UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 6
Re: spice un karstais laiks
Datums: 11/08/2015 09:42

Piekrītu, ka sūkņa galvā arī var būt problēmas.

Re: spice un karstais laiks
Datums: 11/08/2015 09:46

Un arī sūcvada pretvārsts.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 09:49

[www.speroni.it] - tā dzeltenā skrūve(?) varētu būt paredzēta sūcvada piepildīšanai?

Ar ko būtu "jāapbruņojas", lai iztīrītu to sūkņa galvu? Kaut kādas jaunas blīves, hermētiķi? Jebšu tur vienkārši jāatskrūvē visu, jāiztīra un jāsaskrūvē? Mazliet bail grābstīties arī gar tām plastmasas trubām, nav ne jausmas, kā viņas stiprinās kopā (savā starpā un pie sūkņa)…

Re: spice un karstais laiks
Datums: 11/08/2015 10:05

Jā, dzeltenā skrūve.
Starp citu atcerējos vienu štelli saistītu ar sausumu. Spicē izrūsējis caurums, kad gruntsūdens pazeminās zem cauruma - sūcvadā parādās gaiss.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 10:14

Vai varētu būt, ka spicei izmantotas metāla (rūsējošas) caurules, kas ar sūkni savienotas ar plastmasas caurulēm?

Pirms ~2 gadiem veiktajās ūdens analīzēs dzelzs jonu nebija (nēnu gan jau bija, bet rezultātos uzrādīja <0.02, norma skaitās <0.2)… Nezinu, vai tas ko liecina par spicei izmantotās caurules materiālu.

Re: spice un karstais laiks
Autors: kkk ()
Datums: 11/08/2015 11:00

Cik atceros, pašam sūknim neko nevajadzēja. Pārējais jāskatās pēc tā, cik daudz nākas pieslēgumus atjaukt, bet nez vai vairāk par pakulu kušķi un smēri. Ja baigi negribi trubas skrūvēt, varbūt ir iespējams atskrūvēt sūkni (motoru) no spiedkatla, motoru no aizmugurējā vāka un novilkt motoru ar visu ratu uz priekšu, atstājot aizmugurējo vāku pie trubām klāt.

Ā, atcerējos, ka es mainot sūkni konstatēju, ka trubai uz spiedkatlu bija nolauzta maliņa, vietā, kur truba piekļaujas sūkņa atverei. Un tad tur bija iebāzta paranīta blīve. Tas bija nostrādāts jau veikalā vai rūpnīcā, jo es nopirku sūkni ar spiedkatlu kopā. Nomainīju to blīvi, no sākuma papilēja, bet pēc tam beidza, laikam pietiekami piebrieda blīve.

Re: spice un karstais laiks
Autors: Rx ()
Datums: 11/08/2015 11:08

Atbilde uz jautājumu nav vienkārša....Jo: Pirmkārt, jāsaprot kas tad Jums ir: Spice ielikta resnā caurulē, vai tikai spice, ar liela laukuma sietiņu, ieskalota, iesista zemē. Vēl ir variants, kad resnajā caurulē ir tievā, ar galā uzliktu vārstu un rupju sietu. Tas viss teiktais nosaka, kā uzvedīsies ūdens ņemšana laika gaitā. Katrai sava apkalpe, bojājumu iespējas. Spicei parastai ar liela laukuma sietu galā, var aizsērēt siets. Spicei, kas ielikta resnajā caurulē, aizsērēt siets, ieskaloties smiltis resnajā caurules galā un apstādināt ūdens raitu piekļuvi no zemes dzīlēm: Liekot jaudīgu sūkni, kas neatbilst situācijai, smiltis, salīdzinoši ātri, kopā ar lielo pazemes ūdens plūsmu piepilda "zemē izveidoto burbuli", un ūdens ražība saazinās. Ja vēl ekspluatē...tad jau smiltis ieiet resnas caurules ieejā un pilnīgi var apstādināt ūdens pieplūdi. Tātad: Ja no "spices" nevar pienācīgi saņemt ūdeni, sūknim vajag papildus jaudu, tas mocās, un var nesasniegt izejā vajadzīgo spiedienu, sāk sūkt gaisu no "spices" jo izsūc to "sausu". Jaatzīmē, ka ežekcijas sūknis daļēji sūc arī ar gaisu, ka tik ūdens ir ežektorā...bet spiediens būs zemāks. Darbināšana sausā veidā ežekcijas sūknim ir nepieļaujama ( no eksplutācijas pases...).

