UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: a ()
Datums: 11/09/2006 06:33

bet tur jau ir tads spiediena meritajs pieskruuveets.
tagad gan iisti neatceros, bet liekas, ka tad kad uudens no suuknja pluuda, tad tas manometrs radija (laikam) ap 3 atmosfeeraam,.
Bet tad kad uudens tika liets, tad spiediens kritaas apmeram liidz 2 atmosferam un tad uzreiz liidz 0
Tad nostrada relejs un atkal viss sak darboties.

Aklais punkts ir tad kad spiediens sasniedz 2 atmosferas.Ja ta var izteikties.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 11/09/2006 06:39

Uz hidrofora ir ventilis, automašīnas riepas ventilis, izlaid no sistēmas ūdeni un noregulē spiedienu tajā uz 1.5 atm. Šim procesam nepieciešams manometrs ar ko pārbauda spiedienu atomašīnu riepās, ja spiediens ir lielāks par 1.5 atm - izlaid lieko laukā piespiežot īslaicīgi (uz dažām sekundēm) ventiļa iekšpusē esošo galviņu, ja zem 1.5 atm ta nepieciešams mašīnas gaisa pumpis riepu pumpēšanai

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: a ()
Datums: 11/09/2006 06:41

Milziigs paldies!

Pieleca beidzot :)

Ceru paarcelsiet mani 2. klasee nakosgad.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/09/2006 07:31

Nekāds spiediens būtiski nemainās un ūdens nepazūd. Man hidrofors strādā kādus astoņus gadus kurtuves stūrī iemests un aizmirsts. Mazgajos gan dušā gan vannā un viss ir OK. Nevajag "bīdīt zinātni" un radīt problēmas kur to nav.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: to dizisp ()
Datums: 11/09/2006 07:54

Didzisp - laikam ''nerubī'' par ko ir runa. Ja tev ir pirkts rūpnīcas komlektēts sūknis - tad viss ok, bet ja komplektē pa detaļām, tad hidroforu ir iespējams iegādāties ar dažādu spiedienu, kā rezultātā rodas problēmas. To nevar novērtēt kamēr ar to neesi saskāries, tāpēc nebīdi bazaru ne pa tēmu.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 11/09/2006 20:09

Jo lielāks hidrofors jo mazāk mainās ūdens spiediens pie noteikta patēriņa (Jo lielāks gaisa spulvens to uztur). Tāpēc var pēc vēlēšanās ieslēgšanās spiedienu pacelt uz augšu- tuvināt atslēgšanās spiedienam, kā rezultātā nebūs tik lielas spiediena svārstības. Ja sistēma pareizi uzbūvēta tad spiediens vienādi mainās kā siltajā tā aukstajā"krānā" un samaisītais ūdens siltums rezultātā ir nemainīgs.Kā var būt 2 atmosfēras un tad uzreiz 0 nav saprotams!!!! Vienīgi ja gaisa spilvens bez spiediena- nav tajā sākuma spiediena (iepriekš minētā 1.5 atmosfēras!) un iznāk ka spiediens sistēmā ļoti ātri kāpj un tik pat ātri krīt!

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 12/09/2006 05:19

Reāli tas izskatās tā: gais nohidrofora lēnām spiež laukā ūdeni, ja hidroforā ir teiksim 2atm tad ūdenim beidzoties hiroforā arī ūdens beigu spiediens būs 2atm, ūdens būs beidzies bet sūknis ieslēdzas ar nelielu nokavēšanos, jo ieslēgšanās spiediens ir 1.5atm, kā rezultātā ir ūdens pārtraukums. Lielāks hidrofors vienkārši nodrošina lielāku laika intervālu starp ieslēgšanos un izslēgšanos.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 12/09/2006 06:11

Ja ūdens spiediens "beigās" ir 2 atmosfēras tad kāpēc tas netek ārā? Vienīgi tad ja šis spiediens ir par mazu lai uzspiestu ūdens stabu teiksim uz 2 stāvu..cauri varbūt kādiem elementiem, piemēram filtram, sprostvārstam (lai siltais ūdens netek atpakaļ aukstā virzienā, kuru spiež atspere ( tā var būt par stipru).Tāpēc jāliek ieslēgšanās spiediens lielāks. Sūknim ir regulēšanas skrūves, kuras aprakstītas pasē un arī to regulēšanas veids. Izlasiet un pieregulējiet. Ja nav attiecīgās pases- nokopējiet veikalā no cita sūkņa. Principi līdzīgi. Hidrofora iekšā ir gumijas bumba ar sākuma gaisa spiedienu 1.5 atmosfēras (rekomendē rūpnīca)Tā aizņem gandrīz visu hidrofora tilpumu. Kad sāk spiest ūdeni, šī bumba tiek saspiesta ar ūdeni, radot nepārtrauktu pretspiedienu ūdenim. Līdz ar to tiek radīts mākslīgi ūdens spiediens. Ja tilpums hidroforam ir (piemēram) 24litri tad tajā var iepumpēt varbūt pusi no tilpuma, jo tiks sasniegts slieksnis 3 atmosfēras. Ja izlaiž jau aptuveni 6 litrus sāks atkal strādāt sūknis un pumpēs līdz maksimumam. Ja elektrību atslēgs, iegūsiet vairāk kā 6 litrus, liekas saptuveni 12...jo pārējo daļu aizņēma gaisa bumba.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 12/09/2006 08:25

Ja hidroforā ir 2atm, tad pēdējo ūdens pilīti no hidrofora gaiss izspiedīs ar spiedienu 2atm, viss, ūdens vairs nav, (liekas ka kāds aizvēris strauji krānu) sūknis ieslēgsies pie 1.7 atm, ir laika sprīdis kad beidzas ūdens un ieslēdzas sūknis. Ja mājās ir ūdens automāts, nepaslinko - pacel spiedienu hidroforā līdz 2 atm un paxperimentē :) Protams var pacelt ieslēgšanās spiedienu lielāku par 2atm un sistēma darbosies normāli, tikai krasi samazinās sūkņa darba mūžu. Jebkurā gadijumā ieslēgšanās spiedienam jābūt lielākam par spiedienu hidroforā, pretējā gadijumā sagaidāmas minētās problēmas

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 12/09/2006 19:08

Var jau būt.....Bet man, ja atslēdzu sūkni, spiediens samazinās pakāpeniski līdz 0! Nekādas piepešas ūdens zuduma pazīmes nav. Par spiedienu liekas kautkas kļudains: gaiss hidroforā ir iepildīts tipa futbola kamerā, kura pat visu tilpumu neaizņem (kratot tukšu iekšā gumijas balons kratās). Tātad gaisa spiediens ir bumbā un apkārtējā vidē kur jābūt ūdenim nav spiediena līdz nav arī ūdens iepumpēts. Pumpējot ūdens spiediens pakāpeniski pieaugs un tas saspiedīs gaisu pakāpeniski. Tā ka lēciena nav. Un ja spiediens ir 2 atmosfēras balonā, nenozīmē ka arī ūdens ir 2 atmosfēras spiedienā, jo gaisu papildus spiež gumijas sprieguma spēks....

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **     **  **      **  ********  
  **  **   ***   **   **   **   **  **  **  **     ** 
   ****    ****  **    ** **    **  **  **  **     ** 
    **     ** ** **     ***     **  **  **  **     ** 
    **     **  ****    ** **    **  **  **  **     ** 
    **     **   ***   **   **   **  **  **  **     ** 
    **     **    **  **     **   ***  ***   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727