UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 10
Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: EjTakTu ()
Datums: 16/01/2009 20:51

gandrīzelektriķis
Sakruķī varu ar alumīniju ;) noticēji?

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: gandrīzelektriķis ()
Datums: 16/01/2009 21:36

arī nenoticēju.esmu redzējis tādas skrutkas ,kuras atrodas sausā vietā un nav ne vainas.ja mitrumā ,tad gan ātri.

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: cvb ()
Datums: 16/01/2009 22:42

Tur jau driizaak sleedzim vaina ne skrutkai_Biezaak vajag satiit al ar cu_

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: gamu ()
Datums: 19/01/2009 23:15

didzi, dabā nekas nav konstants. elektroni "skrien" un rotee.. viss ir kustiba. nekad neesi atjaucis karbu paveca majaa (kaut vai dzivokli), kur aluminija vadi ir satiti ar skrutku. neesi ieverojis, ka skrutka ir kluvusi nedaudz valigaka? fizikas stundas neradija demonstraciju, kas notiek, ja metalu silda un.. nesi ieverojis, kas notiek ar EPL vadiem ziema? tas pats ari notiem maja, tava (jusu) nozarene.. elektroni kustas un laika gaita ari kontakts atslabinaas!!
es nerunaju par transformaciju 10->6 kvadrati, come on.. ja domu neuzker, tad sorry.

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: ckt ()
Datums: 20/01/2009 07:49

Ja piebaazj meeli pie 0 un roku pie L, tad vareetu uzkjert kustiibu :)))), ar aciim nemaniis neviens, kas tur kustas/

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/01/2009 08:22

Nezinu, kas tur tais vados kustās un rotē. Man skolā iemācija, ka elektrība ir tumša lieta, kas gaiši spīd, iet pa vadiem un sit pa nagiem:). Man ar to pietiek.
Ja nopietni, tad es jau teicu, lai sirds mierīga, es tiem "skrutkas" savienojumiem uzbažu virsū vēl spailītes(krievu laikos sauca par kļemņikiem) un pievelku abas skrūvītes. Domaju, ka Wago savienojumam arī nav ne vainas un tas tur slodzi, bet ja man vajag svienot paris vadus, es tak uzreiz neskriešu uz bodi pēc Wago, stin vadus un miers.
Lai kādus šausmustāstus, par satītiem vadiem, te nestāstītu, lielākā daļa krievu laiku savienojumi ir tieši tadi un nekas-dzīvojam.

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: aae ()
Datums: 20/01/2009 10:15

Tapēc vajag iepirkt sauju Wago savienojumus ar dažādiem kabeļu vietu skaitiem, lieliski noder, sevišķi ja mājā vēl aizvien notiek dažādi celtniecības un attīstības procesi...

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 20/01/2009 12:53

Eh nenocietos.
offtopic.
Didzisp, zapiņš ar vēl labi kustas ja to iestumj B), un dzīvo cilvēki.
Atceramies galveno, ka pareizi ekspluatēts dajebkas var nodzīvot "saules mūžu". arī tas pats zapiņš.

par tēmu:
Ja al instalu neaiztiek, nepārslogo un visādi citādi pareizi lieto, tad tas ir tikpat ilgmūžīgs kā Cu/wago pareizi ekspluatēts instals.