Re: spice un karstais laiks
Autors: SerViss ()
Datums: 11/08/2015 11:27

Ja pareizi stādos priekšā situāciju, tad pārliecināties par gaisa klātbūtni sūknī nav sarežģīti.
Augšā pie bedres atnes spaini. Dārza šļūteni nogriež tik garu (vai pievieno kādas citas šļūtenes gabalu), lai galu varētu ielikt stāvošā spainī līdz dibenam. Ieslēdz sūkni un pumpē ūdeni spainī, skatoties uz burbuļu parādīšanās intensitāti. Pa laikam sūkni izslēdz, bet šļūteni neizņem, lai spiediena svārstību rezultātā pa galu netiktu ierauts gaiss. Ieslēgšanu izslēgšanu atkārto ritmiski, līdz pilnīgai burbuļu pazušanai.
Tālākās darbības atkarībā no konstatētā - ja gaiss bija, tad meklē no kurienes rodas, ja nebija, tad ķeras pie sūkņa.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 12:27

Rx, diemžēl nemācēšu teikt, kurš no variantiem tur ir… Spici ierīkoja iepriekšējie saimnieki (orientējoši pirms 3-5 gadiem), nekādu papīru man nav. Atceros, viņi kaut ko teica par smiltīm ūdenī, esot to kaut kā labojuši / novērsuši. Pats pirms 2 gadiem mainīju sīko daļiņu filtru mājā, tur viss bija piedzīts ar smiltīm.

SerViss, tam šļūtenes galam jābūt pēc iespējas īsākam? Ko nozīmē "ieslēgšanu izslēgšanu atkārto ritmiski" - uz cik ilgiem brīžiem ieslēdz, izslēdz?

Šodien jāmēģina skatīties, kas zem tās dzeltenās skrūves darās un jāpamēģina to šļūtenes variantu - izklausās salīdzinoši vienkārši un ātri (šodien nebūs daudz laika gar to sūkni ņemties). Ja tur viss kārtībā (t.i., sūcvadā nav lieka gaisa), tad rīt var mēģināt kaut ko jaukt ārā, tīrīt.

Re: spice un karstais laiks
Autors: SerViss ()
Datums: 11/08/2015 13:19

Šļūtenes garums var būt lielāks, bet tad arī gaisa dzenāšana būs ilgāka. Galvenā ideja - lai šļūtene no sūkņa līdz spaiņa augšai ir maksimāli vertikāli un veicina iekšējā gaisa pacelšanos līdz spainim arī dabiskā ceļā. Teorētiski gaiss var aizķerties tikai locījuma vietā pāri spaiņa malai. Tad ūdens plūsmai nav problēmu 100% visu gaisu no īsā posmiņa izpūst spainī burbuļu veidā. Savukārt izslēgšanas brīdī ūdens stabam būtu jāaizpilda visi zemāk esošie tukšumi (sūknis, sūcvads, uc.), piesūcot ūdeni no spaiņa dibena bez gaisa.
Ritmiskumu droši vien pieregulēsi pēc izjūtām, pēc burbuļošanas. Varētu būt kādas 15-20 sec (vēlāk vairāk) katrai cikla daļai. Bet, ja gaiss (burbuļi) nebūs, tad jau nekādi cikli arī nebūs vajadzīgi.
Vertikālās dārza šļūtenes variantā dzeltenā skrūve var palikt neaiztikta.

Pašreizējā: 2 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **    **  **    ** 
    **     **     **  **     **  ***   **   **  **  
    **     **     **  **     **  ****  **    ****   
    **     **     **  **     **  ** ** **     **    
    **      **   **    **   **   **  ****     **    
    **       ** **      ** **    **   ***     **    
    **        ***        ***     **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727