UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 12/09/2006 19:49

Tāds gadījums kad no liela spiediena strauji pazūd spiediens iespējams arī tad kad gaisa pretspiediena nav. Tad sūknis uzpumpēs ātri līdz max spiedienam, gaisa pretspiediena nav. Patērējot ūdeni, spiediens strauji samazinās jo ūdens pats nav saspiežams un uzkrāt spiedienu nevar. Tam būs pazīme- sūknis strādās īsu laiku histeriēzes robežās, jo gan jau kāds gaiss iekšā būs. Vēl pazīme- sūknim strādājot ļoti lēkā spiediena manometra rādījums!

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 12/09/2006 21:36

Pamēri, cik tev ir spiediens hidroforā, kad ūdens ir izlaists? Gaidīšu rezultātu :)

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: a ()
Datums: 13/09/2006 17:45

Ooo, skatos, esmu uzsaacis zinaatniska rakstura diskusiju ;)

Ta ka pasham veel nav bijis laika nodarboties ar experimentiem, gribu zinaat jusu viedokli :
Santehnikim ir viedoklis, ka esot aizseereejusi vai nepietiekama pati spice.
Man kautka tam gruuti noticeet, jo uudens daudzums un spiediens liidz suuknja izslegsanas (jeb laikam pareizaak uudens padeves partraukuma) briidim ir nemainiigs, taapat spiediena krituma briidis, ilgst apmeram sekundi vai divas un tad kad uudens padeve atjaunojas taa ir taapat nemainiiga - respektiivi uudens visu laiku naak vienaadaa intensitaatee, tikai tie paartraukuma briizi.

Ja jau vainiiga buutu pati spice, tad manupraat, peec spiediena krituma buutu nepieciesams daudz ilgaaks laiks lai uudens atkal sateceetu tik daudz, lai pietiktu processa atsaaksanai, pie tam ilgaka laika posmaa uudenim drosi vien buutu veel vairaak jaaizsiikst, vai arii buutu jaamainaas laika posmam starp sim te spiediena mainjaam?

Ko teiksiet biedri?

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 13/09/2006 17:56

Kautkāds sviests! Vai skatoties uz sūkņa manometru spiediens ir nemainīgs!???? Un tad piepeši strauji krīt! Cik ilgi sūknis sūknē līdz atslēgšanās brīdim ja aizver krānu tiko sāk sūknis strādāt? Cik litrus var izlaist ūdeni līdz sāk strādāt sūknis?

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: a ()
Datums: 13/09/2006 18:13

Nee spiediens sakuma briidii var buut dazaads.
Jo ja panjem , teiksim 5 litrus uudens, un pinjem , ka spiediens bija 3 atmosferas, manometra bultinja nokriitas pavisam nedaudz - teiksim liidz 2,5 atm.

Ja kranu aizgriez.Tad sis spiediens tads arii staavv , liidz nakosajam udens liesanas briidim.Un ja uudens tad tiek liets ilgaak, tad no siis iedaljas (piemeeram 2,5 atm. tas nokriitas zem 2 atm un notiek udens padeves partraukums)

Saakumaa udens var buut robezaas no 3 -2 atmosfeeraam.
Tad kad palaiz uudens teceesanu , tas spiediens pakaapeniski krttas liidz (drusku zem ) taam 2 atmosferam, tad straujs leciens manometraa liidz 0 , tad 1-2 sek udens strukla pazud , un tad ar jaunu sparu - spiedienu paceljot liidz 3 atmosfeream.

Udens daudzums ko var ieliet saja nepartrauktaja darbibas posmaa ir apmeram 1 spainis.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 13/09/2006 18:53

Kas te par cilvēkiem grozās?!!!! Johaidī, tak paņemiet manometru un noregulējiet spiedienu hidroforā. RX pamērī arī savu hidroforu, jo liekas ka tev spiediens tanī ir tuvu nulei. 'A' tev savukārt spiediens hidroforā ir 2atm, izlaid gaisu no hidrofora un sistēma darbosies normāli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vai te ir tikai bazars bazara dēļ?!

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: a ()
Datums: 13/09/2006 19:03

Nee ITi - es stradaju savu darbu, un gribetu cereet, ka tas santehnikis, kursh man liek udens sistemu arii to dara.

Man darba dienaas vienkarsi nav fiziski laika aizbraukt lidz tai jaunceltnei un pa celjam vel iegadaties manometru.(varu to paveikt tikai brivdienas)
Tacu nedeljas brivos brizos pie pc , izmantojot forumaa lasiito info var lietderiigi uzkraat info, kas vai nu paliidzess izprast santehnika ''jauno piedavajumu paketi'' vai brivdienas veikt minetos experimnetus.
Galvenais jau ir saprast.Forums tadejadi arii vairo izpratni.

Tapec liels paldies par visiem domu graudiem.

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi ()
Datums: 13/09/2006 19:08

Ok, es ievilku elpu ;). Spiediens hidroforā ir tik pat liels pie cik beidzās ūdens stūkla, tas ir, kā A gadijumā 2atm tad struji uz nulli - spiediens ir 2atm, sūknis ieslēdzas pie 1.5 - 1.7 atm, te arī rodas ūdens pārtraukums. RX - ja tu atgziez krānu un ūdens tev lēni tek un prektisli nebeidzas tas nozīmē ka tev nav spiediena hiroforā (tas vis pie izslēgta sūkņa). Hidroforā ūdeni pumpē gumijas bumbā kur apkārt ir gaisa spiediens, gais atrodas starp gumijas bumbu un metāla korpusu. Ja hidroforā ir 1.5 at tad sūknim ir nepieciešamas arī 1.5 atm lai sāktu spist ūdeni hidroforā, un tas pats attiecas uz ūdens tecēšanu no hidrofora. Ūdens beigsies ar spiedienu 1.5atm. Kā jau teicu, paņemiet manometrus un pārbaudiet savus hiroforus!!!!

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: ITi to A ()
Datums: 13/09/2006 19:16

Iedo manometru tam santehniķim, pasaki lai izslēdz sūkni un izlaiž no sistēmas ūdeni, tad iekāpj akā un hidroforā noregelē gaisa spiedienu uz 1.5atm, ja viņš to nedara un saka ka ir cita vaina, nomaini santehniķi - jo viņš nezin savu arodu. Ja vēlies, es pats aizbraukšu un noregulēšu tev to sistēmu

Re: Situacija ar udens spiedienu
Autors: Rx ()
Datums: 13/09/2006 22:52

Jā, tad iznāk ka mirklis pirms visa ūdens iztecēšanas ir zem spiediena un tad kad viss ūdens iztecējis (gaisa gumijas bumba ieņēmusi visu hidrofora tilpumu)nav vairs nekā kas var spiest ūdeni no hidrofora, jo ūdens tajā vairs nav. Un tiešām tas ir lēcienveidīgi. Tāpēc jāregulē - jāpārbauda abas lietas: tukša hidrofora gaisa spiediens(rekomendētais 1.5atm, un ieslēgšanās slieksnis hidroforam- virs 1.5 atmosfērām!

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********    ******    ******    ********  
 **     **  **     **  **    **  **    **   **     ** 
 **     **  **     **  **        **         **     ** 
 **     **  ********   **        **   ****  **     ** 
 **     **  **     **  **        **    **   **     ** 
 **     **  **     **  **    **  **    **   **     ** 
 ********   ********    ******    ******    ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727