēm. Paziņam ir tas Waterfords, pat emaljēts. Pietiek, tik tad, ja kāds mājās, jo tas tad arī šad, tad piemet pa briketei, kad atceras:) Palīgos tam ierīkots Kospel el katls - vai nu lai uzturētu temp, kad visi prom, vai ātrāk uzdzītu, ja visi vēlu ierodas. Ja paralēli radžikiem vēl siltās grīdas(baigā izvirtība:)), tad tas jau paliek ērtāk, jo no aķa var lietot zemāku temp.

Re: Centrālapkures krāsns
Datums: 22/02/2013 21:14

Nu ļoti uzmanīgi tomēr ar tām teorijām! Ja saki, ka naudu lieku nevēlies izdot, tad šādu eksperimentālu sistēmu taisīšana (sanāks, varbūt nesanāks) ir diezgan taisns ceļš uz naudas nelietderīgu iztērēšanu.
Kamīns ar atbilstošu jaudu (pēc pases) 150+50 platībai tev izmaksā tuvu tam cik zemāku kw diezgan kvalitatīvs tērauda katls. Otrkārt, kā jau norādīju, tad proporcija kamīnam ir tev neizdevīga - puse jaudas nonāk kurinātavas telpā un pāri citām telpām paliek tikai otra pusīte, bet tev cik saprotu vajag lai 1/3 paliek kurinātavā un 2/3 prom. Nu nav reāli ar kamīnkrāsni uzkrāt siltumu, kaut vai tā iemesla dēļ, ka tev puse no enerģijas aiziet uz telpu - ja tu pumpēsi tvertnē (un tavai platībai reāli vajag ap 1000L saprātīgam komfortam), tad reāli izcepsies tajā vienā telpā. Katls ir katls un paredzēts uzkrāšanai un reālai robustai siltuma ražošanai, bet kamīnkrāsns ir interjers, īslaicīga un saudzīga kurināšana. Kā atdzisīs sistēma (radiatori), tā viss, temperatūra ies uz leju. Ņemot vērā mājas konstrukciju un āra temperatūru svārstības būs iespaidīgas, lai sauktu par diskomfortu.
Čaulu var izņemt, var nopirkt lietotu oderēto skursteni utt. Tās tik un tā nebūs pamata izmaksas. Visvairāk tev izmaksās 4 lietas - katls, tuvu tikpat vai tikpat apsaiste un puse no katlai vai mazāk akumulācijas tvertne, radiatori arī ap katla vērtību. Kaut kā tā. Čaula ar saviem aptuvenajiem 200 ls tavā skurstenī nespēlē lomu.

Re: Centrālapkures krāsns
Datums: 22/02/2013 21:21

Es varu pateikt no pieredzes savas. Arī liku no nulles apkures sistēmu. Apskatīju katlu, radiatorus - sasummēju, šķita padaudz. Kad sāku kustināt to visu jau pēc katla nopirkšanas, tad nauda gāja rūkdama. Rezultātā reiz divi tam ko plānoju un vēl tad šķita esmu izsprucis pa lēto. Otrajā etapā liku acu tvertni. Pieredze jau bija laba, reizināju ar 2, bet dzīvē sanāca reiz 4! :)) Secinājums, jāliek pārbaudīta sistēma vienā piegājienā ar visu akumulāciju. Ja nevar pavilkt uzreiz, tad būs nākotnē lielāki izdevumi. Grūta izvēle.

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: MarEnd ()
Datums: 23/02/2013 18:45

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es varu pateikt no pieredzes savas. Arī liku no
> nulles apkures sistēmu. Apskatīju katlu,
> radiatorus - sasummēju, šķita padaudz. Kad
> sāku kustināt to visu jau pēc katla
> nopirkšanas, tad nauda gāja rūkdama.
> Rezultātā reiz divi tam ko plānoju un vēl tad
> šķita esmu izsprucis pa lēto. Otrajā etapā
> liku acu tvertni. Pieredze jau bija laba,
> reizināju ar 2, bet dzīvē sanāca reiz 4! :))
> Secinājums, jāliek pārbaudīta sistēma vienā
> piegājienā ar visu akumulāciju. Ja nevar
> pavilkt uzreiz, tad būs nākotnē lielāki
> izdevumi. Grūta izvēle.

Nu tad cik aptuvenās izmaksas varētu būt priekš visiem 200m2 katls, boilers, radiotora, aķis? Kādi ir ieteicamie katli? Nav ne jausmas. Ko nozīmē koksnes gāzes ģenerācijas katls Viessman (kurināts ar malku)?

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: ETT ()
Datums: 24/02/2013 01:05

