UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Plūsmas izlīdzināšana
Autors: SerViss ()
Datums: 02/05/2013 17:27

Arni
Kaut kā kaitnieciska liekas doma likt boileri mazajā lokā. Katlam optimālā temperatūra paredzēta 60>90 grādi, lai uz iekšsieniņām neveidotos kondensāts un rezultātā sērskābe. Savukārt boilerim optimālā temperatūra ir 55>60 grādi, lai neveidotos kaļķakmens uz siltummaiņa patēriņa ūdens pusē. Lai nekaitētu vienam, noteikti jābendē otrs. Boileri drīkstētu pieslēgt tikai aiz trīsgaitnieka.

Re: Plūsmas izlīdzināšana
Autors: slepnis nelog ()
Datums: 02/05/2013 20:54

Man liekas, ka nav tik traki ar to kaļķi uz siltummaiņa. Tas vairāk attiecas uz elektriskajiem teniem, kuriem jauda liela, bet virsma salīdzinoši maza un tādēļ uz virsmas notiek vārīšanās un burbuļu veidošanās ar attiecīgu skaņu. Šeit tomēr temperatūra +- 80 grādi. Nez vai tie 20 grādi dotu tādu dramatisku apkaļķošanos. Ja kompleksi skatās, tad lietas, kas ietaupās pie šāda slēguma - papildus boilera sūknis + elektrība jau ir samērojama ar boilera cenu.

Tikai man liekas, ka labāk boileri likt nevis mazajā lokā, bet turpgaitā tūlīt aiz mazā loka troiņika un virknē. Tāpat saglabājas siltā ūdens sagatavošanas prioritāte. Ja katls nekuras, termostats aizvēries un sūknis izslēdzies, tad arī plūsma caur čūsku nebūs. Attiecīgi akumulatora gadījumā kopā ar akumulatoru siltais ūdens neatdzisīs.

Re: Plūsmas izlīdzināšana
Autors: Arnis ()
Datums: 02/05/2013 21:40

Veči, es jau tieši par to arī runāju - par to vienreizējo balansēšanu. Tāpēc bija tas jautājums, ko un kā īsti likt. Man tā arī prasti ir, ka pēc 1h kurināšanas visi mājas radiatori ir labi silti.

Es kā īsts vidējais latvietis kapeik p...ējs, pa dienu griežu visu nost, ko neizmantoju. Tai skaitā apkuri. Lielāko dienas daļu mājās neesmu, bērni pagaidām arī vēl nav, tākā siltums nav vajadzīgs. Bet kad visi sabrauc mājās (pēc 18:00), tad bik iepriekš no 19c tiek uzkurināts līdz 22-23c (kā nu kurš ieregulējis savu termostatu). Spriežot pēc pagājušās sezonas, lai mājā uzturētu 19c pie -10 .. -15c, katls reāli ieslēdzas uz nepilnu stundu, reizi divās-trijās stundās. Pa to laiku viss ūdens sistēmā ir krietni atdzisis. Un kad jāpiekurbulē viss tas pāsākums, tad visam jāsilst no jauna. Un te nu rodas tā vajadzība pēc iespējas sadalīt karsto turpgaitu pa prioritātēm. Teiksim, boileris var paņemt 2/4, kur tai pat momentā radiatoru loks un silto grīdu loks pa 1/4.

Siltajām grīdām vadība būs no uponora. Cik sapratu, tas verķis pats spēj izanalizēt, cik dadz laika vajag, lai sasniegtu temp un tad izrietot no tā tur pats savā nodabā ņemas, pašam man nav laika un vēlēšanās regulēt kaut kādas termogalvas un vēl sazin ko :)

Otrais stāvs regulējas pēc vienas istabas temperatūras, kurā atrodas bezvadu termostats un šobrīd slēgā degli ON/OFF, kad vajag vai nevajag. Pārējās istabas pielāgo ar termogalvām.

Un, kā jau minēju, klāt vēl nāks kombi boileris, kuram arī droši vien būs kaut kāds termodačiks, kas attiecīgajā momentā iegriezīs sūknīti + degli (ja tas būs OFF konkrētajā momentā).

Re: Plūsmas izlīdzināšana
Autors: luks ()
Datums: 04/05/2013 00:17

man piemēram vispār pa ziemu termogalvas nebija jāgroza vai ārā -20 vai +5 viņš smuki 2 grādu robežās visu uzturēja, un režīmus katrai dienai vari saregulēt pa stundām nakts viens vakarss cits rīts cits un diena cits viņam tur programmu ir daudz un nav tur jāgroza nekādi vārsti ticiet man un tas nav nekāds gadžets +- 300ls ( nieka 10 konjaki)

Re: Plūsmas izlīdzināšana
Datums: 04/05/2013 00:50

+300 nav. Tur ir vairāk. Savulaik skatīju maksimālo tāmi.

Re: Plūsmas izlīdzināšana
Datums: 04/05/2013 00:51

Turklāt es mēru aliņos, sanāk vairāk. ;)

sausmas pagraba bedre
Autors: vaaks ()
Datums: 05/05/2013 21:19

Šodien izrakam pagraba bedri. 6x4,5x2m. Grunts cauri māls. Viss likās ļoti labi, sausā bedre. Bet tad aptuveni 1,8m dziļumā sāka lēnām nākt iekšā ūdens, sākumā viena vietā, tad otrā, trešā... nu jau bedres dibenā liela peļķe un lēnām nāk vēl klāt. Ka lai tādā vispār ielej pamatus, vai ūdens nespiedīsies cauri? Ko lai iesāk?

Re: sausmas pagraba bedre
Autors: anno ()
Datums: 05/05/2013 22:24

Cīņa ar gruntsūdeni ir bezcerīga, tā bija rakstīts kādā grāmatā, nelīdz nekāda hidroizolācija, vienīgais aizbērt grunti līdz tādai robežai, kur neparādās gruntsūdens un jārēķinās ar to, ka pavasaros strauji kūstot sniegam, tas vēl var pacelties kādus 30-40 cm.

Re: sausmas pagraba bedre
Autors: khe ()
Datums: 05/05/2013 23:01

Vai tik jēdzīga cīņa ar gruntsūdeni nav ar dubultu betonējumu un spec māla deķi starp tiem?

Re: sausmas pagraba bedre
Autors: aaaa ()
Datums: 05/05/2013 23:21

Ir nu gan brīnums - Maija sākumā izrok bedri un gaida sausumu. Šajā zemītē gruntsūdens nokrīt tikai ap Jāņiem, tāpēc pamatu likšanu plānot pavasarī - nu es nezinu kādam tur ir jābūt optimistam. Klasiski Augustā ir zemākais gruntsūdens līmenis, tad arī taisa pamatus.

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   *******   ********  **    ** 
 ***   ***   **  **   **     **     **     **   **  
 **** ****    ****           **     **     **  **   
 ** *** **     **      *******      **     *****    
 **     **     **            **     **     **  **   
 **     **     **     **     **     **     **   **  
 **     **     **      *******      **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727