UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 14/09/2006 05:37

Beidzot! Tikai RX, gumijas bumbā iesūknē ūdeni, gais ir apkārt bumbai.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: EjTakTu ()
Datums: 14/09/2006 15:54

Tāpēc mīlīši jālieto krievu laiku hidrofori,kur nav nekādas gumijas bumbas. Tur manometrs uzrāda ūdens spiedienu, nevis gaisa spiedienu ( pie nosacījuma, ja sistēmā nav iekļuvis gaiss), kas te visiem jauc galvu. Tādā gadījumā ūdens nekad strauji nepazūd. Varbūt tas santehniķis nav strādājis ar jaunajiem hidroforiem, līdz ar to apmaldījās trijās priedēs.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 14/09/2006 18:25

Jaunajos hidroforos manometrs ir ūdenī un uzrāda ūdens spiedienu. "ventilī" spiedienu mēra ar parasto riepu manometru.Un nav būtiskas starpības starp veco un jauno, tikai jaunajos ir gaisa priekšspiediens- sākuma piediens lai hodroforā būtu dozēts gaisa daudzums. Vecajos to (gaisu) pumpēja klāt ūdenim lai būtu kur izplesties- sarauties .

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: EjTakTu ()
Datums: 15/09/2006 21:47

Man domāt, ka vecajos gaisu neviens speciāli iekšā nespieda. Taču tas tur nokļūst, gan ar ūdeni, gan no visādām "komunaļņika" šķirbām, gan no pārāk zema ūdens līmeņa akā. Tā kā šad tad to makanu nākas atgaisot. Man tāda kultūrvēsturiska vērtība stāv laukos. Kaut kad jau vajadzēs to sistēmu uzlabot. Gribās to veco hidroforu atstāt, kā nekā no nerūsējošā tērauda ar tilpumu ~250 l. Vai šamējam vienkārši virknē nepielikt mūsdienīgu sūkni ar nelielu hidroforu un pretvārstu? Kā jau laukos mēdz notikt, bieži pazūd španungs. Vismaz ilgāku laiku krāniņš būtu slapjš. :)

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Līdzīgais ()
Datums: 15/04/2010 16:18

Lai nespamotu ar jaunu tēmu, nolēmu rakstīt šajā.

Respektīvi, problēma ir tajā, ka hidrofors uzsūknē ūdeni līdz 4 atmosfērām, tad izslēdzas un lēnām spiediens krītas, līdz +/- 2 tad automātiski ieslēdzas un sasūknē atkal līdz 4. sistēmā gaisa nav un sūknis nestrādā bez ūdens. Tā tas notiek vairāk vai mazāk regulāri, min. 2 vai 3 stundā.
Kur ir problēma, pašam škiet, ka pretvārsts ir Čau, jo citur nav redzami nekādi ūdens zudumi, peļķes, mitrums utt.
Vai var pretvārstu kaut kā pārbsudīt vai tas nav beigts?
Kādi ieteikumi?

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: khe ()
Datums: 16/04/2010 00:28

Man pagājšvasar bija apm tā. Pretvārstam, kā atklājās, bija izlūzis vienā malā robs tai plastmasas ripulī. Tā rezultātā šis bikiņ laida garām un slēdzās sūknis, kaut neviens ūdeni netērēja.

Krievu laika hidroforu trūkums bija tas, ka ūdens saskaras ar visu metāla korpusu un ari ar to gaisa spilvenu. Jaunajos hidroforos ūdens ir noslēgtā gumijas bumbā un saskaras tikai ar priekšējo cinkoto flanci. Arī gaiss(protams, ja sūknis nesūc to iekšā) netiek lieki piejaukts kllāt ūdenim.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: E ()
Datums: 16/04/2010 09:13

Līdzīgais, atrauj vaļā kaut kur trubu starp pretvārstu un sūkni (pirms tam uzsūknējot spiedienu). Ja ūdens visu laiku lēnām tecēs, tātad jāmaina pretvārsts. Spiediens 4 atmosfēras gan man liekas baigi daudz priekš sadzīves ūdens krāna, bet nu tas tā...


Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: gud ()
Datums: 15/05/2013 14:47

ITi rakstīja:Protams var pacelt ieslēgšanās spiedienu lielāku par 2atm un sistēma darbosies normāli, tikai krasi samazinās sūkņa darba mūžu.

Kāds var izskaidrot,kādēļ lai samazinātos darba mūžs?
Paldies.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 15/05/2013 15:23

Teorētiskais izskaidrojums būtu šāds: Paceļot ieslēgšanās spiediena slieksni, palielinās darba ciklu skaits, kopējais sūkņa darba laiks, slodzes uz dzinēja-sūkņa mehānismu. Kāpēc palielinās darba laiks? Tāpēc ka sūkņa ražība pie zema spiediena ir lielāka kā pie augsta, un sūknim jāstrādā ilgāk, piepumpējot vienādu ūdens daudzumu. Tāpat vidējā slodze uz mehānismiem pieaug, jo tiek uzturēts augsts spiediens. Tāpāt palaišanas- darba uzsākšanas laikā, sūknim ir lielāka slodze, bet kā zināms, palaišanas spēki sūkņa rotācijai ir mazāki, kā spēki pie palaista dzinēja. Palaišanas vieglums atkarīgs no sūkņa konstrukcijas. Virzuļu sūkņiem tas ļoti atkarīgs no spiediena sistēmā. Centrbēdzes- mazāk.Līdzīga problēma ir ledusskapjos: pie sasniegta augsta spiediena, kad iztvaikotājs nav visu iztvaicinājis, sūkņa darbības uzsākšanai var būt avārijas sekas: nostrādā termo aizsardzība, un automātiski neļāuj ieslēgt sūkni kādu laiku, kamēr spiediens sistēmā nav samazinājies.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ibm ()
Datums: 21/05/2013 11:38

Bet pie reizes iegaumē ITi sākumā rakstīto. Spiediena regulējumi var būt mazliet atšķirīgi, galvenais, lai saglabājas starpība: spiediens hidroforā apmēram par 0.2 mazāks, nekā releja nostrādāšana (sūkņa ieslēgšanās) spiediens. Tas ir gan tāpēc, lai tu neizjūti jau aprakstīto diskomfortu, gan arī, lai hidrofora membrānai jeb gumijas maisam būtu mazāks stress (triecieni), - lai tas visu laiku būtu mazliet piepūsts ar ūdeni.

Sūkņa ieslēgšanās spiedienu redzēsi, ja lēni laidīsi ārā ūdeni no sistēmas vienlaikus vērojot manometru. Ja tomēr relejs jāregulē, tad ieteicams paskatīties konkrētā releja insttrukcijā vai uzprasi kādam padomu uz vietas. Tipiskam spiediena relejiem, kad noņem vāciņu, redzama "liela" un "maza" atspere ar regulēšanas uzgriežņiem. Mazais regulē IZSLĒGŠANĀS jeb maksimālo spiedienu, lielais - STARPĪBU starp spiedieniem, faktiski sanāk - ieslēgšanās spiedienu. Elementāri - jo ciešāk attiecīgo pievelc, jo palielinās nostrādāšanas slieksnis. IZSLĒGŠANĀS spiedienu nekādā ziņā nevajag palielināt virs 2.9-3. Sorry, es, protams, nezinu, kā konkrēti tev tur viss sataisīts, bet bez vajadzības, kā jau te teica, releju nevajag pārregulēt.

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********  ********  **    ** 
 **         **  **   **        **         **  **  
 **          ****    **        **          ****   
 ******       **     ******    ******       **    
 **           **     **        **           **    
 **           **     **        **           **    
 ********     **     ********  ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727