Tā nu ir, ka tirgotāji vienmēr piekabina maksimālo krāšņu jaudu. Tā kā lielākoties, šīs krāsniņas ir paredzētas visu veidu kurināmam (multifuel), tad nu tā jauda ir dabonama kārtīgi kačigarējot ar oglēm. Taču ir viens godmanisks "BET". Lai gan pašu krāsniņu korpuss ir no čuguna (šoreiz nerunāju par viscaur tērauda krāsniņām), pats katls iekšā ir no tērauda, gan Waterfordam, gan trīsreiz lētākiem ķīniešiem - Olymber, HorseFlame, u.c.
19kw WarerfordStanlay modelim Erin arī ir maksimums, un Latvijā pirktām krāsnīm īpašnieki nemaz kārtīgu aprakstu līdz nav dabūjuši. Tiem pārstāvji šādu vai tādu iemeslu dēļ izbeigušies, palicis vienīgais pārstāvis - SB siltumtehnika, cenas pabriesmīgas un izvēles nav. Droši vien uz pasūtījuma varētu ko dabūt.
Interesentiem pilns apraksts te
[www.waterfordstanley.com]
WaterfordStanley ražojumi salīdzinot ar ķīniešiem ir rūpīgāk nostrādāti. Ja pašu bleķu ziņā sevišķas šķirbas vairs nav, tad kopā saliktām krāsnīm var gadīties krasas kvalitātes atšķirības. Ķīniešiem vēl aizvien, kā jau komunistiskā darba triecienniekiem izdodas kaut ko šķībi saskrūvēt, nepievilkt, nenoblīvēt. Līdz ar to var gadīties gan tīri kosmētiski, gan tehnoloģiski defekti, kas gan krāsniņas darbību būtiski neietekmē, bet tomēr kaitina. Tāpēc pirms pirkšanas katru konkrēto eksemplāru kārtīgi jānopēta, lai tas smagums pēc tam pa pasauli nav jāstaipa apkārt :)
Par sīkiem, atrastiem defektiem, kurus mierīgi pats var novērst dažu minūšu laikā var dabūt diezgan ievērojamas atlaides. Par vienas Ķīnas rūpnīcas izstrādājumiem (gan ar max, gan nominālajām jaudām) te
[www.thestoveyard.com]
[www.greenheat.ie]
[www.hi-flame.com]
[www.ukstoves.co.uk]
Par šo centrālapkures krāšņu novietojumu. Jo jaudīgāks iekšā katls, jo arī lielāku siltumu izdala telpā. Protams, ielikt jaudīgu krāsni mazā telpā būtu neprāts. tas ir normāls risinājums atklātam plānojumam vai plašai telpai. Siltuma akumulātoru šādam verķim ar nekādu sevišķi nepiejūgsi, jo kurtuve ir maza, un jaudas pārpalikumu ir diezgan grūti dabūt, pie kam, konstrukcija ir tāda, ka efektīvāk šamējās krāsniņas strādā pie salīdzinoši mazas gaisa padeves (ne sākumā). Tas acīmredzot saistīts ar to, ka sanāk maza degkamera, īss ceļš ugunij, līdz ar to , kurinot ar malku, pie gars liesmas, lielāks karstums aizskries skurstenī, nevis to noņems ūdens boileris. Labā ziņa ir tā, ka dūmgāzes ir karstas un var izmantot esošo ķieģeļu skursteni (ja protams tā nav jaunbūve). Lai gan, kā jau minēju, gaisa padeve optimālā režīmā ir samērā maza, skurstenis ir sauss un karsts. Ja būtu siltināts tērauda skurstenis, tad siltuma papildus akumulēšanai mierīgi varētu uzmūrēt drīzāk kādu siltummūriti vai arī siltumu noņemt ar kaut kāda ekonomaizera palīdzību un izmantot akumulācijai to.
Tā kā man pašam bija vietējā krūmu ražojuma katls, iemūrēts kamīnā, kurš izdomāja beigt sava mūža gaitas decembra sākumā, un visa tā padarīšana atradās mājas vidū, tad nu man arī nebija nekādas citas iespējas un, teiksim, arī līdzekļu, lai ātrumā izietu no esošās situācijas. Papētiju, ko var dabūt, kā strādā jau citiem esošas sistēmas, iegādājos Horse Flame Yarrman, kuram izrādījās defekti, kurus novērsu pats, saņemot atlaidi. Apkurinu 140 m2 lielu, nesiltinātu ulmaņlaiku ķieģeļu māju ar neremontētiem logiem, bez vējtvera. Karstajam ūdenim gan papildus sevišķi nesanāk, tāpēc to atzaru nācās atslēgt, un izmantot kombinētā boilera vasaras režīma iespējas. Jānosiltina bēniņi, jāsakārto logi un ieeja, tad arī karstam ūdenim būs gana diezgan. Tas viss protams ir ļoti jauki, bet ja ir iespēja, tad tomēr iesaku atrast vietu katlam un siltuma akumulātoram - kačigara darbs kudī mazāks, un komforts kudī lielāks :)

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: khe ()
Datums: 24/02/2013 08:48

Nu tas Horse Flame Firepower3 jau izskatās labāks, vismaz pēc izmēriem un dotās jaudas... Dīvaini, bet 18kw Atmosa katls dzīvē izrādās ar krietni lielāku jaudu, kā 21kw Olymberyl :)

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: MarEnd ()
Datums: 24/02/2013 16:04

HorseFlame Firepower 3 kur jauda uz ūdeni ir 16kw, tad reāli dzīvē varētu būt ap 10kw? Ja uz vienu m2 vajag ap 70w, tad jau varētu savilkt? Sanāk 142 m2 plus istaba kurā atrodas krāsns jau tiek apkurināta ar krāsni istabas aptuveni ir 50m2 liela. Tātad varētu būt iespējas saražot ūdeni un uzkrāt vai bezcers?

Labprāt jau liktu katlu bet otrā stāva ir kaut kā nepatīkami taisīt kurtuves telpu, bet pirmajā tīri teoretiski grūti iespiest :(

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: MarEnd ()
Datums: 24/02/2013 17:25

[www.stratfordboilerstoves.co.uk]

Atradu šādu variantu pēdējā ar koku jauda 20kw tad kaut ņemam pusi nost vajadzētu pietikt? Bet vai kāds Latvijā tirgo būs jameklē cipars jau ar laikam būs paradīze :(

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  ********   **    ** 
 **     **  **   **   **     **  **     **  **   **  
 **     **  **  **    **     **  **     **  **  **   
 **     **  *****     *********  ********   *****    
  **   **   **  **    **     **  **         **  **   
   ** **    **   **   **     **  **         **   **  
    ***     **    **  **     **  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727