UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: spice un karstais laiks
Autors: kkk ()
Datums: 11/08/2015 13:26

Tikai ņem vērā, ka gaiss nekādi nevar iespaidot to, vai sūknis iegriežas! Ja sūknis neiegriežas vai iegriežas grūti, tad kautkas tam traucē. Un ja reiz jau ir pieredze ar to, ka ūdens nav pārāk mehāniski tīrs, tad ļoti ticami, ka sūknis ir aizaudzis un ir jātīra neatkarīgi no gaisa radītām problēmām. Es šitādu 100EUR mācību jau vienreiz guvu :).

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 13:35

Jā, taisnība, nenāktu par ļaunu viņu visu izjaukt, iztīrīt… It īpaši pēc tam, kad pērn tas sūknis tika aprakts - ja šogad no apakšas spiediena reguļa daļā kāds uztaisīja lielu "uzbērumu", tad pērn no augšas kurmītis pacentās un aizbēra visu sūkni, šis kādu laiku zem zemes čupas dabūja padarboties…

Bail tikai, ka var nesanākt pašam visu korekti salikt atpakaļ - ne man pieredze tādu sūkņu jaukšanā, ne vietas tur pietiek, lai normāli kaut ko darītu. Bedre uztaisīta tik šaura, ka tur nevar ne apgriezties, ne pietupties.

Re: spice un karstais laiks
Autors: Rx ()
Datums: 11/08/2015 14:50

Nevainojiet sūkni! Tikko tieši šāds gadījums: Sūknis sakumā sūknē, tad itkā ieciklojas un tālāk nav spiediena pieauguma. Izskrūvejot skrūvi motorā, gaiss izšņāc. Tika likts gaisa kompresors tievajā ( uzsūkšanas caurulē un pūsts, pūsts ( divcilindru jaudīgs kompresors...). Smilšu-sārņu maisījums pa galu ārā. Bet nekā labāka nebija. Nopirka jaunu sūkni, jo ...laikam beigts...Nekā. Tas pats. Tad ieteicu pūst lielajā caurulē, pie viena mērot adures dziļumu. Un jā, lielā ciet, arā spaiņi smilts ar ūdeni...dziļums pieauga par izskaloto smilšu tiesu, ūdens ārā nāca arvien vairāk un vairāk...darbi vēl nav galā...bet par gala rezultātu tuvākajās dienās varēšu pateikt. P.S. viss tāpēc, ka nav naudiņas spices meistarīgam "remontam", atjaunošanai.....

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 15:38

Rx, naudiņas varbūt arī atrastos, bet nav vēlmes veikt "sistēmas kapitālo remontu", ja tas ir kaut kas, ko varu atrisināt paša spēkiem, pie reizes smeļoties pieredzi, kas vēlāk var noderēt.

Papildus faktors - pamazām plānojas nopietnākas pārmaiņas (būvniecība), tai skaitā arī "ūdens saimniecības" sakārtošana. Iespējams, spice būs citur. Iespējams, spice tiks aizvietota ar urbumu. Iespējams, esošā spices bedre tiks paplašināta, lai problēmu gadījumā būtu iespējama normāla piekļūšana. Iespējams, tiks atstāta esošā spice un esošā bedre, bet hidrofors ar spiediena reguli tiks pārvietoti uz māju (nav ne jausmas, vai tas nozīmē arī sūkņa nomaiņu). Tāpēc tagad nav īsti jēgas ieguldīt liekus līdzekļus lietās, kuras pagaidām strādā (vai var strādāt) un pēc tam tāpat tiks pārtaisītas vai nemaz nebūs nepieciešamas. Jo vairāk naudas tiks iegrūzts šādās lietās, jo lēnāk uz priekšu virzīsies ar būvniecību saistītās lietas.

Re: spice un karstais laiks
Datums: 11/08/2015 16:36

Sūknis sūknēšanas daļā atjaucas ļoti viegli, kādas 4 skrūves un motors ar sūkņa disku izvelkas no čuguna galvas. Tikpat elementāri arī saliekas kopā. Cik atminu tad tur bija lielā apaļā gumija blīve. Ja kaut kādas problēmas, tad tām ir jābūt šajā etapā redzamām. Tālākā jaukšana jau aktuāla ja čupā disks vai gultņi. Vienreiz man nācās tur jaukties un neatceros kāpēc, bet negāja tas viegli. Šķiet nevarēju disku nomaukt, jo neviens gultņu novilcējs tur nelīda iekšā. Kaut kā jau beigās atjaucu. Šeit jāpadomā ko vairāk gribas darīt - atjaukt motoru no hidrofora, vai atvienot turpgaitu čuguna galvai.

