UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 7
Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Autors: J ()
Datums: 10/05/2016 20:07

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Armatūras nišas ir kas? Armatūra parasti iet
> fibo bloku stūros kā d 10 mm vai kaut kas
> tamlīdzīgs, ja tajos iebāž armatūru, tad tur
> nekāda dižā cauruma nav, caur kuru varētu
> dūms ceļot. Ja ir runa par četrām lielajām
> nišām, kuras ir starp vati un fibo un kuras ir
> no apakšas līdz skursteņa augšai, tad tieši
> tā arī būs, ka dūms tiek garām šamotam un
> tieši tur arī tas nokļūst, ja laiž metāla
> pieslēgums kamīnam.
>
Drusku neprecīzi izteicos, dūmi ir nevis armatūras nišās, bet četrās lielajās nišās starp vati un fibo.

Man tas pieslēgums ir skursteņa sānā, turklāt vieta starp šamota sānu izvadu un skursteni bija aizsmērēta. Respektīvi, ja tur laistu garām, tad ieraut skurstenī to dūmu praktiski nevar - visam būtu jānāk aiz kamīna apdares, respektīvi pa siltuma resti jānāk telpā, bet tā nav!

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Autors: ETT ()
Datums: 10/05/2016 21:12

J, jautājums diezgan vienkāršs - pie diezgan hermētiskas mājas, no kurienes kurtuve dabū nepieciešamo gaisa pieplūdi (plūsmu) ? Te jau vairākkārt atbilde ir dota...

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Datums: 10/05/2016 21:31

Nu re. Šamota T gabals, ja nemaldos bija līdz ar fibo ārmalu vai pāris centimetri uz āru, bet ne daudz. Tātad ja ir maukts pieslēgums virsū šamotam uz pāris cm, tad savienojuma šuve atrodas tieši precīzi tur kur tev ceļo dūmi. Tas, ka viņi ceļo pa šīm nišām nozīmē, ka viņi tur nonāk no dūmeņa, nevis no ventilācijas kanāla, kurš it kā varētu to iesūkt iekšā no jumta. Loģiski ka to pieslēguma vietu aizdrīvē ciet un kamīna restē nekas nevar nonākt. Lokies kā gribi, situācija slikta, būs vien jālauž vaļā.

Tu vēl vari notestēt šādi - tātad ir 4 nišas, divas tuvākās pieslēgumam un divas tālākās. Var apskatīties vai gadījumā nav tā, ka pa dažām no nišām dūms iet vairāk kā citām. Jo šamots ir aplikts ar vati, kura ir kontaktā ar fibo - principā nišas ir atdalītas vien no otras, tik cik neblīva vate un pats fibo. Bet dūmu gadījumā starpību varētu arī just.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Datums: 10/05/2016 21:43

Vēl pāris lietas. Kāds tev ir jumta nobeigums - skārda vāks vai cementa plate? Tagad pēc tik daudzām neprecīzām lietām - tev ir šīs 4 nišas un vēl papildus vēdkanāls blokā? Cik stiprs ir tas dūms, vienkārši neliels tvaiciņš, jeb jau tāds ka cērtas degunā?

Redzi, man ir šāds pats skurstenis un pats arī viņu montēju. Tāpēc mani nepārliecinās, ka šajās nišās varētu nonākt dūmi no jumta pa vēdkanālu uz leju. Tas ir vienkārši sviests. Dūmi kategoriski tur nevar atrasties.

Neaizmirsti ka šis ir arī ugunsdrošības jautājums, nerunājot par to, ka tev piecūkojas vate un tās nišas ar dūmiem.

Vispār te prasītos kamīnmeistara paskaidrojums par dūmiem tajos kanālos.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Autors: khe ()
Datums: 10/05/2016 22:01

Esmu redzējis, kā sertificēts kamīnmeistars liek nojaukt un pārtaisīt mūrniekiem skursteni, jo līdzdotais montāžas bleķis nav pat izmantots. Ar līmjavu sacūkota vate, ko šis minēja par iemeslu tam, ka šamota čaula var uzkārties, saplaisāt utt. Kategoriski atteicās slēgt klāt kamīnu, kamēr džeki nenojauca, nesatīrija un normāli nepārbūvēja skursteni.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Datums: 10/05/2016 23:45

Šeit atradu tava skursteņa montāžas instrukciju tādu vienkāršu.
[www.kaminai.com]

