UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 13
Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: janis24 ()
Datums: 26/11/2008 16:48

www.energolukss.lv - te ir laba UPS izvele un cik skatos- viniem tagad kaut kadas akcijas.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: VKJ ()
Datums: 27/11/2008 09:57

Paldies Pedrop!
Vai zini un vari lūdzu minēt, kurš konkrēti UPS ir ar 12V bateriju un pēc iespējas lielāku jaudu? Vai tāds Mustek PowerMust 1000 Offline varētu būt labs?

energolukss savos reklāmas rakstos saka, ka parastos datoru UPS pie apkures sūkņiem nedrīkstot slēgt, jo tiem esot induktīvā strāva (vai kas tamlīdzīgs)?
Vai tā ir taisnība, vai tikai mārketinga triks, lai par daudziem simtiem tirgotu savu preci?
Tas pats slavenais APC nepozicionē savus UPS sadzīves lietošanai. Nez kāpēc?

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/11/2008 10:37

Nu nav tik traki ar to motora induktīvo slodzi. Jaudīgs upsis jau kautkādu štrunta cirkulacījas sūkni pavelk bez problemam. Ražotāji neiesaka upšus izmantot sadzīves vajadzībām, jo cilveku stulbums vienkarši ir neizmērojams. Apsaktās cilveks, ka ar 600VA upsi vajadzētu tak pavilkt ūdenssūkni un sprauž tik klāt. Tad gan upsis visdrīzāk nodegs. Ja rokas aug no īstās vietas, tad, cirkulacijas sūkņa rezerves barošanu, var nodrošināt vienkarši par smiekla naudu. Kam rokas līkas, tas maksā bargu naudu "specialistiem", kuriem rokas taisnas:).

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Andris123456 ()
Datums: 27/11/2008 14:46

Labdien !

Ar tiem UPSiem tā lieta nav tik vienkārša. Parastais datoru UPS apkures sūknim īsti neder. Kāpēc ? - Tapēc, ka veikalos nopērkamie UPSi datoriem domāti tam, lai darbu ar datoru ( serveri ) korekti pabeigtu - visu saglabātu - un datoru izslēgtu. Parasti - tam vajadzīgas - dažas minūtes - un līdz ar to lielākai daļai UPS darba režīms "ON BATERY" ir ļoti neliels - 5 - 10 min. Pēc šī laika UPS vienkārši izslēdzas. Lai darbinātu apkures sūkni vajadzīgs ilgāks laiks, kuru UPSam ir jānostrādā bez elektrības. Kā izrēķināt cik jaudīgu UPS vajag ?

1) jānoskaidro - cik jaudīgs ir apkures sūknis ( piem 200VA ) . Jāatceras ka jauda W nav tas pats , kas jauda VA. Uz UPS norāda jaudu VA. VA = W ja cos fi = 1, bet motoriem cos fi nekad nav 1. Ļoti aptuvenos rēķinos var pieņemt , ka 1000 VA = 700 W.
2) Jānosakidro - cik min gribam sūkni darbināt bez elektrības ? Piem 120 min

Tātad mums vajadzīgs UPS ar jaudu 200VA un akumlatoru darbības laiku 120 min, vai arī UPS ar lielāku jaudu un mazāku darbības laiku (piemēram 2000 VA ar laiku 12 min). Ja gribam - lai UPS darbotos stabili ilgākā laikā - ir jāņem ar rezervi.
Esmu pats interesējies par UPS modeļiem - speciāli sūkņiem un esmu konstatējis,ka LV piedāvājums ir mazs. Viens no nedaudzajiem ražojumiem - SOCOMEC SICON. Varat paskatīties cenas internetā. Jāsaka uzreiz - padārgs salīdzinot ar datoru UPSiem.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pow ()
Datums: 27/11/2008 17:24

Nez ar ko tie "speciālie" sūkņu UPSi atšķiras no parastiem On-Line UPSiem?