Starpcitu bij man te pēdējās dienās incants gadījums:
Kā jau katram sava aroda meistaram arī man mājās gadās elektrības feileri, nu tad tā, uzliku sev pie griestiem, ko es saucu par bļodas armatūru, kurā atrodas 2x60W spuldzītes. Tā kā zinu cik karsta ir kvēlspuldze, aizstiepos uz gaismaspreču veici taujāt pēc speciālām trubiņām, ku uzmaukt vadiem, lai tie izolācijas nodegšanas gadījumā nedzirksteļotu, tur man pateica, ka tādas mantas nav un ieteica uztīt veco labo drēbes izolenti.
Sataisīju, kad lampas bija labi iesilušas, sāka tā kā nedaudz smirdēt, domāju lai jau, izgaros kautkas un viss, pēc kāda laika domāju iečekot stāvokli - lenta bija pārogļojusies, nu labi, kamēr lampa strādā, domāju neko neaiztikt, paiet labs laiks(kāds gads), lampa pēkšņi sāk neslēgties uzreiz, iedegas pēc brīža, skaidrs, kautkas ar kontaktu, viendien saņēmos, noskrūvēju bļodu, skatos viena cokola stūris ir manāmi nosvilis, OK, stiepjos uz veici, sapērku cokolus, eko spuldzi(starpcitu iesaku philips 23 W, baigi spožā), latgalītē iepirku karstumizturīgos vadus(eko spuldzes tik daudz nekarst, bet nu drošības pēc). Pēc tam mājās ārdod apsvilušos vadus biju šokā, viena dzīsla ir apdegusi un izveidojusi adatveidīgu veidojumu, pie tam tas tievākais diametrs ir tieši lielākā karstuma tuvumā(mājās aiziešu uztaisīšu foto un ielikšu linku), pirmā doma, ka dzīsla vienkārši no karstuma erozējusi, pēc tam domāju, ka moš tas viss ir karstuma ietekmē bijusi ķīmiska reakcija(tajā drēbesizolācijas lentā ir kautkāda ķīmija).
OK, kad ielikšu foto, tad spečuki varēs izteikt savas domas.

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 20/01/2009 19:11

šeku reku bildīte ar vadiņu
[content8-foto.inbox.lv]

gribu gan teikt, ka es zinu kāds izskatās vads, kas ir nosvilis no pārslodzes/īsā, šis ir cits gadījums, tā kā lūdz vēlams pa tēmu.

Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors: Rx ()
Datums: 20/01/2009 19:39

Izteikšu arī Savas domas par šo tēmu. Vara viendzīslas vadu var savā starpā ļoti labi satīt. Ja tas labi izdarīts, veidojās tā saucamais aukstais lodējums. Vecajos laikos lika virsū auduma izolācijas lenti un uzskatīja ka viss OK. Bet Tas atkarīgs no apstākļiem: Ja gaisā nav aktīvās vielas- skābes, mitrums, tad var ilgi nostāvēt. Bet lielākas slodzes laikā, kad pats vads vēl normālā rezīmā, savijuma vieta var sākt silt. Tas tāpēc, ka saskarsmes laukums nav nemaz tik liels. Ja to visu ieliek skrūvju savilcējā, tad viss ļoti labi- nesils nekad. Ar laiku savijuma vietas stipri oksidējās. Un ja savijums paraustīts, kontakta pretestība pieaug un sākas problēmas. (Pat itkā nenozīmīgas vibrācijas dēļ...). Manos laukos, kur vara vadi tika tikai tā savienoti, pēc izolācijas noņemšanas, vara vadus bez kasīšanas nevarēja atpazīt- galīgi melni (30-40 gadi...). Bija arī silumu un svilumu problēmas kad 2kW slodzi sāku slēgt. (Atcerēsimies, ka padomju senākos laikos gludeklis bija lielākās "slodzes etalons..."). Pats saviem mērķiem lieku skrūves savilcējus: Tā kā tie ir no misiņa tad kontakta laukums ļoti liels: kā pie sieniņām, tā pie skrūves. Ja vajag, klāt kādu vadu var pielikt bez problēmām. Ar WAGO principu arī saskāros: Ir tādas rozetes, slēdži, kur tāds princips izmantots: ātri var pielikt, bet ja tālāk kāds vads jāvelk? Un ārā var dabūt griežot šurpturp. Nepatīk! Tādas neizvēlos. Bet tā Gaumes lieta. Uzrādītajā Foto redzams, ka kontakta vieta silusi un kausējusi izolāciju...

Pašreizējā: 5 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **      **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **  ***   **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **  ****  **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **  ** ** **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **  **  ****   **   **   **     ** 
 **     **  **  **  **  **   ***    ** **    **     ** 
 ********    ***  ***   **    **     ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727