UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Divu elektrības kabeļu savienošana vienā
Autors:
helpsAndris
()
Datums: 27/02/2013 17:39
Var lūdzu kāds palīdzēt ar informāciju, kas man būtu vajadzīgs, lai divus iekštelpu 3x1.5 pieslēgtu vienam 3x1.5 kabelim. ?
Re: Divu elektrības kabeļu savienošana vienā
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 27/02/2013 19:16
Re: Elektrības kabeļu savienošana.
Autors:
Rx
()
Datums: 27/02/2013 19:31
Pirmkārt: kāda materiāla vadošā dzīsla. Ka kapars ( varš), visiem kabeļiem, tad nopērk ar skrūvīti saspiežamas klemmes, kuras izmēru izvēlās tādu, lai trīs dzīslas 1,5mm2 ieietu vienā spaiļu bloka saspiešanas caurumā. Ievieto visus trīs notīrītus vadus kopā, saspiež ar divām skrūvītēm reizē visus vadus. Der 6mm2 savienotājs. Var arī Wago trīs vadu savienošanas bloku lietot. ( man patīk labāk ar skrūvītēm...). Ja dažāda materiāla vadi, tad ir speciālas spailes bimetāla vadu savienošanai, bet tā jau ir lielāka problēma. Runāju par šiem savienotājiem:
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/02/2013 20:39
Tikai un vienīgi Wago - labākais, kas vadu savienošanai ir izdomāts.
Divu elektrības kabeļu savienošana vienā
Autors:
helpsAndris
()
Datums: 27/02/2013 22:25
Tātad - man reāli vajadzīgi 3 saspiežamaas klemmes, kur vienā saspiestu es trīs zilos krasas vadus ( katrs no sava kabeļa), otra 3 brūnie krāsas vadi, trešajā zaļi raibie???
un strāva normāli sadalīsies un kabeļu galos ierīces viss normāli ies?
un strāva normāli sadalīsies un kabeļu galos ierīces viss normāli ies?
Autors:
helpsAndris
()
Datums: 27/02/2013 23:05
Paldies Rx, ja man vēl kāds jautājums, kas drošvien būs... tu šai forumā te dzīvo vislaik ?:)
Autors:
Rx
()
Datums: 27/02/2013 23:47
Jā. Dzīvojos arī te ik pa laikam, jo te rodu jautājumus, kas attīsta interesi........
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/02/2013 08:33
Wago, bet ar piespiedējklipšiem (cage clamp), nevis vieglām atsperu atskabardziņām (push-wire):
[www.building.lv]
[www.building.lv]
Autors:
Rx
()
Datums: 28/02/2013 08:42
...jāsavieno tikai trīs kabeļi! Trīs. Jeb īsāk: Jāatrisina jautājums. Un nevajag sarežģīt atbildi. Jā, protams ar Wago var. Un labi būs. Un nav svarīgs jautājums par dizainu, montāžas ātrumu, skaistumu. Interesanti, cik daudz tipu Wago turat mājās, rezervē? Tā vien sanāk, ka man ik pa laikam kādi vadi jāsavieno.....un tad manis ieteiktie vienmēr derīgi visiem kombināciju variantiem. Lēti- labi-droši. Var locīt, kustināt, iebāzt, izvilkt....Bet "katram savs risinājums..."