UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 13
Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Dzindzis ()
Datums: 12/12/2013 14:28

100l vai 150l resīveris palika pāri no krievu sūkņa "Komunalnik" pieslēdzu virknē modernajam itāļu sūknim. Tagad strādā kā ūdens uzkrājējs. Ar orģinālo resīveri pietiek labi ja viena poda ūdens noskalošanai. Boileris arī 150l , ap 100l var dabūt ārā ar normālu temp. Generātors pats par sevi būs noderīga lieta

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: binary ()
Datums: 12/12/2013 15:12

Nu man laikam pieleca, kas ir domāts ar resīveri ;) Mums ir tas, kas nāca līdzi sūknim - 22 litri. Par poda nolaišanu nezinu, bet galvu 2x nomazgāt varēja, kad svētdien uz 7 vai cik tur tām stundām elektrība bija pazudusi.

Ar ko tas ģenerators būs tik ļoti noderīgs? Lietots tiks tajās reizēs, kad uz vairākām stundām pazūd elektrība un vajag nomazgāties vai kaut ko ēdamu pagatavot. Citu pielietojumu viņam pagaidām neredzu, ja vien neuznāk stihija, kuras dēļ elektrība uz nedēļu pazūd.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Dzindzis ()
Datums: 12/12/2013 15:57

Nēsi pamanijis - dabas stihijas tikai progresē.Nedēļa bez elektrības ir tikai laika jautājums.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: binary ()
Datums: 12/12/2013 16:02

Nu ja sākam filosofēt, tad arī benzīna pieejamība ir tikai laika jautājums. Ko "nedēļā bez elektrības" dos "ģenerators bez degvielas"? Turklāt tādas stihijas diez vai būs katru mēnesi…



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 12/12/2013 16:03, labojis binary.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: slēpnis * ()
Datums: 13/12/2013 08:18

Variantam ar jaudīgu upsi jāņem vērā tas, ka tie darbojas vairs ne no 24V (vajadzīgi 2 auto aķi) bet gan no 36 un 48V. Arī mazie lielākā daļa darbojas no 24V Tā, ka lai iztiktu ar 1 auto aķi, ir vēl jāpameklē attiecīgs upsis.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pavels.O ()
Datums: 13/12/2013 08:22

Nav nekāda sakara ar filozofēšanu. Elektrības pazušana uz pāris dienām ir normāla parādība, katrā reģionā var uzzināt provizoriskus laikus. UPS un akumulators būs noderīgs mazjaudas cirkulācijas sūkņiem uz vairākām stundām apkures sistēmas funkcionēšanai (pieņemsim līdz 5h), līdz kādam risinājumam un ko darīt tālāk, kur lādēsim? Galvas mazgāšana un pārtikas gatavošana būtu sekundāra problēma, kas neizraisīs bīstamu situāciju.
Ja apzinās, ka elektrības var nebūt vairākas dienas un vēlas, lai māja daļēji funkcionētu, tad ģenerators būtu vienīgā izeja, pāris 20L kannas benzīna rezervē var turēt (var aprēķināt cik ir nepieciešams degvielas 72 h). Bet ja mājā apkure ir bez cirkulācijas sūkņiem, pagalmā aka un ir plīts ēdiena gatavošanai, tad atkrīt gan smalkā elektronika, gan degvielas rezervju glabāšana u.t.t. cirvis rokās un nodrošinām gan siltas vakariņas, gan siltu māju un padarām laimīgu sievu 2x sveču gaismā.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: khe ()
Datums: 13/12/2013 09:00

Man ūdens papildināšanai ir ātri pieslēdzams krievu laika čuguna degvielas sūknis, ar ko šādos gadījumos var uzpumpēt spiedienu apm līdz 1atm.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: binary ()
Datums: 13/12/2013 09:27

Pavels.O Wrote:
-------------------------------------------------------
> Galvas mazgāšana un pārtikas
> gatavošana būtu sekundāra problēma, kas
> neizraisīs bīstamu situāciju.

Pag, ko nozīmē "neizraisīs bīstmau situāciju"? Apkures apstāšanās ir bīstama? Nu nezinu, man šķiet, ka nevarēšana aizbraukt uz darbu, jo nevar ne sakopt sevi, ne pabrokastot, ir primārāka problēma nekā apkures pazušana uz laiku, kad vai nu neesi mājās, vai nu vari iekurt krāsni, vai arī vispār nav kurināšanas sezona.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pavels.O ()
Datums: 13/12/2013 10:30

Es piekrītu un nestrīdos, ka ir profesijas, kur ārējais izskats ir primārā lieta, bet es, būdams inženieris, varu paēst pa ceļam, vai kafejnīcā darbā, sliktākajā gadījumā pagaidīšu līdz pusdienlaikam, nu jā ar rugāju, ne vienmēr ir solīdi, bet mati pa nakti nekļūs tik neciešami netīri. Bet pazūdot ziemā elektrībai, apstāsies cirkulācijas sūkņi, tad pārkarsīs katls, tad iestāsies sekas, kuru likvidēšana prasīs ilgāku laiku un naudu, es jau nesaku, ka māja atdzisīs pa tām 5 stundām un nebūs komforta, es vispirms biju domājis paaugstināt drošuma pakāpi ilgtermiņā.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: binary ()
Datums: 13/12/2013 10:52

Ah, nu ja "pārkarsīs katls", tad cita runa. Līdz šim biju iedomājies, ka ja pazūd elektrība, tad principā viss apstājas (kaut kas ātrāk, kaut kas lēnāk), nevis puse sistēmas apstājas, otra puse turpina funkcionēt tā, it kā viss būtu kārtībā.

Viņiem nav kaut kādas, nez, aizsardzības pret tādiem gadījumiem? Kaut kādi iebūvētie risinājumi, kas pārtrauc kurināšanu, ja pazūd elektrība? Ja jau sistēma ir kaut cik autonoma, vai tai nevajadzētu atbilst kaut kādiem drošības standartiem (ja tādi vispār ir)?

Tam UPS variantam tak arī akumulators nav mūžīgs. Ko dod, ja UPS spēj nodrošināt kaut vai 5 stundu darbību tiem sūkņiem, ja elektrības pārrāvumu uz 5h cilvēks var nemaz nepamanīt (nav mājās, vai vienkārši krāc guļamistabā)? Pa manam tas ir nevis reāls risinājums, bet gan ilūzija ar cerību, ka 90% gadījumu viss būs OK, bet pārējie 10% "ar mani nekad nenotiks".

Pašreizējā: 7 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **         ********    ******    ********  
 **     **  **    **   **     **  **    **   **     ** 
 **     **  **    **   **     **  **         **     ** 
 ********   **    **   ********   **   ****  ********  
 **         *********  **         **    **   **        
 **               **   **         **    **   **        
 **               **   **          ******    **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727