UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: E ()
Datums: 16/10/2007 04:35

Mr ikss: es arii kaadu laiku atpakalj izveicu lidzigus aprekjinus un rezultaats bija lidzigs tev. Es gan centos arii aprekjinaat konkreetos siltumzudumus manas majas gadijumaa un izejot no taa rekjinaaju kad siltumsuknis atmaksaasies pret elektrisko apkuri. Ja pieliek T3 tarifu un pa nakti silda akumulatoru, tad vispaar siltumsuknja izmaksas ar elektro apkuri izlidzinaas pie 30 gadiem.

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: IneseX ()
Datums: 16/10/2007 15:31

MrX. Neapšaubu tavas rēķināšanas spējas, tāpēc nesūti mani apgūt EXcel formulas.... - kredīta procentus nebiju iedomājusies rēķināt iekšā (un kaut kā tavā tekstā to arī neuztvēru, ka tur tie ir ierēķināti), jo kredītu uzstādīšanai neņēmu. var jau rēķināt arī tā, bet manuprāt nesamudžinātāk ir salīdzināt tīrās uztādīšanas un ekspluatācijas izmaksas un cilvēkiem saprotamāk....
Par to nezināmā SS efektivitāti - nav nekas nezināms, Thermia Diplomat un izmaksas ir tādas, kā rakstīju vai tas ir super ekonomiski vai nav (bet esmu pilnīgi pārliecināta, ka šogad ar pabeigtu apdari būs vēl mazāk). Un arī esam 3 cilvēki, kas regulāri mazgājas dušā un mazgā drēbes, un vasarā SS netiek izslēgts pilnībā bet atstāta tā saucamā komforta apkure, lai uz flīzēm nesalst kājas. Tas gan nav 3-istabu dzīvoklis, bet 170 kv māja, ko apsildu un apgaismoju, tāpēc vasarā elektrības rēķins grozās ap 20 ls. Bet ir iespējams arī mazāk (tepat forumā pie SS izmaksām bija lietotāji, kas minēja vēl mazākus ciparus no savas prakses), mēs vienkārši aiz nezināšanas pieprasījām pārāk lielu jaudu pieslēgumam, lai būtu ar rezervi - 32 A, līdz ar to ikmēneša abonēšanas maksa ir lielāka. Ar 25 A būtu pieticis...
Lai veicas sildīties ar elektrību, katram savs!

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: EjTakTu ()
Datums: 16/10/2007 15:59

Jā, enerģijas resursiem nemaz nav tendences strauji augt ;) Ledusskapji, kuru kalpošanas laiks mazāks par 5 gadiem ir redzēti štāpeļiem :D Bet vislabāk man patīk kāda aparāta ekonomisko efektivitāti saistīt ar konkrētas personas reursu pieejamību :) Tā ir tikai atsevišķa PROJEKTA ekonomiskā efektivitāte, nevis SS ekonomiskā efektivitāte. Savādāk vienam un tam pašam aparātam var būt tik daudz dažādu izmaksu, ka bail. Ja ir iespējams uzreiz nopirkt to verķi, ir vienas izmaksas. Ja ejam kredītjūgā izmaksas protams aug. Taču jārunā būtu par energoefektivitāti, kura strauji pieaugot energoresursu cenām, vēl straujāk deldē atmaksāšanās laiku.
Cerēt uz to, ka kaut kas paliks lētāks vismaz man šķiet nenopietni. Ja nu pats uzmunsturē personīgo atomreaktoru :D ,tad gan...

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: Pow ()
Datums: 16/10/2007 22:13

Par banku kredītiem nekomentēšu. Bet par tehniskiem aprēķiniem gan.
Gada vidējais COP ir 3.0?
Manam siltumsūknim COP=3 pie -20 temperatūras 1.5m zem zemes (kolektors) un +30 grīdu temperatūras, ieskaitot cirkulācijas sūkņus. Diez ko bieži tā vis negadās. Atļaušos teikt, ka tā vispār negadās.
Ja nu gadījumā kompresors (dārgākā detaļa siltumsūknī) noplīst, tad informācijai - tas maksā ap 1000Ls. Tāpēc runāt par jauna siltumsūkņa pirkšanu nav nopietni.

To, ka kurinot ar elektrību reāli vajadzēs 4x lielāku jaudas pieslēgumu arī neredzu aprēķinos.
Man patreiz ar 25A pietiek 320m2 (apkurināmā platība siltajām grīdām) mājai.

Sāc ar [buvnieciba.delfi.lv]
Iesākumam pietiks.

