UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 13/01/2009 12:23
Tā kā metāls deformējas ne tikai plastiski, bet arī elastīgi, tinums mazliet atlaižas jau tūdaļ, ar ko oksīda kārtiņai var pilņigi pietikt.
Lodēšanas manuprāt lielākais trūkums ir paša vara korozija dēļ kušņu atlikumiem, kas ir vairāk vai mazāk aktīvas skābes. Uz daudzdzīslu vadiem to var labi novērot. Pieņemu, ka koroziju var mazināt ar jau augstāk minēto tauku pastu.
Pa vadu palaižot kārtīgus ampērus (nagla korķī), kā drošinātājs, visticamāk, nostrādātu plānais Wago bleķītis.
Lodēšanas manuprāt lielākais trūkums ir paša vara korozija dēļ kušņu atlikumiem, kas ir vairāk vai mazāk aktīvas skābes. Uz daudzdzīslu vadiem to var labi novērot. Pieņemu, ka koroziju var mazināt ar jau augstāk minēto tauku pastu.
Pa vadu palaižot kārtīgus ampērus (nagla korķī), kā drošinātājs, visticamāk, nostrādātu plānais Wago bleķītis.
Autors:
aaaa
()
Datums: 13/01/2009 12:37
Tinums pats par sevi jā, bet tas konuss, ko uzskrūvē, taču ir ar vītni un tas tomēr to tinumu piespiež un notur vietā. Un kur tad vecie labie savienojumi ar skrūvīti? (tās baltās plastmasas desas ar kontaktu abās pusēs un skrūvīti, nogriež cik posmus vajag), kas par tiem sakāms?
Autors:
rbm
()
Datums: 13/01/2009 13:05
var jau arī ar šīm desām ar skrūvītēm, bet pamēģini pieskrūvēt 20 griestos iekārtas spuldzītes kas saliktas ķēdē - rokas nomocīsies. to vietā izmantojot wago 3vietīgo (viens caurums in, otrs out, trešais uz lampiņu) kas paredzēts mīkstajam vadam var darbu izdarīt gan ātrāk gan rokām nesāpīgāk.
Es balsoju par šiem te - [www.wagocatalog.com]
tur līdz 32A, un tā kā nav made in china bet gan riktīgs vācu produkts, tad var ticēt tehniskajiem parametriem.
Es balsoju par šiem te - [www.wagocatalog.com]
tur līdz 32A, un tā kā nav made in china bet gan riktīgs vācu produkts, tad var ticēt tehniskajiem parametriem.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 13/01/2009 13:58
Es skrūvīšposmus mēdzu pielietot, piemēram, savienojot vadu ar nihroma stiepli putuplasta griešanai wtml, un te man sakāms biezs vārds - tas plānais un neprecīzais misiņa apvalks plīst pat pievelkot ne pārāk stingri.
Turklāt, vai tad ir tādi, kuros, nebāžot vienā caurumā, var pievienot vairāk kā 2 vadus?
WAGO 222-415 pa 0.55 EUR/gab (Vācijā) būtu OK, bet - cik un kur tādi maksā Latvijā?
Turklāt, vai tad ir tādi, kuros, nebāžot vienā caurumā, var pievienot vairāk kā 2 vadus?
WAGO 222-415 pa 0.55 EUR/gab (Vācijā) būtu OK, bet - cik un kur tādi maksā Latvijā?
Autors:
rbm
()
Datums: 13/01/2009 14:41
Komplekti 5poligie 5gab iekš DEPO 1,89 Ls
Uz skaitu - Kuršos ar atlaidi
2polu 40gab 6,98Ls = 18sant/gab
3polu 40gab 10,2Ls = 25sant/gab
5polu ~30sant/gab
Cenuklubā ar trieciencenu vēl lētāk, bet ne vienmēr ir uz vietas.
Uz skaitu - Kuršos ar atlaidi
2polu 40gab 6,98Ls = 18sant/gab
3polu 40gab 10,2Ls = 25sant/gab
5polu ~30sant/gab
Cenuklubā ar trieciencenu vēl lētāk, bet ne vienmēr ir uz vietas.