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: VKJ ()
Datums: 27/11/2008 21:56

Spriežot pēc cenas un apraksta, vienīgais varbūtējais īpašais Sicon ir ITYS sērijas UPS, kuram "Iespējama pārslodze uz 150% - 30sec", kas varētu būt labi induktīvai motora sācstrāvai (vai kā to sauc?), bet, kā jau iepriekš tika teikts, tad parastiem 50-75W cirkulācijas sūkņiem tas nav būtiski (?).
Pārējie Sicon būs parastie ar datora fiškām aprīkoti UPS, kuri kā saka Andris123456, tam cirkulācijas sūknim nav domāti ;) Neko citu no apraksta būtisku izpīpēt nevar, tāpēc nav arī īstas pārliecības par "speciālismu".
Un 50Ah mašīnas akumulatora jauda noteikti būtu lielāka nekā SICON UPS akumulatoram!
No teorijas būtu nepieciešamas parasts taisngriezis, lādējamais akumulatoram un relejs pārslēgšanai. Vai vadības bloks no Mustek PowerMust 1000 Offline tipa UPSa atbilstu šim aprakstam? Vai tas spētu lādēt mašīnas 50Ah aķi tāpat kā savu oriģinālo akumulatoru?

Re: UPS barošana apkures sūknim
Datums: 29/11/2008 22:32

Es tuvāko nedēļu laikā domāju uztaisīt eksperimentālā kārtā to versiju, kuru esmu izpīpējis, t.i. pārveidotājs 28 lati + mana traktora akumulators + relejs no bēniņiem. Lādētāju nemaz nelikšu papildus, lai gan to arī var tam pašam relejam pieslēgt klāt. Tad jau padalīšos info par to vai strādā vai ne. :)

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: ir variants ()
Datums: 30/11/2008 16:45

Jau otro gadu lietoju UPSi, ko nopirku [www.siltumnieks.lv] , darbojas.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: andris123456 ()
Datums: 30/11/2008 22:26

>> Nez ar ko tie "speciālie" sūkņu UPSi atšķiras no parastiem On-Line UPSiem?

Principiāli un uzbūves ziņā jau neatšķiras. Galvenā atšķirība ir iespēja pielikt papildus akumlatorus un tādejādi nodrošināt "ON BATERY" režīma darbības ilgāku laiku.

Ideja izmantot auto akumlatoru ir apsveicama - bet jāatceras, ka elektronikas blokam jāvar ne tikai uzlādēt akumlatoru, un darboties no akumlatora brīžos, kad nav sprieguma, bet arī regulāri jēveic pilnie izlādes-uzlādes cikli.

Par pielāgošanu. Svarīgākie lielumi , uz kuriem jāvērš uzmanību - ir darba spriegums un uzlādes strāva.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/12/2008 06:20

Autiņa aķim nekādus izlādes ciklu nevajag. Tak uz autiņa neviens akumulatoru speciali neizlādē, bet tas darbojas piecus un vairāk gadus:). Skabes akumulatoram vienmēr jabūt 100% uzlādetam, tad tas kalpos visilgāk. Autiņa akumulatoram ir tieši tāds pats darba spriegums kā orģinalajam UPS akumulatoram. Cita lieta, ka UPS visdrīzak nespēs ātri uzlādēt autiņa akumulatoru un UPS automatika vispār var atteikties darboties ar "svešu" akumulatoru. Es izmantoju(gen ne priekš sūkņa) APC 300VA upsīti un tas ideāli darbojas ar autiņa akumulatoru. Ar "gudrajiem" procesora vadības upšiem gan ir bijušas problēmas. Tie maitas saprot, ka akumulators nav īstais un "pretojas" darboties. Tas gan atkarīgs no UPS markas un ražotāja.

Pašreizējā: 2 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  **     **  **     **   *******  
 **    **  **  **  **  **     **  **     **  **     ** 
     **    **  **  **  **     **  **     **  **        
    **     **  **  **  **     **  **     **  ********  
   **      **  **  **   **   **    **   **   **     ** 
   **      **  **  **    ** **      ** **    **     ** 
   **       ***  ***      ***        ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727