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: Mr X ()
Datums: 19/10/2007 04:02

Cienitie SS lietotaji un tehniki! Es tacu nesaku, ka SS ir slikta lieta, tiesi otradi. es tikai saku, ka tas ir dargi un dargi tiesi ari mana gadijuma, jo man nav personigo uzkrajumu majas buvei, tadel nemu kreditu un rekinu ari procentus un vados lila mera no ekonomiskajiem faktoriem. Protams, var jau teikt, ka uzkratos lidzeklus teresiet SS, un kreditu nemsiet parejam izmaksam, tacu es rekinu visu kopa, jo man skola macija, ka saskaitamos mainot vietam summa nemainas! Un galu gala sis tacu ir forums, kur ar viedokli dalas gan vienadi gan citadi domajosie, vai tad ne ta?!

Pow, so forumu jau regulari lasu vairak ka gadu, jo neesmu ar tehniku uz Tu un esmu ievertejis ari Tavus spriedumus, kas ir bijusi vertigi.
Un ja valsts panaks preti vismaz ar 25% ienakuma nodokli pirmajam SS, tad ta uzstadisanu ari iespejams realizesu. Pie kam, mana gadijuma man zemesgabala ipatnibu del (koki un pasausa smilts) ir tikai 2 iespejas - gaiss - udens vai ar dz-urbumu. Pirmais nav tik efektivs, bet otrs vispar ar izmaksam ir out of space.

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: Tūdaliņš ()
Datums: 19/10/2007 04:08

Varu tikai piebilst, ka siltumsūkņu izplatītājfirmām arī vajadzētu domāt par šo verķu pārdošanu uz nomaksu, līzingkompāniju izmantošanu utt...

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: Jons ()
Datums: 25/10/2007 23:30

Viktoram Uvarovam!

Pagājušajā gada novembrī arī es uzstādīju šādu pašu SS no www.gaisasiltumsuknis.lv. Viņi uzstādīja visu sākot no iztvaicētāja ārā līdz pat siltajām grīdām abos stāvos. Izmaksas bija līdzīgas.

Kāpēc izvēlējos šo variantu?
Gāzi kaut kad solīja, bet viņiem neticu. Izmantot sašķidrināto gāzi, būtu pašnāvība. Ar malku vai granulām negribēju atbraukt mājās un ķerties uzreiz pie kurināšanas. Citus SS veidus atmetu, jo zeme tikai 620 kvm.
Nu jau gadu lietoju, esmu apmierināts.

Piekrītu teiktajam, ja būtu valsts atbalsts vai nu elektroenerģijai vai uzstādīšanai, tad šī lieta aizietu uz uhhh

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: A.P. ()
Datums: 26/10/2007 03:24

No personīgās pieredzes: siltumsūknis tiek darbināts jau 1,5 gadus( zviedru IVT GREENLINE ar iebūvētu 160 l boileri).Māja apm.190 m2,siltumizolācija - atbilstoši LBN prasībām. Apkure tikai ar radiatoriem(pirms siltumsūkņa bija VIADRUS malkas katls).
Iekārta un montāža,ieskaitot zemes ārējo kontūru izmaksāja 8000 Ls. Vidējā gada maksa par patērēto elektrību apm.70 Ls/mēn. Pie kam tā ir mājas kopējā el. patēriņa izmaksa ,jo ir viens skaitītājs. Te gan jārēķinās ar izmaksu nevienmērīgumu pa mēnešiem: vasarā 30-40Ls/mēn.,bet ziemā pat līdz 200 Ls/mēn.Plusi- cauru gadu nemainīga temp.+22,nav jāgādā kurināmais, nav putekļu utt.Mīnusu - nav.

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: IneseX ()
Datums: 26/10/2007 15:43

AP
Kaut kā dikti dārgi tev... Laikam tāpēc, ka radiatori. Vai T3 tarifs arī pieslēgts?

Re: Siltuma sūknis – vajag padomu!
Autors: osys ()
Datums: 26/10/2007 18:16


AP

Vel jautajums,griestu augstums, kada tipa radiatorus lietojat ..

ja chuguna, tad kada ir attieciba telpas kvm pret ribu skaitu ?

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********   **     **  **        
  **   **   **     **  **     **  **     **  **    **  
   ** **    **     **  **     **  **     **  **    **  
    ***     **     **  **     **  *********  **    **  
   ** **    **     **  **     **  **     **  ********* 
  **   **   **     **  **     **  **     **        **  
 **     **  ********   ********   **     **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727