Pievērs uzmanību 4.4. punktam par junction pipe. Tas rekomendētais metāla pieslēgums ir trepes veidā un trepē iet iekšā blīvētājs un tajā metālā attiecīgi iespraužas kamīna caurule. Trepe nozīmē to, ka netiek veikta redukcija. Ja meistars nav lietojis trepi, bet parastu cilindru ar lielāku diametru, tad dūmu atrašanās nišās ir tikai laika jautājums. Bildē arī ir labi redzams, ka ja tā šuve starp šamotu un metālu laiž, tad viņa nokļūst tieši ventilācijas nišās un tas kā pēc tam ir noblīvēta fibo ārpuse nav no svara.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Autors: J ()
Datums: 11/05/2016 09:32

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vēl pāris lietas. Kāds tev ir jumta nobeigums -
> skārda vāks vai cementa plate? Tagad pēc tik
> daudzām neprecīzām lietām - tev ir šīs 4
> nišas un vēl papildus vēdkanāls blokā? Cik
> stiprs ir tas dūms, vienkārši neliels
> tvaiciņš, jeb jau tāds ka cērtas degunā?
>
Jumta nobeigums ir skārda vāks. Dūmu pēc smakas no ventkanāla jūt izteikti, vizuāli tas tāds viegls tvaiciņš.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Datums: 11/05/2016 09:56

Tu atceries kādu tieši savienojumu meistars tev ielika pie šamota? Tā bija trepe kā montāžas linkā vai vienkārši lielāka caurule?

Ja tā vaina ir savienojumā, tad nav jau tik traki to novērst, jo akurāti pajaukt kamīna apdari tajā vietā un pārtaisīt savienojumu nav tas ļaunākais variants. Bet nu vajag kārtīgi notestēt, lai pārliecinātātos, ka tieši tā ir.

Interesanti ir tas, ka pats pirmo reizi redzu šo skursteņa ražotāja rekomendēto savienojumu un tur ir sava loģika, jo ja savienojumu liek iekšā, tad ir risks, ka metālam izplešoties pie neelastīga blīvētāja pārplēš šamotu. Dīvaini ir tas, ka šo savienojumu tā īsti lielākā daļa skursteņu tirgotāju nevar izskaidrot - saka, nu kaut kā liec un būs labi. Es ieliku brīvu trepjveida savienojumu, bet iekšā ar auduma blīvētāju. Pagaidām problēmu nav. Bet tagad skatoties uz šo bildi, es laikam taisītu kompromisu - vaļīga trepe iekšā kā tagad, bet bez blīvētāja un apkārt pa perimetru kā kolekt rekomendācijā ar blīvēšanu pa pieskari. Tad tas būtu ideāls savienojums, vienīgi tāds pašam ir jāizveido - nopirkt nevar.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Datums: 11/05/2016 09:58

Kaut gan nē, nav jātaisa tāds savienojums, ņem kolekt standarta savienojumu un viņā iekšā iestumj atbilstošā diametra metāla vadu, kurš iestumjas dziļāk par šamota ārmalu.

Re: Ventilācijas sistēma privātmājai?
Autors: Praktiķis ()
Datums: 11/05/2016 10:27

Varbūt ko palaidu garām,bet sapratu,ka dūmu velk pa atsevišķi esošo ventilācijas kanālu. Kāda tam ir saistība ar kamīna dūmejas pieslēgumu skurstenim. Kāda velna pēc jājauc nost kamīns,ja ventilācija strādā pretējā virzienā pa kuru iekšā nāk dūmi,kas pie šādas situācijas ir likumsakarīgi. Ja dūms ventilācijas kanālā nokļūst caur moduļa bloka porām,tad tam jābūt jūtamam visur kur bloks nav apmests-pieļauju,ka arī aiz kamīna apdares. Un vispār-nehermētisks pieslēgums mazina vilkmi,bet dūmu garām sist nevajadzētu
P.s. Nesen kurinot pirts krāsni pamanīju,ka pēkšņi vilkme palikusi švakāka,bet neko, sakurināju. Peroties tikai pamanīju,ka metāla dūmvads bija par 2cm iznācis ārā no no savienojuma ar skursteni,bet dūms tik un tā skrēja tur kur tam jāskrien.

Pašreizējā: 4 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********  **    **  **     **  **       
 **  **  **  **        **   **   **     **  **       
 **  **  **  **        **  **    **     **  **       
 **  **  **  ******    *****     **     **  **       
 **  **  **  **        **  **     **   **   **       
 **  **  **  **        **   **     ** **    **       
  ***  ***   ********  **    **     ***     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727