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 13/01/2009 15:54
Autors:
Elektriķis
()
Datums: 13/01/2009 22:10
Mans viedoklis par Wago saspraužamajiem elementiem.Ļoti ērti strādāt. Elektriķa atvieglojumi darbā. Sev tādus viennozīmīgi neliktu rozetēm, tikai apgaismojumam. Arī rozetes ir tāda paša principa, bet mans uzskats, ka par cieši saskrūvētu kontaktu nevar būt nekas labāks. Iepriekš bija minēti plastmasa konusi, t.s. turbūnas ir ok ļoti ciešs kontakts. Tikai nesaprotu vienu, kapēc gribi instalēt ar nozarkārbām??? Sadali mājokļa telpu grupas un tik stiep kabeļus no sadales un rozeti, slēdzi utt. Piemēram: viesistaba Rozetes pirmā grupa, apgaismojums otrā grupa. Tātad no sadalnes aizvelc 3×2.5mm² kabeli uz rozeti un tālāk ar cilpu uz otrās utt. Tikai ņem vērā patērētāja jaudas, lai nesiltu kabelis. Šajā situācijā Tev savienojums būs rozetē un nekādu problēmu. Tāpat ar apgaismojumu (otro grupu)-ņem 3×1.5mm² kabeli un no sadalnes aizvelc līdz slēdzim, no slēdža uz lampu. Savienosi kārbā nuli un zemi ar Wago, bet fāzes iet caur slēdzi. Viss ir droši un ilglaicīgi. Vienīgais mīnusiņš, mazliet vairāk aizies kabeļi. Pluss ir tas, ja izdeg lampa griestos un drošības labad izslēdz sadalnē automātslēdzi, lai nomainītu spuldzīti iespraud rozetē galda lampu un istaba gaiša. Jo sadalnē Tev ir divi kabeļu gali, viens rozetēm-otrs apgaismojumam.
Autors:
andris123456
()
Datums: 14/01/2009 12:13
Sadales kārbās es izvēlējos veco metodi - vadu satīšana un posmam bez izolācijas virsū uzlikts plastmasas panelīts, kurš vēl pieskrūvēts ar 2 skrūvēm. Laikam stienis ar 12 šādiem panelīšiem maksāja 0.60 LVL. Tā kā katrā nozarkārbā izveidojas vismaz 3 savienojumi . Ja daudz nozarkārbu un daudz savienojumu ar modernajiem savienojumiem un saspraudējiem var rasties slikti kontakti, kas var sākt silt , pie tam ar satīšanu neiet lēnāk, kā ar saspraušanu - un saspraudēji noteikti ir dārgāki par panalīšiem
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 14/01/2009 12:32
andris123456,
izskatās, ka tev nopietna pieredze ar savienojumu silšanu, ja jau tā secini.
Es gribētu teikt tā, ka WAGO ir muļķu drošs savienojums, vienīgais kas ir jāzina - jānomizo izolācija tik garam posmam, kādu iesaka konkrētā wago ražotājs un tyad tik atliek līdz atdurei iespiest vadu lwago ligzdā. Un tā kā wago tiek lietoti atsperes, kas piespiež vada dzīslu, šādam savienojumam nedraud temperatūras maiņas(zināmās robežās, jo nosvilināt var visu), kad dzīsla maina tilpumu un atspere staigā tam līdz. Tāpat es rekomendētu izmantot rozetes un slēdžus kuriem spailes ir uz atsperēm.
Savkārt skrūvējamie savienojumi(nejaukt ar pītajiem) prasa spēka pareizu pielietošanu, ja pieskrūvēsi par daudz kontakts būs sliktāks, jo skrūve iespiedīsies vadā un tā galu pacels nost no spailes vadītāja, ja pieskrūvēsi vēl stiprāk, tad vads būs pušu, to gan uzreiz var pamanīt, bet gadās, ka paliek turēties pazs pikucīts, ko uzreiz nemana, bet kas lielu slodzi netur.
izskatās, ka tev nopietna pieredze ar savienojumu silšanu, ja jau tā secini.
Es gribētu teikt tā, ka WAGO ir muļķu drošs savienojums, vienīgais kas ir jāzina - jānomizo izolācija tik garam posmam, kādu iesaka konkrētā wago ražotājs un tyad tik atliek līdz atdurei iespiest vadu lwago ligzdā. Un tā kā wago tiek lietoti atsperes, kas piespiež vada dzīslu, šādam savienojumam nedraud temperatūras maiņas(zināmās robežās, jo nosvilināt var visu), kad dzīsla maina tilpumu un atspere staigā tam līdz. Tāpat es rekomendētu izmantot rozetes un slēdžus kuriem spailes ir uz atsperēm.
Savkārt skrūvējamie savienojumi(nejaukt ar pītajiem) prasa spēka pareizu pielietošanu, ja pieskrūvēsi par daudz kontakts būs sliktāks, jo skrūve iespiedīsies vadā un tā galu pacels nost no spailes vadītāja, ja pieskrūvēsi vēl stiprāk, tad vads būs pušu, to gan uzreiz var pamanīt, bet gadās, ka paliek turēties pazs pikucīts, ko uzreiz nemana, bet kas lielu slodzi netur.
Autors:
aaaa
()
Datums: 14/01/2009 12:37
Tie wago ar to paceļamo ručkiņu ir skaidrs, bet kā notiek to savienojumu demontāža, kuros vadus vienkārši iebāž? Kā viņus dabū ārā, vai tas ņe paloženo? Principā jau tāda kontaktdakšiņa vien sanāk, man jau liekas, ka satinot tomēr saskares virsma ir kudiš lielāka - pilnīgi subjektīvs viedoklis :), gan jau friči visu ir izpētījuši, jo tur ar štromi nejoko un gan jau ka ir veikti dažnedažādākie testi savienojumu drošuma pārbaudei.