Re: spice un karstais laiks
Autors: kkk ()
Datums: 11/08/2015 16:49

Vilnis pareizi saka, nekā tur sarežģīta nav, ja pietiek vietas tikt klāt tām 4 skrūvēm vākam un 2 ar ko sūknis pie hidrofora pieskrūvēts. Tāds kā man arī tālāk jaucās kautkā baigi vienkārši, vismaz ratu nomontēt bija vienkārši, nekādus sjomņikus nevajadzēja, bet tas tīrīšanai nav nepieciešams. Atpakaļ - galvenais lielo blīvi vietā ielikt, lai neiespiež kur nevajag. Tas arī viss.

Re: spice un karstais laiks
Autors: Rx ()
Datums: 11/08/2015 17:02

binary: ierakstiet veiksmīga atrisinājuma tekstiņu.........Interesanti un pamācoši tas būs!

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 22:52

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> binary: ierakstiet veiksmīga atrisinājuma
> tekstiņu.........Interesanti un pamācoši tas
> būs!

Mēģināšu. Cerams, ka atrisinājums būs gana veiksmīgs ;)


Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tad ieteicu pūst lielajā caurulē, pie viena
> mērot adures dziļumu. Un jā, lielā ciet, arā
> spaiņi smilts ar ūdeni...dziļums pieauga par
> izskaloto smilšu tiesu, ūdens ārā nāca arvien
> vairāk un vairāk...

Kā "mājas apstākļos" varētu noteikt, vai spice nav aizsērējusi? Noskrūvēt pretvārstu un bāzt iekšā drāti, pēc tam nomērīt iebāztās drāts garumu? Jebšu tā labāk nedarīt?


Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nevainojiet sūkni! Tikko tieši šāds gadījums:
> Sūknis sakumā sūknē, tad itkā ieciklojas un
> tālāk nav spiediena pieauguma. Izskrūvejot
> skrūvi motorā, gaiss izšņāc.

Mazliet paskrūvēju to skrūvi, nekas nešņāca, bet uzreiz sāka sūkties ūdens. Jo vairāk skrūvēju, jo vairāk spiedās ārā ūdens. Cik noprotu, tas nozīmē, ka sūcvadā un sūknī lieka gaisa nav?
No otras puses - pieslēdzot šļūtenes "pistoli" kādā 3m garā šļūtenes posmā, tā "pistole" pāris reizes "nošķaudījās".

----

Ja vakar, strādājot ap sūkni, novēroju vien atsevišķas reizes, ka tam bija grūti ieslēgties, tad šodien tajā 10-15 minūšu īsajā posmā, ko darbojos ap to skrūvi un šļūteni, sūknis slēdzās iekšā tikai ar lielu pierunāšanu… Uz beigām vispār apklusa, sabijos jau, ka nosvilis, bet pēc pāris minūšu pauzes tomēr atsāka izrādīt kaut kādas dzīvības pazīmes (iespējams, nostrādāja termoaizsardzība)… Pie reizes gadījās aizmirst izslēgt sūkni un aizbraukt uz kādām 2h :(

Domājams, ka rīt pēc darba varētu mēģināt viņu izjaukt, iztīrīt, mēģināt novērtēt stāvokli… Ja nu gadījumā iekšā viss izdilis un/vai deformējies, tad rezerves daļas ir reāli kaut kur uz vietas dabūt? Baldonē, Ķekavā, Rīgā, var arī Salaspils pusē…

Re: spice un karstais laiks
Datums: 12/08/2015 09:02

Varbūt pamēģini pirms jebkādas tālākas jaukšanas noskrūvēt motora pakaļējo vāciņu, tur man šķiet visiem asinhronajiem ir ventilatora lāpstiņas un pagriez tās ar roku - vai iet viegli vai jūtama mehāniska ķeršanās. Diezgan liela izvēle ar rezerves daļām tieši sūkņiem bija uz Biķernieku ielas, tur savulaik nopirku savam sūknim diezgan specifisku lietu.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 12/08/2015 09:21

Vakar vakarā, šodien no rīta novērots, ka ūdens spiediens pie ieslēgta sūkņa kļuvis krietni vājāks.

Vilnis_Radio, varbūt zini konkrētāku adresi vai veikala/servisa nosaukumu? Provento (Biķernieku 58), Rinar TN (Biķernieku 49; edit: vai tik šie nebūs pārvākušies uz Lielvārdes 10), kāds cits?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 12/08/2015 09:24, labojis binary.

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **         ********   ******   **    ** 
 **   **   **    **   **        **    **  **   **  
 **  **    **    **   **        **        **  **   
 *****     **    **   ******    **        *****    
 **  **    *********  **        **        **  **   
 **   **         **   **        **    **  **   **  
 **    **        **   **         ******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727